Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Март, 2022 11:23 3 109 91

Пожар в най-голямата АЕЦ в Европа: Украйна обвинява Русия в "ядрен терор"

  • запорожка аец-
  • чернобил-
  • русия-
  • украйна

Никоя друга страна никога не е обстрелвала атомни електроцентрали, каза украинският президент Володимир Зеленски

Пожар в най-голямата АЕЦ в Европа: Украйна обвинява Русия в "ядрен терор" - 1
Снимка: DW

Русия е атакувала най-голямата АЕЦ в Украйна, която е и най-голямата в Европа, твърдят украинските власти. В централата е избухнал пожар, който междувременно е бил овладян. Зеленски обвинява Русия в "ядрен терор".

Украйна обвинява Русия, че целенасочено е нападнала най-голямата атомна електроцентрала в страната "Запорожие". Тя е и най-голямата АЕЦ в Европа. В резултат на обстрела е избухнал пожар, който е бил овладян около 6:30 СЕТ. Според първоначалните данни в региона няма повишени нива на радиация. От тази електроцентрала Украйна набавя около една четвърт от нужната ѝ електроенергия.

"Никоя друга страна не е обстрелвала АЕЦ"

Местни представители на властите съобщават за бомбени нападения над "Запорожие", както и за сражения с руската армия в ранните часове на деня в близост до атомната електроцентрала. Във видео, публикувано в Телеграм, говорителят на "Запорожие" Андрий Туз твърди, че един от блоковете на АЕЦ-а е бил улучен, както и че на мястото е избухнал пожар. Реакторът е бил в ремонт и в момента на удара не е бил в експлоатация, но в него все пак се намира ядрено гориво, става ясно от думите на Туз. Той добавя, че пожарникарите, опитали се да гасят огъня, са били подложени на обстрел от руска страна. "Настояваме войските да прекратят нападението. Съществува реална опасност за най-голямата АЕЦ в Европа", казва Андрий Туз във видеото.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба публикува информация в Туитър, според която АЕЦ "Запорожие" е била подложена на масивна атака.

Никоя друга страна никога не е обстрелвала атомни електроцентрали, каза украинският президент Володимир Зеленски. "Русия, тази терористична държава, сега преминава към ядрен терор." Очевидно ръководството в Москва иска да повтори катастрофата в Чернобил, каза още Зеленски.

В ранните часове на петък украинския президент предупреди: "В момента руски танкове обстрелват реакторите (...) Те са оборудвани с топлинни камери, а това означава, че знаят много добре накъде стрелят, те са се подготвили за това." Засега изказванията на Зеленски не са могли да бъдат проверени от независима страна.

Реакции от САЩ и Великобритания

Американският президент Джо Байдън настоя Русия да преустанови всички военни дейности в близост до АЕЦ "Запорожие". Преди това той е разговарял със Зеленски за "актуалната ситуация около пожара". Великобритания настоява за провеждане на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН. "Безмилостното" поведение на Путин може да "заплаши директно сигурността на цяла Европа", обявиха от офиса на британския премиер Борис Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    8 39 Отговор
    проссняците много обичат думичката "отричам"
    жужака на бесилото
  • 2 Това е

    51 8 Отговор
    Лъжа.
  • 3 Вижте

    8 9 Отговор
    Украинско момиче купува със собствени средства провизии за Украинските воини на фронта

    Коментиран от #28

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    59 9 Отговор
    Тази централа я превзеха преди три дни.Саботаж на Бандеровците.

    Коментиран от #15, #65

  • 6 Майна

    52 6 Отговор
    Споко..Работил е само един от реакторите ,не отсега, този продължава да работи и пожарът е овладян..РУСИЯ не иска катастрофа, вярвам ,че сте наясно

    Коментиран от #22, #35

  • 7 Последния Софианец

    37 4 Отговор
    Стара новина пожара е спрял още сутринта и е в склад на чистачите
  • 8 провинциалист

    40 3 Отговор
    Преди по-малко от 5 часа: "Угасиха пожара в АЕЦ "Запорожие"... дойче вкиснатото не пропуска да се олее
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 русия световен терорист

    8 43 Отговор
    Русия е терорист и това го видя целият свят.Русия нападна и окупира отново друга държава.Най-голямата наглост е ,че на тази терористипна инвазия ,Русия вика "специална операция".От кога тероризма е специална операция ? В Европа в 21 век това е немислимо.Подобни конфликти може да има само в източна Европа и то воини започнати именно от Русия ! Защо на запад такова нещо не се вижда ? Защото там нама агресори и терористи като Русия !

    Коментиран от #24

  • 11 Ха ха ха ха ха

    37 5 Отговор
    И кой вярва на Зеления? Който пусна всички затворници и ги въоръжи.

    Коментиран от #30

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 др Гей Билтс

    13 1 Отговор
    Пожарът е във ваксините.
  • 14 хе хе

    26 3 Отговор
    Фейк нюз! Кой атакува вече завзети позиции?
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 20 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Стига си лъгал троле.Днес руски снаряди я удариха.целия свят видя стреляха срещу нея ,а украинците бяха пред нея!Май скоро ще ти изчезне опорката ресторант..-.-.

    Коментиран от #70

  • 16 DW=пропаганда

    26 5 Отговор
    Режимът в Киев се опита да провокира обстрел на атомната електроцентрала в Запорожие, която е окупирана от руските военни от 28 февруари, каза пред репортери говорителят на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

    „Въпреки това снощи на територията, съседна на електроцентралата, киевският националистически режим се опита да осъществи чудовищна провокация. На 4 март около 2 часа сутринта, докато патрулира в защитената зона в близост до АЕЦ „Запорожие“, мобилен патрул на Националната гвардия беше нападнат от украинска диверсионна група“. - той каза.
  • 17 Българка

    5 20 Отговор
    Това безумие трябва да бъде спряно. Ако трябва да се затвори с решение на ООН небето над Украйна или в голям периметър до АЕЦ, а в Украйна са 15. Русия да си изтегля орките от Украйна! МИР!

    Коментиран от #21, #27, #39, #45

  • 18 Гост

    13 1 Отговор
    Една седмица война. Жестока, с жертви, почернени съдби. Бият се ХРИСТЯНИ! Братоубийствена война предизвикана според мен от тези които не могат да водят воини, но имат средства да ги подклаждат! До сега виждам едно! Явно е, че само славяните са способни да воюват в днешния свят! Никой друг не иска и се страхува! Никой не смее да се меси в това. Защо?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Аналогия

    2 13 Отговор
    На времето американците бомбардираха ел. подстанциите в Сърбия със специални бомби които разпръскваха метален прах и ги изкарваха извън строя. Предполагам че случая е същия само че руснаците поради липса на такива бомби са ударили подстанцията с конвенционални и пожара е от маслото в трансформаторите.
  • 21 стоян георгиев

    3 18 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    за съжаление с призиви не става.от години умните хор по света обясняваха за деградацията на путин и режима му ,но европа и сащ си затваряха очите заради далаверките с газа и петрола.сега ни доиде до главата да плащаме сметката,за съжаление украинците ,а и самите руснаци ще са наи
  • 22 Българка

    6 18 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Чета всичките ти коментари и все повече се изумявам. Не зная това наивност ли е или твърд путинизъм. И след като плюеш по Украйна, САЩ, ЕС питам защо живееш и работиш в дивия запад Германия, в империята на лъжите, а не в Русия? Съветвам те бегай при любимите ти "миротворци" в Русия

    Коментиран от #31

  • 23 От страни

    20 2 Отговор
    Пожара е в двора на аец и го запалиха смите украинци за картинка ама имено за това русняците взимат под контрола атомните, щото тия глупаци като нищо могат да ги гръмнат накрая. На тая снимка в двора са украински техники и си личи че пожара е на паркинга. Снимката прикачена към статията е точно от там.
  • 24 НАТО ВЕЦ

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "русия световен терорист":

    А га баш световните терористи, ходят да разпръскват "демокрация", всички се правят на кьорави.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НАТО ВЕЦ

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Небето над 404 отдавна е затворено .... от руснаците.
  • 28 Cтoйко

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Вижте":

    Момичето е Кристина Евгениевна, приятелка ми е . Поклон пред славните Украински момичета

    Коментиран от #83

  • 29 ФАКТИ писахте за това

    12 0 Отговор
    Информацията е от вчера.
    Централата отдавна е под контрола на руската армия.
    Да не забравяме, че Русия има ядрено оръжие и т.н.!!!!!!!!!!

    Коментиран от #33

  • 30 От страни

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха ха ха":

    И на обикновените хора раздаде калашникови и те сега ограбват комшиите в блока и стрелят един срещу друг като смятат че са хванали диверсанти на русняците. Това е политика на пълен хаос. Тия хора не расчитат да съществува Украйна затова са раздали тия оръжия.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бодак

    14 0 Отговор

    До коментар #29 от "ФАКТИ писахте за това":

    Нищо. Доктор Гьобелс учи, че една лъжа повторена сто пъти става истина.

    А, че все повече хора си задават въпрос: Кой има полза ? в случая: Каква им е ползата, на руснаците ? -- отговор ... има -- ползата не е за руснаците

    Коментиран от #38

  • 34 Гошо

    16 0 Отговор
    Да го набарат по скоро руснаците тоя малоумник. Едва ли има нормален човек който да предизвика авария в АЕЦ в комшиите, няма да се учудя ако самите украинци не са му драснали клечката!
  • 35 ЕЙЙЙЙ

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    ГЕРМАНЧЕТО, ЩО НЕ СИ В РУСИЯ БЕ П-И-Ч .........
    ЩО СИ В ГАДНАТА ГЕРМАНИЯ, А НЕ СИ В УБАВАТА РУСИЯ. ............. ТРЯБВА ДА ТЕ ДЕПОРТИРАТ ОТ ГЕРМАНИЯ И ДА ТЕ ИЗПРАТЯТ В СИБИР. ..........
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Задължително

    1 2 Отговор
    Антихриста трябва да бъде наказан, и то жестоко.
  • 38 бодак

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бодак":

    В тия исторически, изумителни и невиждани в човешката история Пропагандни времена, основния начин за ориентиране в истината е чрез едно дълбоко древно знание обобщено чрез формула от 3 думи: КОЙ ИМА ПОЛЗА ?
  • 39 Алоо

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Българката! Не повтаряй като папагал Ара! Къде са тези" петнадесет" централи! Имат една действаща,Запорожката- с 15 енергоблока.Шойгу затова скоростно превзе първо саркофага на Чернобил. За а да предотратят подобен сценарий.Преди да стигнат до Запрожката АЕЦ- нацитата не пипаха.Чакаха да стигнат до нея руснаците,за да имат претекст,: Руснаците удариха АЕЦ! А за закрито небе- пак повтаряш папагалски! Ще се случи в шестък на 31 Февруари.Това означава,пряко обявяване на война срещу Русия.Това ли искате,всички многознайковци у нас? Да станем предна линия на жестоки военни действия? Да пази Господ,от такива " мъдри ястреби" като теб.А ти не си и ястреб.Обикновена ко,ко,коо!
  • 40 Руснаците

    13 1 Отговор
    трябва да овладеят всички АЕЦ в Украйна защото тия интриганти САЩ, заедно с продажника зеленски ще инсценират инцидент, за да затвърждават лъжите и пропагандата срещу руснаците пред световната общност!

    Коментиран от #51

  • 41 Историята

    9 0 Отговор
    На много места в медиите пише, че близо до централата е паднала бомба. Хайде, уточнете се какво да публикувате, че иначе са фейк новини!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Това на снимката

    8 0 Отговор
    Е осветителна ракета с парашут. Даваха клип.
  • 44 Учен

    3 0 Отговор
    Какво казват учените от САЩ за радиационния фон+ Те нали знаят фсичко? Такива информации не бива да се оставят на дойче веле.
  • 45 Историята

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Лъжеш, в Украйна има 4 /ЧЕТИРИ/ атомни централи!!!!!!!!
  • 46 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    групата хибридни лъжци се появява след като във факти застъпи на работа определен администратор.факти направете си разбор на кадрите.сега въпросния трие инфото на хората пишещи срещу воината и путин за сметка на организираните хибридни тролове.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Киро

    6 2 Отговор
    Вчера Зеленски даде интервю на руски. Беше видимо нашмъркан с кока и пиян. Ръсеше много смешки. Търсете видеото в youtub с думите : срочно уставший.

    Коментиран от #57

  • 50 ГЬОБЕЛС ФЕЙК ЗЕЛЕВ

    8 0 Отговор
    ДНЕС Е ДЕН НА АТОМНИЯ ФЕЙК , ЯКО ПОДКРЕПЕН ОТ ФЕЙКАДЖИЙТЕ БЪЛГАРСКИ.
  • 51 Бодак

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "Руснаците":

    "трябва да овладеят всички АЕЦ в Украйна защото тия интриганти САЩ, заедно с продажника зеленски ще инсценират инцидент, за да затвърждават лъжите и пропагандата срещу руснаците"

    Напълно си прав. Глобалистите и без това имат схващания за Златния милиард. Унищожаване на всеки човек за тях е ценно -- такива са ценностите им.
    Дали унищожените ще са бели хора или хора от други раси няма значение. Според възприетия План Калерги Глобалистите и без туй гласят обезличаване на народи чрез омешване на расите...
    Бухалката на глобалистите -- САЩ приватизираха Европа, и предприе действия за приватизация на русия. Там не щат. И Глобалистите, чрез приватизираните от тях страни започнаха Кръстоносен поход срещу Русия -- засега Хибриден с усилия съсредоточени в Икономическата и Пропагандната война
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 стоян георгиев

    3 10 Отговор
    в момента групата от три четри трола с различни никове се опитва да обясни колко добре е че путин е атакувал ядрена централа.

    Коментиран от #56

  • 55 mi6osp

    9 0 Отговор
    Ъхъ. През нощта диверсионна група на украински националисти прониква в учебния център на АЕЦ и от горните етажи открива огън срещу охраняващ района на централната патрул на Росгвардия. Патрулът отвръща на огънят, пристига оперативна група и стрелбата от учения център е подавена . Като следствие от престрелката започва пожар в учебния център.
    След тази случка руската армия взе изцяло под контрол централата и районът около нея. За Украйна остават възможностите за ядрена провокация в другите украински АЕЦ.
  • 56 Честното овчарче

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    Че такова никой не обяснява, за твоите лъжи е без значение -- лаф да става, да върви лъжата.
    Присъединил си се към Империята на Злото, момко

    Коментиран от #58, #59, #60

  • 57 Русия световен враг на мира

    2 14 Отговор

    До коментар #49 от "Киро":

    Ти тестове ли му направи ,че знаеш или просто като типичен наркоман разбираш само по жестовете ? Каквото и видео да отвориш ,в който и сайт да прочетеш ,абсолютно всички хора симпатизират на героя Зеленски и всеки иска такъв лидер на своята държава.Русия успя да обедини целият свят срещу себе си,а когато си сам срещу всички ,трябва да се замислиш,че проблема не е в другите ,а в самия теб.Дори и приятелите на Русия се обърнаха срещу Русия.Русофила орбан подкрепя санкциите срещу Русия ,а Китай замрази транзакциите с Русия.Въобще от 200 държави останаха две три отритнати от света подобия на държави които подкрепят руския тероризъм.Русия е терорист,агресор и окупатор.Това е реалността ,това е истината и дори и руският народ го вижда.

    Коментиран от #61, #64

  • 58 Честното овчарче

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Честното овчарче":

    Присъединил си се към Империята на Злото и Лъжата
  • 59 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #56 от "Честното овчарче":

    не ми викаи момко може да съм по-голям от теб.тва едно.чакам поне една моя лъжа дрогар да хванете.всичките ваши ги правя на мармалад и мълчите като филип киркоров пред мъжа му!

    Коментиран от #69

  • 60 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Честното овчарче":

    Не и казвай момко, Десислава Димитрова се казва!

    Коментиран от #62

  • 61 Начо Крика

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Русия световен враг на мира":

    За какво тестове, той как не се катурна на една страна не ми е ясно
  • 62 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #60 от "Трол":

    така е дрогар,а я обясни че ти се казваш филип киркоров и си омъжен в луганск .затова и толкова се пънеш да съм жена,щото жените са ти страшна конкуренция,нали!

    Коментиран от #66

  • 63 Вход

    11 1 Отговор
    Това са глупости!!! Може ли при условие че са най близко руснаците по територия до аец- а да я бомбардират и да изпуснат радиация която именно на тях ще окаже влияние!!!!!????? Все едно да се обгазяват сами себе си !!! Глупости
  • 64 Бодак

    8 3 Отговор

    До коментар #57 от "Русия световен враг на мира":

    "героя Зеленски и всеки иска такъв лидер на своята държава."
    Искаме не само Зелянски / Клоуна наркоман... искаме и Сакашвили, наричан от индианците Дъвчещия вратовръзка

    "Русия успя да обедини целият свят срещу себе си..."
    Срещу Русия се води Кръстоносен Хибриден поход. Тази война започна преди десетилетие ( условно, на дело Судено-Хибридната война на Англосаксите срещу русия не е спирала) започна с една позната стратегия -- стратегия на Анакондата -- постепенно затягане хватката чрез санкции, за които PRопагандата съчиняваха всевъзможни нелепи, абсурдни поводи, главния -- ako не правите това което ви налагаме ще ви санкционираме -- на дело санкционен рекет
    Русия бе обречена на бавно умиране в прегръдката на Анакондата. Глобалистите, чрез Англосаксите предвиждаха стъпка по стъпка разполагане базички и бзаи в Украйна следващите десетилетия, а в един хубав слънчев ден щяха да съчинят и повод и да поставят ядрено оръжие ( Зеленски вече намекна за това и отвори кутията на Пандора / нагази отвъд Червената линия.
    Единствения начин на Русия да се измъкне от хватката на Анакондата, бе да я рани някъде и временно поне да разхлаби хватката. Русия удари по Украйна -- проксито на САЩ -- възлово място в стратегията на Анакондата. И тов абе единствения спасителен ход на Русия. Така че се сърдете на САЩ -- те забъркаха тази каша през 2013-2014 -- преврата на Майдана бе американски, чрез опозиция платена с 5 милиарда

    Коментиран от #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    За разлика от измислените от теб имена аз те наричам, както се представяше с първия си ник! Нали така? Киркор, Миркор слабо ти е въображението! Казвам се Жоро. В предишната тема ти казах, че има сателитна снимка на централата, където се вижда запалената сграда! На няколко стотин метра е от реакторите, на снимката са с червени куполи! За домашно ти си я потърси в нета и внимавай да не загориш манджата на твоя, да няма джонги!

    Коментиран от #72

  • 67 ник

    6 1 Отговор
    поредната лъжа на клоуна Зеленски в опит да настрой европа срещу Русия.За съжаление препечатана и предавана по всички наши медии без никаква проверка за истина
  • 68 А защо им е на руснаците да

    6 2 Отговор
    Отидат до централата и да я бомбят??? Нали тяхната цел е да поемат контрола върху АЕЦ, а не да я бомбят? Ами ако се окаже, че при-Зеленски пропагандьори са направили пожара? Какво ще каже цял свят?
  • 69 Честното овчарче

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    "не ми викаи момко може да съм по-голям от теб"
    На плоска лъжа, като тая, че Путин е атакувал ядрената централа, може да повярва само детска наивна главица.

    Хората съ здрав разум първо се питат -- за къв чеп Путин ще атакува ядрена централа ?? Имаш ли въобще мозък в главата, ма

    Коментиран от #71

  • 70 Калоян

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Централата е под контрол на Русия от три дни.Ударен е учебния център,който е отделна самостоятелна сграда и няма общо с процеса в Централата.Руснаците са позволили на украински пожарникари да влязат в учебния център.Пожарът е овладян.Гледай малко световни новини,а не само украински.Снощи Зелчев даваше брифинг силно упоен или доста пийнал.Днес е значително по-трезвен(поне до обяд)
  • 71 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #69 от "Честното овчарче":

    на същия чеп дрогар по които атакува останалата инфраструктура на украина.вас комунягите ви лъже с години и все намирате версии да оправдаете лъжите му.колко удобно дрогар путин да не е атакувал аец ,а тва да е измислено .ами тои атакува и чернобил бе дрогар,движи се и към останалите ядрени мощности в украина.дали на теб дрогар ти харесва истината тва е отделен въпрос,но паралелната деиствителност дето си създаваш за путиновата агресия ,политика и целиняма да променят деиствителността.

    Коментиран от #76

  • 72 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #66 от "Трол":

    ти си филип киркоров и си обратен което си признавал нееднократно.тва обаче не е проблем.проблема е че си лъжец.аз съм ти казал къде съм от години и където може да ме намериш за да провериш ква жена съм.напълно наясно си и с причината за ника на десислава.така че лъжецо не се оправдаваи .твърдението ти за харков бе гнусна лъжа на фона на хилядите видеа на атаката както и на фона на цивилните жертви сред украинците.ти пишеш тук от години антибългарски просъветски лъжи и няма как да бъдеш уважаван от мен именно за това.тва че си обратен пак казвам за мен не е проблем.проблем е обаче за ония от чиито редици пишеш!

    Коментиран от #74

  • 73 КАТУН С РАКЕТИ

    1 8 Отговор

    До коментар #64 от "Бодак":

    Много интересно ,защо всички държави на тоя свят са срещу Русия ?! М ? Защо не се обединят срещу някой друг ? Примерно САЩ или Китай или Германия ? Да ,че мислиш,че Русия е изолирана от света ,защото допринася много положително за световното развитие и живот ?! Да не би да е защото помагат иновативно по някакъв начин или работят в синхрон с другите държави ? Не ! Русуя е изолирана и мразена от всички,зашото Русия е терорист,окупатор и паразит живеещ на гърба на света и грабенето на природните дадености на готово !
  • 74 Трол

    4 0 Отговор

    До коментар #72 от "стоян георгиев":

    Мило не ти се сърдя, предполагам, че климакса е виновен за бушуващите в теб хормони и затова, че незнаеш къде се намираш! Ама нъл знайш, пак си те бичкам!

    Коментиран от #81

  • 75 637451

    1 1 Отговор
    Гледайте на Ютюб:
    "Лавров - време е да си приберете ракетите вкъщи BG SUB"
  • 76 Честното овчарче

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    "тои атакува и чернобил бе дрогар"

    Ти наистина си безнадежден случай - понапъна ли поне малко излъсканите си гънки с въпроса -- За къв чеп ? -- за да зарази собствената си страна -- за голям кеф на англосаксите ( укрите са само техни проксита)
    Питаш за какво го прави. Ми виж кво са писали Номер 63, 64, 68 и др. -- там са казани доста неща
    И не съм ти другар -- не общувам с хора с детински ум - удостояването ти с отговора ми е за последно -- не си прави PR с мене

    Коментиран от #80

  • 77 АХХХ

    6 1 Отговор
    Медиите водят война срещу мирното население! Сега гледах клипове как руски военни раздават храна на хората в Мелитопол. Пълни глупости пишат. АЕЦ-а още вчера беше под руски контрол, а през ноща са ги нападнали украински части и са разпалили пожара. И сега говНАТОвци подготвят военен отговор. Буквално ни тласкат към горещия казан. Не се връзвайте. Подозирам, че искат да въведат военно положение в цяла Европа за да наложат срог контрол върху свободите на хората и да доразмажат икономиките. Започна с Ковид и завършва с това.

    Коментиран от #88

  • 78 пппп

    1 1 Отговор
    Ами ако не са руснаците, а украинците ? Аз не им вярвам и на украинците и на руснаците! Бой без правила, всичко е възможно!
  • 79 за сведение

    3 1 Отговор
    На снимката се вижда осветителна ракета, а не горящ ядрен реактор.
  • 80 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #76 от "Честното овчарче":

    дрогар комуниста няма морал,няма ценности,него го интерасува само царуването му.само властта.путин от години избива основно своите както го правиха и неговите учители преди това.сега от какъв чеп атакува мариопул,харков и киев където основно живеят рускоезични за които уж дошъл да освобождава.от какъв чеп преди това бомбандираше луганск и донецк за да има жертви сред местните,от какъв чеп запали ония нещастници в одеса ,от какъв чеп взривяваше блокове в москва преди това за да предизвика воина в чечня.... и т.н. и т.н.само че дрогар хората извън вас неговите привърженици не лапаме доматите с колците.нападна въпросната аец както извършва всичките си обичаини терористични атаки без хич да мисли за народа си.дали след воината в украина руснаците ще живеят по-добре ,а дрогар?за къв чеп му беше всичко тва?заслужавате дрогар да живеете при него да видите как бащицата се грижи за народа си,само тогава ще разберете природата му.именно щото го познават добре украинците са толкова решителни да го спрат.
  • 81 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #74 от "Трол":

    аз именно тва казах че си обратен и че многократно си го доказвал.както казах и в предния пост тва за мен не е проблем дрогар,но няма да те оставя да лъжеш .
  • 82 Иванушка

    3 1 Отговор
    По актуална информация панически бягащите украинци сами са запалили ремонтната постройка заедно със секретни документи. Нищо опасно за АЕЦ-а, пожара отдавна е потушен.
  • 83 дйфхцлф

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Cтoйко":

    За такива постове не виждам как може да се слагат минуси!!!
    И аз мисля,че руснаците са по-правите,ама ....
  • 84 Иванушка

    3 0 Отговор
    " Зеленски шокира света и обяви началото на ядрена война в Украйна. Оказа се, че в Запорожката АЕЦ гори само учебен корпус, който няма никаква връзка с реакторите.

    Изявлението идва след като цяла нощ Киев на най-високо ниво твърдеше, че е извършена атака на руски танкове директно срещу енергоблоковете и те всеки момент може да се взривят и да стана 10 пъти по-голяма катастрофа от Чернобил. "
  • 85 123

    1 2 Отговор
    Иванушка,учебния корпус е на 100м от реакторите. Виж го в мапса. Ако смяташ,че е нормално да се гърми и пали на 100м от реакторите значи си Иванушка-глупака!
  • 86 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    НЕ четох ДВ!!!Не четох и коментарите!!!ЧИСТ СЪМ И СЕ БАЗИРАМ НА ИСТОРИЯТА!!!!!!Чернобил стана благодарение на ЛУДАТА ,НЕАДЕКВАТНА, линия на поведение на УКРАИНСКАТА ВЛАСТ!!!!!!!!В процеса на ЕКСПЕРИМЕНТА!!!!! СА ИЗКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ЗАЩИТИ И БЛОКИРОВКИ НА РЕАКТОРА!!!!...ОСОБЕНО ВНИМАНИЕ ЗА СЛЕДВАЩОТО!!!!!!------ДАЖЕ И КНОПКАТА,,,МАКСИМАЛНА ПРОЕКТНА!!!!!АВАРИЯ,,!!!!!!...Това е по доклада на МАГАТЕ!!!!...ТИЯ СА ЛУДИ,НЕНАПРАЗНО Америка ги ИЗБРА!!!!И НАПРАВИ ОЩЕ ПО-ЛУДИ!!!!ДОКАЗАТЕЛСТВА/ ...Молбите на Зеленски за ,,ЗАТВАРЯНЕ НА ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО,,,ПРОМЯНАТА В УДАРЕНИЕТО КОГАТО СЕ ПРОИЗНАСЯ ВОЛОДИМИР ..НА ВОЛОДИМИР!!!!!./стана от няколко дена!!!!!ама звучи по -ЗАПАДНО/НАШЕ!!!!!,МОЛБИТЕ НАТО ДА ,,,защити,, украйна,молбите за скоростно!!!приемане в ЕСъто,....МОЛБИТЕ ЗА АТОМНО ВЪОРЪЖАВАНЕ!!!!!!!Заплахите за унищожаване на Русия,и ИНИЩОЖАВАНЕ НА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ,ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В Донбас....от 8 години,,БИОЛАБОРАТОРИИТЕ НА САЩ на тяхна територия,пълно подчиняване на страната на америчка!!!!...ВСИЧКО ТОВА ВОДИ!!!! ДО ...СВЕТОВНА ВОЙНА...Сега просто се подготвят за нея!!!!!!!ТЕ /ЕЛИТЪТ ГЛОБАЛЕН /НЕ НИЕ......НИЕ сме ,,обречени,,.да се противопоставим на ,,диктатора,, и да ,,защитим свободата и демокрацията,,,Нещата ще прерастнат в ГРАЖДАНСКА ВОЙНА /което е заветната цел на запада...и затова пращат ,,,доброволц
  • 87 123

    1 2 Отговор
    Точка,провери в нета кой водеше в Чернобил изпитанията и какво е направил. Има доста инфо. Един руснак водеше. Това му беше втора авария. Първата е на една атомна подводница. Осъдиха на и умря някъде по затворите след доста години. Много неще знам,защото точно това работя.

    Коментиран от #90

  • 88 sddgfhragf

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "АХХХ":

    Точно!!
    Наблюдавам,че онези,които бяха за убождането и филмирани,сега са за селенския и сащите.И обратното!
    Няма да се учудя,ако всички-сащи русия и ко са у кюпа за затриване на хората.
    (нарочно с малки буки-отдавна загубиха уважението ми!)
  • 89 Координирана западна провокация

    2 0 Отговор
    между артист-президента юдей Зеленски и западните средства за масова дезинформация, собственост на натовски проксита. Дойче зеле е такова американски и натовско прокси.

    Много сте елементарни!
  • 90 Копипасте

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "123":

    Това е вярно! Беше пълномощник на ЦК на КПСС тоя руснак! А да правиш такова нещо в Чернобил с реактор от типа РБМК каквито са и реакторите във Фукушима наистина е някаква лудост! ВВЕР нямат такъв проблем! И да! Дивака вярно първо е гръмнал реактор на подводница! А на ТОЧКАТА знанията за атомната енергетика клонят към минус безкрайност! Специално за Чернобилската простотия имаше половин списание Тепло и ядерная энергетика през далечната 1987 година! А това списание идваше и тук по ТЕЦ-овете в България и който искаше и можеше и четеше! Въпросната простотия е описана и в други източници, но няма да им правим библиография тук - няма да стигне мястото в целия сайт!

    Коментиран от #91

  • 91 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Копипасте":

    Може,не споря...Моите сведения са от 90те години ,,ДОКЛАД ЗА АВАРИЯТА В ЧЕРНОБИЛ,,-МАГАТЕ......на руски......
Новини по държави: