Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2022 12:07 5 582 159

Зеленски: Нали Русия щеше да превземе Киев за 48 часа?

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • киев-
  • владимир путин

Вместо това Украйна отблъсква врага в продължение на 48 дни

Зеленски: Нали Русия щеше да превземе Киев за 48 часа? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:

Несломими народе на най-смелата страна! Помните ли как Русия се хвалеше, че ще превземе Киив за 48 часа? Вместо това Украйна отблъсква врага в продължение на 48 дни. Днес си струва да си го припомним.

Да припомним, че руското ръководство се надяваше да види парада на окупаторите на Хрещатик няколко дни след 24 февруари, след началото на инвазията. Обаче всеки ден вижда стройни редици от окупатори, които нашите защитници пращат в ада.

За 48 часа, които вече траят 48 дни, руската армия достигна ниво на непоправими загуби, по-високо от Съветския съюз за 10 години война в Афганистан. По-високо от Русия - за двете войни в Чечения. Общият списък на „двестотните“ за Русия скоро ще достигне 20 000. Буквално тези дни, ако не и тази вечер. И тогава какво? 30 хиляди убити? 40 хиляди?

Днес в Русия за пореден път беше обявено, че т. нар. „специална операция“ уж върви по план. Но, честно казано, никой в света не разбира как е могло да се стигне до такъв план. Как може да има план, който предвижда смъртта на десетки хиляди собствени войници малко повече от един месец война? Кой би могъл да одобри такъв план? И какво е крайното ниво на собствените им загуби, приемливо за този човек? Десетки или стотици хиляди загинали руснаци?

Очевидно е, че никой не се интересува от броя на убитите мирни украинци в Москва. Казват, че правят всичко за хората, за Донбас... Но дори по време на Втората световна война Донбас не е виждал такава жестокост за толкова кратко време. И от кого? От руските войски. В Донбас се повтори историята на блокадата на Ленинград. Защо? Какво биха казали за това хората, които загинаха или почти загинаха в Ленинград по време на нацистката блокада? Какво биха казали за блокадата на Мариупол? От Русия днес също беше съобщено, че кланетата, извършени от руските военни в Буча, са уж „инсценировка“.

По някаква причина масовите убийства в Бородянка, Гостомел, Макарив, градове и села в Чернигивска, Харкивска област и Донбас все още не са коментирани.

В света няма толкова „инсценировки“, колкото убийците в руската армия. Отговорността за военни престъпления е неизбежна. Като пример мога да цитирам днешния резултат на Службата за сигурност на Украйна. Много символично е, че г-н Медведчук беше задържан в Деня на космонавтиката. Криеше се 48 дни. Но накрая реши да се опита да избяга от страната ни. Е, за този „космонавт“ - в лошия смисъл на думата - не проработи прословутото „Да тръгваме“.

Мисля, че е особено цинично от негова страна да използва военен камуфлаж. Опита се да се маскира така. Ето такъв „войник“. Ето такъв „патриот“. Е, ако Медведчук избра военна униформа за себе си, той попада под правилата на военно време. Предлагам на Руската федерация да размени този ваш човек за нашите момчета и момичета, които сега са в руски плен. Ето защо е важно нашите правоохранителни и военни също да обмислят тази възможност. Все повече се появяват свидетелства и други официални данни от разследването за ужасните престъпления на окупаторите в районите, където те, за съжаление, са могли да отидат. За нечовешката жестокост на руските военни към жените и децата. За многобройните изнасилвания. Не всички серийни изнасилвачи достигнаха нивото на бруталност, постигнато от руските войници.

Разбира се, ще установим пълната истина за всички тези негодници. Колкото и време и усилия да отнеме, ние ще ги намерим всички. И нека Медведчук бъде пример за вас. Дори бившият олигарх не избяга. Какво да говорим за много по-прости престъпници от руските селца. Ще намерим всеки. Приемаме с голямо внимание вчерашните доклади за използването на боеприпаси с отровно вещество в Мариупол срещу защитниците на града. Все още не е възможно да се направят стопроцентови изводи за това какво вещество е било. Ясно е, че е невъзможно да се проведе пълно разследване и пълен анализ в блокирания град. Въпреки това, предвид многократните заплахи на руски пропагандисти да използват химическо оръжие срещу защитниците на Мариупол и многократното използване от руската армия, като фосфорни боеприпаси в Украйна, светът трябва да реагира сега. Реагирайте превантивно. Защото след използването на оръжия за масово унищожение, всеки отговор няма да промени нищо. И ще изглежда само като унижение за демократичния свят.

Днес, в обръщението си към парламента, народа на Литва и в същото време към всички европейски нации, подчертах, че шестият пакет от санкции на ЕС срещу Русия трябва да съдържа петрол. Достатъчно е да се множат недостатъчно силните пакети от санкции. Така или иначе ще трябва да се признае, че само отказът на Европа от руските енергийни ресурси и пълното ограничаване на руската банкова система може да бъде аргумент за руското ръководство да търси мир. Без това Москва търси военно решение. Разговарях днес и с австрийския канцлер Негамер, който се срещна с руския президент предния ден. Размененихме подробности относно тази среща. Много хора обичат да се подиграват на окупаторите, да тролят техните провали, нивото на подготовка на техните войници и съмнителното качество на „най-новата“ руска техника, която е разработена през последните 20 години и е по-слаба от съветските модели. И с право. Това е справедливо.

Но в същото време трябва да разберем, че не всички руски танкове са заседнали на полето. Не всички вражески войници просто бягат от бойното поле. И не всички те са наборници, които не умеят да държат правилно оръжието.

Това не означава, че трябва да се страхуваме от тях. Това означава, че не трябва да омаловажаваме заслугите на нашите войници, нашата армия. И искам отново да им благодаря, на всички наши защитници и защитнички. Не се уморявам да го правя. И аз искам всички ние да не се уморяваме да им казваме най-важното: вярваме във вас. Гордеем се с вас. Възхищаваме ви се. Гордеем се с всички наши хора, които излизат на улицата въпреки окупацията. Протестират. Прогонват окупаторите, както могат. Гордеем се с целия ни народ! Ето защо винаги трябва да се подчертава, че ако нашите градове и села са окупирани, това е само временно. И те определено ще бъдат освободени.

Ще бъдат освободен от нашите герои. И не само със силата на оръжието, но и със силата на духа. Такъв дух, който демонстрират почти ежедневно украински мъже и жени в градовете и селата в южната част на страната ни. В онези райони, които руските войски временно са окупирали и които нашата армия все още не е освободила. Независимо от всичко, трябва да се противопоставите на окупаторите. Трудно е, знам. Трябва да се борим. Да протестираме. Да защитаваме националната си държавност. И задължително да наказваме колаборационистите. Нека правят „ХНР“ у тях, някъде в Хакасия, а не в родния ни украински Херсон.

Бъдещето на Украйна пряко зависи от силата на нашата съпротива във всичките ѝ форми. Бъдещето на всички нас. Всеки един от нашите градове, всяко едно от нашите села.

И съм благодарен на всички, които осъзнават това. Който не спира да се съпротивлява дори когато изглежда, че резултатът е много далеч. Защото най-тъмното време винаги е преди зазоряване. И днес отделно искам да кажа за онези герои, на които им е много трудно. Тези, които защитават Мариупол. Батальон на морската пехота на 36-та бригада на морската пехота. Отряд със специално предназначение „Азов“, 12-та оперативна бригада на Националната гвардия на Украйна. Подразделения на Държавната гранична служба. Доброволци на „Десен сектор“. 555-та военна болница и сътрудници на Национална полиция. На всички военни, които се бият в ООС, които защитават Харкив, Харкивска област, на цялата военна група, която защитава Запоризка област, защитава юга. Специални благодарности на 92-ра, 93-та, 95-та бригади. Лично на генерал Наев. Безкрайно съм благодарен на всички! От името на всички украинци.

Преди няколко минути подписах три указа. 419 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха удостоени с държавни награди. 72 от тях са посмъртни. Също така 30 военнослужещи от Главното разузнавателно управление на Украйна бяха отличени с държавни награди. Званието Герой на Украйна беше присъдено на подполковник Дмитро Миколайович Василиев, командир на ракетната дивизия на 19-та ракетна бригада. Посмъртно.

Вечна слава на всички наши Герои!

Вечна памет на всички загинали за Украйна!

Неизбежно наказание за всички наши врагове.

Слава на Украйна!


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    193 62 Отговор
    Тоя верно е много зле

    Коментиран от #6, #20, #55, #125, #159

  • 2 Грульо

    165 53 Отговор
    "Зеленски: Нали Русия щеше да превземе Киев за 48 часа?"

    Стига писка, бе. Предавай се и да свършва тоз атлантически геноцид.
  • 3 Kcaniba

    89 35 Отговор
    Зе с жамбаза го измислиза, и сега се кефят, че не било станало....
  • 4 4556

    174 50 Отговор
    Не бе клоун, за по-малко могат, но им е жал за вас, което е необяснимо пък за мен

    Коментиран от #23, #117

  • 5 Тоя Зеленаки

    150 41 Отговор
    Почва да дразни вече!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 !!!?

    133 36 Отговор
    Е да, лесно е като жена зад цивилни, я излез от там и тогава се прави на мъж
  • 8 До Последният Жив Украинец

    141 35 Отговор
    Укро-Нацистите ще бъдат избивани бавно и методично.Бързата работа е срам за майстора.Денацификацията ще бърде завършена както е планирано.Ако пък НАТО се намеси ще се отвори работа и по деНАТОфикация

    Коментиран от #16

  • 9 Тоя пак ревна..

    124 32 Отговор
    А това за 48 часа го каза Вашингтон а не Москва! И те знаят че толкова фашаги не се озаптяват за две денонощия..

    Коментиран от #141

  • 10 CFC

    125 27 Отговор
    Имай предвид че все пак се опитват да пазят населението....иначе ако ва почнат касапската, ве за 48, а за 10 часа ша сте готови....
  • 11 българина

    82 26 Отговор
    ако реши може за 5 м по въздуха, не е нужно да идва намясто

    Коментиран от #18

  • 12 Z не като Зоро а като зор

    32 42 Отговор
    Да ама друг път
  • 13 ДП1

    107 31 Отговор
    Тоя еврейски нацист на американска каишка пак лае скрит зад телефона.
  • 14 зЕЛЕНСКИ,КРЕТЕН

    69 30 Отговор
    ЗАЩО НЕ СИ ВЪВ ПЛЕН ?
  • 15 Споко сега ви чистят от Азов Стал

    112 26 Отговор
    После Одеса и гризвате дръвцето, няма Азовско, няма Черно Море. После ще си вземат Киевската лавра. Гледам Чернозема вече го отминират руските военни. Тези оръжия ще ги плащат и правнуците, глупендъри жалки, докарахте с лудостта си руснаци да убиват руснаци.
  • 16 Хаха да

    31 73 Отговор

    До коментар #8 от "До Последният Жив Украинец":

    Тъпан войната свърши Слава Украина
  • 17 Ами що

    91 25 Отговор
    Не му обявиш война на Путин бе палячо?
    Ако беше война вече да си на бесилото отдавна.

    Коментиран от #27

  • 18 Хаха

    18 41 Отговор

    До коментар #11 от "българина":

    С балон и лъкове да ще може крепостна Москва хаха
  • 19 Танчо

    80 19 Отговор
    Абе ти наистина си зелен. Защо ги провокираш, а после страдаш пред камерата. Много са сбъркали когато са те избрали за президент.
  • 20 Русия се видя колко струва

    31 72 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Много слаби и смешни се оказаха Русите хаха

    Коментиран от #148

  • 21 Татко ти

    65 19 Отговор
    Споко ве, пич.И до теб ще стигнат,само имай малко търпение.

    Коментиран от #29

  • 22 Железаров

    48 21 Отговор
    По Украинската национална телевизия,излъчиха благодарственото слово на Зеленски.Който благодари на Евелин Банев,,Брендо,,затова че се е включил в хуманитарната помощ за Украинците.

    Коментиран от #145

  • 23 Хаха да

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "4556":

    Могат само да пият
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чавдар войвода

    43 19 Отговор
    Зеленясъл клошар. Нацист...

    Коментиран от #42

  • 26 Хахаха

    42 17 Отговор
    Наркомана така ги отблъсква, че накрая ще му остане само Киев:)

    Коментиран от #48

  • 27 Хаха да

    21 42 Отговор

    До коментар #17 от "Ами що":

    Русофилите вече не знаят какво да пишат Зеленски ги разби хахахаха

    Коментиран от #37

  • 28 СССРБарета

    72 18 Отговор
    Добре че Русия не иска да ви превземе и никога не са казвали че искат просто не им трябвате! Ако ви превземе трябва да ви гледат и да ви хрантутят а те не искат искат да си вземат това което им трябва и ще си го вземат, а вас ще хвърлят на боклука и ти Зеленски ще бъдеш записан в историята като президентът който е унищожил Украйна по Заповед на запада!

    Коментиран от #35

  • 29 Хаха да

    11 21 Отговор

    До коментар #21 от "Татко ти":

    Ама не стигнаха и то за месец война хахаха
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иванушка  🇷🇺

    43 14 Отговор
    Стига бреца бе Зелник, като си се хванaл на Щатското хоро - играй и не РЕВИ ✌Z✌
  • 32 хаджи @боригенов

    46 9 Отговор
    Отблъсква с цената на какво ?! Депутатски и еврейски синове на фронта няма . Довели народа до просешка тояга и след това на фронта - ето това е Украйна . Що ми се струва че ние много не се отличаваме .
  • 33 Най ме харесва русофилите

    17 25 Отговор
    Как реват като магаретата хаха

    Коментиран от #47

  • 34 милиционер

    27 9 Отговор
    клоунада в зелено.
  • 35 Хаха да

    15 26 Отговор

    До коментар #28 от "СССРБарета":

    Слаби брачет са Русите много им иска ама не могат А вие ревето повече от голямото бебе в Москва

    Коментиран от #84

  • 36 разсмя ме

    27 9 Отговор
    Ми...клоунска му работа.
  • 37 Прав си

    32 9 Отговор

    До коментар #27 от "Хаха да":

    Колкото повече ги разбива, толкова повече територията на Украйна се смалява:)))

    Коментиран от #53

  • 38 124

    53 11 Отговор
    Русия не бомбардира населени места и не убива цивилни! Никога не го е правила и в историята си.

    Това корумпирано от САЩ дрогирано изчадие живее последните си дни. Украинският фашизъм и агресивната външна политика на Империята на лъжата САЩ получават достойния отговор!

    Z
  • 39 Видов Дан иде

    41 12 Отговор
    Зеленски - ти си психопат - защо те търпят украинците бе и д о т. Ти допринасяш за умножаване на жертвите на разрухата - п р о с т а к.Ти явно не можеш да управляваш тези терористични организации наречени батальони за териториална отбрана или така ти е разпоредено...................
  • 40 9689

    26 9 Отговор
    Клоун,ще,ще..........За 48 часа става но с много жертви сред цивилните.
  • 41 Ха ха ха

    12 20 Отговор
    Такива новини яко дразнят мурзилажа!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Sieg

    41 10 Отговор
    Русия е най - голямата ядрена сила , тоест за 24 часа може да приключи не само украйна , а и човечеството. Поздрави на краварите. 😉

    Коментиран от #62

  • 44 наблюдател

    24 7 Отговор
    Никога власт на комик!
  • 45 Хаха да

    15 5 Отговор

    До коментар #30 от "Гошо":

    Смешко лягай да се наспиш
  • 46 Любопитен

    26 6 Отговор
    Джамбазов, ако си журналист, а не мисирка, ни информирай за Азовстал.
    Не че няма да се опиташ да излъжеш, но може пък да уцелиш нещо вярно.
  • 47 А сега де

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "Най ме харесва русофилите":

    Значи Зеленски е русофил №1

    Коментиран от #79

  • 48 хаджи @боригенов

    15 8 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    За съжаление ЗЕЛЕБОБА никога няма да стане хигиенист в Макдонал.... Всички евреи , олигарси отдавна си изнесоха парите и в момента Ъкрайна е като брашнян чувал .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 4556

    18 6 Отговор
    Денисчо я по-добре кажи какво става с нашите сънародници, дето ги държите като заложници на кораба в Мариупол
  • 51 КОНТРАТА

    12 5 Отговор
    Клоуна го сърби търси ГО
  • 52 УЖАС

    22 6 Отговор
    Явно този е изолиран и наистина не знае какво е истинското положение. Говори откровени лъжи и явни глупости. Не знае ли , че в Донбас вече са обкръжени 80 000 украинци и се чака края на действията в Мариупол, за да бъдат унищожени. После какви ще ги дрънка.
  • 53 Хаха да

    7 27 Отговор

    До коментар #37 от "Прав си":

    Само гледай шоуто до края Путин ще изхвърчи от Кремал на негово място ще дойде отворена към света партия и ще станеме всички едно цяло

    Коментиран от #114

  • 54 Ту 160

    9 5 Отговор
    А печено киевско на 6000°

    Коментиран от #74

  • 55 УЖАС

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Моле , не ми ползвай ника, който използвам от 10 години.

    Коментиран от #66

  • 56 Луд

    14 6 Отговор
    Ами защо не обяви война на Русия.Самата Русия не им е обявила официално война.Зеления да го направи.
  • 57 Стефан Петров

    30 5 Отговор
    Ако Русия превземе Киев за 48 часа то града ще прилича на Берлин през 1945г.- т.е руини с десетки хиляди жертви.. Този явно не е чул това, което Путин изказва вече неколкократно,че след войната с украинците ще продължат да живеят заедно. Путин определено каза,че няма да прави килим от бомби, какъвто САЩ правиха във Виетнам и Югославия.
    И последната новина от Украйна от преди час. Тази нощ се предаде на руската армия огромен брой украинци в Мариупол. Уточняването на броя им, медицинския им преглед и др. приключи преди час. Резултатът- предадоха се 1026 човека, от тях 46 офицери и 45 жени.. От тях 151 човека са ранени и им е оказана помощ.
  • 58 Стоян Александров

    32 6 Отговор
    Алоууууу. Руссия НЕ ИСКА ДА УБИВА ЦИВИЛНИ КОИТО ВИЕ ГОЛЕМИТЕ МЪЖКАРИ ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА ЖИВ ЩИТ. ТОВА Е. ИНАЧЕ НЕ ЗА 24 ЧАСА, А ЗА МИНУТИ И ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ИМА.....НИКОГА ПОВЕЧЕ. И НИКОЙ НЯМА И ДА СИ СПОМНЯ ЗА ВАС.
  • 59 Вонбон

    14 4 Отговор
    Е тоя не се спря,компетентен по всичко и за всички

    Коментиран от #68

  • 60 Имах запек

    10 2 Отговор
    влязох тук и вече съм ОК, мога да прочета някоя от малкото останали нормални медии...
  • 61 епикриза

    9 22 Отговор
    руските zомбирани тролове са най-простите тролове на света!

    Коментиран от #72

  • 62 Да ама

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Sieg":

    Ракетата не работи от 1945

    Коментиран от #69, #92

  • 63 КОНА ШЕНКО

    22 7 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ МИШОК ВЗЕ ДА СТАВА МНОГО НАХАЛЕН , ТРЕБЕ ДА СЕ СЛОЖИ КАПАНА ПРЕД ДУПКАТА !
  • 64 Само

    18 6 Отговор
    Само автора може да пусне такава статия.
    Никога. Повтарям никога Русия не е поставяла за цел завземането на Киев или Украйна.
    А твърденията може да се проверят. Както на автора, така и моите.
  • 65 Трезвомислещ българин

    20 7 Отговор
    Сто пъти казаха руснаците , че нямат интерес към Киев. Те ще си присъединят източните части и никой не може да ги спре, колкото и да реве този клоун.

    Коментиран от #70

  • 66 Ужас

    2 4 Отговор

    До коментар #55 от "УЖАС":

    Аз съм трети който го харесва това никче
  • 67 Гост

    19 2 Отговор
    Оставам с убеждението, че вие журналята искате да не свършва тая война и наливате яко масло в огъня.
  • 68 Много е сладък

    16 3 Отговор

    До коментар #59 от "Вонбон":

    нали, чеченците скоро ще го схрускат...

    Коментиран от #85

  • 69 Sieg

    15 2 Отговор

    До коментар #62 от "Да ама":

    По добре да не се пробва , че ако проработи.......сащ ще си налапат знамената с цветовете на дъгата.

    Коментиран от #83

  • 70 Ти не си добре

    5 6 Отговор

    До коментар #65 от "Трезвомислещ българин":

    Те толкова техника и животи загубиха там Иначе нямали интерес Помисли малко ако можеш

    Коментиран от #87

  • 71 бай Село

    22 4 Отговор
    а не ти ли се струва че Путин се кефи на простотията ти.АКО РЕШИ ДА НЕ ПАЗИ МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА НА 9 МАЙ ЩЕ НАПРАВИ ПАРАДА В КИЕВ..така че спри да го предизвикваш..варни се в украйна и отиди да целунеш ръката на Путин и да се спре цирка..ти ще си първия който украйнския народ ще разстреля след като преключи ВОЙНАТА...

    Коментиран от #82

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Някоя си

    17 3 Отговор
    Зеленчето е като некое умственно изостанало лапе 🤣🤣🤣 то го изтърсват като чувал той па си знае неговото 🤣🤣🤣
  • 74 Хха

    5 8 Отговор

    До коментар #54 от "Ту 160":

    Те нямат ток в крепостна Москва за такава печка
  • 75 Раша ги пишете бЕгали

    15 6 Отговор
    Брутална подигравка на Лондон и Вашингтон с кухата кратуна раша,тоя преди играеше в сериал ,как случаен човек изведнъж става президент,затова го посочиха да е той
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Путлер

    13 13 Отговор
    И как за толкова малко време ще ограбим, изнасилим и избием толкова украински жени и деца. "Специалната операция" прави деукранизация, като избива жителите, защото на нас рашистите ни трябва само вашата земя, защото нашата е малко.
  • 78 Сократ

    17 6 Отговор
    Заленски да каже за предалите се в Мариупол над 1000 укри.
  • 79 Не е малко магере Зеленски

    5 14 Отговор

    До коментар #47 от "А сега де":

    Има Инат и смелост никой не може да го отрече

    Коментиран от #111

  • 80 БРАВО

    15 3 Отговор
    НАГРАДИЛ КОМАНДИРА НА 19 РАКЕТНА БРИГАДА КОЯТО ИЗТРЕЛЯ ТОЧКА У ПО КРЕМАТОРСК
  • 81 Вонбон

    11 4 Отговор
    Е тоя не се спря,компетентен по всичко и за всички,само дето себе си не види
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хаха да

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "Sieg":

    Вярно е съгласен съм с теб
  • 84 СССРБарета

    14 9 Отговор

    До коментар #35 от "Хаха да":

    А какво да кажем за краварите като избягаха от Афганистан през глава гонени от група талибани! Супер войниците Бяха панически натъпкани в багажните отделения на карго самолетите някои висяха по крилата в паническо бягство!

    Коментиран от #89

  • 85 Хаха да

    5 12 Отговор

    До коментар #68 от "Много е сладък":

    Онзи дето е до пъпа на Кличко Братята Кличко сами ще ги бият до дупката от която плъзнаха чеченците
  • 86 Смешният

    18 6 Отговор
    Спри да се дръвчиш, че си затри държавата бе, клоун. Връзвай белите гащи на тояга и бегай бързо да се молиш на Путин да спре. Щото иде време украинците да те изтърбушат, дето ги предаде на злия задокеански бандит.
  • 87 Трезвомислещ българин

    15 6 Отговор

    До коментар #70 от "Ти не си добре":

    Ти беше ли свидетел на загубите им? Или вярваш на статистиките на клоуна за по 1000 руснаци убити на ден? И защо им е Киев според теб? Това беше планирано само за да се отвлекатат украинските войски от битката за източните части, които са реалната цел на Русия.
  • 88 Много точно

    8 16 Отговор
    Това е абсолютната истина.И колкото да не ви се иска РУСОРОБИ това което ще постигнете само ГРУЗ 200 и много метал за вторични суровини от допотопната и морално остаряла техника.И да обиждате и квичите истината боли.
  • 89 Тук обаче не са само краварите

    9 22 Отговор

    До коментар #84 от "СССРБарета":

    Тук е целият цивилизован свят И Русия няма да удържи дълго

    Коментиран от #94, #96, #97

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Да,ама-НЕ...!

    12 6 Отговор

    До коментар #62 от "Да ама":

    Ако не работеше руската ракета,нямаше до ден-днешен Краварите да я използват до МКС и обратно...!Щото още не са достигнали тази космическа технология...!!!
  • 93 Лев

    15 9 Отговор
    Страхлив ата украинска армия бяга от фронта или се предава на руснаците. Жалко за гордия украински презедентин и мАршал зеленски. Слава на Русия.
  • 94 глупак

    7 5 Отговор

    До коментар #89 от "Тук обаче не са само краварите":

    само EU плаща 600 000 000 всеки ден на Русия !
  • 95 Зеленият Каунь

    11 5 Отговор
    Играе ролята на живота си. Бенефис ли му викаха там, не знам. Дано не е посмъртна. Щото все пак, някой трябва да отговаря за убийствата и за милионите емигранти от Украйна.
  • 96 СССРБарета

    21 6 Отговор

    До коментар #89 от "Тук обаче не са само краварите":

    Цивилизования свят се води от Дърт изкукуригал ненормалник! Той не помни дори собственото си има обърка иранския с украинския народ Хахааааа! Каза преди 2 години че Путин бил убиец и след това му се обади да го моли за среща в Швейцария на която се смееше олигофренски и не можеше да даде обяснение за думите си след което обсипваше Путин със суперлативи Сега вече отново го нарича убиец това има една диагноза и тя се казва шизофрения
  • 97 Ако идентифицираш

    5 5 Отговор

    До коментар #89 от "Тук обаче не са само краварите":

    "Цивилизован" с "Престъпен", вероятно си прав.
  • 98 Eagle

    17 5 Отговор
    Ето това се получава, когато позволиш на трето разреден артист да играе президентска роля.
    Пълен компромат за стриптизьора и неговите сценаристи бай дъно и глутница....
  • 99 ташунко

    10 5 Отговор
    Зеленобобе толкова ги отблъсквате че вашите вече се предават не по 100-200 наведнъж а по 1000 .
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ПУТЛЕР БЕЗ ГЛАВА

    10 8 Отговор
    РАШКИТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗВОЗЯТ ТРУПОВЕТЕ, ПУШЕЧНО МЯСА.
  • 102 !!!

    8 5 Отговор
    Тоя па само се обръща, да излиза и да се бие, пумияр такъв!
  • 103 Ще живее този,който трябва да живее

    13 6 Отговор
    Тя може да я превземе и за 2 часа ако иска,глупак такъв,ако действа като тези дето си им на команда от Вашингтон! Но да те успокоя! Скоро ще я превземе! Прояви още малко търпение! 😀
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 наблюдател

    16 4 Отговор
    Зеленски много си зелен Зеленски!Украйна можеше да бъде мост между суровините на изтока и технологията на запада.Жестоко беше подведен от либерал-фашизма на гейтаците!Милионен град се превзема със стотици хиляди цивилни жертви.Питай твойте господари.-те знаят как стават тези работи.Беше употребен за една доктрина ,която няма бъдеще.
  • 106 Черен Петър

    12 2 Отговор
    Ама всичкия този буламач този на един дъх ли го е изговорил или "аФторът" му е помогнал? Ако сам го е изговорил, то днес трябва да е бил на поне двойна доза! Щото не виждам друг начин толкова глупости да ги събере в една реч...
  • 107 Хахахаха

    2 4 Отговор
    Ето ви къде изчезват руските колони! А вие ги търсите!

  • 108 Точен

    15 2 Отговор
    Този актьор си я кара по разписания от западните кукловоди сценарий. Няма и едно изказване на Путин или друг управляващ, че руснаците са възнамерявали да превземат Киев за 48 часа. Не че е невъзможно, ако ги подкарат по западен тертип с масирани бомбардировки и унищожение наред. Но съсипването на Киев никога не им е било цел, а и самите украинци сами си унищожиха и продължават да го правят тази богата и хубава страна, по времето на СССР в топ 20 на световната икономика. Същото направиха и нашите управляващи вече 30 години бандити с България, която бе едва шестата държава, изпратила човек в Космоса и с изключително развита промишленост, електроника, земеделие. А сега ни вкараха и зомбирани укри да ни довършат окончателно.
  • 109 по- интересен е Мариупол

    8 2 Отговор
    с PIT 404. Като изкарат плъховете от там и ти ще паднеш.

    Коментиран от #137

  • 110 Kurasan

    12 2 Отговор
    Като гледам коментарите по-долу май вече не ти минава номера, зеленчук!
    Казваш каквото трябва да казваш, за да изтрепеш максимален брой обикновени хора щото така ти е заповядал господаря! Ще ти дойде деня и на теб! Украинци ще те съдят, не руснаци.
  • 111 ХАХАХАХАХАХА

    8 3 Отговор

    До коментар #79 от "Не е малко магере Зеленски":

    Има дръжки и шушулки. прави каквото му кажат наглосаксите. охраната му е от службите на малобритания.
  • 112 анти пропаганда

    8 4 Отговор
    той Путин ако иска ще заличи Киев за около 2 минути.
  • 113 xxxx

    5 15 Отговор
    Руските терористи не могат да смогнат да си прибират труповете.Украйна буквално разби руските смешници за 48 дни.Русия води пълнометражна военна инвазия в Украйна и с тази инвазия се видя, че рухна митът за руската военна "мощ".Руската армия е парадна армия ,която става само за шоута,а с парадна армия война не можеш да водиш,защото ще ядеш шамарите.Целия свят подозираше ,че Русия е доста слаба и ,че това постоянно перчене с оръжие е само лаладжийстване от страх ,ама никой не е очаквал руснаците да са чак толкова жалки и смешни на военна тема..

    Коментиран от #140

  • 114 ....

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хаха да":

    И шоколада ще го произвеждат мармотите нали...
  • 115 Опа

    12 4 Отговор
    Този наистна си го търси и е адски кухо парче. И смятатйте какви са пък поддръжниците му щом му вярват. Не за 48 часа, а за 24 часа можеше да ви превземе, ако използваше войската си както е във една истинска война. Самолети, ракети, срива всичко със земята и тогава тръгват останалите. Путин няколко пъти им каза защо не го прави, че пази мирното население и войската им и целта му са само нацистите, обаче Зеленски не иска да загуби финансите от запада и продължава да дрънка наркоманските си глупости.
  • 116 693

    6 1 Отговор
    Млад си изглеждаш здрав и вместо да поведеш армията като герой се криеш като мишле, говориш някакви измислени слова от някое скривалище от коженото ти кресло.
  • 117 Primo

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "4556":

    Братле, Украйна за тях, е като Македония за нас.
    Няма какво да се чудиш.
  • 118 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 9 Отговор
    ГООООлллеми спииициалисти сте тук....Особено лудинофилите,еша ви го нема....ни можете да пишете ни да смятате още по малко да мислите,но оо акъл ръсите!!!до тук какво направихте.Свалихте ли зеленски??????дадохте го на каторга в сибир и сложихте медведчук???Може би превзехте мариупол???Може би ще удържите Херсон???Може би ......Цялата ви предварителна стратегия бе НЕОБмислена и зле проведена.Имайте в предвид Нато ще влезе.......това ако не ви е ясно......нато ще влезе и тогава........Къде сте тръгнали???За оня свят???Апропо как е шкембелията -войвода....Да не е почнал да прави лицеви и кофички???папиломения как ги вижда на прогнозното кълбо???

    Коментиран от #121, #139

  • 119 Бря бря

    6 3 Отговор
    Толко време се чудя от къде вадите разни щурави публикации смешници станахте.
  • 120 Мим

    6 4 Отговор
    Тази откачалка където ги призивава укрите,да мрът за един клоун,ще има вечна му памет от оня свят...Руснаците трябва да му запушат веднъж за винаги мръсната уста с една дълбокоземна бомба по бункера му.
  • 121 дълбоко проникващ

    5 2 Отговор

    До коментар #118 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти я ни обясни кога свършиха на рашъните ракетите! Щото бактън от такива спИциалисти и анаЛлизатори като теб!
  • 122 АЛКАШ

    4 5 Отговор
    НЕ САМО, ОНЯ ТИКТОК МОЛОДЕЦ - РАМаЗАН КОЗОЕБА Кадиров, ЛИЧНО ЩЕШЕ ДА АРЕСТУВА ЗЕЛЕНСКИ И 16 БАНДЕРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТО ЗА...7 ЧАСА!😂
    ПУТЬО ТОТАЛНО ОПЪРДЯ МАСУРА 😂
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Последния оцелял

    4 1 Отговор
    Ще ще ама нямаше да има и колец стърчащ досега камо ли оцелял
  • 125 Relist

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Ужас , мисля че ти си много зле , по ника ти те съдя :)))
    Това че си с вербуван мозък . не значи че трябва да сме и ние
    Вие правите бялото червено и червеното синьо :)))
  • 126 дядя

    8 3 Отговор
    Значи тези думи за двата дни не ги е казал Путин! Ето с цитатче на кой са тези думи и да видите как журналята ги прехвърла в чуждата уста и как става новина: "Владимир Путин е планирал да превземе Киев в рамките на два дни, каза шефът на ЦРУ Уилям Бърнс. По време на изслушване в Конгреса, ...".

    Коментиран от #132

  • 127 Цитат

    9 2 Отговор
    Виктория Нюланд пред сената след въпрос от сенатор Марк Руби-дали има биологични лаборатории в Украйна:
    /Голяма пауза/Да в Украйна има обекти където се водят биологични изследвания и за де попаднат те в ръцете на руснаците...... /"Фокс нюз" -с водещ Такер Карлсън/.
    Тази режисьорка на Майдана заслужава "по украински" да бъде наказана - да и тръпнат крачетата в конвулсии под Г-образната греда!
  • 128 КПСС БКП

    12 2 Отговор
    Сваляй гащите Зеленски и гордо ги развей !
  • 129 Зеленски утре ще говори

    10 3 Отговор
    пред парламенра на Руанда. следват Зимбабве и Сомалия.
  • 130 стоян

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "моеш ли ми помогна бе денисчо":

    До 24 ком -другарю влюбен в путина -Денис журналиста ли ви е виновен че руската орда и мюслюманския башибозук са слаба сила и украинските хлопци им разказаха играта -жертвите при военните според английски и американски специалисти съотношението е 1 украински към 8 орки убити
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 ДедовияТ

    5 7 Отговор

    До коментар #126 от "дядя":

    Точно тва оратеше дрътия Педеразин Путкин и оня педерас Кадиров
  • 133 Външен наблюдател

    13 3 Отговор
    На този човек наистина не му идва акъла в главата.Не можа да разбере ,че го използват да им свърши мръсната работа.Не знае с какво си има работа.Жалко за народа му ,който страда.Ролята на смешния президент му харесва.Колкото по- рано го разбере ,толкова по добре.А дано ,ама надали.Рано или късно човек намира майстора си.

    Коментиран от #135

  • 134 АМСАЛАК

    5 3 Отговор
    пиши как се предават урките...........и оди се търкаляй по тротоара !
  • 135 Раша

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "Външен наблюдател":

    Те там на 80% са такиви.На европа няма да й скучно!
  • 136 Хайнрих Х.

    6 2 Отговор
    Яко друса, момчето, не се шегува!
    В някои кулинарни среди е известен като Зелен друсан кебап.
  • 137 стоян

    3 4 Отговор

    До коментар #109 от "по- интересен е Мариупол":

    До 109 ком -другар -знаеш ли колко орки и башибозук изгоряха в Мариопол-казват за 1 убит украинец 8 от орките давали фира

    Коментиран от #138

  • 138 Ха хо

    4 1 Отговор

    До коментар #137 от "стоян":

    И що само 8, пиши ги 888! И си вярвай!
  • 139 КОШМАРА НА БУЦИ

    5 1 Отговор

    До коментар #118 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    НАТО ще ти влезе но въпросът е дали ще остане там.
  • 140 ШАЛТЕТО

    4 1 Отговор

    До коментар #113 от "xxxx":

    Гейтак ,върви да спиш-сънен ми изглеждаш!
  • 141 Мирослав

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тоя пак ревна..":

    С ракети може но пазят цивилните
  • 142 Путйо

    4 2 Отговор
    Зеленият така ще го нагреят че ще се зачерви
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Ами

    7 3 Отговор
    Проблема на Зеленски е , че сега почва сериозната война в Донбас. И оттук нататък украйнската армия само ще изчезва с всеки изминал ден. Киев не е интересен той ще остане за да плаща дълговете на украйна. И тогава рязко ще се загуби интерес към него демонтажът на това наречено Украйна място е неизбежен. Можеха да я спасят ама вече е късно " мечката е извън бърлогата"
  • 145 Верно ли

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Железаров":

    Хахаха, ми тоя им е редовен доставчик на нацитата. Откога го разправям, че много им пречат носовете. Иначе едва ли щяха да имат смелост да ритат съгражданите си по главите и да ги унижават!
  • 146 Верно ли

    1 3 Отговор

    До коментар #143 от "Груьо":

    Той е драскач, ама с "И" :)))
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Зоро

    2 2 Отговор
    Ееее.Много си нахален и нагъл.Ако Путин даде заповед да се изтрие от земята Киев, само 2 боби от рода на цар (500кл.тротил едната)и после ще питаш къде беше Киев.А теб ще ти пусне една (познай как се казва) от теб и бункера няма да остане нищо(до 50 м влиза,преминава през бетона)Ако ти стиска обади се на Путин След което ще ти гледаме сеира.Ще за пеш друга песен.Започни да мислиш и спри да се правиш на световен инператор докато не са те убили твоите приятели.Капитулация ти остава
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 СПОКО БЕ ЗЕЛЕНЧУК , ТОЙ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ

    1 0 Отговор
    СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБЕ , НО НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ДОРИ КАК СА ТИ СЛОЖИЛИ ПРАНГИТЕ !
  • 152 ник

    1 2 Отговор
    А нали вие щяхте да давите руснаците в Днепър? Защо сега ревете като вдовица за... помощ? Z
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: