Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 17:10 2 872 52

Москва: С "руската заплаха" Западът отвлича вниманието от провала си в Афганистан

  • сащ-
  • талибани-
  • афганистан-
  • ашраф гани

Според Захарова Европейският съюз също преследва собствените си интереси в този конфликт

Москва: С "руската заплаха" Западът отвлича вниманието от провала си в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини Вашингтон и Лондон за това, че използват за лична изгода предполагаемата заплаха от руска агресия срещу Украйна, съобщава "Спутник".

Те сами си измислиха тази "руска заплаха", с която "геройски" да се справят, за да извършат след това провокация и да обявят победа, разкритикува ги тя.

По нейни думи това е възможност САЩ и Великобритания да отклонят вниманието от собствените си политически кризи, да инвестират милиарди в доставката на оръжия за "крехките демокрации" и да възстановят имиджа си на "непобедими" след провала, който са претърпели в Афганистан.

Според Захарова Европейският съюз също преследва собствените си интереси в този конфликт.

Те (EС - бел.ред.) бранят зона на влияние, спечелена през 2013 г., когато Брюксел, безцеремонно и не взимайки предвид възраженията на едно легитимно правителство, отчаяно настоя за присъединяването на Украйна към ЕС, подчерта тя.

Струпване на руски войски в близост до украинската граница породиха подозрения у Запада, че Москва планира нападение срещу Украйна. Въпреки че Москва отрича да има такъв план, тя се възползва от ситуацията, за да постави исканията си за гаранции в сферата на сигурността от страна на Запада, които включват прекратяване на евентуалното разширяване на НАТО на изток и налагането на официално вето върху възможността Украйна да се присъедини към Алианса.

Миналата седмица Вашингтон обяви, че Русия възнамерява да използва изфабрикувани видеозаписи като претекст да нападне Украйна. Единият вариант е да се представи фалшива атака от страна на украинската армия или разузнаване срещу руска територия или срещу рускоговорящото население на Украйна.

От САЩ твърдят, че има и сценарий, който включва заснемането на кадри с цивилни жертви и разрушения.

Русия обаче категорично отрече тези твърдения, подчертавайки, че не е изненадана от "креативния сценарий" на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CNN

    85 4 Отговор
    Тотална истерия и хибридна война срещу Русия - медийна дезинформация + присъствие на западни военни инструктури, обучаващи клетите украински селяни да стрелят с ДЪРВЕНИ калашници.
  • 2 Хммм

    88 3 Отговор
    Абе не е само Афганистан. Даже изобщо не е Афганистан! Отвлича вниманието от вътрешните проблеми. Затворени бизнеси, заради измислена пандемия, инфлация, дъгова криза.... Изобщо, Европа е потънала. От това отвлича вниманието.

    Коментиран от #5

  • 3 шкаф ТВ

    76 4 Отговор
    Според мен за да скрият провала си в Казахстан, който не успяха да превърнат във втора Украйна. Този път Путин реагира адекватно, не както през 2014-та.

    Коментиран от #7

  • 4 Дрън, дрън чи

    30 3 Отговор
    пляс
  • 5 Хммм

    37 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хммм":

    Дългова криза
  • 6 А, ясно. Траверса

    7 41 Отговор
    пак е почнал да се изказва неподготвен. Марио Захариев е кофти джей
  • 7 Хммм

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "шкаф ТВ":

    Мисля, че през 2014 година не беше направен техният военен съюз..И тогава нямаше как да влезе. А сега си влезе тяхното Нато.
  • 8 дядото

    53 2 Отговор
    неразбрани хора са тези руснаци.англосаксите струпват воиски и нападателни оръжия па западната граница на рф,не за да пазят украйна.искат да сбъднат мечтата на хитлер-линията архангелск-астрахан.и пак се дърпат тези руси.доброволно да се оттеглят зад урал,а после да се издавят в океана и запада няма да има проблем с тях.ама като гледам-на куково лято
  • 9 Ххххх

    54 3 Отговор
    Много точна е Захарова. САЩ и НАтО пригласяни от запада стават за смях! Отвличат вниманието на хората от собствените си проблеми с измислена заплаха от Русия над продажниците украинци ! Коварен сценарии!
  • 10 Хаах

    5 51 Отговор
    Путинските тролове да ходят на инструктаж в Посолството и да ни дадат смислен отговор на днешната новина от Русия:-
    "Обръщение на Всеруското офицерско събрание до президента и гражданите на Руската федерация
    Днес човечеството живее в очакване на война. А войната е неизбежна загуба на живот, унищожение, страдание на големи маси от хора, унищожаване на обичайния начин на живот, нарушаване на жизнените системи на държави и народи. Голямата война е огромна трагедия, нечие сериозно престъпление. Така се случи, че Русия беше в центъра на тази предстояща катастрофа. И може би това е първият път в историята му.

    Преди това Русия (СССР) водеше принудителни (справедливи) войни и като правило, когато нямаше друг изход, когато жизнените интереси на държавата и обществото бяха застрашени.

    И какво заплашва съществуването на самата Русия днес и има ли такива заплахи? Може да се твърди, че наистина има заплаха – страната е на път да завърши своята история. Всички жизненоважни области, включително демографията, непрекъснато се деградират, а скоростта на изчезване на населението чупи световните рекорди. А деградацията има системен характер и във всяка сложна система разрушаването на един от елементите може да доведе до колапс на цялата система.

    И това според нас е основната заплаха за Руската федерация. Но това е заплаха от вътрешен характер, произтичаща от модела на държавата, качеството на властта и състоянието на обществото. А причините за неговото формиране са

    Коментиран от #46

  • 11 Казуар

    4 47 Отговор
    Другарката Захарова да каже защо Русия е разположила в полеви условия в калта по границата на Украйна над сто хилядна армия. И да не смята хората за балами.

    Коментиран от #24, #47

  • 12 Г-жо Захарова,

    5 42 Отговор
    с тези ултиматуми и струпвания на войски на украинската граница настъпахте яко мотиката. В последните дни хиляди тонове съвременни оръжия постъпват на въоръжение в украинската армия. Великобритания е дала тези дни над 3 млрд.долари за Украйна, изпратени са елитните САС да обучават укр.войници. При случай на война Полша е готова да приема бежанци и ранени. Вероятно е поляци да се бият на страната на Украйна.Президентът на Турската република Реджеб Ердоган ясно заяви на чия ще застане Турция. Руският ген-полковник Ивашов каза: "Имаме основание да предположим, че на двете полеви армии и на турския военен флот ще бъде разпоредено да „освободят“ Крим и Севастопол, а вероятно и да нахлуят в Кавказ."

    Коментиран от #27, #29

  • 13 Хаах

    4 24 Отговор
    вътрешни: нежизнеспособността на държавния модел, пълната недееспособност и липса на професионализъм на системата на властта и администрацията, пасивността и дезорганизацията на обществото. В това състояние никоя държава не живее дълго.
    Що се отнася до външните заплахи, те със сигурност са налице. Но според нашата експертна оценка те в момента не са критични, пряко застрашават съществуването на руската държавност, нейните жизненоважни интереси. Като цяло стратегическата стабилност се поддържа, ядрените оръжия са под надежден контрол, силите на НАТО не се натрупват и не проявяват заплашителна активност.
    Следователно ситуацията, която се разгръща около Украйна, е на първо място изкуствена, наемна за някои вътрешни сили, включително Руската федерация. В резултат на разпадането на СССР, в което Русия (Елцин) взе решаващо участие, Украйна става независима държава, член на ООН и в съответствие с чл. 51 от Устава на ООН има право на индивидуална и колективна защита.
    Ръководството на Руската федерация все още не е признало резултатите от референдума за независимостта на ДНР и ЛНР, докато на официално ниво повече от веднъж, включително по време на преговорния процес в Минск, подчертава принадлежността на техните територии и население към Украйна .
    Също така неведнъж на високо ниво е говорено за желанието да се поддържат нормални отношения с Киев, без да се отделят специални отношения с ДНР и ЛНР.
    Въпросът за геноцида, извършен от Киев в югоизточните райони, н

    Коментиран от #50

  • 14 20 години окупиран от нато афган

    33 3 Отговор
    Изтощавай сащианците, албионците, брюкселите, укрите и полските им наемници.
    Изпратете в Куба ЗРК, ракети със среден и далечен обсег за защита от евентуална агресия на украинските, полските наемници, албионците, сащианците в нато.
    Изтощавай.Те нямат избор освен да печатат хартийки и дигитални знаци като вдигат дефицита и инфлацията си..
  • 15 Хаах

    2 27 Отговор
    , не беше повдигнат нито в ООН, нито в ОССЕ. Естествено, за да остане Украйна приятелски съсед на Русия, беше необходимо тя да демонстрира привлекателността на руския модел на държавата и властовата система.

    Но Руската федерация не се превърна в такава, нейният модел на развитие и външнополитическият механизъм на международно сътрудничество отблъскват почти всички съседи, а и не само.

    Придобиването на Крим и Севастопол от Русия и непризнаването им като руски от международната общност (и следователно огромният брой държави в света все още ги смятат за принадлежащи към Украйна) убедително показва провала на руската външна политика и непривлекателността на домашните.

    Опитите да се „обича“ Руската федерация и нейното ръководство чрез ултиматум и заплахи за използване на сила са безсмислени и изключително опасни.

    Използването на военна сила срещу Украйна, първо, ще постави под въпрос съществуването на самата Русия като държава; второ, завинаги ще направи руснаци и украинци смъртни врагове. Трето, ще има хиляди (десетки хиляди) мъртви млади, здрави момчета от едната и от другата страна, което със сигурност ще се отрази на бъдещата демографска ситуация в нашите умиращи страни. На бойното поле, ако това се случи, руските войски ще се изправят не само срещу украински военни, сред които ще има много руски момчета, но и военен персонал и техника от много страни от НАТО, а страните членки на алианса ще бъдат задължени да декларират война срещу Русия.

    Пр
  • 16 А Вие защо биете негрите?

    16 4 Отговор
    Така отговаряха като ги питаха за правата на човека в Съветския Съюз
  • 17 Дестинация

    13 1 Отговор
    Афганистанската реколта към улиците на Филаделфия...и не само;( !
  • 18 Хаах

    4 21 Отговор
    Президентът на Република Турция Р. Ердоган ясно заяви на коя страна ще воюва Турция. И може да се предположи, че две турски полеви армии и флот ще получат заповед да „освободят“ Крим и Севастопол и евентуално да нахлуят в Кавказ.

    Освен това Русия определено ще бъде включена в категорията на страните, които застрашават мира и международната сигурност, ще бъде обект на най-тежките санкции, ще се превърне в пария на световната общност и вероятно ще бъде лишена от статут на независима държава .

    Президентът и правителството, Министерството на отбраната няма как да не разберат такива последствия, не са толкова глупави.

    Възниква въпросът: какви са истинските цели за предизвикване на напрежение на ръба на войната и възможното отприщване на мащабни военни действия? И че ще има, говори броят и бойният състав на групировките войски, формирани от страните - не по-малко от сто хиляди военнослужещи от всяка страна. Русия, разкривайки източните граници, прехвърля формирования към границите на Украйна.

    Според нас ръководството на страната, осъзнавайки, че не е в състояние да изведе страната от системната криза, а това може да доведе до бунт на народа и смяна на властта в страната, с подкрепата на олигархията, корумпирани служители, привлечени медии и сили за сигурност, решиха да активират политическата линия за окончателно унищожаване на руската държавност и унищожаване на коренното население на страната.

    А войната е средството, което ще реши този проблем,
  • 19 Хаах

    1 10 Отговор
    , за да запази за известно време своята антинационална сила и да запази откраднатото от народа богатство. Не можем да предложим друго обяснение.

    От президента на Руската федерация ние сме офицери на Русия, ние изискваме да се откажем от престъпната политика за предизвикване на война, в която Руската федерация ще се окаже сама срещу обединените сили на Запада, да създаде условия за прилагане на чл. . 3 от Конституцията на Руската федерация и да подаде оставка.

    Обръщаме се към всички пенсионирани и пенсионирани военнослужещи, граждани на Русия с препоръка да бъдат бдителни, организирани, да подкрепят исканията на Съвета на Всеруското офицерско събрание, да се противопоставят активно на пропагандата и разпалването на война и да предотвратяват вътрешна гражданска конфликт с използването на военна сила.

    Председател на Всеруското офицерско събрание генерал-полковник Ивашов Л.Г
  • 20 Европа

    11 1 Отговор
    фащ вън от Европа!
  • 21 vot42

    2 21 Отговор
    Руснаците ядоха такъв пердах в Афганистан. Тяхното напускане от тази страна приличаше на паническо бягство!

    Коментиран от #26, #30

  • 22 vot42

    2 20 Отговор
    Руснаците ядоха такъв пердах в Афганистан. Тяхното напускане от тази страна приличаше на паническо бягство!
  • 23 vot42

    2 17 Отговор
    Руснаците ядоха такъв пердах в Афганистан. Тяхното напускане от тази страна приличаше на паническо бягство!

    Коментиран от #45

  • 24 Много пъти съм

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Казуар":

    ти писал,че си точно като никнейма с който се представяш.Казуар птица с голямо тяло и малка глава с рогов израстък славеща се като най-глупава сред птиците.Та,по въпроса за разполагането на руските войски на собствуна територия, никой не може да се разпорежда това кой какво ще си прави на собствена територия при положение че не заплашва никого.Това е все едно ти да си слагаш дървата близо до на комшията оградата и да го заплашваш с нещо.В къщи е същото както и с държавата.А тез войскови части са разположени на над 100 км от украинската граница,а не на 100-200 метра.Както ти написах не се славиш особен интелект като това което си си избрал за никнейм.

    Коментиран от #42

  • 25 айде,бе

    4 20 Отговор
    Айде бе, другарко Захарова ,помним кой пръв влезе Афганистан!!Беше СССР-то,нали?Помним и как,неуспех претърпя,СССР-то,нали??Само не помним ,как отклони вниманието от собствените си политическа криза СССР-то!!!А.....чЕкай...!Спомняме!!! С разпад на същото СССРе!!!Е, със САЩ нЕма да е така,ако и да ви се иска!!Собственните си недоразумения ,не приписвайте на друг!

    Коментиран от #48

  • 26 Неееее

    19 3 Отговор

    До коментар #21 от "vot42":

    Руснаците си тръгнаха нормално. Паническо бягство беше на хамериканците от Виетнам. Хиляди полудели. В буквалният смисъл полудели! А сега пък от Афганистан... още ги разследват колко пари са усвоили от американския данъкоплатец..... Разбирай военните откраднали от американския данъкоплатец

    Коментиран от #31

  • 27 Захарова

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "Г-жо Захарова,":

    с тези ултиматуми и струпвания на войски на украинската граница настъпахте яко мотиката. В последните дни хиляди тонове съвременни оръжия постъпват на въоръжение в украинската армия. Великобритания е дала тези дни над 3 млрд.долари за Украйна, изпратени са елитните САС да обучават укр.войници. При случай на война Полша е готова да приема бежанци и ранени. Вероятно е поляци да се бият на страната на Украйна.Президентът на Турската република Реджеб Ердоган ясно заяви на чия ще застане Турция. Руският ген-полковник Ивашов каза: "Имаме основание да предположим, че на двете полеви армии и на турския военен флот ще бъде разпоредено да „освободят“ Крим и Севастопол, а вероятно и да нахлуят в Кавказ."
    ........................................................
    Изтощавай сащианците, албионците, брюкселите, укрите и полските им наемници.
    Изпратете в Куба ЗРК, ракети със среден и далечен обсег за защита от евентуална агресия на украинските, полските наемници, албионците, сащианците в нато.
    Изтощавай.Те нямат избор освен да печатат хартийки и дигитални знаци като вдигат дефицита и инфлацията си.
    А армията на турция ще бъде посрещната подобаващо- “ дойдоха като аслани, заминаха си като пос..ани“. В гръб на турция са 14 млн. кюрди, които чакат своя час- това е пропуснал да спомене 78 годишния генерал на елцин пенсионер от над 20 години, по чието време запада грабеше руския народ чрез прозападни олигарси през западните офшорки.

    Коментиран от #32

  • 28 Факти

    9 0 Отговор
    Провал ли,та за Авганистан толкова много долари,се напечатаха и влезнаха в обръщение,че и руските олигарси нямат толкова.
  • 29 Те поляците да

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Г-жо Захарова,":

    мислаят за своя гьол ане с кого и на коя страна ще се бият,защото срещу тях е Беларус и Русия и са смачкани за нула време при конфликт,а що се отнася до англетата,те парщат оръжия които са били предназначени за утилизиране,а ги продават/вместо да дават пари за унищожаването им/ на украинците. Това е като едно време МАН-Германия продава на Раба-Унгария мостовете и двигателя за техните автобуси за жълти стотинки,а те на нас за доста пари за нашите ЧАВАДРИ,които бяха с въздушното окачване.Старите шофьори казваха немците го дават на унгарците за капа,а те на нас за бомбе.Та и тук в случая е така.
  • 30 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "vot42":

    Я пак:))
  • 31 Тръгнали си нормало?

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Неееее":

    Верно ли?Като си тръгваш нормално не "забравяш" бойни хеликоптери и ракетни установки,бягайки панически!

    Коментиран от #33

  • 32 Офффф

    11 4 Отговор

    До коментар #27 от "Захарова":

    Абе стига си провал тия вестници тук. Мислиш ли, че някой ти чете простотии те?
    И са рИвете е все тая. Русия не вярва на сълзи! Слаби сте, безпомощни сте, фалирали сте! Това е! Русия няма да ви позволи да направите война в Украйна! И да, Русия е силна и ще поставя ултиматуми! Свиквайте! Ако ли не, ще разберете по трудния начин!

    Коментиран от #40

  • 33 Неееее

    12 1 Отговор

    До коментар #31 от "Тръгнали си нормало?":

    Ооооо, това заа хеликоптери, установки е сега, където хамериканците изоставиха всичко в Афганистан и панически се изнесоха! Нали за това ги разследват сега в щатите, защо идело реч за милиарди изоставени у Афганистан. А иначе били усвоили трилиона от американския данъкоплатец. Сега да доказват пред американския съд къде саа тези трилиона долари...... Ти не четеш ли кво става в щатите?

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Политолог

    6 6 Отговор
    Не знам как Москва смее да говори за загубите на САЩ и НАТО в Афганистан
    Москва загуби 52 400 човека в Афганистан, материално Москва фалира след 10 години война и СССР следствие се разпадна, НЯМА Я ВЕЧЕ НАЙ-ВЕЛИКАТА СТРАНА И НЕПОБЕДИМАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 елцинския генерал лае, кервана си върви

    9 6 Отговор
    28 млн. кюрдистански кюрди в гръб на турция, чакат своята независимост, като държат в мат.турците, това е пропуснал да спомене елциновия 78 годищен генерал пеносинер от над 20 години
    По времето но този генерал запада грабеще ресурсите и парите на руснаците с олигарсите на чубайс през западните офшорки...
  • 37 Тръгнали си нормало?

    4 10 Отговор

    До коментар #33 от "Неееее":

    САЩ напусна Афганистан напълно ПРЕДНАМЕРИНО и организирано без да изоставя никаква техника!!!Нека Афганистан да си остане руски проблем!!Още Тръмп трябваше да го направи, и го разследват щото е руки агент!Всяко "дуго" разследване е в болните тикви а русофиилистиците!
  • 38 Политолог

    5 12 Отговор
    САЩ имаха провал във Виетнамската война, но държавата не се разпадна
    СССР имаха провал в Афганистанската война и СССР се разпадна, няма я вече на картата
    Скъпи русофили /платени и неплатени, стари комунисти-военни, милиционери, партийни секретари и функционери, измислени активни борци, търтеи с леви убеждения
    КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ И КАК СССР СЕ РАЗПАДНА

    Коментиран от #41

  • 39 Копипасте

    7 1 Отговор
    "Да разлаем кучетата"!? Оскар за 1998г.! А за печалбите от зимните борсови цени на газа ще си премълчат и руснаци и американци! Най-многото до Великден "войната" ще свърши и после всеки у дома си! Така както свърши и миналата година!
  • 40 Захарова до оффф

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "Офффф":

    Абе стига си провал тия вестници тук. Мислиш ли, че някой ти чете простотии те?
    И са рИвете е все тая. Русия не вярва на сълзи! Слаби сте, безпомощни сте, фалирали сте! Това е! Русия няма да ви позволи да направите война в Украйна! И да, Русия е силна и ще поставя ултиматуми! Свиквайте! Ако ли не, ще разберете по трудния начин!

    ........................................................
    Изтощавай сащианците, албионците, брюкселите, укрите и полските им наемници.
    Изпратете в Куба ЗРК, ракети със среден и далечен обсег за защита от евентуална агресия на украинските, полските наемници, албионците, сащианците в нато.
    Изтощавай.
    Ня запад нямат избор освен да печатат хартийки и дигитални знаци като вдигат дефицита и инфлацията си.

    А армията на турция ще бъде посрещната подобаващо- “ дойдоха като аслани, заминаха си като пос..ани“. В гръб на турция са 14 млн. кюрди, които чакат своя час- това е пропуснал да спомене 78 годишния генерал на елцин пенсионер от над 20 години, по чието време запада грабеше руския народ чрез прозападни олигарси през западните офшорки.
  • 41 Ще ти кажа

    14 2 Отговор

    До коментар #38 от "Политолог":

    Макар, че не съм русофил! СССР го разпада Москва за да не хрантутят такива нек@дърници като теб:)) СССР издържаше целият соц.лагер! Когато го разпада Москва, Буш изрази съжаление, и каза, че Русия след като на врата й не виси половин Европа ще се превърне в световна сила! И думите му излязоха пророчески. Или пък е бил умен. Не зная! Но е факт, че казаното от Буш е реалност!

    Коментиран от #51

  • 42 Казуар

    3 8 Отговор

    До коментар #24 от "Много пъти съм":

    Украйна не застрашава територията на Русия,а е обратно, Русия напада съседите си.

    Коментиран от #44

  • 43 Ха-ха-ха

    2 12 Отговор
    Горката миролюбива Русия!!!! Тя иска единствено да освобождава народите от независимостта им а лошият Запад ги набеждава! Хубавото е, че нормалните хора са наясно какво представлява днешна Русия - в възродената империя на злото!

    Коментиран от #49

  • 44 Ха ха ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Казуар":

    Русия нападнала Украйна ха ха ха Кога? Това сигурно Блумбърг ти го съобщи:)))
  • 45 проста за 2 листа формат А 4 6.80 лв т

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "vot42":

    Ти добре ли си
  • 46 Преди да цитираш един взел-дал човечец

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хаах":

    да се посъветваш с геронтолози. Те ще ти обяснят някои неща относно интелектуални и психологическия статус на доста хора в определена възраст . Пък прецени на тях ли да вярваш или на обектите на медицинските им наблюдения и грижа. И те посъветвам, за да бъдеш обективен в преценката си по международното положение, да видиш КОГА ЗАПАДЪТ /НАЙ-ВЕЧЕ САЩ/ обявиха, че Русия има намерение да напада Украйна, като съпоставиш началото на тази истерия с други събития по света.
  • 47 А ЗАЩО НЕ?

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Казуар":

    ВСИЧКИ ТЕЗИ ВОЙНИЦИ И ЦЯЛАТА ТАЗИ ТЕХНИКА Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ. А КАКВО ПРАВЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ НАПРИМЕР В НОВО СЕЛО, СЛИВЕНСКО - И НА ОЩЕ ДОСТА МЕСТА ПО СВЕТА? Явно е, че смятащите се за господари на света са господари само на пуделчетата си. И че не е в пълномощията или възможностите на САЩ да казват някому, още по-малко на Русия и Китай, къде да разполагат армията си и къде и кога да провеждат занятия.
  • 48 Помним и как се изтегли Русия

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "айде,бе":

    от Афганистан - и как бяха наритани задниците на американците. Помним и какво оставиха след себе си и едните, и другите.
  • 49 Разбира се, че знаем

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ха-ха-ха":

    какво представлява днешна Русия. Знаят го и управляващите САЩ - и затова страхливо пробутват на първа линия при евентуален конфликт "съюзниците си", а те само лаят , "за да поддържат напрежението"
  • 50 Ако това, което си написал, съдържа

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хаах":

    достатъчен процент истина, САЩ щяха да са не само благодарни на Русия, но и да се отнасят към нея така, както се отнесоха с Горбачов - с пренебрежителоно "уважение". Но не би . Русия е не само достоен съперник, тя днес е превъзхождащ противник - и това е ясно на САЩ. И буди страх у тях , а ударите по самочувствието им на "владетел на света" са толкова силни, че дългогодишно поддържаната конструкция на "модел за развитие и социален успех" вече е силно компрометиран. И по тази причина активират слугите си - такива водещи в световното развитие страни като Литва, България, Румъния... както и истеричната ИСТОРИЧЕСКА комплексираност на Полша, . НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ Русия няма да нападне Украйна - и че в момента, след провала на този сценарий, е задействаН план Б - "Ето, ние спряхме агресора/!/ от намерението му да нападне съседа си, трябва да ни бъдете благодарни, вижте колко сме значими". Само след седмица чакайте изявления у нас на Соломончето Паси, Ел.Поптодорова и други подобни креатури в този аспект. А по света ще се включи пропагандата с лайтмотив "Ние ПРИНУДИХМЕ Русия да спре агресията си срещу Украйна и предотвратихме световна война, за което всички трябва да ни благодарят". Е, пътьом разрушихме с атаки от въздуха една-две къщи в Западна Сирия и убихме жени и деца, но това е с хуманни чувства"...
  • 51 Нека аз да ти кажа

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ще ти кажа":

    За да се превърне една страна (която и да е) в световна сила трябва да произвежда и притежава технологии. Освен това трябва да е икономически мощна, да е топ сила на международния пазар, да произвежда, да има силен импорт и експорт. Всичко от гореспоменатото е навързано! Русия никога не са имали силна, конкурентна икономика. Нито са световен лидер на технологии! Как ги виждаш като световна сила?!? Съгласен съм, че крадат технологии! Имат силно икономическо и военно разузнаване, но технологиите които крадат са вече използувани, сиреч морално поостарели за световните лидери. Единственото което имат това са енергийните ресурси. Парите които печелят от продажбата им отиват за въоръжение. С една дума, народа живее в бедност за сметка на диктатора Путин, и олигарсите които имат неговото покровителство. Без силна вътрешна икономика, и съвременни технологии, световна сила няма!!!
  • 52 Тираджия

    0 2 Отговор
    И какво ще правят 130 000хл. ушанки въоръжени до зъби на границата?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания