26 Юни, 2024 18:28 2 825 44

Депутат от БСП: Този път имаме 7%, после 6% и следващия път ще се борим да преминем бариерата за влизне в НС

  • бсп-
  • лидер-
  • мандат

Партията е в огромна криза и опасността, че може да не бъде парламентарно представена съществува, каза Иван Петков - Бебето

Депутат от БСП: Този път имаме 7%, после 6% и следващия път ще се борим да преминем  бариерата за влизне в НС - 1

Политическата обстановка в парламента е неясна, с неясно бъдеще, съмнения дали няма да отидем на поредни парламентарни избори. С ниската избирателна активност пада легитимацията на Народното събрание. Това пред Радио "Фокус“ депутатът от БСП Иван Петков - Бебето.

Тезата на БСП за първия и втория мандат е, че няма как да ги подкрепи, защото има решение на Националния съвет. При третия мандат трябва да събере Националния съвет и да се реши какво ще се прави, но трябва да се знае президентът на кой ще го даде.

“Нашата готовност за поемане на третия мандат ще бъде коментирана с Националния съвет, а след това и с другите формации в Народното събрание", каза Иван Петков.

По думите му, когато се говори за анализи е необходимо време. В Националния съвет е имало констатирани тези защо се е стигнало до този резултат. Посочва се войната с президентството, която носи негативи. Той напомни, че президентът е избран два пъти с подкрепата на БСП.

“Вътрешните борби също водят до ниска избирателна активност и отдръпват избирателите. Нападките в медиите един срещу друг. Няма еднолична власт, както се говореше преди това".

Надява се с времето да имат възможности за вътрешен диалог, да посочат къде са им грешките, а може да се стигне и до промяна на Устава.

“На Националния съвет на 15 юни никой не е говорил за премахването на прекия избор. До ноември месец е заложен пряк избор на лидер на БСП", сподели депутатът от БСП.

Когато се търсят грешки излизат най-различни тези, той подкрепя тезата, че БСП са по-евроатлантическа формация, а симпатизантите ѝ са с нагласата и виждане към Изтока, не искат да разрушават взаимоотношенията си с Русия, позициите с Украйна.

“Виждаме какво се случва в Близкия изток, много по-фрапиращо от това, което се случва в Украйна и всеки мълчи, говоря за поддръжниците на про-Украйна. В Палестина наистина се извършва геноцид срещу обикновените хора.

За фракциите в БСП и лицата, които се коментират като Кирил Добрев, Георги Геров, те са изключени от БСП. Внушенията, които се правят тези дни, допълнително нагнетяват негативното отношение на обществото към нас. Умолявам всеки един от колегите вътрешнопартийно да не прави такива внушения, защото този път имаме 7%, после 6% и следващия път ще се борим за бариерата, точно поради вътрешните битки. В момента в ДПС текат много по-фрапиращи неща, но никой не ги коментира", отбеляза Иван Петков.

Той смята, че ще има нов лидер на БСП, но не може да каже кой, защото няма все още изявени хора, които тръгват в надпреварата. Първо трябва да имат номинации и след това да има битка на идеи.

“БСП е в огромна криза и опасността, че може да не бъде парламентарно представена съществува. Трябва да има идеи, които да се спазват и да се тръгне към едно ново начало. Редно е да има чуваемост. Ние трябва да говорим да се избират местни лица-водачи на листи.

В много области се предлагат хора, в повечето случаи от София, и може би затова не достигат посланията им до местните хора. Сега ние търсим начин да си върнем доверието в нас, да се спрат войните - вътрешни и външни, да търсим обединение с левите формации, тъй като техният зародиш по един или друг начин е БСП.

Нашето ръководство трябва да търси сближаване с тези формации. Младите са по-зелени, но в по-големите градове я няма залената политика на БСП. Когато моето дете стане на 18, бих искал да има възможност да гласува за БСП", заключи Иван Петков-Бебето.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костадин Костадонов

    25 4 Отговор
    просто измряха червените бабушки

    Коментиран от #19, #25

  • 2 ТаУмВзе

    20 3 Отговор
    Тия все още се напъват и те да са на Хранилката и тва си е. Нищо, че Крепят който цъфне и Плаща де. ХАХАХАХХА
  • 3 Смърфиета

    7 1 Отговор
    Пътьом да си направи още едно, за да гласуват и двете.
  • 4 Анти Партизанин

    20 6 Отговор
    Другарки и другари от БКП, упс БСП, вие отдавна трябва да сте на бунището на историята. Вашето падение е неизбежно.

    Коментиран от #10, #16

  • 5 БСПенка

    16 2 Отговор
    Омръзнали и показали всичко, което могат, умуват каква промяна да направят та пак да ги харесат. Звучи като повехнала стара мома с мераци.

    Коментиран от #8

  • 6 Добре бе Пичове!

    11 1 Отговор
    Добре бе Пичове! Не можете ли да се сетите защо е Така? Нали всичките сте парче, кой от кого по-умен!
  • 7 адаша

    13 4 Отговор
    Защо да нямате бе?! Че то, Бойко Борисов си е абсолютен комюнага. Вие сте си на власт. Тая ченгеджийски - мутренска власт вие си я възпроизвеждате. Няма ги вече бабичките с тенджерите и черпаците . Нещастници! Съсипахте живота на шест поколения! Червена сган противна!!! Е сега ще ви се върне, отвратеняци беснеещи!!!

    Коментиран от #21

  • 8 Проблема е в Правенето!

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "БСПенка":

    Проблема е в Правенето! А не в приказването! За да ти се харесат!
  • 9 ГЕРБ

    11 3 Отговор
    А дано да изчезнете завинаги

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 10 Ами .....

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Анти Партизанин":

    Ами ..... Те вече са паднали! Да слугуваш на власт имащите ! Какво е?
  • 11 Бебето ги знае числата

    10 1 Отговор
    Съпартийците защо не ги знаят?
  • 12 фифито

    10 1 Отговор
    в тоя състав в който сте оставате в историята, няма да ви има,нещата са необратими,
  • 13 Кремвиш Брейков

    10 5 Отговор
    Ако имаше прокуратура и служби, Възбуждане и Двуличие нямаше да съществуват. И БСП нямаше да са с 7%. Защо закрихте БКП и създадохте БСП? Защо не си останахте БКП, щом милеете по вече за Русия отколкото за България?

    Коментиран от #18, #30

  • 14 Капитализъм...

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    ... в действие!!! "Ние сме на всеки километър. От тук до края на..."!!!
  • 15 Геби,

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Внимавай, какво си пожелаваш, защото такава опозиция, с която да сте си играли като деца, ще има да чакате и молите да се появи.
  • 16 БСП в Бунището

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анти Партизанин":

    Те вече са в Бунището на Историята , всички от БСП.Там,между Идеологически комунистически огризки и политически трупове на комунистически Престъпници управлявали и Ограбили България,ще отчетат Нулеви резултати,въпреки всички Приходи от Посолството !!!

  • 17 Това и за ГЕРБ ли се отнася?

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    Като рожба на Наследниците на Пролетарската Революция.
  • 18 Феодализма се оказа ....

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кремвиш Брейков":

    Феодализма се оказа .... По -Сладък!

    Коментиран от #22

  • 19 Кремвиша играе Брейк

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Костадин Костадонов":

    Парламентарните избори трябва да са в два тура, като в Франция. За Радев гласуваха 2.6 милиона червени кукувици
  • 20 адаша

    7 2 Отговор
    Вие сте аут! Кретеноиди. Толкова сте ми омразни, че ...А бе нямам думи. Всъщност имам, но и модераторите, вие - гнусярниците, ги измислихте
  • 21 Анджо

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "адаша":

    Да така е, но мисля че много се задържаха, живях през комунизма и само накрая се възползвах малко и от 94 до2013 си беше тотал мизерия. Добре, че съм занаятчия и успявах да се оправям някакси. Много крадене падна и това го направиха ДС..
  • 22 Кремвиш Брейков

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Феодализма се оказа ....":

    И точно феодалите от БСП твърдят че ще премахнат плоския данък. И за това нямало да правят коалиция с чаветата си от ПП-ДБ и Банкянския партизанин.
  • 23 Иван

    4 4 Отговор
    Според мен БКП си свършиха работата, направиха ни жилища, вилни имоти - сега аз съм си добре.

    Да - за партийците е мъка - няма парламент, но БКП ни построи повечето неща, превърнаха ни в ИТ-сила - компютри Правец, бе - много работи.

    Имахме и вътрешни авиационни линии, самолети.

    Коментиран от #31, #36

  • 24 .......

    9 1 Отговор
    Щом и твърдият електорат-пенсионерите спряха да гласуват за БСП, правете си изводите. Иначе - Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Веселин Марешки ви очакват с нетърпение.
  • 25 ганю

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Костадин Костадонов":

    не измряха изтровихте ги и ги разболяхте

    Коментиран от #28

  • 26 Уса

    5 3 Отговор
    Каквото сте посели това ще жънете, накрая гладни и боси ще ходите докато ви се изтрият краката до коленете наследници на мутри и бандити кръстници на СДС,ДПС И ГРЕБ
  • 27 куку

    7 1 Отговор
    рахат кухендели - освен да броят проценти , за друго ги не бива , само за спасението си под бюджетния чадър
  • 28 Европеец

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "ганю":

    Нали за това бяха " протестите" срещу ГЕРБ и Бойко - да пуснат Вируса Ковид сред Народа за Стаден Имунитет,в резултат на което хиляди Пенсионери се разделиха мъчително с Живота ...А след това от последствията - инсулти и инфаркти още толкова си заминаха безмълвно от този Свят !!

    Коментиран от #32

  • 29 Поне се освестихте

    6 2 Отговор
    Крайно време беше даващите тон в БСП да се осъзнаят, щото лидер каталог е бапът да я провали, че и протежето си Методиев го набута
  • 30 Няма комунисти

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кремвиш Брейков":

    И в Русия компартията им е на изчезване.
  • 31 Жоро

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    На тебе може да са ти направили, но на мен и моето семейство никой нищо даром не е давал. За пътища не ми говори - имах един куфар с повредени шарнири, кормилни накрайници и селенови втулки. Без чук за изправяне на джанти не тръгвах.
  • 32 Нашенец

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Европеец":

    Този вирус не дойде ли все пак от Китай?
  • 33 АнтиМ

    8 0 Отговор
    БСП следващия път няма да преминете бариерата за влизне в НС. Вие сте полуразложена партия. Оновната ви
    платформа е комунистическа.Вече сте на политическото бунище, не подлежите на рециклиране.
  • 34 спокойно

    5 0 Отговор
    Не сте единствените.
  • 35 Мандраджийски обирджии

    7 0 Отговор
    Ко.муно.идни пар.азити , крадци и приватизатори -- нищож.ества е вашето име . Измряха ба.бушкер.ите , които гласуваха за вас. На боклука сте .

    Коментиран от #42

  • 36 и днес, както някога

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Дадох клетва, когато бях дете. Никога да не поглеждам към политически длъжности.
    Политиката за едни е майка, за други мащеха. Едно е вярно - всяка партия подпомага своите членове. Обаче - по-добре беден, безпартиен, но свободен. Другото е кратичко щастие.
  • 37 ХА ХА

    1 0 Отговор
    Прочетете внимателно факт 5 най-вече в скобите
  • 38 важното е

    5 1 Отговор
    че БСП в лицето на членовете си , заграби най голяма част от приватизацията през миналия век
    Без да се споменават имена.

    Всички ги знаем

    Например ТЕХНОИМПЕКС

    Коментиран от #43

  • 39 Някой

    7 0 Отговор
    Вашата партия ще се замине заедно с червените бабички, не можахте ли да го разберете това нещо , вие не сте никакви социалисти борещи се за някакви социални справедливости, 35 години вече ви видяхме !!!?
  • 40 На лъжата краката са къси!

    5 0 Отговор
    Предателството и продажничеството се наказва , понякога са нужни десетилетия!
  • 41 Петрич

    5 0 Отговор
    Гуцанов е един от разрушителите на партията.Видяхме какви ги сътвори в Петрич преди една година.БСП умря.
  • 42 Кремвиша играе Брейк

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мандраджийски обирджии":

    Абе те комунягите на водещи постове във всички партии. В комунягите е парата.
  • 43 Моряка

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "важното е":

    Колега, нещо се обърка.Приватизацията я направи Костов.Приватизатарите са той и неговите сини братовчеди.Я ми кажи чии са Златните пясъци?На Славчо Христов?А кой е той?Поставено лице на Костов.Нали така?
  • 44 😁.........

    1 1 Отговор
    Август месец на Бузлуджа всички които сте останали ще се съберете в чинията, и дано този път да запали. 🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове