Last news in Fakti

13 Януари, 2022 07:15 2 632 12

Момчето си отива! Висши фигури в Консервативната партия поискаха оставката на Борис Джонсън

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Членове на кабинета, сред които вицепремиерът и министър на правосъдието Доминик Рааб, застанаха зад премиера

Момчето си отива! Висши фигури в Консервативната партия поискаха оставката на Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висши фигури в Консервативната партия на премиера Борис Джонсън го призоваха да подаде оставка след признанието му, че е присъствал на градинското парти на "Даунинг стрийт" през май 2020 година по време на строг локдаун.

След известно мълчание Борис Джонсън се извини в парламента с думите, че разбира недоволството на хората от случилото се. Той обаче заяви, че тогава е останал с убеждението, че става дума за работна среща и че не са били нарушени правилата на локдауна.

Опозицията обаче нарече "нелепи и глупави оправданията и му поиска оставката. Членове на кабинета, сред които вицепремиерът и министър на правосъдието Доминик Рааб, застанаха зад премиера. Други тори обаче смятат, че Джонсън трябва да слезе от поста.

Лидерът на шотландските консерватори Дъглас Рос каза, че е имал труден разговор с премиера след като той се извини. Рос допълни, че ще пише до "Комитет 1922", който организира изборите за лидер на партията, за да заяви недоверието си към премиера.

"Той е премиерът, негово е правителството, което въвежда правилата и той трябва да носи отговорност за действията си", каза Рос.

Ако 54 депутати на Консервативната партия изпратят такива писма до "Комитет 1922" трябва да се гласува вот на недоверие в премиера.

Министрите призоваха първо два се изчака воденото разследване дали за нарушени правилата от висш държавен служител по обвиненията за събирания на "Даунинг стрийт" в условия на локдаун. Но друг депутат консерватор Уилям Раг, председател на парламентарната комисия за обществена администрация и конституционни дела, заяви, че позицията на премиера е "незащитима" и че не е правилно бъдещето на министър-председателя и това кой управлява страната да се решава от разследване на държавен служител.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Близнак

    16 0 Отговор
    И този като Боко е зодия Близнаци. Издънки.

    Коментиран от #6

  • 3 Момчето си отива

    12 1 Отговор
    Това може да го ползваме и за нашия премиер.

    Коментиран от #11

  • 4 Комон сенс

    10 1 Отговор
    Висши ваксаджии поискаха оставката на премиера заради нарушаване на племенните табута , а именно - пиене на чай с 5 колежки в парк.
    Веднага на дръвника! Не можеме да търпим подобен еретик, нале?
  • 5 Комон сенс

    14 1 Отговор
    Ако Борис Джонсън остане премиер, ДВ ще обявят 3 дневен траур и ще смъкнат знамето си с цветовете на дъгата на половина?
  • 6 Вампир

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Близнак":

    Така е но нашия си е БАНКЯНСКИ ПРЕСТЪПНИК, а онзи е откровен полуидиот.
  • 7 ПСР

    12 2 Отговор
    Свързвам"Момчето си отива"с един прекрасен български филм.А този клоун,мърси това заглавие.Чудя се,как още го търпят-срам за Британия.
  • 8 Жалко дано остане

    7 6 Отговор
    Аз пък му се кефя, е сега вече Англия ще го закъса. Ще го търсят. Той успешно ги изкара от ЕС, отново има наплив на специалисти, вдигна им заплатите. Англия ще става все по добре и това е факт, който Германия искаше да избегне, да не се усетят такива залюхани като нас, че има живот извън скапания ЕС.

    Коментиран от #9

  • 9 емо

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Жалко дано остане":

    пълна лъжа е ,че са добре брекзита беше автогол отделно ,че това един от най-големите пазари след сащ .
  • 10 И какво, като го сменят?

    5 2 Отговор
    Ще изберат друг, който ще предвижва интересите на едрата буржоазия и висшата аристокрация. Останалите ще беднеем, защото Брекзита и Ковид рестрикциите водят нисшите класи до устойчива мизерия.
  • 11 По-точно може

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Момчето си отива":

    да се ползва за оня с лилавите венци, от варненските гета.
  • 12 Автора

    2 2 Отговор
    Не сравнявайте покойния Филип Трифонов с тази рошава гарга! Някак не е приятно!
Новини по държави: