Last news in Fakti

18 Януари, 2022 15:55 2 042 20

Русия отрече да евакуира дипломати от Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • мария захарова-
  • крим

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна

Русия отрече да евакуира дипломати от Украйна - 1
Снимка: shutterstock

Русия отрече да евакуира дипломати от Украйна, съобщава "Спутник".

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова увери, че руското посолство в Киев работи както обикновено. Изявлението ѝ е в отговор на публикация на в. "Ню Йорк Таймс" за това, че Москва е започнала да евакуира семействата на персонала от дипломатическите си мисии в Украйна.

Американските журналисти са загубили навика да проверяват информацията, която публикуват, заяде се Захарова.

Припомняме, "Ню Йорк Таймс" се позова на данни на висш украински служител, който твърди, че на 5 януари 18 души, предимно членове на семействата на руски дипломати, са напуснали Украйна, а през следващите няколко дни още около 30 души са напуснали посолството в Киев и консулството в Лвов, Западна Украйна. Дипломати от още две руски консулства пък получили указания да се подготвят за напускане на страната.

От своя страна украинското външно министерство съобщи, че не е получавало никаква информация от страна на Русия за изтегляне на служители от дипломатическите ѝ мисии. Киев на свой ред също не планира евакуация на украински дипломати от Русия.

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна. Въпреки че Москва отрича да има такъв план, тя се възползва от ситуацията, за да постави исканията си за гаранции в сферата на сигурността от страна на Запада, които включват прекратяване на евентуалното разширяване на НАТО на изток и налагането на официално вето върху възможността Украйна да се присъедини към Алианса.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросоидна марионетка

    25 3 Отговор
    Аа евакуирали са така казаха от НПОто да пишеме
  • 2 пожелание

    9 12 Отговор
    Да се махат ,защото ще започнат да ги отвличат бандеровците !!
  • 3 Шерлок

    32 3 Отговор
    NY Таймс е едно жълто булеардно вестниче!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шадола

    30 3 Отговор
    Чичо Сам става все по смешен и пропаганда им става с всеки изминал ден все по смешна!
  • 6 ОООО Но моля ви

    6 23 Отговор
    Тя Русия всичко винаги отрича хахаха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    9 2 Отговор
    Яжте, пийте и си носете новите дрехи докато можете! Ресторанта ми е отворен!

    Коментиран от #11, #19

  • 9 3.14К

    21 2 Отговор
    Преди около седмица шефа на ЦРУ се срещна с комика наркоман и излезе версията намеса на Русия под чужд флаг. Това е операция и термин разработени през 60те години спрямо Куба. Идеята е ибийства на кубински емигранти и американски военни на територията на щатите, както и потапяне на лодки с кубинци на път към Флорида. Така упреквайки Куба, ще се оправдае американски ответен удар и атентат срещи Кастро. Цялата операция е дадена за подпис на Кенеди, но той отказва да я подпише и потъва в секретните архиви. Сега това възкръсва за употреба в Украйна. А истинската цел е украинско нападение да се предизвика Русия да влезе в Донбас. Той отдавна е отписан, но с неговата загуба Украйна винаги ще се изкарва жертва, както случая с Крим.
  • 10 Факт

    7 2 Отговор
    А руските войници със зелен сертификат ли са!?
  • 11 Софиянеца

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Днес ресторантьор ли стана вечера се представяше за гумаджия!
  • 12 цербер

    1 3 Отговор
    ГоворителКАТА на руското външно министерство Мария Захарова
  • 13 За разлика от

    5 0 Отговор
    американците,които са пратили канадски спец наз да идкара американци и канадци от Украйна.
  • 14 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    РУСИЯ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ИЗОЛИРА ПРОПОЛЬСКАТА СГАН ОТ ЛВОВ И ТИРАСПОЛЬ------- ВСИЧКОТО ДРУГО Е БРАТСКИ УКРАИНСКИ ПЛЕМЕНЕН НАРОД !!!! АКО ЛИ НЕ ---ПЪРВО СЕ ПРИОБЩАВА ХАРКОВСКА ОБЛАСТ --- ДО КИЕВ НЯМА КОЙ ДА СЕ СЪПРОТИВЛЯВА ---НАТЮВЦИТЕ СА ХИМЕРА - НАМАТ ВОЙНИЦИ -КОИТО ДА СЕ ЖЕРТВАТ ЗА МЪСК И БЕЗОС !!!!!!!!!!!!!!
  • 15 $%^

    1 12 Отговор
    На ватенките им се иска,но ги е страх.Осъзнават в каква каша се накиснаха сами и сега не виждат печеливш изход от нея.В Украйна ги чака унизително поражение и пренасяне на войната на руска територия.
  • 16 Дън Бай

    7 0 Отговор
    И японски дипломати напускат Америка!
  • 17 Комуниста

    11 0 Отговор
    DW е черна пропагандиска дезинформационна станция на чичо Сам не случайно ги заглушаваха на територията на СИВ!
  • 18 Много малки тайни растат в русия

    2 3 Отговор
    Да не вярваме на цру така ли..не ставай смешна
  • 19 Друг Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Градски, ми напиши къде ти е ресторанта да идваме да обядваме, че тук ни умориха от глад в центъра с тия пембени сертификати.
  • 20 РУСНАК

    7 0 Отговор
    ЗАЩО ТОЛКОВА ВРЕМЕ СЕ ОБЕСНЯВАМЕ НА ТЕЗИ БАНДЕРОВЦИ БОИ ПО МАНЕРКИТЕ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания