Last news in Fakti

22 Януари, 2022 11:38 7 370 20

Кралицата отказала да даде стаи на Хари в замъка Уиндзор

  • елизабет втора-
  • принц хари-
  • замък-
  • замъка уиндзор-
  • принц уилям-
  • форт белведере-
  • британско кралско семейство

Но на Уилям решила да угоди - той искал резиденция "Форт Белведере" и ще я получи

Кралицата отказала да даде стаи  на Хари в замъка Уиндзор - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Кралица Елизабет Втора, баба на принцовете Уилям и Хари, с единия била майка, с другия мащеха, според две статии в "Daily Mirror". В едната се разказва как отказала да даде на Хари по-голям дом, за разрастващата му се фамилия, а в другата как предложила на Уилям своя резиденция, която не е използвала досега.

Сега Хари и Меган Маркъл живеят в красиво калифорнийско имение с двете си деца Арчи и Лилибет.

След като се сгодиха, Меган и Хари се нанесоха в малката вила на Хари с две спални в двореца Кенсингтън, която е съвсем наблизо от тази на семейството на Кеймбридж.

Но след сватбата те искали да се преместят в по-голяма къща, за да създадат семейство и отишли при кралицата с тази идея. Според "Sunday Times" двойката попитала кралицата дали могат да живеят в замъка Уиндзор. Но бабата на Хари отказала и вместо това им дала "Frogmore Cottage", резиденция, която също се намира в градчето Уиндзор. Но все пак не е замъка. Макар да имало празни спални в Уиндзор, тя преценила, че това ще бъде неподходящо.

Уиндзор е най-старият замък във Великобритания, а със своите 1000 стаи и най-големият обитаван замък в света.

Така преди раждането на Арчи, двойката се преместила в дома си "Frogmore Cottage", по-късно от очакваното поради забавяне на ремонтните дейности. Резиденцията била преустроена така че да има четири спални и една детска стая. Имотът се разполага на 655 акра и е в Малкия парк на Уинздор.

Преди две години се преместиха в САЩ. 37-годишният Хари, който е шести поред за наследяване на трона, въпреки че се оттегля от кралските задължения през 2020 г., заплаши със съдебен иск Министерството на вътрешните работи, ако не може да осигури полицейска защита за семейството му, когато е в Обединеното кралство.

В същото време, става ясно, че кралицата, която прекарва Коледа и Нова година в замъка Уиндзор, се показала доста щедра към Уилям и Кейт. Тя има една резиденция в Уиндзор, в която никога не е живяла и искала да я даде на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Тази резиденция е "Форт Белведере", която е построена между 1750 и 1755 г. за принц Уилям Август, като архитектура е в готически стил и домът е бил наричан "Фортът" от много членове на кралското семейство. Фортът, който има седем спални, езеро и близка горичка, се намира в Кралския парк, който е на юг от градчето Уиндзор при границата със Съри.

Жилищната сграда е била значително разширена от Джордж IV, който добавил осмоъгълна трапезария, а кралица Виктория го ползвала като чайна.

През 1929 г. става дом на принц Едуард, принц на Уелс, който по-късно става Едуард VIII. Той похарчил огромна сума, за да освежи имота. Именно във "Форт Белведере" той подписва писменото си известие за абдикация през 1936 г., след като не му е позволено да остане крал, ако се ожени за два пъти разведената Уолис Симпсън.

Едуард, който след това става херцог на Уиндзор, се изнася и огромният имот е празен до 1955 г. След това там поживели братовчеди на кралицата, а в момента се отдава под наем от "Crown Estate". Миналата година запознати докладваха, че принц Уилям и Кейт са хвърлили око на мястото и искат да се преместят във Форта.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уиндзор

    12 20 Отговор
    Трябват и стаите, ще с ги носи на оня свят!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тая Ч¥м@...

    12 21 Отговор
    Няма ли да мр€...да даде път на младите! То за власт стоят до п()сир@н€!
  • 4 цербер

    7 5 Отговор
    Кралицата Е отказала да даде стаи на Хари и Меган в замъка Уиндзор.
  • 5 Ели Енчева

    12 4 Отговор
    През мократа ми къщичка,че оттатък!

    Коментиран от #19

  • 6 Дупнишки джамбаз

    15 6 Отговор
    Тая е запазена...Като нищо ще "превърти километража" над ...стоте ...и ще е ,като "нов внос" :))
  • 7 Механик

    13 6 Отговор
    И кво ни боли к@ра за това бабетка какво не дала на малкия гущер?
    Или, то колониалното население трябва да бъде уведомявано за това дали бабка е акала тая сутрин?!
  • 8 Симо

    7 9 Отговор
    Тоя дявол още ли е жив???
  • 9 Пешо

    22 1 Отговор
    Браво на Леля Бети.Няма да е като Българите, децата да и се качват на главата и да ги гледа до пенсия.Трябва уважение, а не самозабравили се келеши.
    Всички нови започват....сега в чужбина,,днес в Лондон".
  • 10 Гошо Калето

    11 8 Отговор
    Защо плюете това нещо наречено кралица а всъщност е РЕПТИЛ...........
  • 11 Възхищавам се

    13 3 Отговор
    На тази невероятна жена.доказателствата показват колко неблагодарни са децата и внуците дори и във техните среди.
  • 12 2121

    15 5 Отговор
    Правилно!Хари и негърката Мегън,са никои.Те плюха против Кралицата,те използваха парите които принц Чарлс им даде,те даваха интервюта пред друга негърка и говориха против Короната.Колкото до българите-рептили,нека да знаят ,че Короната обединява ,а републиката от комунисти и републиканци винаги разединява.Който е републиканец-рептил от българите,да не чете написаното.И, още,когато даваш определения за неща ,които не знаеш,е по-добре да не коментираш.Прочете какво е рептил.И,за Хари,прилича на майка си Даяна,която като лека жена причини смъртта на Доди Ал Файет,и беше бременна от него в третия месец.Всичко за нея беше публикувано в парижките вестници и от парижката болница.МИ5 и МИ6 имаха за задача да я ликвидират.Направиха го.В Кралския Английски Двор има точна мярка ,до къде може и до къде не може.Да критикуваш Кралицата,да я наричаш рептил/така я нарича негърката Меган/не говари за добро възпитание.Но ,това нашите комунисти,републиканци-рептили,не го оразумяват ,а това поведение вреди на България и Българите,които имат възпитание и не плюят.
  • 13 айде бе

    5 5 Отговор
    Васинирани ли са, имат ли зелен сертификат,...много ни дреме на нас за това, пък и на 99% от британците
    кой къде ще спи,яде и серре
  • 14 Пенди

    6 9 Отговор
    Ай стига с то дрът вампир, бе!
  • 15 ПЕНКО

    0 4 Отговор
    ПРЕЗ К....А МУ Е НА ХАРИ ЗА ВАМПИРЯСАЛИЯ БАБИШКЕР --- ТОЙ ПОЛУЧИ ПРОВИДЕНИЕ !!!!!!!!! РЕЛИГИИТЕ - ГЛИСТИАНСТВО И МЮСЛИ МАНСТВО СА ЕВРЕЙСКО ЦИОНИСТКО ИЗОБРЕТЕНИЕ -ЗА ДА НАСМЕТАТ МОЗЪЧЕТАТА НА ТАПАНАРИКУСИТЕ --ВЯРВАЩИ ОТ ЗОР !!! В ПРЕДИШНИТЕ РЕЛИГИИ БОГОВЕТЕ СА ПРЕДСТАВЕНИ--- КАТО САДИСТИЧНИ ГАДНЯРИ !!!!!!!!!!!!!
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 4 Отговор
    Това поклонничество пред кралските особи е някаква отживелица от средновековието - всички от дрипавите сиромаси, умиращи от глад и болести до придворните обсъждат кралското семейство. Днес кралицата е символ на съвременния английски колониализъм и тя може много да разкаже за злините, които са причинили на бившите си колонии.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Натопорен Батко

    3 4 Отговор
    Бих приютил Меган ...
  • 19 Натопорен Батко

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ели Енчева":

    Интригуващо !
  • 20 Хъшлака

    8 0 Отговор
    Ако не беше довел тая цветната всичко щеше да си има ама човек квото сам си направи никой не може да му направи .Никой не му е крив.Да ходи на хотел