Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 07:46 2 180 24

Полиция разчисти центъра на Отава от камионите на протестиращите

  • канада-
  • отава-
  • джъстин трюдо-
  • конвой на свободата

Районът около канадския парламент бе блокиран в продължение на три седмици от водачите, недоволни от изискването за ваксинация на преминаващите през американската граница

Канадската полиция разчисти окончателно центъра на столицата Отава от тежкотоварните камиони на шофьорите, които протестираха срещу Covid ограниченията, съобщи Франс прес.

Районът около канадския парламент бе блокиран в продължение на три седмици от водачите, недоволни от изискването за ваксинация на преминаващите през американската граница.

След като правителството наложи извънредно положение, полицията деблокира първо граничните пунктове със Съединените щати, а в петък пристъпи към отстраняване на протестиращите и камионите им от центъра на Отава.

Общо 191 души бяха арестувани. 57 превозни средства бяха изтеглени от района.

Полицейското присъствие там остава засилено поради заканите за продължаване на протеста.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 2 Отговор
    СВОБОДА МИР РАВЕНСТВО

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 провинциалист

    15 56 Отговор
    Равносметка след протеста - въведено извънредно положение, арестувани протестиращи и такива с блокирани банкови сметки. Сега Ганьо разбра ли, защо българинът не обича да протестира?
  • 5 Бат Пешо

    129 3 Отговор
    Има една снимка от протеста как полицай стъпчи с коня една възрастна жена. Има и клипове в тубата ако не са ги изтрили. Полицията биела наред, сълзотворен газ. Новия изпълняващ длъжността се заканил, че нищо не е приключило, тепърва щели да търсят всички които са участвали и да им повдигат съдебни дела. Абе въобще, демокрация да искаш и свобода. Полицията не пускала журналистите да снимат как са се разправяли с протеста. Общо взето "нощта на дългите ножове" в изпълнение ала Трюдо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кирил Петков

    6 61 Отговор
    Пълна и безапелационна победа на моят приятел. Нека и тия от Възраждане да се учат
  • 8 Зззз

    79 1 Отговор
    Ей това ни чака и нас на протестите, еле пък и като ги натъпчат с увеличение на заплати ,нощен труд ,добавка за чин ,купони и още бонуси, са които незнаем.Бшячите на народа така се отглеждат.
  • 9 Хехе

    70 1 Отговор
    Бай пън рече че Путин е диктатор
  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    82 1 Отговор
    ТЕПЪРВА ЖИВОТА НА ХОРАТА ОТ ПРОТЕСТА ЩЕ СТАВА АД ....
    ..... СЕГА ПОЧВАТ ГЛОБИ, НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА , КРИМИНАЛНО ДОСИЕ И Т.Н
    ...... НЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ ДО ЩАТИТЕ
    ...
    РАФИНИРАН ФАШИЗЪМ

    Коментиран от #11

  • 11 А. ТИ САМО НАБЛЮДАВАШ

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "САТЪРА НА ХАНА":

    СЛАААААААДКО УТ ПРОЗОРЧЕТО КЪМ СВЕТА- ТИЛИФОНЧЕТО СИ И ПИШЕШ ЛИ ПИШЕШ.....
  • 12 Ковидарите

    81 0 Отговор
    Ковидарката Трюдо наложи либералната си демокрация със сила и терор! Мисли, че е победила, едва ли! Очаквайте "Шофьорите отвръщат на удара"!

    Коментиран от #16

  • 13 Антифашист

    52 0 Отговор
    Срещу тези само тактиката на Ганди - пълно неподчинение и бойкот. Да видим дали имат толкова полЮция и затвори...
  • 14 баба Злата

    16 4 Отговор
    Наш Кире да изпрати бързо Аджиментов и Бойко Дамаджаната да проверят дали е нямало превишаване на правомощия и да изземат записите от камерите - немедленно!
  • 15 Джок Съдбата

    4 37 Отговор
    За протестиращите много по-голям проблем трябва да е автоматизацията и роботронната революция, а не дали ще им искат задължително да са ваксинирани или не. 90% от професиите на тези "борци за свобода" ще са изчезнали след 10, 15 или 20 години. Първо ще се почне със сектора за доставки и транспорта. На дълги разстояния превоза ще се извършва от автономни камиони, влакове и кораби. В града автономните електрически коли ще заместят всякакви доставчици. А дрончето направо ще ти носи бирата от магазина до вас.
  • 16 Пирова победа

    61 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ковидарите":

    Каквото и да си мисли Трюдо - победители са шофьорите. А той стана за смях пред целия свят. И изложи "демокрацията" дори в очите на онези, които вярваха в нея.
  • 17 Мими

    35 0 Отговор
    Тоталитаризъм и комунизъм, за каква демокрация говорим ?!!! И така е по цял свят режим, задължителност и забрани!
  • 18 'Официалните медии'

    27 0 Отговор
    Може да ги изключите изобщо, както и тубата. В Телеграм напишете Freedom convoy uncensored например, сгазиха жената с Уокър, а според сбс , тя била хвърлила колело по робокопите.
  • 19 Протестър

    26 0 Отговор
    Какъв беше проблемът просто да изпълнят СПРАВЕДЛИВИТЕ искания на протестиращите?
  • 20 наблюдател

    10 0 Отговор
    фъктите са пропуснали да започнат заглавието със: "срещу путин!" що така, бе, миме?
  • 21 Не е точно така

    12 0 Отговор
    За сметка на това се появяват купища нови протести на други места в Канада. Очаквам Трюдо да съжалява дълбоко за тъпотията да откаже да говори с шофьорите и да ги нарочи за расисти, ислямофоби, екстремисти и какво ли не, защото реакцията с пускането на робокопи срещу протестиращите ще го запрати завинаги на дъното като политик в очите на канадците. Най-тежкото обвинение срещу тях може се преведе приблизително като "заговор за нанасяне на вреди" и "възпрепятстване на полицията". Не знам как ще издържи в съда - няма данни за дори един счупен прозорец, а видях как не само не се съпротивляваха при арест, а веднага се обръщаха с гръб, за да им сложат белезници.

    Коментиран от #22

  • 22 За това

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не е точно така":

    пък когато миналата година индианците блокираха ж.п. линиите, вдигнаха барикади и палиха огньове, защото отказаха нефтопровода за Тихия океан да минава през техните земи не му дойде на ум да ги обвини в нарушаване на националните интереси, нито да арестува водачите им или помагачите им, между които имаше и доста "бели екстремисти"... Що така ? Беше благ и кротък като агне... А сега за едни ваксини, които са право на избор, реши да се прави на велик. Ама забравя, че велик е само БОГ ! И всеки един ден ще застане пред Неговия съд, дори и такива като него, които го отхвърлят.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 не може да бъде

    2 0 Отговор
    След арестуването на водачите и разчистването на територията около канадския парламент може да се направи едно единствено заключение -Путин е диктатор и в Русия бият и арестуват протестиращите!Оп-а-а,а.бе не ставаше ли дума за Канада,бастион на демокрацията!?
Новини по държави: