Last news in Fakti

22 Март, 2022 22:01 2 789 46

Олаф Шолц: Германия все още е против забраната на енергиен внос от Русия

  • олаф шолц-
  • германия-
  • русия-
  • газ-
  • газпром-
  • петрол

Канцлерът каза още, че Берлин работи за диверсифициране на енергийните си доставки и че въпреки че това ще отнеме време, в крайна сметка ще има същия ефект като настоящ бойкот

Олаф Шолц: Германия все още е против забраната на енергиен внос от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди във вторник, че страната му е против незабавната забрана на вноса на руски енергийни продукти в Европейския съюз и призова възможните санкции от този тип да бъдат постепенни и управляеми.

Говорейки пред репортери след срещата си с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, Шолц отбеляза, че Германия и много други членове на блока използват много, а някои дори зависят изцяло от вноса на енергия от Русия.

Все пак той подкрепи позицията ЕС трябва да намали енергийната си зависимост от Москва.

Шолц също така каза, че наложените досега санкции срещу Русия вече нанасят вреда на нейната икономика "и това ще става все по-драматично с всеки следващ ден", съобщава "Асошиейтед прес".

В същото време санкциите са предназначени да бъдат "поносими" за тези, които ги налагат, включително в дългосрочен план, каза той.

"Ето защо позицията на Германия по този въпрос за руски енергиен бойкот остава непроменена“, каза Шолц.

Той добави, че други страни в Европа са дори по-зависими от руския петрол, въглища и газ, отколкото Германия и никой няма да остане "на сухо" в това отношение.

Шолц каза още, че Германия работи за диверсифициране на енергийните си доставки и че въпреки че това ще отнеме време, в крайна сметка ще има същия ефект като настоящ бойкот.

Европейските страни плащат на Русия стотици милиони долари всеки ден за изкопаеми горива. Украинските властимащи твърдят, че тази търговия ефективно финансира войната на Русия срещу тяхната страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ошаф

    64 4 Отговор
    ще свирите на свирката на путин.
  • 2 Киро Go Home!!!

    71 4 Отговор
    Съпричастни сме с окрайна, ама не чак толова 😅😅😅
  • 3 Амиии

    78 3 Отговор
    Знае Шолц, защото в противен случай бизнеса в Германия ще му вземе главата!
  • 4 Раданч Татлъту

    60 4 Отговор
    Споко Олаф,руснаците скоро ша превземат Берлин!🚀🚀🚀🥳🤡👍
  • 5 ханс

    50 1 Отговор
    Често си спомя за дядо,групен фюрера от СС Шолц
  • 6 Майна

    60 2 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИ,майна...Голямото нулиране...на човечеството, Бай дън се издъни както винаги и вчера си го каза,СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ПОСТИГНЕМ НОВ СВЕТОВЕН РЕД..,, Вие се дерете за укронацистите, неколцината де
  • 7 Майна

    49 2 Отговор
    Миналия месец украинският депутат Кира Рудик каза , че войната на нацията й с Русия е битка „за Новия световен ред“.
  • 8 нато,нато

    49 2 Отговор
    НАТО е проблем. НАТО трябва бързо ,да се върне обратно,далеч от руските граници. Това стане ли,войната свършва. Избора е на нато.Иначе ще стане лошо ,адски лошо. Германия би трябвало да го проумява. Няма как. Лошото едва сега предстои за целия ЕС. И ако нато не проумява какво става, после условията ще бъдат още по трагични и ще трябва да се бяга през глава .
  • 9 Източна ромелия

    45 1 Отговор
    Щото цялата ви икономика ще бъде ауф фидерзейн
  • 10 Европитеците

    46 1 Отговор
    са издигнали санкциите върху руската икономика в култ и самоцел. До такава степен, че не забелязват как собствените им икономики се сриват. Хехе

    Коментиран от #44

  • 11 Колко е жалко да си

    32 1 Отговор
    Германец Але Але Але
  • 12 е=ати

    25 2 Отговор
    Нещастника!
  • 13 времето за нато тече обратно

    36 1 Отговор
    Лошото ще стане когато Русия наложи санкции на Германия. Тогава ще стане много,много лошо и помощ от нигде няма да има. И пак плащане на репарации ,пак катастрофа ,пак уроци.
  • 14 ЕС фалира

    49 0 Отговор
    Четвъртият райх скоро ще фалира. Ще има големи бунтове в западна Европа. Те не са свикнали да се лишават. Ние тук ще оцелеем някак си.
  • 15 Майна

    23 0 Отговор
    Март,2021г. ,,Можем да излекуваме несправедливостта, като изградим нов световен ред, основан на солидарност, изучавайки иновативни методи за изкореняване на тормоза, бедността и корупцията, като всички работят заедно, всеки за своята част, без да делегираме и предаваме долар. Също така като работим за осигуряване на здравни грижи за всички .”

    Видеоклип от 2020 г. показва, че кметът на Чикаго демократ Лори Лайтфут признава, че избира полицейски лидери въз основа на тяхната „вярност към Новия световен ред“.

    Коментиран от #18

  • 16 Великобритания

    28 0 Отговор
    Тя гадни немци са виновни за много беди в Европа

    Коментиран от #29

  • 17 довиждане

    37 0 Отговор
    Русия да врътва кранчетата, на война като на война.

    Коментиран от #24

  • 18 Майна

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    Това го заяви папа Франциск..,ей, хора, разбирате ли какво се случва ..
  • 19 Рашка с чашка

    5 24 Отговор
    Сега да ви кажа за Германия. От тях нищо добро не сме видяли. Освобождението заслуга на Руската империя, добре за нас. Съединението, Русия е твърдо против, Германия също, но е веднага признато от Британската империя. Сръбско- българската война Русия е на сръбска страна Великобритания на българска страна, безапелационно побеждаваме. Първа световна война, сме на страната на Германия, губиме я заради Германия, защото ние нямаме загубена битка. Единствения политик , който се обявява че България не трябва да загуби територия е американска президент тогава, историкът Удро Уилсън. За това съм на мнение че ние трябва да сме съюзници с Великобритания и САЩ, защото сърцата следват краката, най-много нашини сънародници има в тези държави

    Коментиран от #30, #35, #36

  • 20 Майна

    25 0 Отговор
    ,,„Да, в Украйна има истинско страдание, има истинска война, точно както имаше реални проблеми, протестирани след смъртта на Джордж Флойд, но те са експлоатирани от зли, ужасни хора, които искат да управляват всички ни и ни пороби. И ако не мислите, че това е вярно, мислите, че това е теория на конспирацията, нямам време за вас.

    „Минахме деветата миля, седим пред портите на Аушвиц и спорим дали димът, който излиза от фурните, е промяна на климата. Хайде!”
  • 21 Германия си заминава

    9 15 Отговор
    понеже са големи гяволи! Още пълнете гушата на жужето!
  • 22 Бесен _Язовец

    35 0 Отговор
    Бе вие не сте се отказали от руска газ оообачеее... руснаците ще ви врътнат кранчето в момента в който Киев падне, съвсем - съвсем скоро минавате на режим на тока в целия,, Велик ЕС "
  • 23 одата на радоста приключи

    30 0 Отговор
    СКоро ,скоро, много скоро ще получат нато със всички евроценности на куп и с одата на радоста. Още не включват ,какво се готви,още се присмиват, но ще включат и условията тогава ще са други.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гертруд

    31 0 Отговор
    Германия, ако не спре пропадането си, ще е зависима в бъдеще единствено към скъпия американски шистов газ- който свършва или е все по- на дълбоко. И приказката за Илия, пак в тия!
  • 26 само питам

    33 0 Отговор
    Нали краварите щяха да карат евтин газ с кораби ? Какво стана ? Нито газ , нито евтин .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стар майстор

    28 0 Отговор
    Германската икономика изцяло се крепи на автомобилостроенето . До сега получаваха газ на 370€ . Сега газ 3 700€ , ток 800€ . Цените на алуминия и стоманата скочиха . В Русия има 25 завода за готови автомобилии още няколко за двигатели , алуминиеви глави и блокове ,за каросерии , за гуми и др. Сега заводите ако не работят - ще ги национализират. В Русия производството излизаше евтино заради ниската цена на тока , газа , работната ръка.

    Както върви обаче с цените на тока , газа , работната ръка и материалите - един Голф ще излезе над 100 хил лева .
    Къде ще си продават таралясниците ?

    Коментиран от #31

  • 29 и това е вярно

    23 1 Отговор

    До коментар #16 от "Великобритания":

    А британците са още по лоша стока.
  • 30 ходи се гръм ни

    24 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рашка с чашка":

    Глупости на търкалета братчет . Забравяш кой срина София и Северна България за без нищо .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Майна

    19 0 Отговор
    Заводът за Фолцфаген не работи повече от две седмици..,колкото един Асеновград е , да не говорим ,че и БМВ ги разпуснаха..Няма и коли,исках да си сменям моята, но...
  • 33 Читател

    25 1 Отговор
    Европейските марионетки на краварите се пекът на бавен огън - ако не угодят на господарите си отвъд атлантика ония ще ги махнат, ако пък угодят народите им ще ги линчуват - протести има почти във всички европейски столици. Нямат полезен ход - въртят се като наш Киро и се чудят какво да направят - той поне за малко отклони вниманието с Бойко ама Шолц няма такава възможност.

    Положението ще става още по-зле - Путин каза че ще изчака запада да въведе всички възможни санкции и тогава щял да отговори с контрасанкции - ще става интересно. Май и тези ще бягат като Зеленски още по на запад.

    Върхът на сладоледа ще е когато Китай си вземе Тайван а това ще е скоро.
  • 34 Олаф

    15 0 Отговор
    май все пак не е подписал Канцлеракт. Твърде много се репчи на наглосаксите последно време. А с цирка в украйна, няма как да му припомнят че са още окупирани. Май има шансове да се отървем от рекетьорите най накрая
  • 35 Там са защото е наложително ,а не от сър

    26 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рашка с чашка":

    Това са моменти ,епизоди ,подробности.Едно е явен логичен факт.Че единствената велика сила на която й е ИЗГОДНО да ни има и да се сме силни (не прекалено силни ,но все пак здрави) е Русия.Не защото са "по-добри или по-лоши" - стига с тези детски приказки за лека нощ.Никой не е добър или лош - всеки си има интерес и гледна точка.Нашата съвпада с руската...просто натурално и ГЕО-политически.Там сме на картата където им трябваме.Да ни има стабилни и сравнително силни спрямо руските нужди,а не просто далечна колония за източване и авант-пост за провокации/бази срещу далечния враг както е за Великобритания/САЩ.Искам България като близък съюзник до Русия да е в ролята на едни малки ,но хубави държави като Белгия и Холандия ,които са стратегически НАТУРАЛЕН партньор на англо-саксите от векове просто ,защото са на място на картата ,където на онези им трябва СТАБИЛНОСТ и съседско разбирателство.Можем да се разберем с Русия във взаимноизгоден СЪЮЗ ,а не просто слугинаж на една далечна империя за която сме добитък.Чисто културната и кръвна близост с Русия е просто един малък бонус.А Русия тепърва ще си връща влиянието и силата от времето на СССР.В онзи период ни опростиха съюза с Германия и от страна която внася пирони ни оставиха през 89 година като страна ,която изнася танкове.
  • 36 Честно

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рашка с чашка":

    трябваше ли да толкова отчайващо да покажеш колко си пропуснал да учиш история. За тайния съюз и договореностите на тримата императори да си чувал? За подмолните втъквания на британския консул на конференцията в Истанбул след съединението? За мерака на крал Милан да смачка опозицията емигрирала в княжеството... За простотиите на Петко Каравелов от мерак да управлява? Ех дечица дечица... тез опорки ще ви изядат и главата и държавата.
  • 37 WhiteNoise

    21 0 Отговор
    Шолц е много посредствен. Ако беше с малко канадска кръв да е арестувал Меркел още преди седмица :)
  • 38 Holy Sh1t

    15 0 Отговор
    Западняците да му мислят. Ние тука сме издръжливи на мизерия - бай Ганя си седи и си псува телевизора сипва бензин на 3 лв. в колата, олио на 6 лв. в салатата и една ракия и всичко е тол. А като настане стегнация в Европа фирмите обикновенно се насочват към по-евтина работна ръка (демек ние).

    Коментиран от #43

  • 39 Госあ

    0 17 Отговор
    Германците искат да пекат рушняците на бавен огън, но според мен трябва да бъдат приключени отведнъж.
  • 40 българина

    16 0 Отговор
    казвал съм 100 пъти поне, бъдщето на германия е мноого черно буквално и преносно, ислямска колония на сащ.. ниско технологична без бъдеще с изпростяващо население, също като нас... беше каквото беше
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Г-н Балкански

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Holy Sh1t":

    И ако има малко смилянски боб от Китай-
    Круп ряпа да яде...
  • 44 наблюдател

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Европитеците":

    до 10 тавариш сериозно ли го мислиш това дето си го писал -след един месец друго ще запееш
  • 45 Ако Украйна падне следващите сте

    1 1 Отговор
    вие, с вашата мекост и политкоректност може да станете Германска народна република !
  • 46 солидарност на чужд гръб

    0 0 Отговор
    Този канцлер съвсем се обърка - хем е за налагане на ембарго на Русия, хем не иска доставките да спират?! Интересно, ако Русия наистина врътне кранчето, какво ще обяснява на избирателите си? И с какво ще отоплява домовете им!
Новини по държави: