Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Март, 2022 18:35 16 469 178

Русия отново е посрещната от смъртоносни турски дронове

  • байрактар-
  • русия-
  • турция-
  • турски дронове-
  • дронове-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин

Турция е един от най-важните поддръжници на Киев

Русия отново е посрещната от смъртоносни турски дронове - 1
Снимка: UNIAN

Снимки с недобро качество, направени от въздуха, на унищожен руски танк и ракетни батареи, според военновъздушните сили на Украйна, са последното доказателство за щетите, нанесени от флота от произведени в Турция бойни дронове на нахлуващата армия на Владимир Путин. В туит на английски език във вторник Украйна похвали атаката като „ювелирната работа на екипажите на Bayraktar TB2“, заявявайки, че се е случила през предишните 24 часа на неразкрито място. Откакто боевете започнаха миналата седмица, украински съобщения приписват на безпилотния самолет унищожаването на десетки руски бронирани превозни средства, ракетни системи и камиони, пише Bloomberg, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Въпреки че е невъзможно да се потвърди ролята на дроновете във всички тези загуби, това няма да е първият път, когато самолети, произведени от турската Baykar, оказват значително влияние върху бойните полета, където Москва поддържа интерес. Сравнително евтини за производство и разгръщане, самолетите през последните години помогнаха конфликти на места чак до Азербайджан и Либия да се развият в полза на турските съюзници. Сега те са ценни елементи в зараждащата се връзка, която направи Турция един от най-важните поддръжници на Киев. В този процес самолетите обтягат връзките между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Путин, отношения, които имат последици за турската икономика, връзките в отбраната и регионалните горещи точки, включително войната в Сирия.

Наличната информация изглежда потвърждава ударите с дронове на 26 февруари по руска ракетна система земя-въздух BUK и влак за доставки, каза Арда Мевлутоглу, независим турски авиационен експерт, базиран в Анкара. Сателитните снимки показват експлозия на конкретното място, където украинските военни твърдят, че са атакували транспортния влак, каза той. „Изглежда, че Украйна успешно използва оцелелите дронове Bayraktar TB2 срещу руски военни активи, като за пореден път доказва своята ефективност в битка“, каза Мевлутоглу във вторник. Комуникациите и оперативните неуспехи в рамките на руските сили може да допринасят за успеха на дроновете, каза той. Майкъл Кофман, руски анализатор в CNA, организация за изследвания и анализи с нестопанска цел в Арлингтън, Вирджиния, по подобен начин приписва някои от ударите с дронове на Украйна на „умопомрачаващи“ решения на руските военни, включително неуспеха им да осигурят широко въздушно прикритие.

Силите на Путин, които тепърва трябва да осигурят контрол над небето над цяла Украйна, въпреки че започнаха кампанията си чрез атаки по радарни съоръжения и писти, заявиха, че са унищожили най-малко четири дрона Bayraktar, както и базата, от която са изстреляни, според Интерфакс. Западните разузнавателни агенции смятат, че руските войски сега се струпват на север от Киев за нападение на столицата, след като не успяха да изпълнят някои от целите си в началото на войната на фона на неочаквано яростната украинска съпротива. Украйна е закупила десетки Bayraktar TB2 от 2019 г., заедно с контролни станции и ракети, според няколко турски служители и изпълнителен директор на една от отбранителните компании на страната с тесни връзки с правителството. Двете нации също се договориха да си сътрудничат за ново поколение дронове по време на посещението на Ердоган в Киев в началото на миналия месец.

Ниско летящите и високо маневрени TB2 се управляват от мобилни станции и са защитени от смущения, каза турски служител, пожелал анонимност. Те са продукт на амбицията на Ердоган да направи турската регионална власт по-независима, а базираният в Истанбул Baykar се управлява от Селчук Байрактар, зет на президента. Дроновете Bayraktar, собственост на Украйна, откриха огън за първи път през октомври, за да унищожат мобилна артилерия в Донбас, регион, където подкрепяните от Русия сепаратисти се бият с украински войски от 2014 г. и това се цитира от Путин като едно оправдание за инвазията му. В телефонен разговор на 10 декември с Ердоган Путин осъди „провокативното“ разполагане на дронове за атака от Украйна, според изявление на Кремъл. Около месец по-рано руският външен министър Сергей Лавров предупреди турския външен министър Мевлют Чавушоглу да приеме загрижеността на Москва относно „милитаризацията“ на Украйна от Турция „възможно май-сериозно“.

Преди руската инвазия правителството на Украйна отдели земя за съоръжения за производство на турски дронове на местно ниво, тъй като двете страни планираха да разширят сътрудничеството в отбранителната промишленост, включително доставката на украински двигателни технологии за бързоразвиващите се производители на оръжия в Турция. Високопоставен турски служител каза, че работата с Киев осигурява на Анкара лост в отношенията ѝ с Москва в конфликти от Африка до Близкия изток и Кавказ. Но Турция остава предпазлива от влошаване на положението на Москва и до голяма степен избягва да оповестява ролята на своя хардуер в тези войни, за да не наруши икономическите връзки или да предизвика военни ответни удари на места като Сирия.

Русия осигурява повече от половината от газа на Турция и също така строи ядрен реактор в страната, докато руските туристи са основен източник на доходи. Хиляди турски войници са разположени в контролираната от бунтовниците провинция Идлиб в Сирия, където биха били уязвими от атаки на правителствени сили, които са подкрепени от Путин. „Основният приоритет на Анкара ще бъде да избегне антагонизирането на Москва, докато подкрепата на Киев и изграждането на добра воля на Запада като надежден съюзник в НАТО ще бъдат второстепенни цели“, пише Емре Пекер, европейски директор на Eurasia Group, в бележка в понеделник. Все пак няма съмнение относно ефективността на дроновете Bayraktar ​​в Украйна, каза Пол Т. Левин, директор на Института за турски изследвания на Стокхолмския университет. „Имаше много скептици относно способността на турските дронове Bayraktar TB2 да се изправят срещу руската военна техника в Украйна“, написа той в Twitter. „Досега обаче изглежда те се справят доста добре."


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1233

    171 178 Отговор
    Путин е новия Хитлер!
    Той ще свърши като Хитлер!
    Света ще го запомни като Хитлер!

    Коментиран от #17, #63, #114, #123, #176

  • 2 ???

    91 13 Отговор
    Отново? С дата 26.02 ? Малко по ясно ако може.
  • 3 5777

    131 122 Отговор
    Лупай яко с байрактарите да им се завие свят на окупатора

    Коментиран от #178

  • 4 реалиста

    90 66 Отговор
    долу жужака,лукойл,дпс,тиквата,гешев и шишито
  • 5 съюз на дс

    76 57 Отговор
    Любчо Желев по СКАТ нали говореше, че турските дронове били един блъф и не ставали за бой.
  • 6 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    100 82 Отговор
    ОБИЧАМ РУСКИТЕ ВОЕННИ КОЛОНИ

    Коментиран от #37

  • 7 Иванушка

    112 67 Отговор
    Полковник Дъглас Макгрегър, анализатор в ЦРУ :

    "Това, което вече се случи е, че боевете в Източна Украйна всъщност почти приключиха. Всички украински войски, разположени там, са обкръжени и отцепени, има около 30-40 хиляди от тях на югоизток. Ако не се предадат в рамките на следващите 24 часа, подозирам, че руснаците в крайна сметка ще ги унищожат.Точно затова Зеленски се среща с представителите на Путин - играта приключи.

    Казахме му, президентът на САЩ каза, че ако се надява на неутрален статут на Украйна, ние ще го подкрепим. Мисля, че Владимир Путин ще направи това за Западна Украйна, частта отвъд Днепър. Но за тази част на изток не съм сигурен какъв е планът му: да създаде друга република или да я присъедини към Русия. Защото исторически - това е руска територия.

    Това, което трябва да запомним, е, че Украйна е четвъртата корумпирана държава в света. Това далеч не е свободна демокрация, яркият пример, както всички казват. Зеленски затваря журналисти и политически опозиционери, убива неудобни хора "

    Коментиран от #74, #94, #111, #152

  • 8 DW-пропаганден машинен

    95 21 Отговор
    Джамбаз нюз, ще бие рекорда на DW, по пропаганда за ден то не че не е един и същ "източника"

    Коментиран от #56

  • 9 АМА ХА

    50 50 Отговор
    ПУТЛЕР НЯМА ЛИ ДА ВЗЕМЕ И ДА ДЕНАЦИФИЦИРА ТУРЦИЯ

    Коментиран от #124

  • 10 666

    61 15 Отговор
    НОВИНИ ОТ ДЕНИС П ,,ЕАЛА ФАЛШИВИ НОВИНИ
  • 11 Статия на Джамбазов

    58 16 Отговор
    Не се чете . в коша

    Коментиран от #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анка Картечарката

    76 66 Отговор
    "Байрактарите" млатят руските агресории в Украйна.Преди това в Сирия,Либия и Нагорни Карабах.

    Коментиран от #64

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 МЕНШЕВИК

    60 72 Отговор
    Нощес пристигнаха новите 300 Байрактара",.. Путлеристите са обречени

    Коментиран от #106

  • 16 Денис да питам

    76 38 Отговор
    .. всяка статия , украински дронове громят, киевския дух сам сваля руска ескадрила, велика саможертва, .. 3ма украинеца задържат полк руснаци, чеченците вече в моргите, .. и т.н..и т.н !
    Не съм руснак ... Българин съм,.. ма не схващам, Тея руснаци само мирни жители ли избиват!?!?
    ..щото ако не бъркам,... Тея занулиха Хитлер и Наполеон, и ордите на османците по земите!?

    Коментиран от #26, #133

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 УОЛТ ДИСНИ

    55 15 Отговор
    Айде стига с тая анимация!
  • 19 Onq bez konq

    42 14 Отговор
    Украинската песен "Байрактар"- като нашите възрожденски песни!
    "Байрактар ​​носи подаръци на Москалите, Байрактар ​​- с подаръци за Ордата. На раздяла той ще ги размаха изпод облака и ще изпрати своите огнени поздрави. Байракта-а-ар! Байракта-а-ар!”
  • 20 Българка

    49 48 Отговор
    Украйна има нужда от оръжие за САМООТБРАНА, А НЕ ЗА НАПАДЕНИЕ.
    Моля се да стане чудо и руският Хитлер да бъде неутрализиран от собственото си обкръжение. Моля се тази брутална, варварска война на Путин да спре още тази вечер, ако се осъществят преговори между руската и украинската страни
  • 21 Продажници

    44 24 Отговор
    Факти най-големите помиари. Ще си лижите патките за сол.
  • 22 Сух

    45 20 Отговор
    Много тъпо, братя се избиват, а някви нечовеци си правят комплименти.. Чува се, че мъжете опитващи се да се евакуират от Украйна биват задържани и връщани, който се съпротивляват биват разстрелвани от украинската армия. На нищо не го го прилича това. Невинни. Животи се отнемат, за да може някакви чичовци паричковци да се на ядат още повече..
  • 23 Платена реклама

    41 49 Отговор
    На турски дрончета затова турците бегаха от Сирия от армията на Башар Ал Асад щоъо имаха много сериозни дрончета!

    Коментиран от #25, #105

  • 24 ФСБ

    41 32 Отговор
    За какви байрактари говорите бе, всички летища са унищожени

    Коментиран от #35

  • 25 Хахаха

    33 34 Отговор

    До коментар #23 от "Платена реклама":

    Май забрави за руския свален самолет и тогава Путин излезе със смешните санкции за домати
  • 26 789

    32 30 Отговор

    До коментар #16 от "Денис да питам":

    Путлерастче,нещо май си разколебан? Я се стегни,"Матушката" разчита на теб.
  • 27 алооо

    38 23 Отговор
    Статията не отговаря на истината руснаците публикуваха статия че дроновете са унищожени на вас ли да вярвам или на рашките

    Коментиран от #59

  • 28 Тома

    37 8 Отговор
    Снимки с не добро качество обаче коментара много добър.Има измама
  • 29 😄😄😄

    51 9 Отговор
    Този с булката в ръка е "дрон камикадзе" 😉🤓
    Гледах интервю с френски журналист, човека каза в прав текст, "тотална цензура"! Кажеш ли нещо което не се харесва на властите, първо изчезва от ефира, второ те преследват и е възможно да ти потърсят отговорност. Запада е бесен, че не успя в Украйна!!! Защита правата на човека дори не зачитат!!!
  • 30 Мръсно оръжие

    4 15 Отговор
    В момента разработвам малки дронове ловци с двеста грама заряд на корпуса които експлодират на 30см от безпилотните дронове.

    Коментиран от #45

  • 31 КОНТРАТА

    49 25 Отговор
    Явно някой не е разбрал,че руснаците разбиха миналата седмица дроновете на хохлите още не разопаковани. Също някой не знае, че тези дронове не се управляват с джойстик, а от спец център! Руснаците първон срутиха комуникационните системи на Украйна и центровете за управление на дроновете!

    Коментиран от #95, #99

  • 32 Либеро

    33 17 Отговор
    Ако те пипнат руснаците до 15г ще цепиш дърва
    в Сибир. Защо мразиш българите Защо им пробутваш тези простотии.
  • 33 кирил

    33 27 Отговор
    байрактарите нямат грешка.
    вчера е постъпила нова партида за Украйна

    Коментиран от #58

  • 34 Дичко

    28 9 Отговор
    Е щом ги мъчат турски дронове значи са много зле.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гамера

    25 6 Отговор
    Феик Новини за 🏳️‍🌈
  • 37 Гост

    26 12 Отговор

    До коментар #6 от "ТУРСКИ БАЙРАКТАР":

    А тези Турски дронове как ще се справят с 67 километра Руска плътна военна колона с тежка смъртносна техника?

    Коментиран от #55, #75, #141

  • 38 Съдията Дред

    22 25 Отговор

    До коментар #11 от "Статия на Джамбазов":

    Като не ги четеш недей и да пишеш .

    Няма 3 тролея копейкаджии са определяте какво да се пише .

    Първо сте неграмотни ,а второ облъчени . Заминавай си в Русия ,не ти е мястото в България
  • 39 Зззз

    26 7 Отговор
    Този списвач мира няма да преизпълни плана по манипулации на Козяк.
  • 40 Ein Berliner

    29 16 Отговор
    СПОКОЙНО!
    Много скоро кюрдите ще направят див и щастлив малък султанчо Ердоганчо! :)

    Коментиран от #49, #127

  • 41 Мехмед

    19 29 Отговор
    Няма начин Путин и неговите хора да избягат от сезирането им в Международния наказателен съд. Само ако бъдат изтребени по-рано от самите руснаци.

    Коментиран от #122, #148

  • 42 Уберите

    23 8 Отговор

    До коментар #35 от "789":

    Западна Окрайна е превзета затова наложиха цензира на информацията

    Коментиран от #44

  • 43 М а н а ф оглу

    38 4 Отговор
    Не знам за дроновете, но скоро ще падат Харвардци от небето.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Так е

    3 8 Отговор

    До коментар #30 от "Мръсно оръжие":

    В момента разработват малки дрони ловци с двеста грама заряд на корпуса които експлодират на 30см от безпилотните дронове.
  • 46 Митраджия

    17 9 Отговор
    Всички реват , Европа не помага ,ама тайничко без много шум вкарват Стингъри Байрактари ....няма нужда да дават скъпи самолети .пък и защо като няма къде да кацат.
  • 47 ????

    20 3 Отговор
    Може ли да кажа? Живея на 4 тия етаж в 16 апартамент инямам информация за ковид 19 ? Да не би да изчезна?

    Коментиран от #66

  • 48 НИМРОД

    23 8 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ В РУСКАТА АРМИЯ , ТОЛКОВА ПО ГОЛЯМА ЖЕСТОКОСТ ПРИ ОТВЕТНИТЕ УДАРИ.

    ТАКА Е ПРИ ВОЙНАТА.
    НЯМА МИЛОСТ НИТО КЪМ ВРАГА.
  • 49 Че защо

    19 8 Отговор

    До коментар #40 от "Ein Berliner":

    Мястото на говедорофилите да е в България, които са жалки подлоги на говедарите. Е ще ви дадат по някой банан ,няма страшно.
  • 50 Айде!

    16 18 Отговор
    Чакат сега колоната извън Киев да събере всичката техника и ги почват с Байрактарите! Блокират ги отпред и отзад и здраво думкане!
  • 51 Стрелата

    20 8 Отговор
    Много евективни като нашите самолети ама картинка. Лъжете ейй чак се пукате
  • 52 az #Русские своих не бросают!

    17 18 Отговор
    А сега малко официални данни, а не предположения: загубите в жива сила на руснаците са 498 загинали и 1957 ранени. Загубите на нацистите съответно над 2 870 убити и 3 700 ранени.

    Коментиран от #62

  • 53 Внимание!

    23 4 Отговор
    Фалшива новина! Мисирка без морал!
  • 54 Нацистка пропаганда

    21 15 Отговор
    Особено тежка е ситуацията в Донбас, където в триъгълника Лисичанск, Краматорск, Покровск, най-мощната групировка на въоръжените сили на Украйна, наброяваща повече от петдесет хиляди войници и офицери, се е заровила в земята и отчаяно се бие - цяла полева армия, според щатното разпределение на Вермахта. И още около седем хиляди нацистки бойци от "Азов", "Айдар" са притиснати срещу Мариупол. Тук те трябва да бъдат методично и с мъка тъпкани с „Град“ и „Ураган“,сечени с “Гвоздики”, газени с танкове и механизирани отряди. Точно както преди осем години край Дебалцево. Тежка и кървава работа, но ще бъде свършена!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Rado

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "DW-пропаганден машинен":

    Източник видео: украински военни, пленен руски танк. Украинските военни се присмиват на руско РПГ, след като те държат британски NLAW.
  • 57 Fenasi Kerim

    30 4 Отговор
    Тези Байрактари днес нямаше да ги има ако не бяха американските санкции. Турция преди години ползваше израелски Херони но под наем. Те бяха на Израел но навлизаха над турска територия и снимаха къде се намират базите на ПКК и после Израел предоставяше на турския генщаб къде са базите на ПКК. Веднага след това Израел чрез други свои канали предаваше информация и на ПКК че Турция знае за местонахождението им. Турция се усети и реши да купи от САЩ безпилотници. САЩ като едни истински "съюзници" казаха че ще им продадат такива но нищо не стана. После Турция започна да прави свои но не можеха все още да произвеждат прецизни елементи като камери и поискаха от САЩ. Янките отново не си удържаха на думата. Неволята учи. Вече Турция си прави свои и продава. Просто бизнес.

    Коментиран от #65

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Вервай им

    18 6 Отговор

    До коментар #27 от "алооо":

    В ютуб всеки ден излизат клипове как дроновете цепят руските конвои. На другия ден всичко е мазало посветло.
  • 60 Иванушка

    12 14 Отговор
    "Извънредно! Обградените наказателни отряди "Азов" готвят касапница в Мариупол, ще взривяват стотици заложници

    Командирът на отряда специални части „Азов“ от 12-и бронирани сили на Националната гвардия на Украйна се подготвя за масова провокация с гибелта на мирни жители.

    За целта цивилното население бива вкарвано на територията на завод "Азовстал", разполагайки хората в минирани цехове и служебни помещения."
  • 61 Щуротии

    12 13 Отговор
    Циркаджии! С "това страшно" оръжие кого ще уплашат бе!
  • 62 Сводка Укро информ бюро

    15 7 Отговор

    До коментар #52 от "az #Русские своих не бросают!":

    Днес Укроавиацията унищожи Руска станция “Звездата на смъртта”,а Боба Фет— Кличко търси двойникът на Путин в предградие на Киев за мобилизация.
  • 63 Gucci x Balenciaga

    20 18 Отговор

    До коментар #1 от "1233":

    Не си прав Хитлер е бил луд само че народа е бил със него и са знаели че са във вайна. Тук е аномалия пич касапница трепят се помежду си половината не знаят че вече са във война.Путин е уникален няма по голям луд на земята от него

    Коментиран от #156

  • 64 Гооосттт

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Анка Картечарката":

    дали не си 2 цефката?
  • 65 Fenasi Kerim

    22 2 Отговор

    До коментар #57 от "Fenasi Kerim":

    Да добавя че Байрактар няма нищо общо с израелските Херон. Израелските са дронове с които се снима а Байрактар е боен самолет без пилот. Турция има на въоръжение и дронове които могат да блокират навигационни системи на кораби. Това са "ято" - "рояци" от дронове. Не знам дали ги продават но ги ползваха когато имаха проблеми с Франция. Само единия дрон се управлява от човек а останалите 300 които са с изкуствен интелект са в орбита на този единствен дрон който се управлява от човек и повтарят движенията му. Всички излъчват сигнали с различен интензитет и честота и навигацията отказва. По този начин френски кораб се беше отказал от навлизане в турски териториални води и се завърна в Гърция.
  • 66 Зевзек

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "????":

    Не бе, сега си имат друга тема! Като пуснат другия баци войната ще изчезне и тогава ще говорят само за него!
  • 67 хахаха

    8 5 Отговор
    на снимката е показан един от турските дронове...за еднократна употреба...:)))
  • 68 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    14 6 Отговор
    ПАДАМ СИ ПО РУСКИТЕ РАКЕТНИ УСТАНОВКИ
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ComfortablyNumb

    8 13 Отговор
    Ало българските държавници спрете турската пропаганда, война е! Не ни ли стига руската !?

    Коментиран от #73

  • 71 ццц

    5 11 Отговор
    Крави мучете сега сте вие
  • 72 Джамбазов, лаеш

    19 9 Отговор
    Виждаме някакъв с Молотв, при запалена гума канещ се да хвърли бутилката някъде. Тези тъпи пропаганди до кога бре, кравари!?
  • 73 мбаа

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "ComfortablyNumb":

    Ама те български ли са ?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    18 7 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    УДРЯТ ПЪРВИТЕ ДВЕ ЕДИНИЦИ НА КОЛОНАТА И ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ...СТАВА ..ТАПА.... И ИДВАТ БЪЛГАРСКИТЕ РПГ

    Коментиран от #85

  • 76 хаха

    11 13 Отговор
    украйнците не разбраха една проста истина,а продължават с фейк глупостите,РФ води операция за демилитаризация и денацификация,първото ще рече пълно унищожение на украйнска военна техника,която те няма от къде да попълнят,да не гледат РФ която е на първите места по добив на желязна руда и производство на стомана,излиза един танк от строя,на негово място идват нови два,желязо бол,второто ще рече постепенно прочистване на нацелементите,което ще отнеме време....в Чечня на РФ и отне повече от три месеца за тоталното унищожение на ислямистките радикали
  • 77 az #Русские своих не бросают!

    11 10 Отговор
    Официално: унищожените украински БПЛА, в т.ч. "Байрактар" TB2 са 47!

    Коментиран от #84

  • 78 оффф

    8 5 Отговор
    дори взрива на антената е фалшива новина , всичко е лъжа
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Номад

    6 3 Отговор
    Я да видим руските бомби какво правят стига с пропагандата
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Турските дронове

    6 9 Отговор
    Отдавна са в ръцете на чеченците. Укрите са поръчали спешно още 24. Много се търсят. Джавелините също. Пращайте повече.
  • 83 123

    17 6 Отговор
    Дениз ти правиш ли си труда да четеш какво пишеш бе "снимки с недобро качество" "на неразкрито място" са доказателство. Абе вие съвсем откачихте бе
  • 84 Излиза, че всеки байрактар

    11 4 Отговор

    До коментар #77 от "az #Русские своих не бросают!":

    Е унищожен по 4 пъти. Официално Украйна е закупила 12 бройки. По руските сметки на Украйна и е останал последният живот на последната бройка 😂😂😂

    Коментиран от #89

  • 85 Независим Родопски Помакистан

    12 4 Отговор

    До коментар #75 от "ТУРСКИ БАЙРАКТАР":

    А България какво има?Жива сила,техника,смели бойци?Нищо няма,нищо.

    Коментиран от #153

  • 86 666

    8 9 Отговор
    Тия щом и на дрончетата почнаха да се надяват,ясна е ситуацията.
  • 87 В.В.П.

    7 11 Отговор
    Много е тежко да си хохъл..В матрицата са постоянно.Трима плениха ,и ги показват като орангутани ,рядък вид..Ненужна раса ,според Хитлер.Само за био опити..Отпадък
  • 88 AlienMind

    11 7 Отговор
    Току що опитах да споделя линк на документи свързани с лабораторийте за биологични оръжия в Украйна и всеки път коментара ми беше изтриван! Явно имаме свобода на словото!
  • 89 az #Русские своих не бросают!

    5 6 Отговор

    До коментар #84 от "Излиза, че всеки байрактар":

    Турция достави на Киев допълнителни Байрактари по време на руската операция в Украйна. Официално съобщение на Анкара.

    Коментиран от #101

  • 90 Ердоан бей

    12 11 Отговор
    Masallah, kiev arkadaslarimiz!
    Пращам още дронове, да горим кремълското жуже миризливо и гнусно!
    Както ви казах скоро : Слава Украину!
  • 91 Fenasi Kerim

    22 4 Отговор
    Относно Украйна. Украйна няма никакъв шанс. Въпрос на време е Киев да падне. Русия няма да се откаже. Ще има много жертви. Най добре е да се разберат на масата с преговори. Но светът няма да бъде същия. Санкциите ще омаломощят Русия и ЕС. Русия също така изгуби доверието на много държави по света. Те от една страна са прави. Имат си договори отпреди 30 години НАТО да не се разширява на изток които договори очевидно е че САЩ не спазват. Но от друга страна пък Русия действа много брутално без да зачита всякакви закони. Дано не се стигне до ядрена война.
  • 92 AlienMind

    1 2 Отговор
    Нека опитаме пак:
    web.archive.org/web/20210506053014/ХТТПС://photos.state.gov/libraries/ukraine/895/ПДФ/dtro-vinnitsa-eng.ПДФ
  • 93 КИРО ЖЪРТЪ

    12 10 Отговор
    ТИЯ ЧЕКИСТИ ЯДАТ ДРОНА НА ЕРДОГАН .ЩЕ СИ ХАПЯТ ЧУШКИТЕ ОТ. ГЛАД.ПУТЯНИН МНОГО ЗЛО ПРИЧИНЯВАШ И ДЕЦА УБИВАШ НО ЩЕ РЪФАШ
    ДРЪФЦЕТО СКОРО НАРОДЪТ НА РУСИЯ ЩЕ ТЕ ЛИНЧУВА.
    НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕШ ЗА ДА СИ ХАРЧИШ КРАДЕНИТЕ МИЛИАРДИ, ДЕТО ТИ ГИ СЛОЖИХА НА ТРУПЧЕТА.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ха ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #31 от "КОНТРАТА":

    А като падне режима на путинКА, ще те екстрадираме и тебе в братският ти Сибир !
  • 96 туй го знам от дете

    9 5 Отговор
    Бой по птката с чарпака. За да те уважава. Иначе рускинята започва да хойка.
  • 97 AlienMind

    9 5 Отговор
    Не се знае дали документа не е фалшив само зная че американосите изтриват масово документи и договори свързани с Украйна!
  • 98 Кочан

    15 12 Отговор
    След вайната, виновниците в Хага. Русия да се демилитаризира. В България да протече безкомпромисна дерусификация. Не като декомунизацията която не бе осъществена. Престъпниците трябва да бъдат строго наказани.
  • 99 Интересно как са срутили

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "КОНТРАТА":

    Центровете за управление на дроновете, като Украйна е закупила само мобилни такива 😳😳😳
  • 100 Официално към руските семейства на загин

    4 3 Отговор
    Загубите на военнослужещи и националисти на Украйна от началото на специалната операция на руските войски възлизат на 2870 души, на въоръжените сили на РФ - 498, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.
    „Сред националистите и военнослужещите от правоохранителните органи на Украйна загубите са: повече от 2870 убити и около 3700 ранени. Само по потвърдени данни броят на заловените военнослужещи на правоохранителните органи на Украйна е 572 души“, каза генералът пред репортери.
  • 101 Дай линк към това официално съобщение

    6 3 Отговор

    До коментар #89 от "az #Русские своих не бросают!":

    Нещо не го виждам нито на сайта на военното им министерство, нито на външното, нито на президентството. Да не ти е спусната опорката по Мутрофона?

    Коментиран от #115, #118

  • 102 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 6 Отговор
    ПУТИН е убиец

    Коментиран от #110

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Уюо

    2 11 Отговор
    Що така руснака не може да се противопостави на турския байрактар. Но мисля че не са се заели сериозно за борба с Дрона.но май ще трябва.
  • 105 Всъщност турците за 6 часа

    15 13 Отговор

    До коментар #23 от "Платена реклама":

    Унищожиха 40% от техниката на Асад под Идлиб, след което той си седна на задника и забрави за този регион. После Ердоган победоносно кацна в Москва и Путин на 6 март подписа унизителният за него мир.

    Коментиран от #125, #138, #139

  • 106 Пешо

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "МЕНШЕВИК":

    Абе ти знаеш ли колко място заемат 300 байрактара. Да не са от Алиекспрес тия 300 б-ра.
  • 107 Киро

    4 1 Отговор
    Веднага Да купи 50,60 бройки Байрактари от агите.
  • 108 Уточнение

    10 4 Отговор
    За повдигане на бойния дух на неонацистите.
    Иначе, просто казано: лъжем, щото се насрахме.
  • 109 Русофоб

    7 8 Отговор
    Само тъка Украйна! До пълното изчезване на Путиновград!
  • 110 Не бързай

    4 4 Отговор

    До коментар #102 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да не се окаже, че това е Зеленски.

    Коментиран от #116

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Погледнете автора и няма смисъл да четет

    11 11 Отговор
    На тозипедерас Денис или каквато и измислица да е, не му вярвам.Това нещастно човече ще колабира от злоба срещу Русия.Да живее Руисия и СмъртзаУкрайнските фашаги.
  • 113 mi6osp

    11 7 Отговор
    Фантазирате яко. Дроновете Байрактар не са способни да водят въздушен бой и нямат никакви шансове срещу изтребители. Руската бойна авиация е пълен господар в небето на Украйна и Байрактарите там са са само безсмислени разходи за украинската армия. Дванадесетте украински Байрактари бяха унищожени в първите часове на операцията.
  • 114 НАЦИОНАЛИСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "1233":

    А ти кой $и,и КАК Щ€ $ВЪРШИШ ,ОТ $ПИН МОЖ€ БИ нато -Дж€нд€ра$т€!?!?!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Щом ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Не бързай":

    Го казва...
  • 117 Поредната лъжлива пропаганда

    8 6 Отговор
    За информация на драскача.Нито един самолет или дрон не може да излети от където и да е.Небето се контролира от руското ВВС а тези пасквили са поредната пропаганда.Няма здраво летище където и украински хеликоптер да фръкне.Така че леко с лъжите.

    Коментиран от #132

  • 118 Официално към руските семейства на загин

    2 2 Отговор

    До коментар #101 от "Дай линк към това официално съобщение":

    съжалявам но факти изтриха линка в 115 ком
  • 119 Гошо

    5 5 Отговор
    Кви байрактари бе,това нещо отдавна го унищжиха руснаците,но за поввдигане на бойният дух става,урките с цената на своя живот се опитват да спасят кожите на хунтата,изборът е техен,вечна им памет
  • 120 Алекс

    6 0 Отговор
    Ето затова Русия препоръча на своите граждани да летуват в Турция, Египет, Мароко, Тунис и т.н.
  • 121 Байрактар

    3 4 Отговор
    мечка ли си мече ли си , ще си събираш зъбките по земята
  • 122 Паралелен свят

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    Да, прав си, Путин сам ще отиде на съд в Хага, само трябва да му се прати призовка за делото.
  • 123 Цвичката

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "1233":

    И кой го казва? 1233? 😂
  • 124 Bulguri

    10 9 Отговор

    До коментар #9 от "АМА ХА":

    Пиши в уоutube turkish army и виж за какво става въпрос и после кажи на твоите руснаците да ги нападат видяхме ги твоите руснаци в Сирия, Либия,Карабах и сега в Украйна няма как да си мерят пи...те с турците добре че имат атомни и се правят на велики

    Коментиран от #147

  • 125 Bulguri

    11 7 Отговор

    До коментар #105 от "Всъщност турците за 6 часа":

    Правилно но нали нашите русофили са кьорави и не виждат и не чуват защото в техните глави Россия е непобедима
  • 126 3-ти Март

    8 13 Отговор
    Какво се кефите на турски байрактари бе фесове ? Само днес са свалени 47 броя . Туземни анархо- наци -турцизирана пасмина .

    Коментиран от #168

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 А50

    9 3 Отговор
    Денисчо, какви байрактари, ти чувал ли си за Искандер-М и Солнцепек. Ще ти подскажа, Солнцепек не е соларно студио за тен. Войната е лошо нещо. И пак тия дето изтребиха индианците успяха да я разпалят на чужда територия
  • 129 Руснаците унищожиха и дронове и самолети

    7 1 Отговор
    Не лъжете
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Текотака

    5 0 Отговор
    Играят се задкулисни игри, иначе досега да се приключило
  • 132 GHOST 1

    6 2 Отговор

    До коментар #117 от "Поредната лъжлива пропаганда":

    НЕДЕЙ ТАКА, СПОРЕД НЕЩАСТНАТА МИСИРКА ДРОНОВЕТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕД КРЕМЪЛ
  • 133 Да дааа

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Денис да питам":

    Българино не питай продажниците заради тях Левски увисна на въжето.Уъре е 3 март и Руската армия ни пороби според възгледите на продажниците на майка България.
  • 134 така де

    7 1 Отговор
    Не се карайте,
    всичко е договорено ,,демократично,,още преди инвазията
    и се знае точно кой,къде,докъде,кога и т.н.т.
    Всичко друго е за публиката.
    Спете си спокойно и не се обиждайте и карайте напразно.

    Коментиран от #149

  • 135 Да дааа

    6 4 Отговор
    Българино не питай продажниците заради тях Левски увисна на въжето.Утре е 3 март и Руската армия ни е поробила според възгледите на продажниците на майка България.

    Коментиран от #136, #142

  • 136 Да дааа

    2 6 Отговор

    До коментар #135 от "Да дааа":

    Който е сложил минуса да слага феса и да се изнася за Анадола.,

    Коментиран от #137

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 kkk

    3 6 Отговор

    До коментар #105 от "Всъщност турците за 6 часа":

    И като се събуди беше изпотен, отвит и одеялото ти беше навряно в г ъзa, нали? То бива фантазии ама твоето е медицински случай- записвай си час за трепанация...

    Коментиран от #154

  • 140 Чики-Рики

    6 6 Отговор
    Така е! НАТО води война с Русия в Украйна! Ясно е като бял ден!Но руснаците още не са я почнали войната!Да е ясно на всички!
  • 141 Пръцкоцки

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    В колоната целиш системите за залпов огън.Като се разтрещят наляво надясно и готово в радиус няколко километра .Цистерните с гориво цел номер 2

    Коментиран от #145

  • 142 kkk

    6 3 Отговор

    До коментар #135 от "Да дааа":

    "Поробила" не ни е руската армия, но и хич не ни е освободила по схемата "братята там са поробени- давайте да ги освободим"... Де факто това е била официалната версия за пред народа за да се съберат доброволци и за тази идея простите руснаци са умирали по нашите земи- царя си е гонил неговите цели и нашето освобождение е страничен резултат и хубав бонус
  • 143 miho

    4 4 Отговор
    Бай дън склеротика скоро ще пълни памперса с демократични л@йна.
  • 144 Ердоган

    11 0 Отговор
    Тука нещо говорихте че в турция произвеждаме само лук и локум а 😂😂😂😂
  • 145 kkk

    7 6 Отговор

    До коментар #141 от "Пръцкоцки":

    Кефят мъ тъквиз клоуни кату тебе... Да те открехна- тези дни де що имаше байрактар-че беше свалено ВЕДНАГА и без да нанесат поражения, затова и укрите се молят за още бройки... На комп. ми се мотаят БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за свалени над 10 байрактарче-та, а укрите имаха под 20 такива дрона.

    И после идва проблемът- как ги доставяш тези дронове? По море не може, по въздух не може, по суша ще пътуват 20 дни минимум. Тоест султана може да обещава, но НЕ МОЖЕ ДА ДОСТАВИ НИЩО.
  • 146 Временно

    1 1 Отговор
    Сегашните военни конвои са съпроводени от хеликоптери.

    Коментиран от #150

  • 147 дедо Поп

    5 10 Отговор

    До коментар #124 от "Bulguri":

    байчовото,ако съпоставим украйнските и турските въоръжени сили,в интерес на истината,украинците без проблем ще смачкат шалварестите,около 3000 танка,близо 300 самолета,650 РСЗО,300 единици ПВО,турците дори и да изкарат старите м48 от 1946, не могат да ги стигнат по танкове,със старите фантоми изравняват бройката при самолетите,РСЗО турците нямат,ПВО освен 2 батареи С400 друго нямат......а сега виж с 70 хил. контингент и с леката подкрепа на ВКС руснаците кво направиха за дни......вас ще ви ашладисат за часове

    Коментиран от #170

  • 148 kkk

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Мехмед":

    Все още не съм чул ПОБЕДИТЕЛИТЕ да ги съдят...
  • 149 Ха дано

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "така де":

    Ха дано не е договаряна WWIII.
    За пред господарите на света, моя живот не и по-ценен от цифра в екселска таблица.
  • 150 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    3 1 Отговор

    До коментар #146 от "Временно":

    РУСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ СА МОЯ СЛАБОСТ
  • 151 тоягата

    1 3 Отговор
    дойче веле ебанооото и негоговия педаски слугинаж в действие
  • 152 Бацо Гацов

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Иванушка":

    Не знам какво е приключило, ама много ще те шибат още орките. Млатят ви като шкембета у дувар. А тия фейлетони ги разправяй на шапката ми.
  • 153 БЪЛГАРСКИ ГРАНАТОМЕТ

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Независим Родопски Помакистан":

    ОБИЧА РУСКИТЕ ТАНКОВЕ Т90
  • 154 Нещо истината

    1 2 Отговор

    До коментар #139 от "kkk":

    Не ти понася ли? Още помня физиономията на вовкин недоумяващ какво му се случва😂😂😂
  • 155 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    3 3 Отговор
    ТИЯ РУСКИ ВОЕННИ СА МНОГО НАИВНИ....
  • 156 а пък

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Gucci x Balenciaga":

    Тръмп каза : " Проблема не е в това, че Путин е умен, това е вън от съмнение, той е достатъчно умен, проблема е, че нашите лидери не са умни(тъ5и)."

    Коментиран от #165

  • 157 Зеленски

    4 0 Отговор
    Е па я четох тука, четох, па останах с впечатление, че утре сабале украинците ке превземат Кремъл.

    Коментиран от #162

  • 158 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    2 2 Отговор
    РУСКИТЕ СИСТЕМИ ЗА ЗАЛПОВ ОГЪН СА МОЯТА СЛАБОСТ
  • 159 ТУРСКИ БАЙРАКТАР

    3 2 Отговор
    ВЪОРЪЖЕН СЪС СТИНГЪР....АД ЗА РУСКАТА АВИАЦИЯ
  • 160 АНГЛИЙСКИ SAS....ВЕТЕРАНИ

    1 1 Отговор
    А БЕ ТИЯ РУСНАЦИ СА МНОГО НАИВНИ....
  • 161 малеей

    0 3 Отговор
    тва кат ти влезе дрон, че хелем байрактар у главата, много лоша работа ша знайш, бръмчи и само тъпотии ражда.
    Много ударени от дрон у главата тука бе, от де толкоз дронове, да се чуди човек!?
  • 162 те вече

    2 0 Отговор

    До коментар #157 от "Зеленски":

    го превзеха, ама утре ша дадат по телевизора, как са прави тва. Сега снимат другото кино с дроновете, чакайте утре и ша видити. А пък Джамбаза ша напиши млогу убава статия, да читети.
  • 163 Aйша

    1 1 Отговор
    Барактар ! Байрактарь ,беспорно е ятагана на Ердо.
    За да лети трябва и друго ердоганово.Украинци и песни
    измислиха (за Байрактар),дали да привлекат Турки или
    са доволни(при война на кой да "ферфеш").
  • 164 СССР

    1 1 Отговор
    ОТ ДНЕС
    «Вчера приехал в магазин за летней резиной, терминал у них не работал, а у меня не было наличных, пришлось отложить покупку до утра. Сегодня приехал – резина подорожала почти на 2000 рублей. За одну ночь. На мой вопрос, как такое возможно, ведь продают они из старых запасов, мне ответили: «А что вы хотите, в мире такое творится?!». Пришлось покупать по новой цене. Все дорожает, думаю, все идет к советскому режиму: бананы будем есть по праздникам», – рассказал журналисту «Московской газеты» житель столицы Александр Мельник.
  • 165 Gucci x Balenciaga

    0 1 Отговор

    До коментар #156 от "а пък":

    Ами това е извода че САЩ не направи грешка с Джо Рамбо, браво на старчето Байдън 👍
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 KOREKTOR 1

    1 6 Отговор
    ДЕНИЗЧО,

    ДРУГАРЧЕТАТА НА КАДИРОВ ОТ ЧЕЧНЯ ПИТАЛИ ЗА ТЕБЕ.

    ИМАЛИ ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ДАСИ ПОИГРАЯТ С ТЕБЕ.

    СВЪРШИЛИ СИ РАБОТАТА В ХОХАЛИЯТА И ТРЪГВАЛИ КЪМ ТЕБ.

    Коментиран от #169, #177

  • 168 чайка

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "3-ти Март":

    Да бе да, само 47 броя?!Лично видях че бяха поне 470, а може и 471 да е било- плюс минус едно.
  • 169 от оня свят

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "KOREKTOR 1":

    свършихме си работата да.....
  • 170 Bulguri

    7 1 Отговор

    До коментар #147 от "дедо Поп":

    Руси украинци финландци румънци грузинци арменци поляци българи цигани молдовци то вие така воювате не ви стиска на саме срещу турците те затова се съюзявате срещу турчина след свалянето на самолета ги видяхме руснаците бяха самички и нещо май не им стискаше

    Коментиран от #171

  • 171 дедо Поп

    3 9 Отговор

    До коментар #170 от "Bulguri":

    Що така си мислиш! Онзи полет на един Су34 и изпържени 34 аскера,кво беше според теб? Това е цената на един пилот,самолета не го броя,в Русия желязо бол. Последно сте яли сопата от Русия през ПСВ на кавказкият фронт,въпреки че през това време Русия се биеше на източният с две империи,Германия и Австро- Унгария, хортувайте си на шалварите и не си залагайте задницата където не трябва,анадъму

    Коментиран от #172

  • 172 Bulguri

    4 0 Отговор

    До коментар #171 от "дедо Поп":

    След 34 та аскера видяхме какво стана с сирийската армия поткрепена от русия но нали си промит русофил пак ще отричаш защото за вас россия е непобедима но ги видяхме на всякъде да не ги изброя сега
  • 173 Бук3

    1 1 Отговор
    Последния 37 турски дрон Байлактар е свален впонеделник 04.04. Екипажите на ЗРК Бук ще има върхо какво да тренираг. Руснаците им хванаха цаката и ги брулят кат зрели круши

    Коментиран от #174

  • 174 5687

    0 0 Отговор

    До коментар #173 от "Бук3":

    Верно ли бе,каУнь.
  • 175 наблюдател

    0 0 Отговор
    Трябва да си купим и ние. МИГ, Ф-16 изискват пилот. По-скъпи, по големи и лесни за сваляне, а вършат същата работа.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: