Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Март, 2022 09:02 13 646 260

Путин загуби битката за Киев

  • киев-
  • путин-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • битка-
  • загуба-
  • руска армия

Стратегически провал на руската армия

Путин загуби битката за Киев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Представители на Кремъл обявиха плановете си да изтеглят войските си от Киевска област, което се възприема като мълчаливо признание за неуспеха на Русия да превземе украинската столица. Оттеглянето на руските войски от Киев е най-силният сигнал до момента, че войната на Владимир Путин в Украйна не върви по план, предаде БГНЕС.

Във вчерашната си реч след последния кръг от мирните преговори в Истанбул заместник-министърът на отбраната на Русия Александър Фомин потвърди, че Москва възнамерява "драстично да намали военната си активност край Киев и Чернигов". В очевиден опит да спести на Путин срама, Фомин заяви, че този ход е насочен към "повишаване на взаимното доверие, създаване на подходящи условия за бъдещи преговори и постигане на крайната цел за подписване на мирно споразумение с Украйна".

Коментарите му са продължение на аналогични изявления, направени дни по-рано от генерал-полковник Сергей Рудской, първи заместник-началник на руския Генерален щаб. Рудской заяви, че Русия занапред ще съсредоточи военните си усилия върху "освобождаването" на източноукраинския регион Донбас, като същевременно твърдеше донякъде неправдоподобно, че Москва всъщност никога не е имала намерение да превзема Киев и други големи украински градове. Опитите на Кремъл да формулира наново целта си едва ли ще заблудят някого. Генерал-лейтенант Бен Ходжис, бивш командващ силите на САЩ в Европа, беше един от многобройните експерти по отбрана, които поставиха под въпрос мотивите зад последните декларации на Москва. "Очевидно те напълно се провалиха във всичко, което си бяха поставили за цел, и затова сега предефинират каква е целта, за да могат да обявят победа", коментира той.

Преразгледаните военни цели на Русия представляват забележително понижаване на очакванията в сравнение с максималистичната реторика и тактиката на блицкриг, на които станахме свидетели само преди един месец в ранните етапи на конфликта. Когато руската инвазия започна за първи път, Путин обяви намерението си да "демилитаризира" и "денацифицира" цяла Украйна. В поредица от все по-застрашителни и необуздани изказвания той се зарече да включи Украйна като "единно цяло в Русия”, като същевременно призова за сваляне на украинското правителство, което заклейми като "противник на народа" и "банда наркомани и неонацисти".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 167 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    305 106 Отговор
    Пропагандата продължава Украйна падна

    Коментиран от #124

  • 2 Кики

    262 39 Отговор
    За последните 30 години България беше тотално ограбена , както пише Христо Ботев " от наши и чужди гости" колониалната компрадорска власт разпродаде България на запада за стотинки , всички ресурси на България, злато , мед , цинк , олово, манган, ток , вода , газ , горива , фабрики са в чужди ръце .Ако някой сега нападне България, никой от обикновенните хора няма да иде да се бие за хотелите, именията и бизнеса на богатите криминали и бизнесмени и също за фабриките на западните мародери и западния банков кабал

    Коментиран от #37, #97, #108, #117, #182

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    199 77 Отговор
    Целта е вече Постигната и киев не е проблем. Времето е оръжие за Русия, ако не се усещате.
  • 6 ИСТИНАТА

    99 221 Отговор
    Руските орки са приключени?! След като бъдат прогонени от Украйна, им предстои гражданска война и заличаване от цивилизацията!
  • 7 Брях тия "журналя"

    214 55 Отговор
    Голям слугинаж! Те знаят и плана на Путин и целта му, барабар на съветниците му! Що ли пък не се обърне Путин до всички тия продажни лакеи, лееши пропаганда, да ги пита ко да праи? Ей пълно е с жалък отпадък!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 124

    200 66 Отговор
    САЩ и Западът се самозастреля ха с агресивната си външна политика...

    Русия е надеждата за по-добър свят без милионите жертви на американския милитаризъм.

    Коментиран от #86, #183

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стойко

    64 156 Отговор
    Браво смели Украински бойци! Въоръжените сили на Украйна пренесоха бойните действия на територията на Русия! След контраофанзивата по всички фронтове започнаха да обстрелват и Русия -
    Сутрешна сводка: Украински снаряди удариха села в Русия
    Два снаряда са поразили населените места Журавлевка и Нехотеевка. И още няколко военни обекта. Съобщава се за убити и ранени.

    Коментиран от #14, #96, #103

  • 12 Бандеровците

    54 118 Отговор
    хахаха, какво послание са му написали ма ЛилиПутин, ако го докопат, малийййй
  • 13 Петър

    141 37 Отговор
    Злата пропаганда на запада. Всичко е по план, операцията е пълен успех. Народа на Русия е в екстаз от великата им армия. Путин по цял ден раздава медали. Никой не е очаквал такава кординация,стратегия, техническа подготовка,боен дух а бе нещо уникално.

    Коментиран от #231, #232

  • 14 Раданч Татлъту

    56 109 Отговор

    До коментар #11 от "Стойко":

    Колега, не ги информирай , че няколкото путинофилски трола ще започнат да колабират и да получават инфаркти и инсулти😅🤣🤠🤯

    Коментиран от #114

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хохо

    113 36 Отговор
    Путин каза, че Киев не му трябва иска си източните части, войските в Киев са за да отрежат 60 хил Уркоармия да не ходи на изток
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ха Ха

    105 21 Отговор
    с тая въздушна пушка.......ударихте дъното жъмбъзлъг- нюз !

    Коментиран от #57

  • 19 Мухахаха

    102 19 Отговор
    Руските сили около Киев са започнали прегрупиране, а не истинско изтегляне. Това заяви говорителят на американското министерство на отбраната Джон Кърби, цитиран от Франс прес и БТА.

    Коментиран от #157

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИСТИНАТА

    52 106 Отговор
    Изминаха вече месец и 4 дни откакто започна варварската агресия на Руските орки и първобитни неандерталци в суверенна Украйна! За тези това време агресорите не успяха да превземат по голям град като Харков, Одеса , Миколаев и столицата Киев! Не успяват дори и 100 хилядния Мариупол който е в Донецк. Същевременно дадоха близо 18 хиляди убити клети и невинни Руски войничета , изпратени от джуджето психопат на безсмислена смърт. Джуджето започна "специална операция за освождаване на Украйна от управляващите я", но както стана ясно освобождаващите ги избиват и трепят! Русия заради джуджака е пътник. Разпада й предстои, джуджето ще го смъкнат неговия олигархичен кръг и ще се саморазправят с него! Толкова за "освободителите" на славянския Украински народ!

    Коментиран от #40, #52

  • 22 нарцистичния терорист Путин

    56 91 Отговор
    Голям срам за Русия е Путин. Очакваше Украинците да го посрещнат като освободител?!? Но Украинците са горд икорав народ! Освен това Санкциите на прогресивните държави изненадаха джуджето...Путин трябва да си направи харакири!

    Коментиран от #240

  • 23 Бкп

    73 33 Отговор
    Пълни лъжи. Руската армия се предвижва неумолимо, но към собствената си територия и никой не може да я спре.

    Коментиран от #73

  • 24 Руски терористи

    48 73 Отговор
    Дерусификация на Европа незабавно !!!

    Коментиран от #243

  • 25 Украинска армия няма

    100 35 Отговор

    До коментар #3 от "Стойко":

    Останаха саботажите на укрофашистите срещу граждански обекти и цивилни. Останаха и лъжите и истериите на световния бандит САЩ...
  • 26 man_out

    77 11 Отговор
    А снимката кърти мивки - с тая въздушна пушка на барикадата...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Танцуващ от радост и кеф

    35 65 Отговор
    По заповед на разбития джуджак Путя е арестуван директора на ВКР на Русия! Последните години Русия е отделяла милиарди за подкупване на депутати в Украинската Рада, олигарси и политици. Според доклада на ВКР на Русия при агресията на Путя в Украйна , нямало да има военни действия! Местното население ще ги посрещнело с цветя и песни и танци! Според данните на разузнаването от Руска страна ще имало минимален брой жертви предимно от някоя безразборна стрелба! А досега , рашките дадоха 17 хиляди убити. Без да са превзели по голям град като Киев, Харков,Мариупол ,Николаев ,Одеса и т.н. 17 хиляди без да са влезли в голям град. А в Киев ги чакат 1 милион въоръжени Украинци които ще се бият за всяка къща и улица. Затова джуджака развя белия байрак и вече искал среща Путин-Зеленски ,а до преди седмица не го признаваше за легитимен президент на Украйна!

    Коментиран от #115

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мхх

    10 42 Отговор

    До коментар #3 от "Стойко":

    незнам защо ги държат живи явно за обменни монети. аз бих се гаврил с тях цяла нощ и после ще им дам да се обадят на мама преди да им отрежа езиците и няколко други органа
  • 31 SH BG

    67 25 Отговор
    Няма нужда руснаците да пазят от разрушение Киев и живота на урките окопали се вътре, а трябва да го сринат до основи, за да се види колко са слаби и немощни руските въоръжени сили...!!!

    Явно хуманноста и човеколюбието се смятат за слабост...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #210

  • 32 !!!?

    39 10 Отговор
    НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ЕДИН ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ !!!?
  • 33 Въпрос

    37 60 Отговор
    Не видях какви са коментарите на русофилите, за думите на Немцов? Че на Путин не му пука за руснаците? Че не му пука за хората в Донбас? Че хората в Крим и Донбас са си имали руска власт и преди когато са били в Украйна? Че не са били малтретирани или избивани, когато са били в Украйна? Пророческите му думи през 2014 г.са - " На този негодник не му пука за хората в Крим и Донбас. Рано или късно ще започне братоубийствена война с Украйна не заради нашите сънародници там, а за да се задържи на власт и да може да продължава да граби нашите природни ресурси заедно с обкръжението си олигарси".. Какво ще отговорите на това? Дали не беше убит за това, а?

    Коментиран от #230

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 !!!?

    39 49 Отговор
    НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ЕДИН ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ !!!?

  • 37 коко

    18 20 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Всички Фили и фоби сте слаботокови твари,без които света щеше да е едно по добро място.
  • 38 Българка

    29 50 Отговор
    На нито една дума на който и да е шпутинист не трябва да се вярва, думите да се разчитат в обратен смисъл. Руските орди не се оттеглят от Киев и Чернигов, те след неуспеха и загубите, които претърпяха просто си отдъхват и прегрупират ,за да продължат масовите убийства и разруха. Всички агресори , ако не се оттеглят от украинска земя, то нека ръководителите на нашествениците завинаги останат под нея
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Сър Пичук

    26 44 Отговор
    Рашистката армия се движи само напред. Прави кръгом и продължава напред.
    Молодци! Огромен успех и пълно постигане на целите.
  • 42 Майна

    52 23 Отговор
    На неонацистките привърженици да споделя от АНАЛИЗИТЕ В МЕЖДУНАРОДНАТА ПРЕСА- РУСИЯ вече не държи на денацификация ,защото АЗОВ Е УНИЩОЖЕН и всички ,,такива,, бойни отряди, за демилитаризация също- унищожена е цялата техника предоставена от НАТО.. РУСИЯ ПОКАЗВА ,ЧЕ Е ИЗПЪЛНИЛА ЦЕЛИТЕ СИ. ТЯ НЕ ДЪРЖИ ДА ОКУПАЦИЯТА И ЗАТОВА ВРЕМЕННО СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ КРИМ. ЦЕЛТА Е - ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ДОНБАС ,КОЯТО Е ПОСТИГНАТА. КАКТО ПОДЧЕРТА С ВЪЗХИЩЕНИЕ ГОЛЯМ АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИК-,,ВЪЗХИТЕН СЪМ ОТ ПЕРФЕКТНАТА ОПЕРАЦИЯ!,,

    Коментиран от #113, #229

  • 43 aZ #Русские своих не бросают!

    25 34 Отговор
    Това ми звучи като: "На руснаците им свършиха ракетите!" :)))
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Сандо

    36 11 Отговор
    Ех,журналисти,журналисти!Толкова ли ви липсва интелигентност за да направите разлика между "...намали военната си активност ..." и " ... изтегли войските си ..."?Ако трябва ние да ви обясняваме,на кого трябва да се плаща?
  • 46 лики моли

    34 15 Отговор
    С въздухарка пушка ли стреляте руските танкове?То бива улигофренияя то бива чудо.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДаАмаДругПът

    50 17 Отговор
    Само дилетант,или някой платен трол,може да напише такава глупост.Киев ще е за десерт.Ще бъде превзет,когато Путин реши,че военната операция е изпълнена.От Киев в момента и пиле не може д излети.В момента чеченския спецназ се занимава с унищожаването на останките от Азов,като ги вадят от мазетата в Мариопул, където се крият като лалугери.Сега наред са Бандеровци които са пред Донбас.Когато цялата тази фашисткасган бъде унищожена(не пленена),ще се заемат с Киев и войната ще свърши.
  • 49 Завоевателя Путин

    24 46 Отговор
    С цената на много жертви Путин иска да откъсне част от Украйна! Слава на Украйна!
  • 50 Woldemars

    42 6 Отговор
    Нито Русия нито Украйна са обявили война едната на другата. За какви мирни преговори може да се говори?!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Операцията се провежда с

    59 17 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНАТА":

    Ювелирна точност и минимални жертви - по суворовски!

    Останалото са лъжите и истериите на световния бандит САЩ...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Кухи лейки

    50 10 Отговор
    това е с цел да не се допусне, навлизането на полски "умиротворителни" сили в Галиция, която си е Полска!! Как мислите защо Полша беше най-готова да приема бежанци, защо Байдън беше там и укротяваше полските ястреби!!! Украина осъзна, че може да бъде разпарчетосана и ще е склонна на отстъпки! А на Русия не и трябва Киев а Новоросия, операцията около Киев бе да се парира прехвърляне на украински войски към приднестровието! Де факто Путин според мен никога не е искал да затъне в една безконечна война!!!! Той целите си ги постигна! Това не значи, че одобрявам руската инвазия, още по точно агресия, но истината трябва да се гледа в очите! Запада осъзнава още една опасност, града който се очертава в Африка може да доведе нова вълна бижанци, да не говорим че основтия губещ от конфликта освен руснаците е и Европа! САЩ постигнаха каквото искат - пазар за газта си, противопоставяне на ЕС и Русия, защото тяхното сближаване вещаеше колапс за америка! Сега трябва да решават ребуса Китай-Русия, а защо не и ребуса РИК ( русия, китай, индия) и ребуса БРИКС!!!! Та чака ни нов обществен ред! Колкото и да не им се ще на американците!
  • 56 ШиШиШиШи

    38 9 Отговор
    Боже, какви неграмотници пишат подобни статии !!!!!!!!! Дано не е български ...... Срамно про100.... Изтеглените части от Киев затварянт обкръжението на 60 Хил украинска армия пред Донецк .....и следващите преговори ще се проведат при нови условия
  • 57 гост

    16 4 Отговор

    До коментар #18 от "Ха Ха":

    Е ти пък,с нея ще стрелят по гаргите , долетели откъм Русия
  • 58 Обективно

    49 12 Отговор
    Украинците "победиха", ура другари, айде сега прибирайте се в държавата си! Да ама не огромна част от тези, които напуснаха емигрираха завинаги в Европа, а това си има своите последствия да не говорим за укромафията, която много скоро, ще удуши ЕС? Путин го каза още в началото "в такава война няма победители", защи се пропуска този факт? Всички знаят с какво оръжие разполага Русия и ако искаха можеше да не пратят и един войник и да сринат Украйна, но повече от явно е че не е това е целта! Нещата не са черно и бяло "победил"-"загубил", а сиво блато! Искате ли да ви кажа, кой загуби, Европа загуби!!! Ние загубихме!!! Сетете се защо!!!

    Коментиран от #105

  • 59 dada

    24 6 Отговор
    с тази въздушна пушка и то китайска ли победиха?
  • 60 mi6osp

    37 10 Отговор
    На този етап на операцията Русия няма за цел да превзема големи градове, а само ги обсажда. Защото превземането е свързано с ангажиране на големи сили на атакуващите и с големи загуби сред цивилното население. Русия разчита населението на обсадените градове да се евакуира по хуманитарни коридори. Блокираните в градовете украински военни , останали без снабдяване с боеприпаси, горива и храна, на практика нямат друг изход, освен да се предадат.
  • 61 Едностранна позиция

    42 9 Отговор
    Няма изявления на официално ниво Лавров,нито Владимир. Озвучени са само краинските предварителни предложения. Нищо не е подписано официално. Нищо не е прието официално. И забавяне и деескалация, не означават спиране на военни действия. Някои хора интерпретират събитията, както Дявола чете Евангелието. А и краинската делегеция бавничко вече се учи, че трябва да приеме поржението си. Степ бай степ. А фактът, че Русия не желае да приложи масиран въздушен удар над Западна Крайна, говори за толерантност и ценност към човешкия живот.
  • 62 Zагуба

    13 36 Отговор
    Путин и поражението са съвместими понятия.
  • 63 ввв

    13 16 Отговор
    А ще загуби ли и битката за масква ?
  • 64 Теодоро

    34 14 Отговор
    Фейк нюз!!!! СЛАВА НА РУСИЯ
  • 65 Ха ха

    31 9 Отговор
    Нагласената снимка с въздушна пушка за врабчета кърти отвсякъде
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Азз

    50 13 Отговор
    Добре, ако беше нападнал и разрушил града, с милиони жертви - щяха да кажат - Путин касапин и убиец. Сега, когато явно иска да спаси цивилното население - бил се изложил и загубил войната!....Виждате ли какви свини са американските пропагандатори ( и украинските им ученици ) ? - вместо да се радват , че човешки животи ще бъдат спасени , те пак тяхните глупости за загуба на Путин и руснаците говорят!
    Е, управия няма!
    Само разбрах, че явно освен за руснаците, на никой друг не му пука за цивилните украински граждани!

    Коментиран от #212

  • 68 И каква

    21 8 Отговор
    е тзи въздушна пушка? Това ли им остана на украинците?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 едва ли

    27 9 Отговор
    Ние не знаем какви са руските военностратегически цели.
    Журналистите си решиха преди месец, че целта е за 2-3 дни да падне Киев. Това го повториха и противници и проивъженици на Путин. Но нито едните нито другите, знаят какви цели а поставени на военните.


    Ако целта е да бъдат подсигурени Крим, Луганск, Азов, Домбас, то едно нахлуване много по-навътре в територията би имало съвсем друг прочит.
    Дори британското разузнаване отчете, че тактиката е да бъдат обрагдени градовете и бавно превземани без битки сграда п осграда. Това напълно отхвърля теорията , че целта е била Киев да пада за 1-2 дни.

    Защо го казвам това, ами защото с тези партенки за военни победи, вие само удължавате украинската агония. Вие ли ще им платите 1 трилион икономичекси загуби? Защото по-важното - човешкия живот няма как да го върнете.
    Конфликтът можеше и трябваше да бъде спрян още в първата седмица. Украйна доказа, че е готова да се бие за суверенитета си и това е достатъчно. Да искаме прекомерни смаожертви от този беден и изстрадал народ е садизъм.

    Коментиран от #131

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 OMG

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "WTF?":

    Чака ред след сенилния!
  • 73 Хохохо

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Бкп":

    Най точния коментар. Поздравления!
  • 74 пьешу

    14 8 Отговор
    мдам... искам да го видя редактора, сложил снимката, като дойде време да търчи за място на кея в поморие. и... укрите с флоберки ли борят "незалежността"?
  • 75 Гост

    33 18 Отговор

    До коментар #3 от "Стойко":

    Ако четеш, гледаш и слушаш укро фейковете и тези на дойче зеле, то "най-малко" 1 млн. руснаци са убити, ранени или пленени, а бандеровци обсадили Москва... Истината е съвсем друга, а тя е че мача е свирен и още на 24.02 бандеровци са изгубили войната! В момента се крият зад жени, деца и чужденци за да не бъдат изтребени!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Киевска Рус победи СССР 2

    18 22 Отговор
    Следва ПУТИН при бай Ставри !
    Много ще му се порадва !
  • 79 Агитация и пропаганда

    17 13 Отговор
    С тази кремъклийка от снимката може да отблъснеш само противник , който не е там.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 323223232

    24 18 Отговор
    Да бе да. Руските генерали си знаят работата кога и как да движат събитията. Защо се подценява Руската армия.А и се предизвиква Путин по този начин с неверни твърдения.

    Коментиран от #94

  • 82 Срам !

    26 16 Отговор
    Не ви ли е срам от сутрин до вечер да пишете лъжи !? Стигате нивото на пропадналите джендъри,които за пари продават и майка си ! От векове руснаците държат в Покрайнината,циганите на Империята !
  • 83 9689

    18 12 Отговор
    Махнете живия щит и тогава ще видите на Путин...............

    Коментиран от #90

  • 84 Алфa Вълкът

    21 20 Отговор
    Сега и в Донбас ще ги наритат и после репарации, да не мислите, че свърши войната и падат санкциите? Охо, охо, ще плащат като поп руснаците!
  • 85 Пашли

    3 2 Отговор
    На х
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Динамо Киев

    13 19 Отговор
    Срази "славната червена армия"
    Най великата агитка на света
  • 89 Отговор

    17 11 Отговор
    Мисирките от Факти-трябва да чуете заповедите на Шайгу ,а не да слушате дипломатите по преговорите.
    Вие сте толкова невежи ,че каквото и да каже човек за вас е малко.
    Поограмоте се малко-какво е това дипломацията!
  • 90 Aлфа Вълкът

    6 6 Отговор

    До коментар #83 от "9689":

    .... ПУТИновото
  • 91 Тредстоун

    21 18 Отговор
    По простичко казано на руснаците вече не им се мре и отказват да ходят на заколение въпреки страха от диктатора , бясното куче путлер , на много от руснаците почват да им се отварят очите за какво иде реч , въпреки диктатурата и завесата която е наложена за всичко свързано с тая война. Ремаркетата с убити руски войници вече трудно се скриват , джуджето усеща че скоро войната срещу диктатурата му няма да може да бъде удържана на местна почва и почва да омеква и мънка. Както мънкат и нашите кирчо и кокорчо , да се наведем да се снишим , пъпеши , когато избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната , е казал навремето Чърчил , умен човек.
  • 92 Комон Сенс

    18 13 Отговор
    За съжаление оставам с впечатлението, че пропагандния наратив по медиите е по-важен за световните лидери отколкото човешкия живот.
    Много по-важно им е да пуснат новини, в смисъл , че руснаците са разгромени и страдащи, пред разпадани и фалит, отколкото да се притесняват за броя на жертвите и унищожената инфраструктура.

    Това от една страна е жестоко. От друга страна е опасно. Какво ще правим ако разгорменият Путин си отганизира парад на победата по случай територианите придобивки, статута на Крим, украинския неутралитет и пр?
    С толкова много едностранчива пропаганда, заглушаване на всеки по-обективен и/или скептичен прочит, постепенно се хлъзваме в атмосферата в която е водена Виетнамската война.

    Урок номер едно - ако не можеш да слушаш хладнокръвно и обективно другата гледна точка, значи с троята гледна точка нещо никак ама никак не е наред.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Перо

    10 15 Отговор
    Измислената “държава и нация”,взеха от другата измислена “държава и нация” РСМ, “нова” азбука. Вече нямат и, а имат i и нямат “нищо” общо с Русия! Остава да обявят новия прочит на историята,че са от 3-ти век,пр.н.е. и са създали руската нация!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Българин

    4 17 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Колониалната администрация разпродаде Българсия на запада за стотинки и сега има регистрирани 107000 руски фими.Не мислиш ли, че е малко странно?Същност явно е, че не можеш да мислиш.
  • 98 НАТО и

    18 19 Отговор
    Фащ са в клинична смърт
  • 99 така

    23 17 Отговор
    Които е ходил за риба знае. Леко отпущаш а после силно придърпваш. До сега "победителите" в Украйна са - 150 хиляди, без авиация и флот. Ако направят още 1-2 "победи" и няма да ги има на картата.
  • 100 Сандо

    19 19 Отговор
    Всъщност защо си мислите,че Киев е най-важния за превземане град?Ще спомена три града,които имат много по-важно значение:Мариупол,Харков и Одеса.А в нека в Киев да си стоят президента,правителството,радата и бавно да се пекат на огъня.Отдавна е известно,че по страшно е не самото наказание,а очакването му.

    Коментиран от #121

  • 101 някой си

    7 7 Отговор
    Що противоречите на американците, бре? Те казаха, че само се прегрупират. На кого да вярваме?
  • 102 КЛИЧКО

    18 15 Отговор
    Ще се видим в Москва При Жужето в бункера.
    Май се крие под дългата бяла маса ?! И той, като
    Волен Перхидролен. Много е долен.
  • 103 Хи хи хи

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "Стойко":

    От един месец един и същ коментар измисли нещо друго това вече го знаем
  • 104 1234

    12 6 Отговор
    Кога ще съобщите, че Газопровода Ямал-Европа от днес е спрян. Reuters вече го съобщиха.
  • 105 Всяко зло за добро!

    25 12 Отговор

    До коментар #58 от "Обективно":

    Всъщност ако се замислиш,ние и европейците ще загубим пари,много пари,но ще спечелим нещо друго.Ще спечелим себеуважението си,когато дойде време да гласуваме и ще покажем червен картон на всички американски марионетки както в България така и европейските народи в ЕС.Само чудо може да спаси ЕС от разпадане.Тази политика на диктатура,насилствена ваксинация и насилствено приемане само на едно мнение няма перспектива.Тя е обречена.Брюксел доказа че ЕС не съществува а една колониална Европа,подчинена на САЩ.Другия момент е корпорацията НАТО,ръководена от банкер,който и в казармата не е бил е,всичко там е цирк от А до Я,но това е военнен агресивен блок на САЩ,който узаконява рекета за изкупуване на негодното американско оръжие и взима такса спокойствиие,за да пази държавите от нашествие на прелетните гъски,както през 90-те правеха мутрите.Ако не беше започнала военната операция,щеше ли да разбереш че Ковид 19 се е произвеждал в Украйна и в останалите330 лаборатории на САЩ,в 31 държави от третия свят.Такива две има вече и в България.Щеше ли да разбереш,че най новото биологично оръжие Сибирски вирус,вече е произведен в Украйна и чака само заповед за разпространението му от САЩ.За него още баба Ванга преди да умре каза,че ще има вирус и го назова сибирски,който ще унищожи една трета от света.
  • 106 Точно заради това

    12 9 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    престанах да ползвам никове. Тролчетата на сорос много обичат да ползват чужди. Сигурно си въобразяват, че са неотразими така.

    Коментиран от #119

  • 107 Те фактите са пред теб

    21 11 Отговор

    До коментар #69 от "Стойко":

    Нужно ли е да изравнят всичко със земята, за няколко минути, за да не драскаш евтини опорки? Или може би ходи и преброи жертвите! Колко трябва да е прост някой, за да цитира цифри? Прав е човека! Платена простотия от боклука САЩ!
  • 108 Rado

    12 16 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Христо Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.
  • 109 тъга

    13 20 Отговор
    По глупава война не е имало, то всяка война е нечия глупост, от гледна точка на нормалните хора. С убийство и насилие не се печели, любов, уважение, братство. Ако си искаш населеният с руснаци Луганск, какво правиш в Киев?
    Губиш!
  • 110 Лъжливото путинистче

    15 18 Отговор
    Киев знае и се подготвя! Сега ОЩЕ ПО ДОБРЕ!
    Стотици хиляди се включат в борбата срещу
    РФ агресора и този път по добре въоръжени !!!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Де да беше само киев

    16 17 Отговор
    Путин загуби цяла Украйна, но още не го знае.
  • 113 джони вайсмюлер

    15 14 Отговор

    До коментар #42 от "Майна":

    Точно си го написал, скоро и от Крим ще се пръждосат.ХА ХА
  • 114 Колега ли ти е

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Раданч Татлъту":

    или конкуренция за дребните? 😂
  • 115 Пак не разбра,

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "Танцуващ от радост и кеф":

    ама токова си можеш. То при сорослетата сте все такива. Само с IQ По - малко от № на детска оббувка се хващат на тази "професия".
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Бухахаха

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Отиди ти бе нали му разбираш..да не мислиш че в Русия крадат по малко
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ТаУмВзе

    6 4 Отговор

    До коментар #106 от "Точно заради това":

    На територията Всичко се Краде, еле пък в тая Бясна промивка на ПропаГадното, още повече.
  • 120 Нормално е да се пръждосат

    15 19 Отговор
    Към 20000 убити пацана, към 60000 ранени. Половината му окупационна армия извън строя. Няма храна, няма гориво.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Татко ти

    14 11 Отговор
    Щом се оттеглят от Киев не е добре работата.Да се надяваме,че руснаците няма да обърнат дебелия край и да сринат града без оглед на човешките загуби. До сега гледаха да пазят цивилното население и пипаха по-меко,ама от сега нататък не се знае.Дано да се разберат,че инак лошо.
  • 123 Бай ви Ставри

    10 12 Отговор
    Очаквах Бойко,но и ПУТИН е сладур!
    А пък Митрофанка и тя сладуранка!
  • 124 Иван

    17 16 Отговор

    До коментар #1 от "Защото":

    Падна само руската армия в Украйна. Индия го пребиха като кучета, а Путин вика “изтегляме се щото победихме”. Голям смях.

    Коментиран от #244

  • 125 nord

    14 15 Отговор
    трол.ру са в паника ! Няма опорки,а и рублите свършиха . Да погледнем резултатите : Искаха да върнат някакви
    граници от 1997 и к,во получиха ? Искаха монополни цени за газ и петрол и к,во получиха - ембарго ! Сега май
    ще се молят за Бресткия мир от 1917 ,но може и да не се получи . За срива на икономиката даже не ми се пише .
    И всичко това благодарение на зануления!
  • 126 ЧИБАрашка

    12 16 Отговор
    Гладът и мизерията идва в русламистан скоро рашките ще молят украинците да тръгнат към мацкава за да ги освободят от техния кърлеж лудото жудже.
  • 127 опълченец

    14 2 Отговор
    България няма нужда от самолети и танкове, а трябва да построи повече психиатрии, че като чета тука мнения, доста народ е за хоспитализация.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    10 17 Отговор
    А бе Ушанки бъхлясали, Прочетете какво пише на чувала на снимката горе.С това Ви поздравявам специално НАШЕНСКИ ОРКИ.Лек Ден душици
  • 130 Военен

    19 14 Отговор
    Руснаците решиха да приключат с Донбаския котел - там е най голямата групировка на украинската армия и прехвърлиха част от войските от Киев и Чернигов натам - близо 55 000 от украинската армия са там и като приключат с тях ще се върнат към Киев и Чернигов и няма да има кой да ги притеснява в тил.

    Пък не са се оттеглили от Киев - тактиката е както при Николаев - няма смисъл да нападат града и да има и много цивилни жертви - изчакват ги да излязат от града ужким за контранастъпление и ги разбиват. От гарнизона в Николаев почти нищо не остана.

    Коментиран от #134, #160, #172

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Spectator

    7 2 Отговор

    До коментар #130 от "Военен":

    Остана Др. Ким. Ама нещо и той се сдуха...
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Ушанките видяха голям Zор

    14 14 Отговор
    И се прибират в своя обор
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 кога ще подписва капитулация ?

    4 1 Отговор
    а кой я спечели битката ?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Spectator

    9 5 Отговор

    До коментар #138 от "Тракиец 🇩🇪 🇧🇬":

    Не мисля.
    Който и да дойде на мястото на Путин ще прави същото.
    Ситуацията за Русия е win, win.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 не бързайте ,ОТ КИЕВ НИЩО НЯМЯ ДА ОСТАНЕ

    12 10 Отговор
    ...................................................
  • 148 Левскарче

    10 15 Отговор
    Руски тролове,чао,не ми се губи времето с вас!
    Скоро ще сте при бай Ставри!

    Коментиран от #153

  • 149 Отнеха,ли имунитета

    8 11 Отговор
    на гнуста Гунчева?От 5 до 15 години!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 МалкоЛогика

    19 8 Отговор
    Наблюдаваме ли украински войски да се придвижват свободно по бившата украинска територия ? Не, защото нямат гориво, а тези които все още имат нещо в резервоарите, биват унищожени след 10 минути разходка.
    Друг признак за това кой побеждава трябва ли ви ?
  • 152 За бай Ставри

    10 8 Отговор
    Са действащи политици!Като Копейкин,Гунчева.И бивши политици,като Сидеров.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 За глупаците

    14 6 Отговор
    вярващи на подобни лъжи! От ляво на пушката, има сянка на стълб или нещо друго! Това означава, че слънцето е зад гърба на снимащия! На пушката сянката е в обратна посока! Демек слънцето трябва да е откъм цевта! 😀 Вече дори и не се напъват да изглежда по реално! Просто глупаците им са, с много ниско IQ и кълват на всичко! Дори и стръв им не трябва! 😀
  • 156 Голяма радост, а?

    12 7 Отговор
    Доколкото ми е известно, Путин загуби и битката за Лисабон. По същата причина -просто не е воювал там. Освен това, не е притежавал тези градове, за да ги е изгубил. И изобщо, как може да загубиш нещо, което никога не си притежавал? Недоумявам от подобна логика. Ами да допуснем, че беше влязъл в Киев -щяхте ли тогава, по логиката на днешното заглавие, да напишете: "Путин си възвърна Киев"?
  • 157 Бай Шилер

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Мухахаха":

    Прегрупиране на бойни групи знаеш ли какво означава...Когато бойно формирование загуби над 10 процента от състава си, следва реорганизация на съответната част.Следователно може и да има части на терен, които са с неутрализирани бойни способности
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Хахахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #130 от "Военен":

    И тогава защо ручаха жабетата🤣🤣🤣🤣
  • 161 Васил

    9 8 Отговор
    Путя загуби окопа се като Афганистан ама умножено по 4 пъти
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Пропаганда 100 про

    11 12 Отговор
    Вие си драскайте, новият световен ред ще дойде скоро и на масата ще има само моркови.

    Щатите ще фалират и Китай като техен най-голям кредитор ще започне да поставя условия там. По-добре Китай, отколкото кръвожаден Запад, не а хвърлил се на бомби и нема играл се на войни и кражби на ресурси.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Европа

    2 6 Отговор
    Не битката е важна, авойната
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Да, ама не...

    12 10 Отговор

    До коментар #130 от "Военен":

    Във всички войни, водени конкретно от Русия цивилните жертви са най много в сравнение с военни конфликти при други държави. Същото се случи в Сирия, Чечения, Нагорни Карабах и на още много други места. От Авганистан се изтеглиха по същия начин, както сега защото не успяха да привлекат местното население. Те друг начин на водене на война не познават и на това разчитат. Да бъде психически сломено или дезинформирано местното население и да застане на тяхна страна. Така е било и при двете "освободителни вони". Без българското опълчение и предварителното партизанско движение в България, воните за тази територия бяха загубени.
    Сега ако тръгнат да воюват за Донецк ще изтрепят половината от местното население, за което "освобождение" уж воюват.

    Коментиран от #216

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 ТО-220

    11 9 Отговор
    Е, с тази пневматична пушка на снимката, няма как укрите да не са победили...

    Коментиран от #191

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Браво!

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    "Бурни,продължителни ръкопляскания,неспирни призиви за борба против фашизЪма и капитализЪма..."Ура,другари!
  • 183 Верно е

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "124":

    руската политика убива "по-хуманно и по-малко"
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Аааа

    2 2 Отговор
    Какво каза Шойгу ?
  • 186 tomito

    7 8 Отговор
    На Путин Украйна му е нужна като буфер между Русия и НАТО затова я смали на половина и ще остави Киев за столица .Като остане със статут на независима и неядрена сила .Това е идеята на Путин и всичко си върви по план .

    Коментиран от #218

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Определете се

    6 3 Отговор
    Оттегля се, не се оттегля, губи битката, прегупира се...
  • 191 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    6 2 Отговор

    До коментар #178 от "ТО-220":

    Прочети какво пише на чувала.Това е за теб и твоя гуру.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Spectator

    10 8 Отговор
    Русия може да унищожи Киев за 30 минути - с вакуумни бомби например.
    Не е това целта на Русия, Г-да евроатлантици.

    Коментиран от #203

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Предислокация

    2 5 Отговор
    Доколкото зная, в Истанбул е заявено оттегляне в Киев. Дали е факт, не зная. Но пък не е заявявано, че на юг също ще има оттегляне. Не е заявено и оттеглянето от конфликта въобще. Предислоцирането е нормален елемент от всяка военна операция. Оттегляне от всички фронтове може да настъпи само когато кофликтът бъде обявен за приключен и се затворят всички фронтове. Не зная на какво основание се леят вопли, че войските от Киев (може би) се прехвърлят към Одеса.
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Така е

    5 1 Отговор

    До коментар #194 от "Иванушка Молодец":

    Много суровини има в тях. Някога изнасяхме електрокари за Япония. Знаеш ли защо ги купуваха усилено?

    Коментиран от #200

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Драйфус

    5 2 Отговор

    До коментар #192 от "Истината":

    Тази информация от щаба на славната руска армия ли е?

    Коментиран от #206

  • 200 Spectator

    6 0 Отговор

    До коментар #197 от "Така е":

    Заради оловото.
    Елементарно е.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Сибир замина замесец операция, уж военна

    3 3 Отговор
    Лаврав да го привикали да прехвърля сибир, зимат някой долар и почват пак, за седмица ще стигнат
  • 203 Не им се връзвай

    9 5 Отговор

    До коментар #193 от "Spectator":

    Господата евроатлантици мерят с техния си аршин. За тях унищожаването на хора е първа и основна задача. За разлика от целия останал свят. И докато целият свят мирно призовава за мир, господата евроатлантици провокират, подклаждат, разпалват и въоръжават бандити и главорези по целия свят, подменят правителства, подбуждат метежи -все миролюбиви мероприятия. А когато се намери някой да ги постави на мястото им, започват театралните холивудски сценарии -"Пък те ни бият! Защо ни бият, а? Какво сме им направили?"

    Коментиран от #205

  • 204 Иван

    5 1 Отговор
    Преди няколко дни са получили дронове самоубици украйнците. Два вида до 6 мили и 25 мили с различен заряд, изтрелват се от един човек с една тръба и цена на един 6000 долара. Само на танкове и гаубици става. Нашите малоумници трябваше всички танкове и самолети да ги дадат на украйнците.С тези дронове от пластмаса от танковете само желязо остава от тях. В миналото е било с коне в 20 век с танкове, сега с дронове после в космоса ще са войните.
  • 205 Spectator

    4 4 Отговор

    До коментар #203 от "Не им се връзвай":

    Съгласен съм.
    Специално за Вас, ето какво са казали пророците и папата по въпроса:

    Третото предсказание на Фатима, 10-те тайни предсказания в Меджугорие, Ванга:
    "Сатаната е слязъл на земята и е е завладял Запада. Русия (Изтока) ще унищожи Запада и християнството ще победи Сатаната".
    На 25-ти март папа Франциск проведе меса за Божията Майка от Фатима в Сан Виторио за Русия и Украйна и сподели третата тайна на Фатима, чули ли сте нещо за това? Не? Ами благодарете на западните медии.

    Какво ще стане ще видим, ако сме живи...

    Коментиран от #209, #227

  • 206 Иванушка Молодец

    2 3 Отговор

    До коментар #199 от "Драйфус":

    Да , този говори сериозно Като че ли от щаба му дават Данни.
  • 207 Хайл

    3 1 Отговор
    Големи майтапи писа пак Марче🤣🤣🤣🤣
  • 208 Путин е военнопрестъпник

    15 12 Отговор
    Путин ще остане в историята , като лъжец-диктатор,разрушител, убиец и военнопрестъпника на 21 век! В путинизма и путинофилството има обединение на неофашизъм, неонацизъм, неокомунизъм, неосталинизъм и изобщо мракобеснически стремеж към неоТоталитаризъм.!!! За целия свят е ясно че всичко, което руснаците правят в Украйна, е фашизъм и геноцид..! За разлика от 1939 г. Z-блицкригът на Путин обаче се провали и Украйна вече повече от месец се отбранява успешно, а на места и премина в контранастъпление! С действията си Путин, разбуди дремещия Запад преспиван от обещанията му за мирно съвместно съществуване, показа истинското си хищническо лице и сплоти и мобилизира Запада по начин, който само допреди няколко месеца би бил немислим и сега отговора на колективния Запад ще е размазващ за Русия..!!!
    Путин излъга Света, че прави само военни учения, Путин излъга Света че няма да напада Украйна, а на 24.02.2022г започна агресивни военни действия и инвазия в Украйна, Путин и днес се опитва да излъже и заблуди че се оттегля и прекратява военните операции, но всъщност за да се прегрупират войските му и за да нападне отново още по ожесточено и разрушително мирните градове на Украйна...!!!

    Коментиран от #237

  • 209 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    6 0 Отговор

    До коментар #205 от "Spectator":

    Да не би Ванга да е казала че това ще стане 2022 г. Ванга кога е казала че точно Путин ще завземе Запада.

    Коментиран от #211

  • 210 И аз да кажа

    8 6 Отговор

    До коментар #31 от "SH BG":

    Да, бе- те от едната "хуманност и човеколюбие" са се затирили с танкове и ракети в чуждата държава, дето ги посрещат с огън и клетви! От едните братски и освободителски чувства, нали? Само за тяхно добро им сриват летищата, фабриките и паметниците ! Неблагодарни украинци и това е! Вместо да се радват как ги наричат "укри" и "нацисти" и как пратиха на "туризъм" десет милиона жени и деца посред зима!

    Коментиран от #213

  • 211 Spectator

    3 1 Отговор

    До коментар #209 от "ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО":

    22.02.2022 ще започне.
    Кога ще свърши, питайте Нострадамус.

    Коментиран от #214

  • 212 Айде бе

    10 7 Отговор

    До коментар #67 от "Азз":

    Що се чудиш- след като направи колосалната тъпотия да нападне Украйна, всеки следващ ход е губещ и укорим! И на ръце да се изправи, пак е в грешка и за отстрел

    Коментиран от #228

  • 213 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    7 3 Отговор

    До коментар #210 от "И аз да кажа":

    Мои близки са ми разказвали какви ГЛАДНИЦИ са били БРАТУШКИТЕ оставени Като контингент в България.Нали заради тях после вкарват купонна система да им сё изплащат компенсации.И пак нашли и нямат СРАМ.

    Коментиран от #219

  • 214 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    0 2 Отговор

    До коментар #211 от "Spectator":

    Изпрати ми номера му моля те!!!

    Коментиран от #217

  • 215 Иванушка Молодец

    9 7 Отговор
    Кат Русия няма втора тъй ПОС . РАНА на света ........
  • 216 А бе, прав си

    9 7 Отговор

    До коментар #172 от "Да, ама не...":

    Само че става дума за САЩ, нали? Нещо си объркал. Говоря за хуманните атомни бомби в Нагасаки, Напалма във Виетнам и Камоджа, обеднения уран в Сърбия, другите няма да споменавам. САЩ винаги воюва срещу цивилно население, а не срещу армии. Където има армия, не влиза. А формацията НАТО се управлява само и единствено с пари, а не с морал.

    Коментиран от #226

  • 217 Spectator

    1 1 Отговор

    До коментар #214 от "ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО":

    Мишел дьо Нострадам
    Роден - 14 декември 1503 г. Сен Реми дьо Прованс, Франция
    Починал - 2 юли 1566 г. (62 г.) Салон дьо Прованс, Франция.

    Няма как да стане контакта...
    Прочети все пак "Les Propheties" - може да ти е от полза.

    Коментиран от #221

  • 218 Луди всякакви

    11 7 Отговор

    До коментар #186 от "tomito":

    Нали до скоро се ежехте, как Раша за ден ще стигне до Ламанша и ще научи на ум и разум гейска Европа, пък Щатите направо ще ги потопят и заличат с безаналоговите си оръжия и мъжкарската си армия? Пък видяхме едни недохранени смугли момченца в стари шинелчета и джапащи танкове.

    Коментиран от #220

  • 219 Какво значи "изпаднал германец"?

    3 6 Отговор

    До коментар #213 от "ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО":

    Ако не знаеш, потърси и ще разбереш. Но ти си знаеш. Най А вероятно го усещаш отново -рубли нет, газа нет! В Бон пускат машина за пелетиране на долари и евра. Че зимата вместо газ, ще горят пелети. А тези от дърво идват от Сибир -пак срещу рубли.
  • 220 За такова нещо...

    2 2 Отговор

    До коментар #218 от "Луди всякакви":

    Не мога да повярвам, че мечтаеш за доказателства по този въпрос...

    Коментиран от #222

  • 221 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    5 1 Отговор

    До коментар #217 от "Spectator":

    Аз просто попитах: къде пише че точно Путин през 2022 г. ще завземе Запада.В предсказание о може би сё казваш че на Руските машини ще има Z
  • 222 Луди всякакви

    6 3 Отговор

    До коментар #220 от "За такова нещо...":

    Нищо не мечтая-само цитирам доскорошни закани на путинофилите, които ме забавляваха с пълното невежество -както по отношение на Запада, така и по руската самохвална несъстоятелност
  • 223 Иванушка Молодец

    2 1 Отговор
    Аз Като сръбна повечко ракия и познавам че на сутринта ще ме боли главата.
  • 224 Вальо Кюмюра

    5 4 Отговор
    С въздушната пушка на снимката тръгнали руснаците да борят. Ало Бандера ела си прибери вересиите...

    Коментиран от #225

  • 225 Иванушка Молодец

    1 2 Отговор

    До коментар #224 от "Вальо Кюмюра":

    А прочете ли позрдава на чувала ? Също и за теб е братушка
  • 226 има вярно, но не съвсем

    5 2 Отговор

    До коментар #216 от "А бе, прав си":

    Всичко това от СССР ли го научи или от Путин? И едните и другите са маскари, но това е друга тема.
  • 227 некомунист и нефашист

    3 1 Отговор

    До коментар #205 от "Spectator":

    Моля ,почини си малко.И смени памперса-замириса.
  • 228 Азз

    7 4 Отговор

    До коментар #212 от "Айде бе":

    Не знам дали ходовете са му грешки, ще видим. А за нападението над Украйна - пробваха си оръжията, и се отърваха от старите такива. Всичко е изчислено, споко
  • 229 некомунист

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "Майна":

    Нормалните хора не харесват войната и убийствата!Не нахлуват в чужди къщи и не казват на другите как да си подреждат дома! Слабите в главите посягат към оръжията!Ти си .озор за майничките!
  • 230 стоян

    9 4 Отговор

    До коментар #33 от "Въпрос":

    До 33 ком -Точно за тия слова на героя Немцов в Украйна по адрес на путин -страхливия путин го уби
  • 231 Молодец Вова

    10 9 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    Дааа , отлична операция, мачкай Путя, 15 000 изклани, 25 000 изчезнали, 40 000 ранени, конвоя вече месец преодолява 120 км, ушанките уядени станали по 50 кила, крематориумите прии лукашенко бачкат на макс, полята пълни със замръзнали орки, Путя не излиза от бункера да не му намаже някой ските с новичока, Лакей Лавров преговаря с Чайна за продажбата на Сибир, как може да има по успешна операция от тая, а вие си говорете каквото си искате. Мачкай Путя, малко остана! И пазете ракетите за масква, там ще са сериозните битки по кварталите и майданите!

    Коментиран от #233

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 free man

    3 3 Отговор

    До коментар #231 от "Молодец Вова":

    Поздравления!За знаещите значението на думата "сарказъм" интелигентността ти е ясна.Но за подкрепящите войната се вижда,че е "терра инкогнита".Завиждам ти за задоволството,което изпитваш в момента!Яд ме е за нивото на част от пишещите, но едва ли ще се промени.Бъди здрав!

    Коментиран от #241

  • 234 Sion

    4 5 Отговор
    Киев никога не е бил цел..Там имаше 30 х руска групировка срещу 300 000 украинска..Целта беше тези сили да не могат да бъдат изпратени на Изток и тази цел беше изпълнена повече от брилиянтно
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 9689

    2 3 Отговор

    До коментар #208 от "Путин е военнопрестъпник":

    Записвай се за доктор Гълъбова.
  • 238 още малко

    0 3 Отговор
    и ШВЕПССССС
  • 239 2222

    6 6 Отговор
    Интересно как може да загубиш една битка ,която не си водил?Няколко селца и крадчета около Киев са просто плацдарм за бъдеще действия спрямо самата столица.Никаква битка за Киев не е имало.Но пък поне украинсците могат да си измислят ,че са освободили някое предградие от време на време или нещо такова...Освобождаване на нещо ,което не е завземано...Смях
  • 240 Bai...

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "нарцистичния терорист Путин":

    Украинците са нация от идиоти като американците!

    Коментиран от #242, #245, #247

  • 241 Червен клошар, продал и майка си!

    1 5 Отговор

    До коментар #233 от "free man":

    Да, до някъде съм доста доволен, позна! Веднъж завинаги ще се разпадне клоаката, и ще живнат комшиите и най вече България след 150г гнет от гадовете! Свобода без жертви няма, жалко за украйнския народ, че
    гине без адекватна помощ от Запада! Здраве и свобода няма да ти пожелавам, едва ли значат нещо за такива като теб, ти си пожелай каквото искаш, и дано да са рубли⁰, ще поскъпват рязко!

    Коментиран от #252

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 9*19мм

    6 4 Отговор

    До коментар #124 от "Иван":

    Киев с пехота,не е нападан. Изтеглят се от подстъпите,като жест на добра воля след преговорите. А иначе фашистите реват за мир,като им отпуснат малко и веднага го пропагандират като победа. 🤣🤣

    Коментиран от #246

  • 245 Спиро

    1 1 Отговор

    До коментар #240 от "Bai...":

    Не изпускай газове
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Ставри

    1 1 Отговор

    До коментар #240 от "Bai...":

    Шапшал
  • 248 ДАЛИ?!!! АМА

    6 5 Отговор
    НАДАЛИ! РУСИЯ ПЕЧЕЛИ! ДА МУ МИСЛИ НАРКОМАНА ЗЕЛЕНСКИ!!!ДЕТО ИЗБИ МАСА УКРАИНЦИ!!!
  • 249 Още не могат да разчистят около Киев

    5 4 Отговор
    От руско желязо, безброй ушанки, напълнени памперси...просто иZмет....
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 ТИ ДА ВИДИШ... работници са нужни

    4 2 Отговор
    Чудили се Сащ кога да нападнат Русия, и решили да питат другите страни.
    Питали Франция :
    - Кога е най-добре да нападнем Русия ?
    Французите им казали :
    - Само не през зимата.
    Попитали Германия, германците им казали :
    - Само не през лятото.
    Попитали Китай, китайците им казали :
    - Точно сега.
    Сащ ги попитали :
    - Защо точно сега ?
    А китайците казали:
    - Руснаците сега строят 2 газопровода през Сибир, строят също така 3 АЕЦ, разширяват железопътният транспорт в Тайгата ,
    И МНОГО ИМ ТРЯБВАТ ВОЕННОПЛЕННИЦИ.
  • 252 free man

    2 1 Отговор

    До коментар #241 от "Червен клошар, продал и майка си!":

    Жалко-явно съм те надценил!"FREE MAN" обожава свободата и мрази войната и агресорите!Интересите ми са в противоположна на рублите посока и даже не са материални.Нека бъде мир!
  • 253 Крайно време е за белото знаме

    3 2 Отговор
    Жалостивият запад изпраща „хуманитарна“ помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха!
    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре тия дето му дърпат конците на зеления да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на безусловна КАПИТУЛАЦИЯ, ПРЕГОВОРИ и МИР!

    Или да не стане като оная притча дето един тарикат юнак изял торбата със солта, изял боя с тоягите и чак на другия ден му дошел акъла да си плати и да се предаде!!!
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Митака

    3 1 Отговор
    Каква е тази въздушна пушка на барикадата бе Факти. Цирка е пълен.
  • 256 Курти

    2 0 Отговор
    Господа от ФАКТИ,кой ли ви вярва вече !
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Иван

    1 2 Отговор
    Накрая позорно ще се приберат в Русия бедни и бити, а джуджето ще ходи на трибунал в Хага.
  • 259 Жорж

    0 1 Отговор
    Какво е Киев? Град от Панелки като София. Как се превзема град в които у всеки блок има въоръжени и стрелят от прозорците!? А пред блока зенитни ракети или уставовки град

    Коментиран от #260

  • 260 До Жожо

    0 0 Отговор

    До коментар #259 от "Жорж":

    Ами как се превзема такъв град руските нефелни генерали могат да научат от САЩ. За 1 месец превзеха цял Ирак който е на хиляди км от тях. А прехвалената руска армия още първите седмици заора без гориво и военна колона дълги км стоеше без да прави нищо. И то в страна с която граничат и я познават всеки см. Пущълен провал са
Новини по държави: