Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2022 11:45 3 446 26

Пекин: Можем да изиграем позитивна роля за постигането на мир в Украйна

  • китай-
  • украйна-
  • преговори-
  • русия

Китай предложи да играе ролята на посредник при преговори между страните в украинския конфликт, въпреки че няма много опит в тази роля и че едва ли ще бъде смятан за безпристрастен участник

Пекин: Можем да изиграем позитивна роля за постигането на мир в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин може да изиграе позитивна роля за постигането на мир в Украйна, заяви китайският премиер Ли Къцян, предаде Асошиейтед прес.

Китайският премиер определи ситуацията в Украйна като много сериозна, но в същото време не разкритикува действията на Русия.

Още новини от Украйна

Китай като цяло е на страната на Русия в конфликта и отказва да нарича случващото се в Украйна "война" или "инвазия", отбелязва Асошиейтед прес. САЩ обвиняват Пекин, че допринася за разпространяването на фалшиви нови и дезинформация, произлизащи от Москва.

Китай предложи да играе ролята на посредник при преговори между страните в украинския конфликт, въпреки че няма много опит в тази роля и че едва ли ще бъде смятан за безпристрастен участник в процеса.

"Подкрепяме и насърчаваме всички усилия, които биха довели до мирно решаване на кризата", каза Ли Къцян пред журналисти на пресконференция.

"Неотложната ни задача сега е да предотвратим ескалиране на напрежението и излизането на конфликта извън контрол", подчерта премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    11 17 Отговор
    няма нужда от посредници когато си срещу нацисти.. жалко че европа и света отново се нацифицираха и изведнъж и запука за децата защото са бели...
  • 2 Напълно възможно е

    20 1 Отговор
    Новите играчи идват неумолимо.
  • 3 лъвчо

    24 19 Отговор
    Путин вече им е в ръцете.Сега могат да намалят напрежението щото се отразява на световната икономика и на тях.Русия сама се вкара в капана.
  • 4 Госあ

    13 14 Отговор
    Китай няма никакъв интерес да продава стоките си на Русия за вестници, каквато е рублата, и едва ли ще го направи за сметка на собственото си население заради имперските амбиции на Буратино. Освен това са напълно наясно, че подкрепят ли Русия категорично и те влизат във война.

    Коментиран от #10, #13

  • 5 зоро

    12 13 Отговор
    Китайците и те страдат заради скъпия нефт и храни -и затова ще натиснат малкия путин да омекне

    Коментиран от #7

  • 6 дааа

    9 7 Отговор
    Реално и Китай и Саудитска арабия са диктатури ,но нямат нищо общо с Русия.За последните години се развиват и постоянно вдигат стандарта на живот на поданниците си.В Русия стандарта се вдига на мафиотите ,олигарсите и свързаните с тях.Военните има са като от конц. лагер пуснати
  • 7 Госあ

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "зоро":

    Китай не разчитат на руски газ и нефт. Това си го набийте в русофилските кратуни.
  • 8 Лавренти

    3 2 Отговор
    Вервайте си на пропагандата от Асо през
  • 9 Rampage

    10 6 Отговор
    Китай си взима о. Тайван и играта за соро.снята в Азия приключва ,руснаците приключиха играта на краварите на север.

    Коментиран от #24

  • 10 Дааааа

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    И ако и сама Русия показва, че не я е страх от света, ти замисляш ли се въобще какво би станало ако и Китай се съюзи с нея?
    Н-А-Т-О ще стане нато.....

    Коментиран от #17

  • 11 Шерлок Холмс

    4 2 Отговор
    Кви окуражаващи фейкове. На Китай ли почнахте да си подпирате пропаганда смешковци?
  • 12 Браво

    5 4 Отговор
    Путин остави Русия фактически без армия вече.
    2/3 от армията е в Украйна.
    Всичко се обезцени в Русия, включително и ракетите.
    Единственото решение на Китай е да изкупи Русия за жълти стотинки, включително и земята в Сибир.
    Да се чуди човек, агент на на кого е Путин.На краварите или на Китайците.
  • 13 елементарна частица

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    си. Тук става въпрос за гео политика, не за елементарни сметки, къде ще си продава гащите Китай. Ма де акъл от теб че да го схванеш.
    Най-елементарно ти го обяснявам - падне ли Русия, следващия е Китай. И той го съзнава.

    Коментиран от #16

  • 14 Руски вестник

    2 3 Отговор
    Китай щял да си взема Тайван.Алоо ми той си е техен бе.На Китай му трябват петрол газ и територията Сибир.
    На Китай му трябва пазара на ЕС и Щатите.На фалиралите ли руснаци ще продава за да си вдига стандарта.Ама, че опорки на руските ботове ей...
  • 15 Софиянец

    2 2 Отговор
    Само трябва да задържат и другата седмица да успеят да купят половин рассия за без пари и да платят в тоалетна хартия ;)
  • 16 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "елементарна частица":

    Елементарни частици сте, спор нема ! Маргинали 💁
  • 17 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дааааа":

    Трета световна война. Проумейте го, не всички са прости като кръволоците от расия.
  • 18 Tутанкамон

    3 4 Отговор
    Китайците изчакват Русия да си свърши ракетите в Украйна и после безпрепятствено ще отцепи азиатската част на Русия за себе си

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Tутанкамон":

    Тоталното разцепване на империята на злото ще бъде по дългосрочен процес, за да се избегне ядрена война.
  • 20 дедо

    1 0 Отговор
    Просто не ни пречете да поправим вредата от Чан Кай Ши и приключва подкрепата ни за случая!
  • 21 Пекинес

    2 2 Отговор
    Тия , комуняги да не си мислят че са станали втора светова сила по БВП
    Са хванали БОГА за шлифера !
    Жизненият им стандарт е тревожно малък , пред умния и модерен свят

    Коментиран от #22

  • 22 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Пекинес":

    Краварите са доста по зле от китайците по официален независим швейцарски доклад. Не слагай краварите в един кюп с Европа и Япония. Повечето от тях ядат фураж и не знаят колко континента има на планетата.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 уви ФАКТ

    2 1 Отговор
    Прозорец който дава Вашингтон на Източна Европа и СССР да станат капиталисти и богати елити е до 2020г. Но Путин и КПСС-КГБ елитът не разбира, не иска да проумее, че ИГРАТА СВЪРШИ. И не може да очакваш победа със същите средства и примирение... Врагъът иска да те изяде, а те - "нека бъдем приятели!, нека си останем милиардери в аристократична държава!" .... Не вадят доказателствата, че няма Глодомор и руско-Катинско клане, че има педофилия и корупция на САЩ и ЕС. Да спрат петрол, газ, метали, и други, за 5 години към НАТО-вски държави. Икономическа и транспортна блокада на Източна Европа и Гърция... Нека не-суверенните страни от НАТО да имат само посолството на САЩ.. И край на неолиберализмът и спиране краденето от руският народ, защото ниски цени на енергията е крадене от народът за да има евтина енергията за олигарсите - да са конкурентни на международните пазари - да богатеят, и чрез ниски заплати - с енергия само за 20% от руснаците.. Фасулско е и да имат фиксирана валута, Куба има. Селското стопанство дори не е стигнало Русия в СССР. не унищожиха корабите на домусчиев - зареждащи Украйна и Сирия с "утилизирано" оръжие. подаряваха енергия на Украйна и ги признаваха.. ...... Всеволод Кочетов "Какво искаш? - той е публикуван в края на 1969 г. Почти точно двадесет години след пророческото му предсказване съветският живот се разпада. Не, той не прогнозира срива, но показа, че мощни сили работят за него и ако успеят, сривът е възможен. Съдбата на това прои
  • 26 Ники

    0 0 Отговор
    Надали някой може да влияе на Русия! Всичко зависи от нея! Скоро.....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания