Last news in Fakti

21 Януари, 2022 15:00 6 290 61

Путин иска да признае сепаратистите в Украйна

  • донбас-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • сепаратисти-
  • война

Москва отрича да планира нахлуване в Украйна

Путин иска да признае сепаратистите в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Долната камара на руския парламент проучва предложение до Владимир Путин Москва да признае проруските сепаратистки републики в Украйна. Това съобщи днес нейният председател в разгара на кризата около прозападната съседка на Русия, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Депутатите комунисти от Държавната дума внесоха тази седмица проект, приканващ Владимир Путин да признае за независими самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна, които се сражават с украинските войски от 2014 г. "Това е много важен въпрос", коментира в Телеграм председателят на Думата Вячеслав Володин.

От идната седмица се предвиждат разисквания с представители на различните партии в камарата, но според него всички политически сили изглежда подкрепят проекта. Междувременно шефовете на руската и на американската дипломация - Сергей Лавров и Антъни Блинкън, се очаква да преговарят днес в Женева за украинската криза, тъй като Вашингтон подозира Москва, че се стреми да завладее съседната страна.

Москва отрича да планира нахлуване в Украйна и Кремъл настоява да получи гаранции за сигурността на Русия, по-специално Киев да не бъде приеман в НАТО и в бъдеще алиансът да не се разширява. Володин обвини НАТО, че се стреми "да окупира Украйна", а украинския президент Володимир Зеленски - че нарушава мирния процес. През 2008 година Русия вече призна за независими две сепаратистки грузински републики - Абхазия и Южна Осетия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на 14- ти октомври 1915-та година,

    21 77 Отговор
    Руски кораби обстрелват час и половина Варна. 6 загинали, 24 ранени и много разрушения. Това при условие, че не сме обявили война на Русия. Царят ни е отказал на Германия да воюва с Русия. Две германски подводници U7 и U8 потапят руската гордост, крайцера "Три светители" и опжаряват друг. Вечерта са посрещнати на пристанището във Варна като освободители. Втора случка: В началото на декември 1942-ра, по същият начин руски кораби обстрелват цялото ни северно черноморие, въпреки, че царят е отказал категорично на Хитлер, да воюва с Русия, защото сме близки народи. Руска подводница потапя кораба Струма и загиват 700 души. Бомбардирани от руските самолети са Русе, Стара Загора, Казанлък, Горна Оряховица. След преврата 1944-та руските войски са пуснати безпрепятствено да минат през България. На нашата армия е забранено със заповед, да се противопоставят по какъвто и да е начин. Посрещнати са с хляб и сол от народа. Но! Започват да грабят, бият, изнасилват и дори убиват. За всичко това дори Георги Димитров пише протестни писма до Русия, които остават без отговор. Откраднати са архивите на България, и са убити хиляди интелектуалци, фабриканти, банкери, учени и офицери. Всичко това с цел да се изтрият тези моменти от миналото Учебниците са политкоректни, а всички които разпространяват историите си са стават политзатворници и никой не чува за тях нищо повече! Нека се знае

    Коментиран от #4, #8, #11, #12, #17, #18, #27, #35

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    83 10 Отговор
    Путин направи НАТО на маймуни , и те започнаха да се държат точно както такива !!! Натисна ги на толкова фронтове , че се чудят как да сколасат !!! Поправете ме , ако греша , но Русия иска натовските войски да напуснат България ! Не съм чувал , да искат България да напусне НАТО !!!

    Коментиран от #5, #23

  • 4 Стига лъга бе човек

    78 13 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    Обстрелването на Варна е станало през първата световна война когато ние сме били на страната на оста и сме били във фактическа война с Русия
  • 5 Въъъй

    19 64 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Боли ма оная работа какво искала русия и гнома Глада ги натисна и започна да отклонява вниманието Милиони болни от спин от алкохолизъм от ковид

    Коментиран от #30, #33

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 😂😂😂😂..

    14 45 Отговор
    Абе той може да поиска каквото му хрумне, например...че динозаврите не са измрели преди 65 милиона години от удар на метеорит...а са ги изяли американците, нито ще нападне Украйна, нито пък някой ще се съгласи на безумните искания. Нека си поиграе на войници, и като види че никой не му се връзва, ще подвие опашка.

    Коментиран от #39

  • 8 Нищо подобно

    51 9 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    Царят не е отказвал КАТЕГОРИЧНО да воюва с Русия а е предоставял наши пристанища за снабдяване на южните немски армии с продоволствие и муниции.
    Наш санитарен влак е бил на източния фронт и обслужвал ранените германски войници
    Нашата армия е била хвърлена да се бори с съпротивата срещу немците на гърците и сърбите
    Само сърбите са имали 200 хиляди бойци антифашист и
    Освен това българската армия е имала и задача да пази югоизточния фланг на обширния фронт тъй като е имало вероятност Турция да влезе във войната на страната на Хитлер
    Тя уж не сме воювали с Русия а на практика сме правили всичко възможно за да може германската армия от балканския полуостров да бъде хвърлена на Изток а ние да вършим нейната мръсна работа на тези територии
  • 9 ДаЗдраПерМа

    38 7 Отговор
    по е важно какво искат гражданите на ЛДНР, но като цяло идеята вече работи и всички стоки и услуги произведени на тази територия се смятат с произход Русия и за тях няма мита, квоти и т.н.
  • 10 Свиня балканска

    30 8 Отговор

    До коментар #6 от "Голям залък":

    Мръсния капиталистически свят.

    Коментиран от #13

  • 11 гадно

    73 9 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    Нещо за бомбардировките на краварите над София и за бомбите играчки по бедняшките квартали няма ли да драснеш бе смешник.
  • 12 Село

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    Хубаво станало сега пак трябва да стрелят ама с атом.

    Коментиран от #48

  • 13 Голям залък

    10 29 Отговор

    До коментар #10 от "Свиня балканска":

    Ще мачка някоя свинска зурла,тип "хрушчовка"
  • 14 ХАХАХАХАХАХ

    31 5 Отговор
    И това ще се случи със сигурност и то без нито един руски войник да влезе в крайна.
  • 15 Хммм

    59 12 Отговор
    Има много бавно мислещи хора тук! Вече и децата разбраха, че САЩ са минало и дневният ред се диктува от Русия. Сега ще стане това, което иска Русия. И САЩ до една година ще се изнесат от цяла Европа.
    Моля от Факти да не ми трият коментара!

    Коментиран от #16, #58

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сороснята

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    Ти прост ли си или ти плащат ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 йоан кръстител

    52 8 Отговор
    абе ,колко българи избиха англо американските бомбандировки над София и Враца през втората светована
  • 20 Димитров

    37 3 Отговор
    Щом
    Косово може и това е редно да стане,за да няма двоен стандарт,нали?
  • 21 Гросмайстор

    54 7 Отговор
    Путин е гросмайстор, и като такъв, пресмята винаги с няколко хода напред. Така "под носа" на Барак Обама направи референдум и Крима стана руски. Всъщност, той си е бил такъв. Сега какво ще стане. Путин ще признае двете републики, Донацка и Луганска. Ако украинската армия атакува двете републики, президентите им ще отправят официална покано до Путин да им помогне. Тогава руските войски ще влязат в двете републики, но Путин ще каже. "Да, руските войски влязоха, но те влязоха по ПОКАНА на президентите на тези републики. Руски войски не са влизали в Украйна, а в Донецката и Луганската република".

    Коментиран от #24, #57

  • 22 Мачкай

    26 8 Отговор
    украинските фашаги
  • 23 весел пор

    11 34 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    1 в 1 ,нато ще смаже русия и кой каквото да говори е само глас в пустинята...да не говорим,че русия няма икономика за да поддържа дълга война,руснаците ненавиждат путин ! не съм чул хора да отиват да живеят от запад на изток,а обратното- от изток към запад...защо ли ?!?!

    Коментиран от #36, #37

  • 24 весел пор

    11 27 Отговор

    До коментар #21 от "Гросмайстор":

    русия е заобиколена от всякъде,реално се бият за оцеляване,те са в губещата ситуация...ай стига глупости

    Коментиран от #29

  • 25 Хаха

    9 22 Отговор
    Всички политически сили изглеждало че подкрепяли проекта. Та тези сили са марионетни сили на стария вече Путлер. Руснаците, коине не подкрепят проекта са убити, отровени, в концлагер или изгонени от Русия.
  • 26 Sion

    27 3 Отговор
    И кой ще им попречи да ги признаят? Джендър армиите на САЩ и НАТО?!Или НАТО ще воюва до последният украинец?!
  • 27 😄😄😄

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    Едно си баба знае, едно си баба бае
    👍👍👍😄😄😄👍👍👍
  • 28 Човек с памет

    13 2 Отговор
    Поредната лъжа от Д.Дж. Пълна помия произвежда това лице !
  • 29 Sion

    19 10 Отговор

    До коментар #24 от "весел пор":

    От кого е заобиколена?! В Азия нема една държава, дето може дори да си помисли да има претенции към РФ...В Европа, няма ни един, с изключение на поляците, може би, който въобще би помислил да изпрати армия срещу руснаците..За кво оцеляване ми говориш, като става въпрос за най-голямата ядрена сила в света / 7500 ядрени бойни глави срещу 7000 на американците/ ..
  • 30 👍👍👍

    26 6 Отговор

    До коментар #5 от "Въъъй":

    Хубаво, че само спомена СПИН-а, който междувпрочем пак от САЩ тръгна, както и всички останали зарази и за капак и короната! А яжте им главата варена на тези 🧠-и промити
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Госあ

    14 3 Отговор
    Е кво ? как некои признават сепаратистите от Тайван ?
  • 33 пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Въъъй":

    и оная ти работа ти е скапана като тебе
  • 34 Kcaniba

    26 8 Отговор
    динизка усеща духа на руското , победоносно оръжие и е сменил тона нещо... Преди бандерите наричахте жителите на отцепили с се републики - терористи, сега поне сепаратисти!! Ако Русия ги признае, бандерите до Лисабон ще драпат и ще се удавят в Атлантика, с евроатлантическите си, нацистки идеологии!! Червената армия иде!! Треперете фашисти!!!
  • 35 пешо

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "на 14- ти октомври 1915-та година,":

    що не пишеш американците като съсипаха софия от бомбардировки
  • 36 Хари

    27 5 Отговор

    До коментар #23 от "весел пор":

    А защо нато не смаза Афганистанците , а си тръгнаха като бити .......
  • 37 Хммм

    27 6 Отговор

    До коментар #23 от "весел пор":

    Много си наивен щом вярваш на пропагандата за "великото" Нато, че има сили да "смаже" Русия! Ако имаха и най - малката надежда, че могат да влязат и плячкосат руските богатства, то да са го направили до сега хиляди пъти! Но нямат! Те са един кух балон!! Писах го горе и сега ще го повторя. САЩ до една година ще си вдигнат чукалата и от цяла Европа. Защото, запомни-така иска Русия! А днес, тя (Русия) задава дневният ред в света, независимо дали ни харесва или не! На мен лично.... ми харесва истината. А истината е тази, която описах!

    Коментиран от #38

  • 38 Сър Пичук

    8 21 Отговор

    До коментар #37 от "Хммм":

    Ако САЩ и НАТО са искали да "смачкват" Русия, щяха да го направят след разпада на СССР, когато военните там продаваха оръжие на килограм, а страната беше като разграден двор. Вместо да ги унищожат, САЩ им подадоха ръка. Колкото и да е чудно, САЩ имат нужда от силна Русия. Силна, но не и агресивна. Дълго и сложно е да ти го обяснявам, но това са фактите.

    Коментиран от #40, #41, #54, #61

  • 39 За сега

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "😂😂😂😂..":

    Всички му връзват, а цените на памперсите литнаха до небесата
  • 40 Хммм

    20 6 Отговор

    До коментар #38 от "Сър Пичук":

    Ха ха ха, че след 90-те години САЩ я бяха смачкали Руися бре. Какви ги дърдориш ти? Всички петролни кладенчета се държаха от американски фирми.. Същото се отнася и за останалите природни ресурси от Менделеевата таблица! Чрез Ходорковси, Фридман иоще двама се изнасяха всички ресурси. Бяха стигнали до там, че за руснаците (населението) нямаше газ за отопление. След идването на Путин,чрез много гимнастики Русия си върна контрола над природните ресурси. Изхвърли всички западни и американски компании!
    Чисто хипотетично, ако Путин сега върне американските компании да сложат ръка на руските природни ресурси, смятай, че от Русия по демократична страна няма да има в света по думите на американците! Ще хвалят Путин, както хвалеха Елцин... И нито ще напъват да я ограждат с натовци, но то да я цепят на държавички! Да, но.... минало бешело... Каквото можаха да измъкнат по времето на Елцин-измъкна ха. Сега вече нямат абсолютно никакъв шанс! Ще стоят от страни и ще точат лиги... ако искат природни ресурси, ще трябва да си плащат.

    Коментиран от #42, #50

  • 41 истината

    11 5 Отговор

    До коментар #38 от "Сър Пичук":

    Не го направиха защото и тогава се страхуваха от "слабата" Русия.

    Коментиран от #43, #44, #45

  • 42 Сър Пичук

    2 10 Отговор

    До коментар #40 от "Хммм":

    Доста си далеч от реалната политика, но ще ти пиша подробно по-късно, че имам малко работа.
  • 43 Сър Пичук

    2 8 Отговор

    До коментар #41 от "истината":

    Ха-ха-ха!!!

    Коментиран от #46

  • 44 Сър Пичук

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "истината":

    Ха-ха-ха!!!
  • 45 Хммм

    10 5 Отговор

    До коментар #41 от "истината":

    Не, направиха го тогава. Без пушка да пукне, сложиха ръка на природните ресурси на нашата планета, които се намират в Русия! А сега проблема на Русия е, след като си върна контрола над природните ресурси е, как да ги опази от гладни и алчни лешояди!
  • 46 истината

    14 4 Отговор

    До коментар #43 от "Сър Пичук":

    Ха ни Ха - краварите не са печелили война с противник по голям от Гренада!

    Коментиран от #51

  • 47 mi6osp

    11 6 Отговор
    САЩ искат да разпалят война в Европа и да воюват с Русия до последния европеец. Само че Путин многозначително предупреди, че при война срещу Русия тя ще нанася първа ядрени удари по командните пунктове на нападателите, независимо къде и на кой континент се намират.Колкото до Донбас, Украйна съвсем очевидно готви там нападение- провокация. А Путин готви контрата тип Даманский.
  • 48 стоян

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "Село":

    До 12 ком -какъв атом ще стрелят по нас руските гладници бе -малчик -дурак -ти в кой клас си бе
  • 49 Българин

    13 5 Отговор
    Слава на Путин!Дано Господ да му даде крепко здраве и да го дари с дълголетие,за да има мир на земята!
    Слава на Великата и непобедима руска армия,стожер на мира на планетата ни!
  • 50 Сър Пичук

    2 8 Отговор

    До коментар #40 от "Хммм":

    СССР/Русия и САЩ винаги са били много по-близки отколкото са показвали и винаги са имали много добри търговски отношения. Дори и сега там е пълно с американски и западни компании, но не се парадира с това. Русия беше една от първите, които реагира на нападенията над Търговския център и лично Путин изпрати паметник там. Потърси информация за Tear Drop. просто и САЩ и СССР/Русия имат интерес да плашат народите си едни с други за да ги държат под контрол и да си развързват ръцете на управлението за непопулярни мерки. САЩ нямат интерес от слаби държави, защото те са товар за тях и за световната икономика. Те не искат да подчиняват и издържат други държави, както правеше СССР, а предпочитат да им помагат и да имат лоялни правителства там за да могат да инвестират и печелят. Затова и организират преврати, но никога не завладяват и не анексират. Искаха така да стане и с Русия, но Путин реши да се върне към Студената война и реставрация на СССР, за което няма шанс имайки предвид огромната икономическа мощ на Запада. САЩ не искат нищо даром, те просто искат да правят бизнес. Пример е Венецуела, която е най-богатата на петрол държава и им е под носа, но не са я нападнали и завладели. Пример е и Плана Маршал, когато инвестираха във възстановяването на Европа, а не изградиха държави-пудели, като Източния блок. Разликата е очевадна при сравнение на Западна и Източна Германия, двете Кореи, икономиката на Япония и т.н. Всички приказки за кражба на ресурсите на Русия са ч

    Коментиран от #53

  • 51 Сър Пичук

    3 5 Отговор

    До коментар #46 от "истината":

    Сигурно не си чувал за Япония, Италия и дори Германия през ВСВ. Или и ти смяташ, че СССР сам е победил всички държави през ВСВ?!?!?

    Коментиран от #52

  • 52 Бат Кольо

    7 2 Отговор

    До коментар #51 от "Сър Пичук":

    И как да не е чул за Япония и Италия? 2е италиански армии с численост над 200хил. души се бие на източният фронт,а елитната японска квантунса армия набързо яде руския
  • 53 Хммм

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "Сър Пичук":

    Божке ле, колко глупости си изписал... чак не е истина! Дано да не ги мислиш в действителност! Боже, Боже САЩ искали да помагат. Ха ха ха. Помогнаха в Либия, Ирак, Афганистан и пр. САЩ искат само да източват ресурсите на държавите. Запада също. Запада живееше като източваше ресурсите на цял един континент! Вижда се и в Бг как ни помагат, като ни изнасят златото. Къде се е чуло и видяло при концесия печалбата да е 0,75%?Даже и в Африка не е! Това е толкова унизително! Имат ни за олиг@френи! За Венецуела... знаем... Кога отрязаха американските фирми от петролните кладенци, които източваха петрола на Венецуела и плащаха по 7$ за барел, то Сащ се опитаха да назнапат нов президент на Венецуела. Добре, че бяха Русия и Китай та ги препраскаха през ръцете и оня Гуайдо ли беше... увисна:)))
    За Крим е излишно да пиша, толкова се е изписало.Законно Крим имаха право и на референдум и на самоопределение. Но ако оставим това, ти смяташ ли, че Русия ще позволи на САЩ да си изградят бази там? Аз не! Изобщо... безсмислено е да пиша... Ти толкова си заблуден, че чак не е истина! В Русия дали има западни фирми... Разбира се, има, ОБАЧЕ повтарям-контрола над природните ресурси се държи от Русия! Някога при Елцин, контрола се държеше от САЩ! Това е основната разлика, и тя е главната! А сега че си имало в Русия бачкатори американски и западни фирми.. Защо да няма......

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Сър Пичук

    1 7 Отговор

    До коментар #53 от "Хммм":

    Аз ти говоря с факти, ти ми отговаряш с пропаганда и опорни точки.
    Колко ресурси източиха САЩ от Западна Европа, Япония, Ю. Корея?
    Поинтересувай се кои петролни компании се настаниха в Афганистан. Ще ти помогна - там има повече руски, китайски и др. подобни, отколкото американски. Но американците крадат суровини, нали. А руснаците от къде взимат петрола и газа си? Не е ли от едни републики, които те са поробили? Не водиха ли войни в Чечня именно за да си задържат контрола върху тях? А прословутите сибирски залежи, не са ли на над 200 националности и народи, голяма част от които са вече избити и претопени? На практика Русия е една колониална държава, която живее от войни и заради войни за да се храни. Освен природни ресурси и оръжие тя друго няма.
    След "експлоатацията" от САЩ, и след като бяха "плеснати през ръцете" от Русия и Китай сега Венецуела благоденства, нали. С купони и режим на тока. Както и всички държави в орбитата на Русия.
    Крим бяха приели решение да не влизат в НАТО още през 2012, а проруския президент го подгониха за корупция. Това, че всичко било заради НАТО е пропаганда и желанието да влязат там дойде сред анекса на Крим и началото на необявената война за отцепване на ДНР и ЛНР. Крим, взе решението си на референдум през 1991г да бъдат автономна структура в рамките на Украйна. Решението за референдума беше взето от хора, които никой никога не беше избирал и които Русия постави в Парламента след окупацията. Освен това то е незаконно, защо
  • 56 Сър Пичук

    1 6 Отговор

    До коментар #53 от "Хммм":

    Продължение:

    Крим бяха приели решение да не влизат в НАТО още през 2012, а проруския президент го подгониха за корупция. Това, че всичко било заради НАТО е пропаганда и желанието да влязат там дойде сред анекса на Крим и началото на необявената война за отцепване на ДНР и ЛНР. Крим, взе решението си на референдум през 1991г да бъдат автономна структура в рамките на Украйна. Решението за референдума беше взето от хора, които никой никога не беше избирал и които Русия постави в Парламента след окупацията. Освен това то е незаконно, защото според действащата тогава Конституция референдуми не могат да се правят без съгласието на Киев.
    Ясно е кой е заблуден.
  • 57 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гросмайстор":

    За да има мир в региона,според мен Русия е длъжна да признае двете отцепили се територии Донбас и Луганск.когато станат част от Русия не вярвам да има опити за тяхно приобщаване към Украйна!В противен случай ще умират постоянно хора и няма да може да се живее в тези територии -нормално.Ще стане Втора Палестина!
  • 58 Баро

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хммм":

    Ти имаш сериозен проблем
  • 59 Боро

    0 3 Отговор
    Кво се фукаш с тия глави бе само дватриста да истреят от тия иняма да има кой да се радва на резултата
  • 60 Читател

    3 1 Отговор
    Ми да крайно време беше щом САЩ в лицето на европейската си агресивна армия наречена НАТО помагат на Украйна въоръжава ги, и убочава да убиват и мрът вместо американските войници. Русия да не оставя на произвола Луганск и Донецк а да им помага
  • 61 gino

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Сър Пичук":

    Становището не ви е правилно, Напротив- САЩ има нужда от отслабена Русия.и политиката и винаги е в такава насока. Четете малко от американска страна ако знаете английски.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания