Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 12:07 4 104 38

Сепаратистите от Донбас твърдят, че в района са пристигнали полски наемници

  • донбас-
  • сепаратисти-
  • украйна-
  • русия-
  • наемници-
  • десен сектор-
  • война-
  • източна украйна-
  • днр

Поляците пристигнаха на територията на Украйна под прикритието на инструктори

Сепаратистите от Донбас твърдят, че в района са пристигнали полски наемници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военни от Полша са пристигнали на контролираната от украинските власти територия на Донбас, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на Департамента на народната милиция на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

„Разузнаването на Народната милиция на ДНР получи информация за пристигането на полски наемници в зоната на т. нар. операция на обединените сили на въоръжените сили на Украйна“, каза пред репортери представител на ведомството. Той обясни, че в района на с. Попасная са забелязани две групи въоръжени лица, всяка с до 20 души, "в смесени униформи от тактически тип".

„Установено е, че тези лица говорят полски и са пристигнали за изпълнение на задачи в района на ​отговорност на 24-та механизирана бригада. Тяхната задача е да извършват, съвместно с части на украинските сили за специални операции, целенасочени саботажни и терористични актове, насочени към деактивиране на животоподдържащи съоръжения, социална инфраструктура и сплашване на местното население“, каза представител на Народната милиция. От ведомството смятат, че преди евентуалното започване на офанзива на украинските сили за сигурност, наемниците ще се опитат да нанесат най-значителни щети на цивилната инфраструктура, за да принудят подразделенията на ДНР да отговорят.

„Украинската страна, оправдавайки се пред световната общност, ще се опита да използва тези действия като претекст за започване на военни действия. Поляците пристигнаха на територията на Украйна под прикритието на инструктори, изпратени да участват в тренировъчна мисия за обучение на украински военни", отбелязват те. Изявленията на Полша за военната помощ на Киев са несъвместими не само с председателството, но и с членството на Варшава в ОССЕ, добави официалният представител на Народната милиция на ДНР. Той обясни, че западните страни продължават да доставят смъртоносни оръжия на Украйна и според ведомството действията на полското правителство изглеждат цинични.

„Изявленията на полската страна не допринасят за мира и стабилността, а провокират ескалация на ситуацията и подтикват Киев да започне геноцид над населението на Донбас. каза представителят на Народната милиция на ДНР. Освен това в Донбас съобщиха за пристигането на националисти от забранената в Русия организация „Десен сектор“. „Две части, състоящи се от бойци от Десния сектор, наброяващи по 70-80 души всеки, пристигнаха в местоположението на 54-та отделна механизирана и 56-та отделна мотопехотна бригади. Всички бойци имат боен опит и бяха обучени под ръководството на британски инструктори, сподели информация представителят на Народната милиция.

Той обясни, че националистите са разпределени в части, заемащи позиции в първи ешелон на северния и западния подход към Донецк. Украинското командване не само засилва групировката си близо до столицата на Донецката народна република, но и формира щурмови групи от идеологически мотивирани националисти, които ще трябва да провеждат военни операции в града и да изпълняват задачи, въпреки смъртта на цивилни. предупреждава представителят на ведомството. Конфликтът в Източна Украйна продължава почти осем години, като през това време, според ООН, над 13 000 души са станали жертви, а още около 44 000 са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дамммммм

    74 10 Отговор
    То и преди 5-6 години имаше бая наемници в Иловайск-и голяма част от тях отидоха във вечните ловни полета...Да напомням ли за видеото как един американски наемник ревеше с думите-не стреляйте-аз съм американец......

    Коментиран от #25

  • 5 тикви

    62 7 Отговор
    Полски наемници ще посрещат руснаците, отговарят за подготовката на трапезата!

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 деменция

    54 10 Отговор
    Бандеровци си просят ордавна сваляне от власт, времето на Хитлер изтече отдавна!
  • 9 тиква копейкина

    42 9 Отговор

    До коментар #7 от "Украинците са поляци":

    Бандеровци мразят руснаците независимо от Полша или Украйна са!
  • 10 Провокират...

    51 9 Отговор
    Търсят си боя хохлите 😂🤣😅
  • 11 Шарик

    17 7 Отговор
    Това са четиримата танкисти и 🐕.
  • 12 Анонимен

    57 10 Отговор
    Поляците явно имат кратка историческа памет . Доста често са го отнасяли от руснаците . Защо сами се навират между шамарите е неясно .
  • 13 другарят

    50 7 Отговор
    Имайте търпение! Бандитите от фашистка Америка ще се опитат и нас да ни хвърлят в огъня! Нещо като "коалиция на желаещите" с която участвахме в незаконната война и окупация на Ирак! Един ден Ирак ще ни съди, да им плащаме репарации за това, щом изгонят американците и падне марионетното правителство там! Вие защо мислите, че ни карат да създадем този "натовски батальон" бе другари!??
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мхм

    29 3 Отговор
    Е ми като са пристигнали им ги връщайте в ковчези
  • 16 111122222

    35 5 Отговор
    Както казах, ключовата дума е Донбас. Спомнете си и Майдана и полските снайперисти.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БОЛШЕВИК

    29 5 Отговор
    Донските казаци, ще режат главите на полските наемници до кръста!
  • 19 😄😄😄

    29 3 Отговор
    Изглежда им е омръзнал хубавият европейски живот 🤔!
    😄😄😄
  • 20 Годфри

    4 22 Отговор
    Участието на чужденци, включително като наемници не е някаква новост за конфликта в Източна Украйна.
    През 2024 г. вървяха информации, че чеченци се сражават на страната на сепаратистите в Донецк и Луганск :

    Откъде са дошли и с какъв произход са въоръжените бойци в региона на Донбас? Според някои информации, в боевете участват и чеченци. А очевидци споделят, че се срещат и чуждестранни наемници.
    "Ние сме кадировци", казват брадатите мъже в Донецк пред камерата на кореспондента на CNN. Кадировците са хората, които подсигуряват властта на Рамзан Кадиров в Чечения. Те са известни с бруталния си подход срещу противниците на проруския режим в конфликтния южноруски регион. Сега били дошли в Донбас, за да се бият срещу украинската армия, заявяват мъжете пред журналиста. Батальонът им се наричал "Изток" - точно като бойната групировка, която преди няколко години помогна на Москва да потуши бунта на сепаратистките сили в кавказката република.
    За присъствието на тези бойци в Източна Украйна официално потвърждение няма. Правителството в Киев твърди, че там се бият чеченци, но Русия оспорва това. Самият Кадиров заявява, че в Донбас няма чеченски специални части, които се бият на страната на проруските бойци, но пък в интервю за руската телевзия не изключи вероятността и доброволци от Чечения да участват в бойните действия. Междувременно все повече жители на Донецк информират, че в боевете участват хора от кавказки произход. Кметът на града Александър Лукянченко с
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хм !

    26 3 Отговор
    " Тяхната задача е да извършват, съвместно с части на украинските сили за специални операции, целенасочени саботажни и терористични актове, насочени към деактивиране на животоподдържащи съоръжения, социална инфраструктура и сплашване на местното население“
    Ами те украинците cе cправят и cами да вършат подобни мръcотии . Защо cа им поляци ?
  • 24 Ами всъщност

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "тикви":

    Да, явно паляците ще са в ролята на менюто на руската трапеза!
  • 25 Ха ха ха🤣

    4 25 Отговор

    До коментар #4 от "Дамммммм":

    Изгледах и видеата за унищожението на "спецорките", маскирани като наемници в сирийската пустиня до Дейр ес Зор... Тази вечер се завършват 4 години от "неутрализирането" (както се изразяват алкохолиците за такива случаи) на 60 % от прехвалените ихтамнети в тази атака. Изслушах и аудиото в което руския командващ атаката се моли на американския генерал да спре прочистването, а американеца му отговаря: Какво ти пука, нали каза, че не са ваши войски и нямаш представа за какво става въпрос. Ние ще се погрижим за тези терористи...

    Коментиран от #32, #34, #36, #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Истината

    20 2 Отговор
    за воя на Запада и Украйна,е че те смятаха много бързо да атакуват двете републики. Ноо Путин отново се усети и подготви войски ако се наложи.
  • 28 petar svilenov

    14 0 Отговор
    Днес англетата от афганистан,утре поляци,вдругиден чуждестранният легион,зор голям за мумията.
  • 29 Иванушка

    17 2 Отговор
    Полски наемници ще свършат работа колкото полски мишки :))
  • 30 Цезар

    3 24 Отговор
    Все пак да напомня на някой руско говорещи. Че тези събития се случват на украинска суверенна държава Украйна. Кой си канят и какво правят си е нейна работа, а не на живущите руснаци в украински Донбас, Луганск и Донецк. Алчните и агресивни руснаци се опитват да анексират тези украйнски градове, които са част от независима Украйна. Не украинците раздават руски паспорти на руснаци, но в държавата Украйна. Украинците са дали до сега 15 хиляди жертви за своята родина и е срамота да има българи които да защитават агресията, наглостта и претенцията на корумпирана Русия която се намесва във вътрешните работи на суверенна Украйна.
  • 31 В.В.П.

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    . .За терористични актове ,ли говориш??..Конче?Имаш хабер,от някой луд...ИШКЕНДЕР,Удря и бази ,ГСМ,казарми,.празява и полско украински боклуци ..по твоята болна ,стратегия ,от болна глава,Донецк,трябва да правят атентати в Киив ..подготвени от Руски екипи...
  • 32 Хихихи

    14 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха ха🤣":

    А видиата на талинаните с Американска техника от миналото лято гледа ли? Гледай бе техника бол
  • 33 Еми

    14 0 Отговор
    Новия канцлер и макарон ще ходят пак с чековата книжка у Кремал, като при Дебелцево
  • 34 Кфкрн

    16 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха ха🤣":

    Пълни глупости..така го разказа тоя филм все едно си бил там и си видял😃ма ревял генерала, ама оня му казал кво ти пука..тъй, тъй самолета го караше Рамбо, а до него бяха Командо и Универсалния войник. Първо Вагнер не са спецназ, а са обикновенни наемници, пушещо месо .както и всички американски наемници и второ ама страшно много е завишена бройката на бомбандираните. Па и идея си нямаш колко повече американски жертви има в Сирия и околните пустини. Просто за тах яко цензора..иначе ако питаш тях и теб за 300 години нямат една жертва камоли загубена на война
  • 35 Цезар

    7 0 Отговор
    Да, Полша се кани да анектира западна Украйна (Лвов).
    Само чакат нещо да стане.
  • 36 Годфри

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха ха🤣":

    Добре, дори и така да се е случило, даваш ли си реална сметка защо се е случило ?
    Защото американската армия е толкова силна, велика и непобедима ?
    Или просто руснаци и сирийци са подценили американскара решимост за реакция ?
    И са се опитали така на майтап и между другото да превземат американските и кюрдските позиции около петролното находище при Дей Ер Зор ?
    При което са хвърлили руски и сирийски части да атакуват непокътнатите американски отбранителни позиции.
    Защото какъв е стандартният вариант на атака ?
    Провежда се артилерийска и авиационна подготовка - или иначе казано - позициите на противника се обстрелват и подавят с артилерийски огън и авиационни бомбандировки.
    И след обработката на противниковите позиции и подавяне на огневите му точки се започва настъплението.
    Е - артилерийска и авиационна подготовка по позициите на американците не е провеждана, при започване на руско - сирийското настъпление американските позиции са цели и непокътнати, поради което атакуващите дават толкова жертви.
    Но един предварителе обстрел и обработка на американските позиции не е направена защото това би означавало влизане в открита война със САЩ, от което руснаци и сирийци по разбираеми причини са се въздържали.
  • 37 Lukaшенко

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ха ха ха🤣":

    Излез от филма.Моля!.
  • 38 Васик Атаносава

    1 1 Отговор
    Тези наемни убийци азиатци да се омитат
    От украинските земи донбас луганск донецк
Новини по държави: