Last news in Fakti

17 Януари, 2022 17:31 1 148 9

Няма да се продават билети за Олимпийските игри в Пекин заради усложена COVID ситуация

  • китай-
  • пекин-
  • олимпиада

Организационният олимпийски комитет не даде повече подробности, нито уточни как ще бъдат разпределени билетите

Няма да се продават билети за Олимпийските игри в Пекин заради усложена COVID ситуация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пекин обяви в понеделник, че билетите за започващото на 4-ти февруари събитие вече няма да се продават на широката публика и ще бъдат раздадени на "целеви" групи от хора.

По-рано (през септевмри 2021 г.) продажбата на билети беше ограничена до зрители от континенталната част на Китай, "които отговарят на изискванията за противодействие на Covid-19".

Билетите обаче вече няма да се продават "поради настоящата тежка и сложна ситуация на пандемията Covid-19 и за да се гарантира безопасността на всички участници и зрители“.

Вместо това организаторите ще въведат "адаптирана програма", която "ще покани групи от зрители да присъстват на място по време на Игрите". От тези с покани ще се очаква също така "стриктно да спазват мерките за противодействие на Covid-19 преди, по време и след всяко събитие, като предварителни условия за безопасното и стабилно провеждане на Игрите".

Организационният олимпийски комитет не даде повече подробности, нито уточни как ще бъдат разпределени билетите.

Олимпийските игри, които ще се проведат в китайската столица и съседната провинция Хъбей, ще се проведат в „затворен цикъл“, който ще държи спортистите и другия персонал на игрите отделени от широката китайска общественост. Повечето участници ще пристигнат със специални чартърни самолети.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуне

    4 1 Отговор
    Фукаха се колко са велики и как били овладяли пандемията, за разлика от прогнилия запад. Сега ще се изложат много с отмяна на олимпиадата. Или още повече - с провеждане на олимпиядата с тежки ограничения за всички състезатели и посетители. Но в крайна сметка, ако са прескочили делтата и минат направо на доста по-безобитния омикрон - ще спасят едни много старци.

    Коментиран от #5

  • 2 Сороснята

    4 0 Отговор
    Ходеше ми се на Олимпийските игри в Пекин да гледам как Майкъл Фелбс ще плува 5× 500 с препятствия!
  • 3 Егати

    5 3 Отговор
    Поредния концлагер…
  • 4 НИЕ

    2 3 Отговор
    Абсолютна гавра с Олимпииския дух е провеждането на Олимпииски игри в държава волно или неволно заразила целия Свят с биологично оръжие от което милиони вече умряха! Даже едно ИзвинетИ не чухме!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Комуне":

    Така, верно е че японците излязоха най разумни, като ограничиха простолюдието и цялата паплач от туристи, но проведоха игрите без задължение за ваксини за разлика от австралийците, но все пак; Александър Коган пред ТАСС: „В съответствие с препоръките и правилата на организационния комитет на Игрите и според закона на нашата страна, непълнолетните в националния отбор няма да бъдат ваксинирани.” Китай разбира риска от западните ваксини за младите и проявява разбиране. Все пак ! И, също така, предоставят възможност за тези които не искат да се ваксинират да отидат три седмици по рано и да стоят карантина. Също така няма ваксинационен шантаж и участниците не са длъжни да ползват определена марка ваксина и могат да си поставят леки и абсолютно безопасни китайски ваксини като протеиновите им или назалните им. За разлика от австтралийците и французите. Нали така ? Франсетата пък изобщо не искам да коментирам. Трагикомедия - куцо, кьораво и сакато пътува до там със смешните им сертификати, но професионалисти не пускат. Кенгурата поне имат по разумни доводи.
  • 6 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "НИЕ":

    Олимпиадата е в Китай, а не в сащ или Италия. Нещо си в грешка.
  • 7 mi6osp

    0 0 Отговор
    Няма да изскочи заяк от тази трънка. На седмична база Китай с население от 1 447 000 000 е на 150 място в света, с 1245 новозаразени, веднага след Сан Марино с население 13 6000 и 1255 новозаразени. На седмична база Младостите в София също бият Китай по новозаразени.
  • 8 Бгг

    1 0 Отговор
    Предлагам онлайн олимпиада за кови-д-и-о-т-и. Даже може да се казва ковимпиада. Света ли се побърка или само тези дето го управляват ???
  • 9 АНТИ ВАКСИ,

    0 0 Отговор
    „ЦЕЛЕВИ ГРУПИ” ТОВА СА ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТЕФИКАТИ👍А ВИЙ ГЛЕДАЙТЕ ИГРИТЕ ПО ТИ ВИ ПЛАЗМА😀МОЖЕ И В КРЪЧМАТА НА Н🎾ЛЕ 📺
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания