Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2022 11:29 13 609 78

Ден осми от войната: Русия превзе първия голям украински град

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • инвазия-
  • армия-
  • мариупол-
  • киев-
  • бомби-
  • бежанци-
  • херсон

Руската армия превзе първия голям украински град - Херсон

Ден осми от войната: Русия превзе първия голям украински град - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия продължава нападенията над големите украински градове. И през седмия ден от войната в столицата Киев имаше няколко тежки експлозии. Жителите на града бяха призовани веднага да се укрият на сигурно място. Още преди това при удар южно от централната гара на Киев бе убит най-малко един човек. Украински медии информират за сражения в предградията на милионния град. Твърди се, че е свален един руски самолет. Информациите обаче не могат да бъдат потвърдени от независим източник. Кметът на Киев Витали Кличко написа в социалната мрежа Телеграм следното: "Врагът се опитва да нахлуе в столицата".

Руснаците превзеха Херсон

Междувременно руснаците успяха да превземат първия голям украински град - Херсон в южната част на страната. Това бе потвърдено и от украинските власти. Руските окупатори са във всички квартали на града и са много опасни - това написа в Телеграм директорът на регионалната администрация Генади Лагута. Херсон е първият голям град, който Русия успява да завземе от началото на войната, избухнала преди една седмица. Кметът на града с 290 000 жители Игор Колихаев написа във Фейсбук, че не е давал "никакви обещания" на руснаците и ги е призовал да не стрелят по хората. Руската армия обяви победата над Херсон още вчера, 02 март. Правителството в Киев обаче отрече и посочи, че сраженията продължават.

Мариупол: електроснабдяването е прекъснато

И пристанищният град Бердянск е превзет от руската армия, а нападенията над стратегически важния пристанищен град Мариупол все още продължават. Градът е под обстрел от над 14 часа, обяви кметът Вадим Бойченко във видео, публикувано в Телеграм. "Днес искат да унищожат всички нас." По думите му руските войници обстрелват и жилищни сгради. След най-новите въздушни нападения Мариупол остана без ток, вода и отопление, каза още той. По думите му това е най-тежкият ден от началото на войната. Мариупол има около 440 000 жители. Според властите, при въздушните нападения са били ранени над 130 души. Освен над пристанището, руснаците са извършили и удари над цивилни цели - например над едно родилно отделение и едно училище, казват още украинските власти. Бойченко упреква руската армия, че възпрепятства цивилни граждани, които искат да напуснат града.

Руската армия навлиза в Мариупол от две страни - от анексирания полуостров Крим и от руската граница. Превземането на града би улеснило събирането на руските войски.

Украйна моли за прекъсване на огъня в Харков

И източноукраинският град Харков бе подложен на нови удари. Според градските власти две руски ракети са ударили една от административните сгради в града. При нападението са били нанесени щети и на намираща се наблизо катедрала, но подробности за това не се съобщават. Украйна настоява за пауза в сраженията в регионите Харков и Суми, за да могат цивилните граждани да бъдат изведени на сигурно място.

Същевременно Русия непрестанно отрича да напада и цивилини. Руското министерство на отбраната е създало координационен щаб за хуманитарна помощ, обяви генерал-майор Михаил Мизинцев. Веднага щом украинската страна е готова да създаде хуманитарен коридор, Русия ще изпълни задължението да подсигури извеждането на цивилните граждани както към Русия, така и към други страни, каза още той. Освен това Москва била съгласна да позволи на чуждестранни самолети, които възнамеряват да превозват украински граждани, да кацат на руска земя.

Междувременно бе съобщено, че четири руски бойни самолети са навлезли в шведското въздушно пространство. Шведски бойни самолети са документирали случая с фотографии. На фона на актуалната ситуация Швеция взима това много насериозно. "Непрофесионално и безотговорно от руска страна", гласи коментарът на Карл-Йохан Едщрьом, главнокомандващ въздушните сили на Швеция. Швеция и съседката ѝ Финландия не са членки на НАТО. Двете страни обаче поддържат тясно партньорство с Алианса.

Най-бързото масово бягство на 21 век

По данни на ООН руската инвазия в Украйна е предизвикала най-бързото масово бягство на 21 век: само през първите четири дни на войната близо един милион души са напуснали страната. Това отговаря на около 2% от населението на 44-милионната страна. По преценки на ООН, общо четири милиона украинци ще напуснат страната, възможно е и повече. Дотук Полша е приела най-много бежанци от Украйна - над половин милион. Следват Унгария, Молдова, Словакия и Румъния.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Р У С И Я

    50 65 Отговор
    Петков вменява, че не Русия ни е освободила: «Свободата не е еднократен акт»
  • 2 Соломон Паси

    13 42 Отговор
    Вечна слава!
  • 3 Последния Софианец

    81 30 Отговор
    Браво няколко хиляди фашаги по малко

    Коментиран от #27

  • 4 така така

    109 18 Отговор
    Херсон падна още вчера, че даже оня ден... защо така идват със закъснение новините при вас??

    Коментиран от #8, #59

  • 5 СТАРА НОВИНА

    111 15 Отговор
    Четете руски сайтове, че докато стигне да САЩ и оттам до вас преписвачите остарява. Това беше още вчера
  • 6 Бандеровците

    80 18 Отговор
    Са първи по бягство в света
  • 7 Петьо Петров

    104 12 Отговор
    Интересно защо украинските медии не предават кадри от Херсон?! Да покажат дали и колко цивилни жертви има. Но гледам по Первий канал само как руснаци раздават торби със стоки от първа необходимост, няма разрушения, а хората са усмихнати. Явно е руска пропаганда...Да се види истината трябват различните гледни точки, но нали сме демокрация...

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 /////

    69 8 Отговор
    Само да попитам по колко пъти ще пускате една и съща статия или така заповядват от Гьобелсвеле.
  • 10 НИМРОД

    76 12 Отговор
    ТАКТИКАТА НА ОБКРЪЖАВАНЕ НА ПРЕВЗЕТИТЕ ОТ НЕОНАЦИСТИ УКРАИНСКИ ГРАДОВЕ ДАВА СВОЯТ РЕЗУЛТАТ.

    ОСТАНАЛИ БЕЗ ТОК ВОДА И ХРАНА , УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР И СС АЗОВ УКРАИНСКИ ГРАДОВЕ ИМАТ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ВЪЗМОЖНОСТ - да предадат неонацистите на руснаците.

    Проблемът на давещия се е проблем на самия давещ се.
  • 11 Украинец

    67 4 Отговор
    И каква стана тя нали според британското разузнаване в предната статия руснаците не бяха го превзели
  • 12 Съдба

    71 10 Отговор
    На украинците нещо не им се бори много за Зеленски.предпочитат беж да ги нема

    Коментиран от #35

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Путя е престъпник

    15 79 Отговор
    Какво сте превзели бре ватенки? И цяла Украйна да вземете за справка САЩ 2003та: до превземане на Багдад 70 жертви, след това за 6 - 7 год. по 100 парчета дневно!!! Бомби, атентати, засади, обвинения в насилие... Обществото в Щатите нададе як вой и се изнесоха каттакоа рийшли! Някой да не мисли, че ушанките ги чака нещо по-различно в 5 годишен период да речем, ако вземат Украйна, както "насаждат" народна любов към себе си в момента?!

    Коментиран от #22, #32

  • 16 Да бе да...

    81 12 Отговор
    Спряха излъчването на руските медии в Европа за да показват това което им е угодно. Пропаганда.
  • 17 НОВИНАТА Е СЛЕДНАТА

    62 12 Отговор
    В ХЕРСОН руски войски няма, всичко е мирно и тихо, а реда си го осигуряват местните, начело с кмета. С руснаците са се разбрали за помощ само , ако се появи някой мародер от бягащите нацисти

    Коментиран от #40

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 DW?

    25 4 Отговор
    ок,всичко е ясно...
  • 21 M M

    14 46 Отговор

    До коментар #7 от "Петьо Петров":

    Кремълски Троле , копейките се обесценяват....

    Коментиран от #29

  • 22 путин

    26 7 Отговор

    До коментар #15 от "Путя е престъпник":

    даГОдуашЦелия
  • 23 осми ден

    51 7 Отговор
    евроатлантиците използват мирното население за жив щит да пазят марионетното фашистко правителството поставено от САЩ
  • 24 az #Русские своих не бросают!

    68 8 Отговор
    Честит празник българи! Поклон и благодарност на Русия за свободата! На Шипка се веят руски знамена! Кирил Петков бе посрещнат с викове Предател! И НАТО вън!
  • 25 Росен

    51 6 Отговор
    Зверствата на украинските нацисти - гугъл "Горловская Мадонна: два года спустя". Детето разкъсано със забранени касетъчни бомби а майката с откъснати крака го прегръща докато умира от загуба на кръв. Колко цивилни убиха сега страшните руснаци, и колко деца убиха укрофашстите?
  • 26 НИМРОД

    46 7 Отговор
    ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА ЛЮБИМЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ОТ "ДЕСЕН СЕКТОР" И СС "АЗОВ" ЛИ СА ?!!!

    Тях ли ще спасяваме от руските агресори?!!
    Над 14000 избите от тези неонациски главорези мирни жители и деца от Донец и Луганск!!

    ЩО ЗА МОРАЛ И ПРОФАШИСКА ИДЕОЛОГИЯ БЪЛВАТ МЕДИИТЕ НИ?!!

    НАЯСНО ЛИ СА НА ЧИЯ СТРАНА ЗАСТАВАТ ПОЛИТИЦИТЕ И МЕДИИТЕ НИ?!!
    МИГАР НЕ ЗНАЯТ СРЕЩУ КОГО ВОЮВА ПУТИН В УКРАЙНА?!!

    ЗНАЯТ , ЗНАЯТ , но дълбоко в тях са заложени профашиските им разбирания и отношения към хората и света.

    ПОВЯРВАЙТЕ МИ, НО НЯМАТЕ НИКАКВИ ШАНСОВЕ ДА ПОБЕДИТЕ НИТО В УКРАЙНА , НИТО ПЪК В БЪЛГАРИЯ.

    ЩЕ ИМА ВТОРИ НЮРНБЕРГСКИ ПРОЦЕС.
    Няма ли да застанете рамо до рамо с тези на които помагате с оръжие?!!
  • 27 Гаглей

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софианец":

    Къде ти е ресторанта бе? Псевдо ресторантьор?

    Коментиран от #38

  • 28 Васил

    9 34 Отговор
    8 дни за един град това показва че Руската армия не става за нищо аматьори.

    Коментиран от #43, #46, #50

  • 29 Петьо Петров

    18 3 Отговор

    До коментар #21 от "M M":

    Собственото ми мнение не се продава. Споделям наблюденията си, а който желае да си остава заслепен от повсеместната пропаганда.
  • 30 АНТИФАШИСТ

    33 7 Отговор
    Мачкайте руснаци мачкайте таьзи плява фашиска
  • 31 Питащ

    20 4 Отговор
    Азов къде е?

    Коментиран от #34

  • 32 Еш па тоа

    31 5 Отговор

    До коментар #15 от "Путя е престъпник":

    Мозък,Путин не възнамерява да остава в Украйнаа да я изрине и да смени правителството.Чети,бе!

    Коментиран от #49

  • 33 Прогледнал

    28 4 Отговор
    Когато Киев падне, Зеления в изгнание и всичко ще си дойде на мястото. А тия глупости за нападения над цивилни граждани са само пропаганда
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гражданин

    25 6 Отговор

    До коментар #12 от "Съдба":

    А ти би ли тръгнал да мреш за нашите галфони, ако ни вкарат във война? Правителствата палят войните, а народите им го отнасят. Ясно е, че бандерите под благия поглед на украинското правителство и запада 8 години тормозиха всякакви хора, включително и българи. Ясно е и че Путин вместо да помогне само на новите републики нападна цялата държава. Тук невинни от никоя страна няма. Ама заради тях страдат невинни.
    И честит ни празник и вечна памет на героите от двата народа дето сега се бият помежду си, а навремето се биха, за да ни има пак като държава!

    Коментиран от #51

  • 36 Българка

    10 20 Отговор
    Какво правят руски бойни самолети на Швеция? Това ли са "миротворците" и "освободителите"? Да бомбандираш болници, училища и жилищни квартали ли е "хуманната" война на руския Хитлер?
    На днешния празник пожелавам : Да има скорошен мир! Русия да си изтегли пълчищата и да се приключва с кръвопролитията. А агресорите пред трибунал в Хага
    МИР! НЕКА БЪДЕ МИР! СТИГА БОМБИ И УБИЙСТВА!

    Коментиран от #63

  • 37 Да живее Украйна

    6 18 Отговор
    Превзели сте къщи и улици. Хората как ще превземете. Украйна ще пребъде.
  • 38 Razraz

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Гаглей":

    Какъв ресторант бе, той е гладен. Почерпи на комунягата един дюнер да се зарадва, че в сота няма да може да го намери.
  • 39 Алоу

    16 2 Отговор
    Херсон още вчера падна бря и кмета му го кза, ден седми партенки.бг
  • 40 kkk

    24 1 Отговор

    До коментар #17 от "НОВИНАТА Е СЛЕДНАТА":

    Zначи казваш, че властите в Херсон сами са предали града под контрола на руснаците и издирват, залавят и предават бандеровците на същите тези руснаци за да бъдат съдени? НЕ МОЖЕ ТАКА БЕ- ПРЕЦАКВАШ ЦЯЛАТА ПРОПАГАНДА на вкисналото зеле...
  • 41 Механик

    20 2 Отговор
    Ох на дедо бандеровцитееее! Сега като ви изловят, какво ще ми правите бе, юнаци? То не е като да трепеш мирните хора в Донецк и Луганск, нали?
    Правихте си кефа цели осем години. Еми, сега дойде ред да се плаща.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Fidd

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Васил":

    Вдлъбнат, мисленето не ти се удава.
  • 44 Интересно

    2 15 Отговор
    Съмнявам се НАТО да се притеснява от руската армия. Както се вижда, те не могат да стигнат до войските на НАТО. Още Украйна ги спря.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Парадокс

    24 3 Отговор

    До коментар #28 от "Васил":

    А бе ти нормален ли си? За 8 дни вече може да се превземе целия свят, но на каква цена? Ако трябва и 80 ще са. Не виждаш ли че целта на руснаците е не да избият украинците, за което е необходимо 1 бомба и 1мин. на град. Целта е сваляне на правителството с минимални жертви, но няма как да няма такива все пак войските не са на бойното поле а скрити в блокове, къщи детски градини между жени деца идр. Пак ще кажа нормален ли си 8 дена- колкото по внимателно с населението толкова по бавно.
  • 47 Някой

    19 2 Отговор
    Вермахта се е нуждаел от 3 седмици, за да превземе половин Полша. На това му казват Блицкриг.
    Ня Русия ще й трябва по-малко от това време, за дадемилитаризира цяла Украйна.
    Толкова за бавното настъпление. А на германците им е било по-лесно - полската войска не е оказала никаква съпротива, нищо че е била равностойна по екипировка и брой на немската.

    Коментиран от #55, #57, #78

  • 48 Тракиец

    27 4 Отговор
    Един народ се избива заради американските боклуци.Българи не забравяте,че ако не беше Русия още щеше да бъдем народ без държава като кюрдите.
  • 49 Путя е престъпник

    4 16 Отговор

    До коментар #32 от "Еш па тоа":

    Нема кво да чета, а и с 5та платена колона не ми се спори. 21 век. Европа. Една камара Световни организации и създадени баш, за да няма вече върли касапници! При това Русия, като Велика сила е сред черешките у всички "торти"! Т. е. коли и беси на правната международна арена. Е, като велики и напред с матряла във военно-разузнавателното поприще, що не събраха доказателствен матрял и да покажат всички "издевателства" над рускоезичното население в Украйна, а го удариха, като викингите или хората на Атила от средновековието, когато никой не е бил наясно на седмица път от него (300 км) другия какви ги върши?!
  • 50 Парадокс

    17 1 Отговор

    До коментар #28 от "Васил":

    П.п. когато САЩ не пазеше мирното население в гр. Херошима и гр. Нагазаки колко време им отне да ги превземе????

    Коментиран от #58

  • 51 kkk

    14 2 Отговор

    До коментар #35 от "Гражданин":

    Много зависи от повода за войната и не е важно кой галфон ще е начело на държавата ни. Ако съм украинец днес- НЕ бих взел автомата да се бия. Ако у нас фашисти с подкрепата на държавата избиват мюсюлманите и Турция по този повод ни нападне- НЯМА да хвана оръжието. Но ако утре Путин реши, че му трябва и нашето Черноморие щото хиляди руснаци тук имат имоти и може би някога, евентуално, според както ни е кеф може да упражним геноцид срещу тях- и автомата хващам, и в танка сядам пак и бързо ще си припомня младите години и колко добър механик-водач бях. Че и добрата стара СВД (но с модерна оптика на нея) ще извадя от касата и ще влезе в употреба- с времето и практиката и за не лош снайперист се класирам...

    Друг въпрос ми е по-интересен днес- ако ни нападнат и трябва безусловно да защитаваме родината си (да кажем Турция решава утре да възстанови империята си) кой ще хване оръжието? Младежта ли- те ще си счупят нокът и най-вероятно ще се гръмнат в крака като чистят автомата... КОЙ ще се бие за държавата ни?

    Коментиран от #53

  • 52 Някой си

    2 17 Отговор
    ХАХАХАХАХА...ЗА ОСЕМ ДЕНА НАЙ-ПОСЛЕ ПРЕВЗЕЛИ ПЪРВИЯ ГРАД...МИ ТЕ НАШИТЕ ШКЕМБАЦИ ЗА ТОВА ВРЕМЕ ДА СА СТИГНАЛИ ОТ ОДЕСА ДО ВАРШАВА БЕ....ХАХАХАХАХАХА....ВМЕСТО ДЕНАЦИФИКАЦИЯ, УКРИТЕ ВИ ПРИЛОЖИХА УТИЛИЗАЦИЯ.
  • 53 AlienMind

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "kkk":

    Нямаш трезва преценка, ние сме бита карта! Ще ги замеряме с камъни както правят палистинците срещу израелската войска!

    Коментиран от #56

  • 54 Roze може

    2 15 Отговор
    Путин ще свърши или като Хитлер или като Мусолини...
  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Някой":

    хубаво е да залагаш.....тогава ще забележиш,че желанието се различава от действителноста....
  • 56 kkk

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "AlienMind":

    И с камъни и дръвье ще се бия ако трябва бе- това тук е МОЯТА РОДИНА, не е пуста територия дето всеки може да вземе без бой. Ама вероятно ще съм сам...
  • 57 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Някой":

    За три седмици са превзели цяла франция ,а полша за 4дни!
  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 4 Отговор

    До коментар #50 от "Парадокс":

    В япония Живеят Самураи -те не се предават.Японците нанесоха жестоко хпоражение при Пърл Харбър на хамериканците и тези изроди им пуснаха бомбите за това.

    Коментиран от #61

  • 59 Мах

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "така така":

    Заповедта на Путин да атакува Украйна е издадена на 18 януари. В нея се предвижда, че войната ще започне на 20 февруари и ще приключи в рамките на 14 дена с окупацията на цялата страна. Тъй като офанзивата закъсня с 4 дена се пада, че украйна да капитулира на 6 март. А как ще снане това, когато руснаците едва на 7 ден премземат първият голям град? Ще видим какво ще стане до 6. Да се надяваме да няма ядрена..

    Коментиран от #66

  • 60 Браво

    5 0 Отговор
    руснаците са извършили и удари над цивилни цели -( например) над едно родилно отделение и едно училище, казват още украинските власти ДОБРЕ НАСПИСАНО ЕВАЛА
  • 61 Парадокс

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Темата в която се намеси е за колко време се превзема град за 8 дена или 1мин. Проследи коментарите назад и напиши нещо по рази тема защо се мотат руснаците толкова ли нестават за нищо или имат друга цел ?

    Коментиран от #64, #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Безпартиен

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    ЯВНО ПРОПАГАНДАТА ДОБРЕ ТИ ДЕЙСТВА? ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО,ОБМИСЛИ ГО АКО МОЖЕШ И ТОГАВА СЕ ИЗХВЪРЛЯЙ?
  • 64 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 10 Отговор

    До коментар #61 от "Парадокс":

    Вермахта превзема цяла франция за 3 седмици ,а полша от 01.09.39 до.05.09.39г.Като правителството на полша пада малко по късно около 15.09.39.Тогава от другата страна влизат сталин на готово...Това е блиц криг.Имай в предвид ,че немската армия по въоръжение и численост е имала съвсем незначителен превес пред полската.Сега разбра ли какво е Блицкриг и защо..В момента руснаците са разбили всичко през което са минали.За 8дни Германия мина цяла украйна,която бе руска.А,руснаците имат херсон и нищо друго.нито харков нито мариупол.това е темата.Влязоха в блато руснаците и ще ги глътне.така ще си пишем,докато не утилизират путин или не получим братска ядрена ракета.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 12 Отговор

    До коментар #59 от "Мах":

    Ххаха,те няма да превземат киев до края на годината ,ти искаш цяла украйна..........Опитвам се,да ви науча нормално да мислите...как мислиш се раждат нови самолети ,нови байрактари и нови войници -Украинци...Днес са се родили 2 батальона и всеки ден се раждат по 2..Попитай путинофилите.Те не могат ли да броят???Не е достатъчно да викат победа с нами...Брой парата ,брой кой е зад украйна...па смятайте бее.Не е сложно!

    Коментиран от #71, #72

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 В Мариупол

    12 1 Отговор
    се унищожават бандеровските банди и неонацистите.Ще бъдат унищожени до крак.И не само там!
  • 70 Гост

    9 1 Отговор
    Не първи ами всички градове.Укроф@шисти.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 666

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ми тя парата и желаещите доброволци в един момент свършва,не че сега са се юрнали хиляди желаещи да мрат,има няма за 100 мераклии говорим
  • 73 Тореадор

    1 12 Отговор
    Путин е гнусно говедо, защото кара руски войници да избиват своите братя , без милост към жени, деца, бебета и старци.Руснаците и украинците са славянски народи.В 21 век да има война и разрушения е най-мерзското престъпление.Путин трябва да мисли трезво и да спре незабавно тази военна интервенция.Той нанася вреди и на хората в Русия.Ето рублата се обезцени ,а това е икономически крах.
  • 74 интересно

    7 0 Отговор
    Много бързо бягат? На това ли ги подготвиха за осем години обучение ? Защо не се бият .
  • 75 Психо Доктор

    6 0 Отговор
    Руската армия не напада Украйна, а я Зачиства (Z) от нацизма.
  • 76 реалист

    6 0 Отговор
    Причината за войната е изявлението и намерението на Зеленски да постави стратегически ракети на 400-500 км. от Москва който да достигнат целта за 3-4 минути, това е недопустимо защото ако бъде осъществено сто милиона руснаци са загинали в обсега на ракетите.
  • 77 НКВД

    2 0 Отговор
    След месец DW ще съобщи ,че храбрите Арийци от Германският Бундесфер посрещат Руската армия ,която е на път за Брюксел.
  • 78 Емо

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Някой":

    Франция пада за четири седмици след ожесточени сражения. Толкоз ти е знанието, щом пишеш, че полската армия била равна по численост на немската при четири пъти по-малко население.
Новини по държави: