Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 09:06 1 234 1

ЕК: Мигрантският натиск върху Кипър е проблем за Европа

  • кипър-
  • бежанци-
  • средиземно море-
  • маргаритис схинас

Необходима е нова, последователна европейска рамка за управление на миграцията и убежището, преговорите по която напредват, отбеляза Маргаритис Схинас

ЕК: Мигрантският натиск върху Кипър е проблем за Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мигрантският натиск върху Кипър е проблем не само за него, но и за Европа, посочи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, който е на посещение на острова. Той подчерта необходимостта от приемането на нова, последователна европейска рамка за управление на миграцията и убежището.

Кипър ще бъде подпомогнат с щедро финансиране от ЕС за управлението на всички процедури за убежище и приемане на мигранти, увери заместник-председателят на Еврокомисията Маргаритис Схинас.

Днес заедно с кипърския вътрешен министър Никос Нурис той посети места на демаркационната „зелена линия” на острова, през която преминават 85% от незаконно влизащите в страната.

Поради размера и ресурсите, с които разполага, Кипър носи на плещите си изключително голяма, непропорционална тежест на отговорност за цяла Европа, призна Схинас.

За решаване на проблемите с миграцията трябва да има голяма вълна от завръщания в страните им на тези, които нямат право да останат в Европа, каза още еврокомисарят.

През март той ще посети Турция и ще обсъди въпроса за незаконните миграционни потоци от нея към Кипър, като специално внимание ще бъде обърнато на турското крайбрежие, летището в Истанбул и полетите на турските авиолинии към северната част на острова.

Необходима е нова, последователна европейска рамка за управление на миграцията и убежището, преговорите по която напредват, отбеляза Маргаритис Схинас.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.