Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Март, 2022 06:50 2 732 12

Кремъл готви мерки за защита на информационната инфраструктура на страната

  • русия-
  • дмитрий чернишенко-
  • министерство на цифровото развитие-
  • мерки

Основното сега е бърза реакция и противодействие на атаките, заяви вицепремиерът на Русия Дмитрий Чернишенко

Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко възложи на Министерството на цифровото развитие на Руската федерация да подготви приоритетни мерки за защита на информационната инфраструктура на страната.

Това съобщиха за ТАСС от кабинета на вицепремиера на Русия.

Още новини от Украйна

Чернишенко проведе среща с ръководителите на дигиталната трансформация на федералните и регионалните власти. В събитието участва министърът на цифровото развитие, телекомуникациите и масовите медии на Русия Максут Шадаев.

Вицепремиерът отбеляза необходимостта от организационни мерки и идентифициране на отговорни звена във всеки регион и федерален орган за борба с киберзаплахите.

„Основното сега е бърза реакция и противодействие на тези атаки. Необходимата инфраструктура трябва бързо да се разшири, осигурявайки система за защита", заяви Чернишенко

Както уточниха от кабинета на Чернишенко, според Министерството на цифровото развитие много сайтове вече се хостват от непрофесионални платформи. "Яндекс", "Ростелеком" и VK са готови да предоставят своите публични "облаци" за максимална скорост на сайтовете. Агенцията обясни на регионите мерките, предприети в подкрепа на IT индустрията, и също така предложи на правителствените агенции да създават акаунти в социални мрежи като Telegram и VKontakte, добави вицепремиерът на Русия към офиса.

„През последните дни активно разработвахме антикризисни мерки, преразглеждахме приоритетните планове. Лидерите на дигиталната трансформация сега се нуждаят от конкретни действия и резултати за кратко време. Правителството разработи мерки за подкрепа на ИТ индустрията“, обясни вицепремиерът.

Сред мерките за подкрепа на индустрията са отпускането на средства на IT компаниите за подобряване на условията на живот и повишаване на заплатите на служителите; безвъзмездна подкрепа за обещаващи местни IT решения; преференциални заеми на IT компании за текуща дейност и изпълнение на нови проекти; 0% ставка на данъка върху дохода; отсрочка от армията за IT специалисти; подкрепа за закупуване на критични местни IT разработки за държавни и общински нужди и отделни юридически лица; данъчни стимули и преференции за интернет компании и интегратори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добро Утро

    14 6 Отговор
    Късно е либе за китка - мандалото лопна !
  • 2 Бащата на Кадиров беше

    10 14 Отговор
    главен мюфтия на Чечня, демек главен ислямист по времето, когато Джуджака Путин водеше война с тях за да "изкорени ислямизма"! А през войната Кадиров беше личен охранител на главният ислямист на републиката, демек на баща си! Сега пък Путин извика ислямистите му за да колят Православните Украйници, които тръгнаха от Грозни с възгласи, които като ги напиша тук ми премахват коментара. Абсолютно извратени Джуджански истории! Това е най-голямото престъпление против Православието за вечни времена и Русия е Престъпника!

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 3 Джуджето Мечка

    8 10 Отговор
    падна в капана на джендърите!
  • 4 хХх

    11 8 Отговор
    Новия Указ на Путин за плащане по кредитите с рубли означава, че ФЕД и ЕЦБ ще се грижат за рублата, защото ако рублата падне, ще изнесат хартия, а не пари от Русия.
    .
    Путин пак прецака ЕСовците
  • 5 Русия на Путин с това грозно

    11 15 Отговор
    престъпление поставиха държавата и народът си в пълна морална и юридическа невъзможност да съществуват! Такава държава и такъв народ са просто абсурдни!
  • 6 АХМАТ СИЛА

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бащата на Кадиров беше":

    Пълни лъжи.
    Ахмат Кадиров СПРЯ войната в Чечня и сега страната процъфтява
    .
    За това Ахмат Кадиров е обичан в цяла Чечня.
  • 7 НЯМА СМИСЪЛ

    1 6 Отговор
    Да замад всичко е прогнило !
    Това са самозабравили се самозванци!
  • 8 Българин

    8 5 Отговор
    Вчера натовския кирчов Министър на Пропагандата (на "електронното Управление " 😜 ) се похвали , че блокирал 45 Хиляди IP адреса . Така че братушките закъсняват .
  • 9 Всъщност

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "Бащата на Кадиров беше":

    Ако не беше този Кадиров , американците щяха да превърнат Чечня в нарко държава ! Както постъпиха с Афганистан .
  • 10 Дърт Пън

    6 1 Отговор
    Желязната завеса се спуска. Скоро ще станат втора Корея. Само дето на Китай колкото и да се репчат САЩ и ЕУ им трябват. Това е голям пазар, а ако го изпуснат ще изтървате първото място като икономика
  • 11 История

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бащата на Кадиров беше":

    Това им е в гените на московските блатни хора още от времето монголското и робство. Праща ли са такива, като Александър Невски да избива и ограбва християните. Сега техните наследници-мелези между монгол и московчанка, правят същото. Ген ! Погледнете им очичките и физиономиите на олигарсите им - бели монголци.
  • 12 Васил

    0 3 Отговор
    Какво може да предложи Кремъл освен лъжи гледали сме го това цели 12 години и ние си имахме аналог на Путин намиращ се в Банкя.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания