Last news in Fakti

24 Януари, 2022 07:37 2 626 6

Кралицата ще прекара няколко седмици в...

  • елизабет втора-
  • кралицата-
  • великобритания-
  • коронавирус

Зимната почивка на кралицата приключва на 6 февруари

Кралицата ще прекара няколко седмици в... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската кралица замина за резиденцията си Сандрингам месец, след като отмени традиционните си планове за Коледа заради бързото разпространение на Омикрон, предаде БНР.

Елизабет Втора бе закарана с хеликоптер от двореца Уиндзор до Сандрингам, където се очаква да остане няколко седмици. Преди пандемията кралицата прекара 32 поредни Коледи в дома ѝ в графство Норфолк с членове на семейството. По-рано миналия месец тя обаче взе решение да остане превантивно в Уиндзър заради COVID-19.

Втора година поред Елизабет Втора отменя традиционното коледно събиране в Сандрингам. Последната Коледа бе и първата за 95-годишния монарх без съпруга ѝ принц Филип, с който прекара 73 години в брачен съюз. Обикновено зимната почивка на кралицата в Сандрингам приключва на 6 февруари - денят, в който почина нейният баща Джордж Шести през 1952 година.

Тази година на 6 февруари ще започнат тържествата по случай 70-ата годишнина от възкачването на Елизабет Втора на трона. Кулминацията на платинения юбилей са четирите почивни дни от 2-ри до 5-ти юни. Годишнината ще бъде отбелязана с много концерти и улични партита, а именията Сандрингам и Балморал ще бъдат отворени за посетители по време на почивните дни през юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    12 4 Отговор
    Тази от привилегированите със специалната медицина, с помощта на която живееш като орлите.Тези и интригата брат не ги дадоха да се ваксат.
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    12 5 Отговор
    Много се пази дъртата вещица,
    сигурно е решила да избута до 100 години...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 майкаТИдаеба

    0 0 Отговор
    и рептила ти мръсен...
  • 6 сандритам

    0 0 Отговор
    че какво е правила та да си почива?
Новини по държави: