Last news in Fakti

7 Март, 2022 13:07 2 365 13

Делото за сваления пътнически самолет продължава

  • mh-17-
  • полет-
  • дело-
  • украйна-
  • русия-
  • нидерландия

Няма правно основание съдебния процес за полет MH-17 да не продължи

Делото за сваления пътнически самолет продължава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Събитията в Украйна не трябва да се отразява в процеса, касаещ катастрофата на полет MH-17 на националния авиопревозвач на Малайзия през 2014 г. Това заяви в понеделник на заседание по делото председателят на съда Хендрик Щайнхуис. Според него спирането на разглеждането на наказателното дело е възможно, ако има уважителни причини за това, но в случая такива няма. „Процесът се провежда по отношение на четири лица, а не на Руската федерация“, каза съдията.

С позицията на съда се съгласи и прокуратурата. „Нидерландия е демократична правна държава, което означава, че правата на жертвите, техните роднини и обвиняемите трябва да се зачитат. Защитата трябва да може да защитава своя клиент. Независимо от неговата националност, независимо от какво е заподозрян. И въпреки факта, че в Украйна се води война ", каза прокурорът Манон Ридербекс.

Boeing 777 на Malaysian Airlines, изпълняващ полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур, се разби на 17 юли 2014 г. в Донецка област, при което загинаха 298 души - граждани на 10 държави. Съвместният екип за разследване обяви през юни 2019 г., че е идентифицирал група от четирима лица, заподозрени, че са замесени в инцидента. Това е бившият ръководител на милицията на Донецката народна република Игор Гиркин (Стрелков) и неговите подчинени Сергей Дубински, Олег Пулатов и Леонид Харченко. Делото срещу тях започна на 9 март 2020 г. Те са обвинени, че са доставили противозенитната "Бук" в Украйна от територията на Руската федерация. Процесът се води задочно. Интересите на Пулатов се представляват от двама нидерландски адвокати. За всички обвинени прокуратурата поиска доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    18 6 Отговор
    Сега ще излезе истината за това, че Укрите с помощта на Сащ са свалили самолета, което от Руска страна ще бъде поискан съд за всички, които по дкрепят Сащ, включително и малката държавица Холандия, чиято територия ще бъде сведена то това, което представляв без ДИГИТЕ край морето...
  • 2 Винету

    4 15 Отговор
    Ето тук ватенките ще настъпят здраво мотиката
  • 3 Шпионин

    10 2 Отговор
    Ми те украинците сами си казаха че Беня Коломойски е платил и организирал всичко това
  • 4 Верно ли

    10 2 Отговор
    Брех, досега къде дремахте за този самолет, та сега в точния момент го вадите. Кой е разпоредил самолелтът да лети на такава височина, а?
  • 5 mi6osp

    9 2 Отговор
    Ако не побързат, в Украйна Русия ще намери кой подготви провокацията, кой и как свали МН -17.
  • 6 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    14 0 Отговор
    И никой не пита : 1. Кой и защо промени посокат от набелязани? 2. Кой и защо промени височината на полета от набелязаната? 3. Кой е отговорен за безопасността на полетите във въздушния трафик над дадена страна?
  • 7 Сър Пичук

    1 11 Отговор
    Едно от безбройните престъпления на рашистите. Империята на злото не беше напълно унищожена и продължава да причинява страдания и беди.

    Коментиран от #12

  • 8 124

    7 1 Отговор
    Този самолет е свален от украинските неофашисти, разполащи от преди с руско оръжие.

    Подкрепяните от САЩ киевски неонацисти и сега използват същата терористична тактика срещу обственото си мирно население, за да прехвърлят отговорността за престъпленията си върху руснаците.

    Съответно САЩ използват действията на киевските неофашисти в бясната си пропаганда, дезинформация и лъжи срещу Русия!

    Империята на злото САЩ не можа да сломи Русия и не можа да си инсталира в Русия марионетки, готови да предадат и интересите й!

    Както по го правят по целия свят вече 70 г. Затова е тази бясна истерия. Не заради украинския народ!
  • 9 bullneck

    1 0 Отговор
    аха ок, че то много време мина бе, лентяи лицемерни
  • 10 Пачо

    4 0 Отговор
    Съгласно международното право всяка авиокатастрофа се разследва от страната собственик съвместно със страната на чиято територия е станала авиокатастрофата. Всички деиствия на съда в Нидерландия до този момент са незаконни и нямат правна стойност.
  • 11 Сиромах

    2 0 Отговор
    Крайно време е нашите американски приятели да извадят сателитните снимки,кой наистина свали самолета!Явно истината ще заболи някои Хора!
  • 12 Bai...

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сър Пичук":

    Е ми, сър, що не го духаш?!
  • 13 няма значение

    0 0 Отговор
    какво прави съда в Холандия.
Новини по държави: