2 Февруари, 2022 13:26 2 103 14

Протести на отстранени от работа неваксинирани медици

  • гърция-
  • омикрон-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • медици

От опозиционните партии изказаха съмнения, че правителството се стреми умишлено да обезсили възможностите на държавните болници в Гърция, за да финансира частните клиники

Протести на отстранени от работа неваксинирани медици - 1
Снимка: shutterstock

В Гърция се провеждат протести на медици, които са отстранени от работа, защото не са ваксинирани. Директори на болници предупреждават, че ще останат без персонал на фона на ново повишение в броя на заразените.

По решение на правителството неваксинираните медици, които сега са в неплатен безсрочен отпуск, ще бъдат уволнени от месец март.

В същото време освобождават здравни работници в държавните болници без бустерна доза. Управителите на болниците изказаха загриженост пред медиите, че остават без специалисти не само в Covid отделенията, но и във всички сектори на болнична помощ. Мобилизираните частни лекари не могат да решат проблема с необходимите медици, категорични са от здравните заведения.

От синдиката на работещите в държавните болници съобщават, че над 3 хиляди специалисти в момента са в болнични и карантина.

Опозицията поиска спешно и изслушване пред парламента на здравния министър Танос Плеврис. Депутати от опозицията предлагат неваксинираните медици да се върнат на работа, като към тях се приложи същото изискване както в други сектори - задължителни три теста на седмица.

От опозиционните партии изказаха съмнения, че правителството се стреми умишлено да обезсили възможностите на държавните болници, за да финансира частните клиники.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    56 0 Отговор
    Няма по-голямо доказателство за това, че се грижат за вашето здраве от това да уволнят половината лекари в една държава на фона на увеличаващите се случаи на Коби при около 70% набодена народна маса. Те се грижат за вашето здраве!
  • 2 Някой

    42 1 Отговор
    А после ми разправяйте, че гърците били умни...
    Натресоха си го сами - няма да им достига медицински персонал.
    В Англия имаше подобно правило, но накрая склониха да ги оставят да работят неваксинираните медици, защото иначе се изправяха пред голям недостиг.

    Абе, на много места ще смекчат или премахнат безсмислените, и даже вредни, мерки. Просто трябва още малко време да им узреят главите.
  • 3 Бойко

    3 35 Отговор
    Всички не ваксинирани в затвора!
  • 4 ДПС ГЕРБ

    2 30 Отговор
    Да се освобождават от работа и без помощи, както и забрана да посещават болници!

    Коментиран от #8

  • 5 Геро

    48 1 Отговор
    Срам и грях! Да оставиш болници без лекари и така да обричаш на смърт хората! И всичко това е, защото една шепа от елита изпълняват заповедите на Фарма шайката!
  • 6 QR Виза

    37 0 Отговор
    Ама, какво не им е ясно, здравето няма никакво значение, Мицотака има план пред господарите за изпълнение! Съсипа ги тия гърци!

    Коментиран от #13

  • 7 Евроценноти

    14 0 Отговор
    Хора, изложени като животни в зоопарк: общо 267 мъже и жени от бившата белгийска колония Конго били наблъскани плътно един до друг в покрайнините на големия парк в брюкселското предградие Тервурен. Доведени били по разпореждане на крал Леополд Втори и изложени на показ под сламения покрив на уж автентична колиба от конгоанско село, за да бъдат разглеждани от удивената европейска публика.
  • 8 Ок!!!!!

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДПС ГЕРБ":

    Но не дай си Боже... примерно получиш инфаркт и спешно те закарат в болница... там кой да ти помогне? Портиера ли? Или може би чистачката?
  • 9 СТАЧКУВАЙТЕ

    12 1 Отговор
    ГОРДИ ЕЛИНИ! ВЪВ ВАС Е НАДЕЖДАТА ДА СПРЕТЕ МЕДИЦИНСКИЯТ ФАШИЗЪМ НА СВЕТОВНАТА ВЪРХУШКА!
  • 10 Атина Хабер

    3 0 Отговор
    За пореден път сайтът не успява да открои проблемите, които са актуални и привличат интереса на хората в Гърция, които днес са скандалът с Новартис и убийството на фен на отбора в Солун. На гърците дори не им пука, може би дори не са научили за протести на здравните работници.
  • 11 Ако....

    4 0 Отговор
    Всички излязат на птотест само за 3 дни никой не иде на работа, всички мерки ще отпаднат.
  • 12 Гост

    1 4 Отговор
    Ваксинирайте се, за да не товарите пробитата здравна система! Изгонете лекарите от претоварената и пробита здравна система!
    Абе, ваксиниране му е майката! Нищо друго няма значение!
  • 13 ВМРО–ДПМНЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "QR Виза":

    Радваме се, че предпочитате Ципрас и Ердоган, които признаха македонския език и македонската нация, а Мицотакис не. Благодарим ви за битката, която давате до нас. Независимо дали сте турчин, или сте грък, или сте македонец на България, много ви благодаря!
  • 14 1520

    3 1 Отговор
    това е медицински фашизъм по гръцки
Новини по държави: