Last news in Fakti

17 Януари, 2022 23:00 9 863 127

Русия влиза в Украйна до месец, удря по въздух

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • крим

През последната седмица Москва е прехвърлила стотици единици военна техника от Сибир и Далечния изток, включително реактивни системи за залпов огън “Град” и “Ураган”, танкове и пехотни машини

Русия влиза в Украйна до месец, удря по въздух - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия може да нахлуе в Украйна в рамките на следващия месец, съобщи Си Ен Би Си, позовавайки се на разузнавателни агенции. Новата времева линия за инвазия на Москва е последният знак за това колко неизбежна според администрацията на Джо Байдън може да бъде руска атака срещу Украйна и колко неотложни са станали нейните усилия за преговори за мирно уреждане, смятат експерти.

Американски официални лица отказат да кажат дали САЩ ще въоръжат украински милиции, за да противодействат на руската инвазия. Бивш високопоставен държавен служител обаче твърди, че Байдън обмисля въоръжаването на украински бунтовници, които трябвало да водят партизанска война срещу руските сили, ако Владимир Путин нахлуе в Украйна.

САЩ се ангажираха да отговорят на всяко военно нахлуване с безпрецедентни икономически санкции срещу членове от близкото обкръжение на руския президент и срещу самия Владимир Путин. Но това може да предизвика ответни действия на Москва срещу Запада – включително спиране на газа, който тече към останалия свят. Русия е най-големият доставчик на петрол, природен газ и въглища за Европа, твърдят експерти.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки каза, че американските анализатори на отбраната за първи път са забелязали рязък ръст през декември на координираната дезинформация в социалните медии чрез подкрепяни от Русия канали, насочена към дестабилизиране на украинското правителство.

“Руските военни планират да започнат тези дейности няколко седмици преди военна инвазия, която може да започне между средата на януари и средата на февруари”, каза Псаки.

Заплахата пред Украйна е много сериозна. В момента над 100 000 руски войници са разположени по границата на страната с Украйна. Въз основа на движението на войските американски анализатори виждат потенциала за множество различни маршрути за инвазия.

Най-очевидният сценарий е руско нахлуване в Украйна, но не с цел да се завземе цялата страна, а за изпращане на войски в отцепилите се региони около градовете Донецк и Луганск или за превземане на района до река Днепър. В Пентагона се разглеждат пет или шест различни варианта за степента на руска инвазия, съобщи високопоставен служител.

Бившият руски генерал Евгений Бужински прогнозира задаваща се “ограничена” война, провокирана от Украйна, която Русия ще спечели в кратък срок чрез опустошителни въздушни удари.

“Няма да има колони от танкове. Те просто ще унищожат цялата украинска инфраструктура от въздуха”, смята Бужински.

Същевременно Русия прехвърля оперативно-тактически ракетни комплекси 9К720 “Искандер-М” от Далечния изток към западната част на територията си, съобщи независимата разследваща група Conflict Intelligence Team.

През последната седмица Русия е прехвърлила стотици единици военна техника от Сибир и Далечния изток, включително реактивни системи за залпов огън “Град” и “Ураган”, танкове, пехотни машини.

“САЩ разполагат с достоверни данни, че Русия подготвя операция под чужд флаг, за да създаде повод за военно нахлуване в Украйна”, пък твърди говорителят на Пентагона Джон Кърби. Според него Кремъл е подготвил диверсионна група за осъществяване на това, което наричаме “операция под чужд флаг” - операция, която трябва да изглежда като нападение срещу руснаци или рускоезични граждани на украинска територия, за да има повод да нахлуе.

Пресаташето на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли тези твърдения.

“До този момент всички тези изявления имат голословен характер и с нищо не бяха потвърдени”, коментира Песков. Той допълни, че Русия, САЩ и НАТО са на съвсем различни пътища и това е причина за безпокойство.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светът

    140 4 Отговор
    пощурява !

    Коментиран от #64, #80, #112

  • 2 Русия

    135 23 Отговор
    Русия ще окупира Украйна и ще ни върне най големият престъпник в Европа - Брендо. Корумпираните укри го скриха.

    Коментиран от #121

  • 3 Сащисани

    219 13 Отговор
    Ей тоз Путин, не иска и не иска война. А пък на нас така ни трябва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахаха

    33 210 Отговор
    Ще ядят шамарите рашките

    Коментиран от #100, #109, #123

  • 6 ХОЛИВУД СЦЕНАРИЙ

    197 9 Отговор
    ОТ ПОСТОЯННО " НАХЛУВАНЕ" ХЕПТЕН ИМ СЕ УВРЕДИ МИСЛЕНЕТО НА ЗАДОКЕАНСКИТЕ .......!
  • 7 Неверник

    198 8 Отговор
    Намериха ли ядреното оръжие на Ирак или още го търсят същите тези информирани източници?
  • 8 Стоян Александров

    155 20 Отговор
    Що за глупости са това бе ? Страх, голям страх ги тресе тези от НАТО. РУССИЯ И ОКРАЙНА СА БРАТЯ, ЕДНО ЦЯЛО. ТЕ ВЕЧНО ЩЕ СА ЗАЕДНО. САЩ, ИЗРАЕЛ И АНГЛИЯ УМИРАТ И ЗА ТОВА СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ПО СВЕТА ДА НАПРАВЯТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ. С КОВИДА направиха големо золуми сега искат и война. Но в Окрайна няма да стане. Там и около 50% са чисти руснаци макар, че всички са такива.

    Коментиран от #102

  • 9 Display

    132 10 Отговор
    Тя от 3 месеца нахлува, оня умник от пентаграма каза, че до средата на февруари ще нападне, после ще нахлува под земята Русия, като къртица, до средата на март и накрая април ще праща щъркели и лястовици с бомби в............
  • 10 Руснаците ви казаха

    143 13 Отговор
    Разкарайте се от източна европа, вие се кълчите.
  • 11 БОЛШЕВИК

    61 12 Отговор
    Я, тракает США и его девушки...

    Коментиран от #88

  • 12 ЕВРО НЮЗ

    137 14 Отговор
    Пет пари не давам за Украйна.. Окупационните бази в България кога ще изпепелят..???
  • 13 Гагарин

    127 12 Отговор
    С вик "Руснаците идват!" Байдън скочи от хеликоптера! Утрешно заглави е !
  • 14 Путин:

    50 11 Отговор
    Щом може, нападаме.
  • 15 Последния Софиянец

    79 13 Отговор
    И през Втората световна война частите от Сибир са спечелили зимните битки .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 pbdan

    72 10 Отговор
    На снимката Шойгу и Началник Щаба отиват да насочат "Искандера" към Киев.
  • 18 Честно

    108 10 Отговор
    По големи тъпунгери от бандеровците не съм виждал.
  • 19 Росен

    90 9 Отговор
    Някой знае ли кога ще идва в Русе кюрдката мазна? За мустафата говоря.
  • 20 Последния Софиянец

    99 8 Отговор
    Значи Бай Дън вече е отписал Украйна и готви партизани като в Афганистан.
  • 21 Емил

    96 9 Отговор
    Хибридната война на фащ срещу Русия набира скорост!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Callahan

    108 8 Отговор
    Какво заявки Зеленски наскоро пред украинската Дума?

    ???

    Дали някой обърна внимание? Да припомня - каза "в момента имаме най-силната армия в СВЕТА, ако искате да си върнем Донбас - ДАВАЙТЕ!". За невярващите ето линк: youtube .com /watch?v=xxHpNFonzzs

    Та кой иска да пали конфликт в случая? Кажете, седерасти?

    И какво трябва да правят руснаците? Просто да си седят и да оставят укрите да изметат близо милион цивилни руснаци в Донбас? Какво биха направили американците? Ако бяха на мястото на руснаците отдавна да бяха попилели укрите от въздуха! Ама руснаците нямат право да защитават собствените си граждани според евроатлантиците! Е, струва ми се че тоя път не са познали.

    Коментиран от #90

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Росен

    53 6 Отговор
    триещия дахапне на искендер главата... 😀
  • 29 Sieg

    66 9 Отговор
    Ще се разтреперят русофобите , недейте така. Пазаруват консерви и тоалетна хартия.
  • 30 В.В.П.

    73 6 Отговор
    Джен Псаки, извика ,,Руските идат,Столтен,скочи през прозореца,а Джо ,така и не разбра.После му казаха.Че трябва да въоръжава бунтовнически милиции. Ооох ,тез ще ме спукат от смях ..Тоя Анатолий.
  • 31 Росен

    45 6 Отговор
    Или на мустафата мусака... Еничери недоклатено жадни за банани и кока кола
  • 32 az #Контрапропаганда

    75 6 Отговор
    Явно времето ще е топло и за да не затънат танковете в калта ще атакуват по въздух! Сега на запад ще следят облачността и с нея ще ни обясняват защо аджеба Русия не напада и не напада... :)))))) Нивото на запад е позорно ниско!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 👎👎👎👎👎👎

    8 3 Отговор
    🅿️🅿️🅿️🅿️🅿️🅿️
  • 35 КРОКОДИЛА

    13 60 Отговор
    ША ГО ДИРИШ БОЙКО - И ЕВТЕНИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И ГОРИВАТА ..............ВЕЧЕ РАДЕВ Е ВЪВ КАПАНА ..........................................................НЕМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД - СЪС ТИЯ НЕГРАМОТНИ -КОМУНИСТИ .......................................................
  • 36 Callahan

    81 6 Отговор
    Интересен историчерски факт: Джеймс Форестал e първият военен министър на САЩ. Пословично известен е с русофобията и омразата си към комунизма. В личността му тези две фобии успяват да достигнат до размери несъвместими с живота. На 19 март 1949 г. след като яростната му анти съветска реторика преминава чертата на нормалността (дори за тогавашните крайни американски разбирания), Форестал е отстранен от длъжност, а пет дни по-късно е настанен в медицински център на военно-морския флот. Официално е оповестено, че страда от нервно и психическо изтощение, диагнозата на лекуващият го лекар е - депресия. На 22 май 1949г. Джеймс Форестал скача през прозореца си от 16 етаж и умира. Преди да скочи е видял пожарна кола и изкрещял: "Руснаците идват, руснаците идват! Те са навсякъде!". Според очевидци, по време на лечението си, той непрекъснато повтарял тези думи.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Малко са

    58 4 Отговор
    100 000 войници не са достатъчни за широкообхфватни военни действия, при порожение, че армията на Украйна разполага с 240 000 души в района. По-скоро е армия за сдържане на украинско нападение над Донбас.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ейй пусти

    51 5 Отговор
    руснаци!?Не тръгват....
  • 41 В.В.П.

    56 7 Отговор
    Всъщност ,кога ще изгърбят ,сащ базата ,гнездото на пепелянките,в Ново село с ,,,Ишкендера,,?Това ме интересува
  • 42 Госあ

    72 6 Отговор
    Пак Европа ще го отнесе. Без газ, въглища и петрол. Евала ! А ако стане война пак в Европа. И това заради евтините продажни слуги на краварите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Месец Март 2022г

    29 9 Отговор
    Руснаците ще нахлуят в Окрайна!
  • 45 Месец Април 2022г

    23 7 Отговор
    Руснаците ще нахлуят в Окрайна.
  • 46 Госあ

    27 5 Отговор

    До коментар #39 от "българин":

    А ти искаш ли северна македония да е в ес с историята и езика ти ? Ако го искаш …
  • 47 Котис

    47 5 Отговор
    САЩ са палячовци!
  • 48 Си и Влади

    51 5 Отговор
    Има една много интересна снимка на Си и Путин, разглеждат руския смартфон. Путин разказва за клавиатурата: - с това бутонче унищожаваш Нато, а с това си светваш фенерчето на телефона.
  • 49 Месец Май 2022г

    22 8 Отговор
    Руснаците ще нахлуят в Окрайна

    Коментиран от #105

  • 50 аха да

    65 4 Отговор
    "Русия нахлува в Украйна следващия месец" от 2014 година насам.

    Няма страшно, прецедента Плевнелиева ще ги посрещне с гола гръд и ще избягат ужасени.
  • 51 Месец Юни 2022г

    36 6 Отговор
    Руснаците още не са нахлули в Окрайна другия месец ще нахлуят.
  • 52 Месец Юли 2022г

    48 3 Отговор
    Чичо Сорос умре, а руснаците още не са нахлули в Окрайна.
  • 53 Поуки

    63 4 Отговор
    Добре де, от половин година все това четем и слушаме. Няма ли кой да му разкаже приказката за лъжловото овчарче на този американе?
  • 54 Месец Август 2022г

    52 3 Отговор
    Дядо Джо е много нервен руснаците все още не са махлули в Окрайна!
  • 55 Ххохълът...

    12 3 Отговор

    До коментар #39 от "българин":

    Те ,т.е.ние хахлята искаме ,ама нас не ни искат ,В Европа,.Заради ватенките .По точно заради Путин.Той е пречката.
  • 56 Месец Септември 2022г

    43 4 Отговор
    Дядо Джо е отчаян руснаците отказват да нахлуят в Окрайна.
  • 57 МАРА

    57 3 Отговор
    СМЯХ В ЗАЛАТА,СТИГА С ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЛЪЖИ,ТО БЕ ЛИБИЯ,СИРИЯ,ИРАК,АФАГИСТАН И ЦВЕТНИ РЕВОЛЩЦИИ,АРАБСКА ПРОЛЕТ,ПРАВОКАЦИИ И ДР. ИСКАТ ВОЙНА С РУСИЯ ,А ТЯ НИКОЙ НЕ НАПАДА ОМРЪЗНАХА НИ НАТО САЩ
  • 58 Винету

    53 3 Отговор
    За разнообразие Путин не прави американците смешни,защото те и сами се справят доста добре.
  • 59 Месец Октомври 2022г

    58 3 Отговор
    САЩ обмислят санкции срещу РФ защото руснаците отказват да нахлуят в Окрайна!
  • 60 Месец Ноември 2022г

    40 3 Отговор
    Сороснята се моли на Господ руснаците да нахлуят в Окрайна!

    Коментиран от #62

  • 61 Месец Декември 2022г

    42 3 Отговор
    ВАШИНГТОН :Абе кой излъга, че руснаците ще нахлуват в Окрайна?
  • 62 Анонимен

    35 6 Отговор

    До коментар #60 от "Месец Ноември 2022г":

    ще ги накарат да нахлуят по един или друг начин, ако армията на укрите навлезне в Донбас и започне да избиват цивилните, то едва ли руснаците ще стоят със скръстени ръце, най-малкото там има не малко руски граждани

    Коментиран от #63, #73

  • 63 КОНТРАТА

    32 5 Отговор

    До коментар #62 от "Анонимен":

    Бендерите са прости, ноо.. не са камикадзета!
  • 64 Шамара

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "Светът":

    Светът или някой диктатор?
  • 65 куцо пиле

    39 4 Отговор
    Абе още ли има глупаци да се ловят на такава евтина натовкса пропаганда?

    Коментиран от #95

  • 66 Анонимник

    30 4 Отговор
    Колкото повече гледам тези глупости, толкова повече си мисля, че Американдетата си търсят лесна победа, че нещо нито вътрешната им политика върви, нито санкциите срещу Китай и Русия. Пък какво по-лесно от това да си поквичат неистово за някаква инвазия, правят 2-3 срещи на върха, подхвърлят някоя неясна заплаха за санкции и като инвазията не се получи - "Ура, вижте как нашата мощ накара Русия да клекне". Даже има и бонус от това - повече пари за краде...инвестиране в модернизация на армиите в НАТО.
    Друг е въпросът, че май и на САЩ не им се занимава вече с Украйна, че от "стоим зад вас" (което не знам как може да мине като обещание след Афганистан) и вече само пелтечат за поредни икономически санкции. Пък и за хора, които през ден пускат "достоверна информация" от разузнаването, нещо все куцат откъм конкретиката - "до х войници", "на границата... е, почти до границата", което поне демонстрира, че все пак тяхното разузнаване си е научило урока от 2003та - като ще лъжеш като дърт циганин, по-добре да избягваш фактите, че после идват неудобните въпроси :D
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ами ...

    6 30 Отговор
    А Сибир става все по-достъпен за китайците. 😀
  • 69 Перо

    28 3 Отговор
    Стига с тези фалшиви новини и измишльотини!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мирослав

    44 3 Отговор
    Аз пък забелязвам масивна дезинформационна кампания от страна на американците, в която надълго и нашироко обясняват как руснаците щели да нападнат сами себе си в Украйна за да си дадат повод да нападнат Украйна. А най-вероятно самите американци подготвят някакви провокация посредством украинските си проксита.
  • 73 Ами ...

    7 26 Отговор

    До коментар #62 от "Анонимен":

    Точно за това се говори в статията. "Някой" ще започне да избива "рускоезични" в Донбас. И ватниците ще идат да ги "особождават".

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    31 4 Отговор
    И за къф х... им е крайна на руснаците? ХАХАХАХАХАХАХ
    Русия няма да нападне крайна, но ще ви инсталира някоя друга ракета в Хондурас и тогава голям смях ще падне тук, а по други места ще свършат памперсите.
  • 77 МДАА

    19 3 Отговор

    До коментар #73 от "Ами ...":

    И те рускоезичните ще стоят и ще го гледат безпомощно, нали? ХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #84

  • 78 Очевидно

    25 4 Отговор
    Ако не следващия, по-следващия. И така до лятната ваканция. Платените лъжци все пак трябва да си харчат парите някога.
  • 79 Операция

    24 3 Отговор
    под чужд флаг е измислена в САЩ по времето на Кенеди, който не им е позволил тая калтащина.
  • 80 не светът

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Светът":

    а едни сащисани са пощурели отдавна.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мира

    34 5 Отговор
    Русия се преби да обяснява, че не напада, не предизвиква война! Но американците не са способни да проумеят такова мислене, душевност, защото са други, тъмномислещи; та... така, светът се дели на 2 половини - светла и помрачена, и тези от помрачената ще мразят и нападат светлите и трезвите до края. Руснаците няма да нападнат единокръвните си, братята, древната киевска Русь.

    Коментиран от #85, #89, #125

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Ами ...

    7 1 Отговор

    До коментар #77 от "МДАА":

    Ако и той е рускоезичен, със сигурност. Пък после, нека бог познае своите. 😀 По подобни причини, от столетия всички много внимават войските им да имат ясно определена принадлежност. За Женевските конвенции да не говорим. Просто не е добра идея. Излезе ли му на някой име, че действа под чужд флаг, няма спасение за него. Каквото и да стане, все той ще е виновен.
  • 85 Ами ...

    5 23 Отговор

    До коментар #82 от "Мира":

    Изпратиха ли "учтиви хора" в Крим? Изпратиха. Е сега ще си плащат. Ако не е ясно кой е направил нещо, на тях ще се лепи. Сами са си виновни. Да ги бяха облекли цивилни, "зелените човечета". Някаква политическа партийка да бяха използвали за прикритие. Но не. Нахално и безотговорно. Сега ще си носят последствията. И последния мародер в Донбас ще бъде обявен за техен боец. Защото се знае, че руски части действат без отличителни знаци. Никой друг не го прави. От глупост? Или не? 😀
  • 86 Читател на факти

    13 4 Отговор
    Проверих кой е автора на статията и пише САЩ.И бе я четох повече Факти аз Ви мислех за сериозен сайт Вие се подигравате.
  • 87 Пълен абсурд

    10 3 Отговор
    са тия статии, не ви ли писна!?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Войникът 🇧🇬

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Мира":

    Ами не ,няма разбира се ,че те системно зимно време си навлизат военните руски в Украйна! То си е нормално😄
  • 90 Ами ...

    3 11 Отговор

    До коментар #25 от "Callahan":

    Глупости. Ако РФ толкова се е загрижила за някакви нейни граждани в Донбас, да си ги прибере.
  • 91 Sion

    12 4 Отговор
    Ъъъ, руснаците знаят ли?!
  • 92 Да бе да

    13 4 Отговор
    Не , че разбирам нещо от войни , ама ако ще нападаш някой , ти просто го нападш!!!


    росссиа ще напада , росссиа почти ще напада ..... ами ако някой е сигурен че ще победи, просто напада !!! Заплахите ги оставете за пенсионерите , дето им повишихте пенсиите с малко по малко от инфлацията! Че да не хрантутят на вратлето на путен и олигарсите му !
  • 93 1234

    23 4 Отговор
    Стана точно 1 година, от както започна да се повтаря тая мантра. Всеки ден определят нов срок за нахлуване. Всеки ден се молят Русия да нахлуе, а тя се опъва. Запада наистина е изперкал. Там вече управляват безмозъчни, зомбита и чугуни.

    Коментиран от #96

  • 94 Уса

    13 2 Отговор
    Близо век плашеха американците с Русия а сега плашат европейците
  • 95 Уса

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "куцо пиле":

    Има,но отдавна не са американците
  • 96 Луди всякакви

    5 21 Отговор

    До коментар #93 от "1234":

    Не знам, но поне един от белезите, описани в статията, е налице: вижте колко проруски тролове са се сипнали да правят масовка в този сайт! Досущ както предупреждават американците!
  • 97 САТЪРА НА ХАНА

    13 3 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ ....ПЕТАТА ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА С МНОГО ПРА- БЪЛГАРСКА КРЪВ .... .
    ......
  • 98 САТЪРА НА ХАНА

    16 2 Отговор
    НЕГРИТЕ В АМЕРИКА СА ТРЕТИРАНИ В АМЕРИКА ОТ АНГЛИ-САКСОНЦИТЕ, ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ТУРЦИТЕ СА ТРЕТИРАЛИ БЪЛГАРИТЕ

    Коментиран от #124

  • 99 САТЪРА НА ХАНА

    12 4 Отговор
    ГРАД КИЕВ Е ОСНОВАН ОТ БРАТА НА ХАН КУБРАТ, ... А САМИЯ ХАН КУБРАТ Е ПОГРЕБАН ВЪВ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ... НА 50 КМ. ОТ КИЕВ ....
    ...... .... ПО КЪСНО ТЕЗИ ЗЕМИ СА И ТЕГРИРСННТЕГРИРАНИ В РУСИЯ, ЗАЩОТО ОЩЕ ХАН КУБРАТ И МНОГО ВЕЛМОЖИ СЕ ПОКРЪСТВАТ .... ТОЙ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ОБЩА РЕЛИГИЯ ЩЕ ОБЕДИНИ ХОРАТА:)
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Blackthorn

    21 3 Отговор
    Партизанска война в ерата на ракетите? Американците са се побъркали!!!!!!!!
  • 102 😂😂😂

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян Александров":

    1. Антиваксър
    2. "Окрайна"!?
    Всичко е ясно.
  • 103 ханс

    9 1 Отговор
    Стига преписвайте всякакви тъпотии!
  • 104 Саакашвили

    18 3 Отговор
    Сур Супур цялото страховито НАТО , плаши със икономически санкции Русия , ако влезе в Украйна - СМЯХ . Къде са ви генералите , самолетоносачите , авиацията ? Божкее , и тези ще ни пазят ? Член 5 - Ала Бала . Някъде другаде са правят на велики , но срещу руснаците сгъват чадъра и акат на гащи . Направо да си изядеш вратовръзката от яд.
  • 105 почти позна

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Месец Май 2022г":

    Става и Април , когато танка може да върви с пълната си скорост.
  • 106 Има

    5 1 Отговор
    Има все още млади хора, които четат история и помнят Gulf of Tonkin Incident..............
  • 107 Бай Онзи

    7 1 Отговор
    Краварите не разбраха ли че разширяване на восток повече няма да им бъде разрешено ! А Русия напада Украйна поне от една година насам ...Някой дърпа дявола за опашката и ще си го получи !
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай Онзи

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    И като се събудиш-краката ти отвити ...
  • 110 Лиса

    12 1 Отговор
    Такава силна американска пропаганда има у нас сега, че съветската по време на соца у нас може спокойно да се нарече недоносче пред американската.
  • 111 Чул недочул

    5 1 Отговор
    По информация от англичаните, рускиге подводници са обкръжили Британия.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 12345

    9 1 Отговор
    Очите на страха са големи. Урките се репчиха смело, защото смятаха че запада ще се включи в евентуални военни действия, но когато Байдън каза че ще налагат само санкции разбраха какво ги чака при руско нападение.
  • 115 Един

    3 3 Отговор
    Русия може... Въпроса е дали НАТО и САЩ ще истерясат до военен конфликт с Русия!
  • 116 Да бее.

    6 0 Отговор
    Стайкооов.. Разсмивате ме., ма яко ме разсмивате. Една година вече Русия ужким удря Украйна и се неможе!! Нещо ви куцат гаданията.
  • 117 KillBill

    3 1 Отговор
    До кой месец влизат: февруари, ноември или....? Този месец от три месеца го чуваме!
  • 118 Стьопа

    4 9 Отговор
    Всеки удар по масата е удар по джоба на руснака , и той не го осъзнава защото е заглушен от крясъците на клоуни като Жириновски . Всеки един руснак напускал Русия знае че при конфликт с НАТО с Русия е свършено . Само онези които са бедни още вярват в велика Русия , богатите живеят в разкош в Западна Европа и САЩ

    Коментиран от #122

  • 119 ПУТИН ГО Е ШУБЕ

    2 4 Отговор
    СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Русия":

    И като ни го върне, той ще почне да пее всичко за Бойко, Пеевски и т.н.
  • 122 Всеки руснак

    5 0 Отговор

    До коментар #118 от "Стьопа":

    при конфликт с НАТО ще се върне и ще защитава родината си бе кълмук тъп,руснаците не са нито еврогейтаци мърляви,нито тъпанари кравари,нито предатели като тук за шепа центове.
  • 123 Ей този момент

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    искам да го видя,но както самите НАТО казват,ще налагат само жестоки санкций,а те само повишават независимостта на Русия и още повече водят до ненавист към американци и западналяци пропаднали.Що се отнася до шамарите,то Русия винаги ги е раздавала на тези дръзнали да се опълчат срещу нея. Примери Наполеон- руснаците маршируват в Парж,Хитлер -руското знаме се вее над Райхстага. Ощенещо за шамарите искаш ли пропадналяк .
  • 124 Българийо

    1 1 Отговор

    До коментар #98 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Толкова третирани били българите , като негрите в Америка, че като дошъл руския солдат т.е крепостен селянин си казал-Кого идваме да освобождаваме.Къщи, земи, добитък всичко си имат, а ний сме крепостни. Нещо Русията за дарданелите иде реч.При социализма На турците им смениха имената и след 50 години нямаше да се знае кой къв е бил.А сега да си въобразим Султана за 500 години , ако е искал меееестното население кви ли щяха да бъдат.Аман от фалшив патриотизъм.Строили сме манастири с чие разрешение?Същата дезинформация като при макетата!
  • 125 хххх

    1 5 Отговор

    До коментар #82 от "Мира":

    Думата на русия е едно лицемерие ,лъжа и празни приказки !! Това е било винаги и никога няма да се промени.Не случайно никой от съседните им държави не ги понася ,защото Русия е окупатор и терорист ,на който света не вярва !!
  • 126 Who you bol 2

    4 0 Отговор
    Бай Дън го тресе склерозата и не знае къде е. Около него лобита от оръжейната и химическа и банкерите каквото решат
  • 127 Не е забравено

    0 0 Отговор
    На времето Хитлер разпространява информации, че СССР се готви да напада Германия. Прави това докато той се гласи да нападне СССР. Статиите по хитлеристките медии, че Сталин ще нападне всеки момент Германия се разпространяват от 1940 г. до като Германия не напада СССР през юни 1941. Приликите със сегашната ситуация ги намерихме, както и дребните разлики