Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Април, 2022 13:05 10 207 122

Последният бастион на защитниците на Мариупол: хиляди се крият в "Азовстал"

  • мариупол-
  • украйна-
  • война-
  • русия

Информацията за броя на цивилните, които се намират в металургичния комплекс, не може да бъде потвърдена от независим източник

Последният бастион на защитниците на Мариупол: хиляди се крият в "Азовстал" - 1
Снимка: ТАСС

Ултиматумът, който Москва беше дала на защитниците на Мариупол да се предадат, изтече и атаките срещу града бяха подновени. Хиляди украинци все още се намират в металургичния комплекс "Азовстал".

Битката за металургичния комплекс "Азовстал" в Мариупол продължава. По данни на местните власти в него се намират както украински военни, така и много цивилни. Те са се скрили там по време на обстрела на града от страна на руската армия, твърди Михайло Вершинин от полицията в Мариупол.

"Те не вярват на руснаците. Виждат какво се случва в града и затова остават в помещенията на завода", казва Вершинин. Информацията за броя на цивилните, които се намират в "Азовстал", не може да бъде потвърдена от независим източник.

Ултиматумът на Москва изтече

Големи части от Мариупол се намират под контрола на руските военни. Но се смята, че в огромния комплекс "Азовстал", който включва и подземни съоръжения, се крият хиляди украински защитници.

Русия им постави ултиматум. До неделя те трябваше да се предадат. "Гарантираме, че животът на всички, който свали оръжието си, ще бъде пощаден", заяви началникът на Националния център за управление на отбраната на руските въоръжени сили Михаил Мизинцев, цитиран от агенция ТАСС. Ако съпротивата продължи, "всички те ще бъдат унищожени", заплаши той.

След като ултиматумът изтече, Русия продължи атаките си срещу Мариупол. Украинският генерален щаб съобщи за руски ракетни и бомбени атаки. Били са използвани и свръхзвукови бомбардировачи Ту-22М3. Предполага се също, че руски части се готвят за морска операция на пристанището в Мариупол.

Жертвите на обсадата може да са хиляди

Вчера президентът Володимир Зеленски предупреди, че убийството на украински войници в Мариупол ще доведе до преустановяване на преговорите за мир между Украйна и Русия.

Според полицейския началник Вернишин около 100 000 жители са останали в Мариупол. Руските войски са ги принудили да разчистват развалини срещу храна, а телата, които са намерени, са били погребани в масови гробове, твърди той. Преди войната Мариупол имаше близо 400 000 жители.

Властите в Украйна и международните организации се опасяват, че след дългата обсада и постоянните обстрели цивилните жертви в Мариупол може да са хиляди. Пристанищният град на Азовско море е от стратегическо значение. Той се намира на маршрута между анексирания от Русия Крим и контролираните от проруските сепаратисти райони в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    234 17 Отговор
    Поредната помия на вкисналото зеле която няма да прочета

    Коментиран от #24, #52

  • 2 лъвчо

    34 140 Отговор
    Е нали се вее руското знаме там?Парада готвим.Само с пропаганда не става друзя.

    Коментиран от #7, #96

  • 3 Другарю Путин

    184 21 Отговор
    Няма време.
    Нулирай ги,че трябва да се почисти преди парада.

    Коментиран от #98

  • 4 Sion

    199 20 Отговор
    Последните укро нацита ще бъдат дезинтегрирани..
  • 5 Някой

    196 8 Отговор
    "така и много цивилни." Това ли ви е новата опорка? Много дълго я измисляхте. Сигур и некое клипче сте спретнали.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Зззз

    146 5 Отговор
    Е тъй де тъй ще свалят униформите и ще се пишат цивилни нацитата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стойко

    11 167 Отговор
    кмета на град Мариопул Петър Андрюшченко:

    „Така изглежда героичната съпротива на украинските защитници на Мариупол. В действителност руснаците са в отчаяние, че не могат да напредват глобално в града. Следователно те използват всички тежки оръжия, които могат. Но героизмът и професионализмът на нашите защитници неутрализират всички усилия на окупаторите“, написа той под видеото. На видеото се виждат кадри като героичните защитници на града обкръжават група руски агресори и ги разчленяват. Боевете за всяка къща в града продължават. Скоро публикувах и видео как моя приятел от Украйна Maxim Kovolyov е набyчил 2 орки на мaчeтe и вдигнал във въздуха. Слава герои.. СЛАВА

    Коментиран от #23, #30, #91, #112

  • 11 Няма такова нещо

    160 6 Отговор
    Ако има цивилни в завода то те са принудително там. Кой нормален ще се скрия там
  • 12 Цепкало

    114 5 Отговор
    Ако щат и да се крият в Белия дом.
  • 13 Павел Николаев

    177 5 Отговор
    Скъпи DW и факти,
    Ще ви пратя клипчета на така наречените "защитници на Мариупол" (Азов и малка част от помията на 36та бригада, която си обедини с тях) да видите какви "демократични" ценности подкрепяте. Прочетох заглавието и няма да ви чета гювеча. Следваща стъпка при избора ви на автори е да поканите Десислава Банова-Плевнелиева, за да можете да правите интервюта с пияни президенти и убийци на хора.
  • 14 Урюрвкос

    137 5 Отговор
    всички хиляди защитници на "Азовстал" са цивилни но след като го освободят ще има планини от военни дрехи така беше с завода Илича там се предадоха 1160 цивилни с чисти дрехи имащи лични документи с изрязани снимки а долу в подземията хиляди мръсни униформи на камара.
  • 15 един от многото

    129 4 Отговор
    Местните дали са се скрили , или са ги скрили нарочно? На този въпрос няма кой да отговори! По принцип , един трезво мислещ човек никога няма да се завре в завода , а и при наличието на "специални производства" едва ли всеки може да стъпи на територията му!

    Коментиран от #19

  • 16 Българка

    13 163 Отговор
    Защо ООН не вземе решение за задължаване Русия да оттегли ордите си от независима Украйна? До кога ще гледаме хиляди избити, изнасилени, изтезавани? И то безнаказано.

    Коментиран от #22, #31

  • 17 Убийците ще бъдат

    111 3 Отговор
    убити ! Най накрая повечето фашисти отиват при хитлер.
  • 18 Стойко

    12 133 Отговор
    Изминаха вече 57 дни откакто започна варварската агресия на Руските орки и първобитни неандерталци в суверенна Украйна! За това време агресорите не успяха да превземат по голям град като Харков, Одеса , Миколаев и столицата Киев! Не успяват дори и 100 хилядния Мариупол който е в Донецк. Същевременно дадоха близо 22 хиляди убити клети и невинни Руски войничета , изпратени от джуджето психопат на безсмислена смърт. Джуджето започна "специална операция за освождаване на Украйна от управляващите я", но както стана ясно освобождаващите ги избиват и трепят! Русия заради джуджака е пътник. Разпада й предстои, джуджето ще го смъкнат неговия олигархичен кръг и ще се саморазправят с него! Толкова за "освободителите" на славянския Украински народ!

    Коментиран от #50

  • 19 Българка

    14 70 Отговор

    До коментар #15 от "един от многото":

    Под завода има цял подземен град, укрития, които могат да издържат на ракетни удари.

    Коментиран от #45

  • 20 говорит москва:

    13 100 Отговор
    Скоро ще убием и последният цивилен с Мариупол, защото сме кремълски фашисти рашисти.
  • 21 Шопи

    33 1 Отговор
    Защитници бе момче... Ужас
  • 22 Павел Николаев

    131 6 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Българка ли си или Българин не знам, но за какъв ООН пишеш ?! Какво си гледала ? Убитите в Донецк ? Или изгорените в Одеса ? Или си молила ООН да задължи Америка да си махне войниците от всички държави, които "демократизираха" ? С такива Българки като тебе по-добре да нямаш врагове.

    Коментиран от #41, #99

  • 23 ДИД

    58 4 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Пак си забравил да си пиеш хапчетата
  • 24 Факт

    109 3 Отговор

    До коментар #1 от "kkk":

    Сега пък и цивилни имало в завода. Можеби са от онези цивилни с автоматите и нацистките татуировки, които слушат натовските генерали какво да правят.

    Коментиран от #57

  • 25 Стойко

    7 95 Отговор
    Става страшно! Тази нощ Украинците получиха нова военна помощ и с трепет очакват ново настъпление на орките варвари -
    Последната помощ от САЩ за Украйна съдържа 200 БТР M113; 18 гаубици, калибър 155 мм, 40 хил снаряда за тях, 11 вертолета Ми-17, 100 бронирани джипа, 500 ракети Javelin.

    Коментиран от #27, #55

  • 26 JEFF

    11 102 Отговор
    Ултиматумът на цивилизования свят също изтича. Путин , Лавров и цялата глутница - на съд . Русия ще плаща репарации поне 100 години .Путин е УБИЕЦ !
  • 27 Кое е страшното...

    78 5 Отговор

    До коментар #25 от "Стойко":

    Братята РУСИ ще унищожат и тях

    Коментиран от #29, #39

  • 28 Ферид

    7 98 Отговор
    Руснаците реално няма да преговарят докато армията им небъде разбита,затова на Украйна трябва дасе дадат супер модерни оръжейни системи и после Бой,Бой и само Бой по орките,докато неим уврат безмозъчните картуни!

    Коментиран от #88, #113

  • 29 Стойко

    5 86 Отговор

    До коментар #27 от "Кое е страшното...":

    Страшното е и за 21 700 орки които останаха завинаги на Украинска земя или изгорени в подвижните крематориуми които следват руските агресори...И ако това не е страшно здраве му кажи...Руски орки са пращани при СВЕТИ Петър а не Американци или от други народности...

    Коментиран от #46

  • 30 Бабати

    90 3 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Нали знаете, че кмета на Мариопол избяга от града преди две седмици.
  • 31 Трай си, барем...

    75 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Много си зле, "българке"!

    Коментиран от #114

  • 32 емил

    6 88 Отговор
    Руснаците са почнали леко да дават заден ход като се опитват да представят пред чугуните войната като война между тях и НАТО. След като не можаха да обяснят защо украинците не ги посрещнаха с цветя сега имат сложната задача и да обяснят защо ще загубят войната. Ако Украйна, така както се очертава ги натири в кучи задник те ще трябва да подпишат унизително примирие и да се изтеглят преди армията им да се е разпаднала и границите им да останат неохранявани. А граници с ядрени ракети не се отбраняват. Не че някой ще се засили да ги превзема, но те нали са си параноици ще започнат да спят лошо.
  • 33 Гост

    102 4 Отговор
    Голям майтап вече стана пропагадната на ДВ. Сами не се усещат, до какви висини на абсурда достигат. Азовстал бил пълен с цивилни, мирни граждани, пък руснаците воюват с някого.С кого ли? Сами със себе си, може би?
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 32 Отговор
    убийци
  • 35 орт

    6 73 Отговор
    На руснаци не трябва де се вярва.
    В Чечня гонеха терористи в Украйна бандеровци- иначе премълчават,че Степан Бандера е лежал три години в нацисткия концлагер Заксенхаузен- в Грузия агресори,В Чехословакия и Унгария контрареволюционери, Афганистан
    душмани и т.н Тръгнали Донбас да освобождават,освободете народи в Русия.
  • 36 Вович

    7 52 Отговор
    Преговори с кацапия няма как да има. Те самите не искат да преговарят, а само да поставят ултимативни искания. 54 дни от тридневния блицкриг и все още се държат като господари - арогантно и простовато. Дори и превземането на Мариупол вече е без значение, след като удържането му надмина и най-смелите очаквания дори на Украйна.
  • 37 Хххх

    81 2 Отговор
    Дойче веле покажете как Азовски звяр ,в контейнер убива наемник чужденец ,който иска да се предаде ,но тези хиени ги убиват ,това го правят от 2014 ход. в Донбас! В
    Мариупол котела има стотици наемници ,които нямат шанс да оцелеят,това е обичаната фашистка политика на комика!

    Коментиран от #54

  • 38 Матей

    74 2 Отговор
    Истината вече се знае от цял свят(от населението,не от ръководствата,те я знаят от началото,затуй слушаха Зеленски),остават доказателствата ,а те са в дупките под завода. Вече и на децата им е ясно кой е набутал мирното население в дупките (то между туй мирно население има и от тез дето Зеленски им раздаде оръжие де)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пацо

    64 2 Отговор
    Мариопул брой жители около 400000. Украински военни 12000 Азов и около 8000 войници морска пехота. общо около 20000. Руските сили в началото 40000. От тях днр,морска пехота и чеченци. По данни на руснаците има около 2500 човека в азовстал завода. Града е превзет от руснаците. Остава завода. От тези в завода около 600 са чужденци. Пленени украинци в мариопул около 2000 човека. Общо пленени от днр 3500. Убити военни украинци около 15000. Брой жертви цивилни и руснаци неизвестен. Някои бройки са приблизителни и е трудно да бъдат потвърдени от няколко източника за достоверност. В момента част от руснаците са изтеглени в други направления и броя на войниците е значително по малък от началото. Кога ще бъдат ликвидирани тези 2500 човека в завод азовстал? Вероятно до дни.

    Коментиран от #66

  • 41 Джо

    3 51 Отговор

    До коментар #22 от "Павел Николаев":

    Кремълската пропагандна мантра в действие. Браво.
  • 42 Някоя си

    56 4 Отговор
    Значи хиляди нацисти от азов държащи хиляди цивилни заложници за жив щит ....
  • 43 пента

    7 55 Отговор
    Никакво въображение нямат руснаците. Най-вече в лъжите си…
    Затова и 100% от пироните ги внасят (цитат от В. Матвиенко, голяма клечка в техния Парламент)
  • 44 Слава Україні! Героям Слава!

    64 8 Отговор
    Скоро татуираните нацита от Азов ще бъдат погребани в катакомбите на Мариупул. А след това ще дойде реда и на гнусните предатели и слуги на глобалните сатанисти.
  • 45 kkk

    73 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Укритията ще издържат бе, никой и не очаква да се срутят- няколко бункера дори могат и умерен по мощност ядрен удар да понесат. Само дето никой не може да живее вечно в бункерите- храната ще свърши все един ден, вода имат гарантирано от сондажи... Изходите от тези тунели са да кажем 50 и дедо Шойгу е заповядал да се унищожат 48 от тях- тунелите са ОК, но изходите са затрупани с десетки хиляди тонове бетон и стомана. Или излизаш от онези оставени 2 изхода и те посрещат подобаващо, или си оставаш в бункера и си умираш я от глад, я като Хитлер... А има и по-гадни варианти- Шойгу може да нареди да заустят отходните води на Мариупол в тунелите (правено е вече и ефектът е много бърз), а може и да докарат морето до тунелите... В общи линии в Азовстал има хиляди мъртъвци които все още мърдат... Но няма да е за дълго...
  • 46 и кво от това?

    2 29 Отговор

    До коментар #29 от "Стойко":

    Няма страшно.Загуби от 20 000 войници на 10-20 милионна армия са нищо съществено.Това са наборни войници и такива има много.
  • 47 Смехурко

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Народе????":

    Абе тебе мухите ли те хапят?
  • 48 Иванушка  🇷🇺

    56 3 Отговор
    "...Цивилните не вярват на руснаците. Виждат какво се случва в града и затова остават в помещенията на завода", казва Вершинин..." - да да, добре. А не ли че са Заложници на фашистите от Азов ? Пускайте Термо Баричните бомби и нека се задушават като плъхове мръсните Азовци.
  • 49 Стойко

    5 55 Отговор
    Днес от факти публикувахте прочучването на Алфа Рисърч , но не цялото а само за партиите -
    "Алфа рисърч": Рязък спад в подкрепата за кабинета, консолидация в ГЕРБ и мобилизация на радикалния вот
    Нараства неодобрението за Путин сред българите, има и обществен консенсус за евроатлантическата политическа ориентация на страната

    Коментиран от #53

  • 50 ДИД

    47 2 Отговор

    До коментар #18 от "Стойко":

    "100 хилядния Мариупол който е в Донецк" Човек, виж картата преди да пишеш глупости. Това са два различни града на километри разстояние. Как да ти вярваме на опорките..
  • 51 Пацо

    43 1 Отговор
    Информация за цивилни в завод азовстал в момента няма колкото да им се иска на някои това. Цивилни там няма сега! Ако сте гледали клипове с камари трупове в черни дрехи то това са Азов и които обличат върху бронежилетките и униформата работни дрехи. Броя на загиналите цивилни до момента в града не е малък но до сега не е обявен.
  • 52 ха ха хааа

    1 17 Отговор

    До коментар #1 от "kkk":

    Нема да прочетеш , ама е така , ше се изтропаш ...
  • 53 Така е

    4 36 Отговор

    До коментар #49 от "Стойко":

    "Алфа рисърч" представя и данни за обществените нагласи към войната в Украйна и действията на Русия, които показват сериозна промяна в традиционните нагласи на българите. Нараства неодобрението за руския президент Путин и модела на управление в Москва, има обществен консенсус за евроатлантическата политическа ориентация на България. Доверието към Руския президент от 44% през януари, спада на 18% през април.

    Коментиран от #59

  • 54 Миро

    18 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хххх":

    Наемниците са около 600 човека.
  • 55 Z-Z

    30 4 Отговор

    До коментар #25 от "Стойко":

    Ти ли се разписа на приемателния акт? Тъкмо да ги използват руснаците за панаирджийско стрелбище, че то вече не останаха военни цели. Няколкото комплекса словашки С-300 им бяха само за настройка на мерниците.
  • 56 Тиквата2

    6 39 Отговор
    Не искам такива освободители които унищожават всичко по пътя си. Украйна защитава земята си и ще победи агресорите.
  • 57 ми ,

    3 10 Отговор

    До коментар #24 от "Факт":

    Я кажи , сигурно имаш по-добра идея , къде да идат цивилните ...

    Коментиран от #85

  • 58 Танд

    4 42 Отговор
    Натовското оръжие е на светлинни гопдини пред раши ското. След като почнаха да пристигат тежките нападателни оръжия в Украйна, орките нямат много смелост да нападат. Днес колко ли мародери от якутия и чечения ще светнат в допотопните си танкчета като крушки?

    Коментиран от #64

  • 59 Стойко

    2 29 Отговор

    До коментар #53 от "Така е":

    Рейтингът на Путин пада, но все още 1/6 от българите го подкрепят
    Проучването на "Алфа рисърч" показва, че 46% от българите следят ежедневно и с подробности новините за военните действия в Украйна, реакциите на света и съдбата на украинските бежанци. Други 38% заявяват, че се интересуват от темата като цяло и по-общо, а едва 16% не проявяват интерес.

    Коментиран от #101

  • 60 Сър Джефри

    37 3 Отговор
    Ще има нацики препечени по украински със сос от чуждестранни инструктори ,а най отгоре чироз от генерал от неизвестна страна.Звучи малко гадно,но пък този който им е казал,че ще е хубаво ги е излъгал.В демократичния свят това е нещо нормално ,така,че споко.Каквото търсили,такова и намерили.Смятам,че всички са били възрастни хора ,отговорни за своите действия.Ашис то ашис анд даст то даст.
  • 61 защо

    35 1 Отговор
    нагло лъжат укрите - цивилни имало - искат да изкарат натовците през хуманитарен коридор като цивилни
    - затова руснаците са отказали - това е нагло - хуманитарен коридор за нацита натовци и наемншци
  • 62 ЧИНИ МИ СЕ ШО ДЕКА ТИА 60 ИЛЯДИ

    3 24 Отговор
    ПИЯНДЕТА И АМУДЖИ СА МАЛКО , ТРЕБАТ ОШЕ 20 ИЛЯДИ ОТИ 4-те ИЛЯДИ АЗОВЦИ ШГИ...ПОТРЕПАТ!
    ПОДВИЖНИТЕ" БАРБЕКЮТА " НЕ МОАТ СМОГНАТ ЗА ОРКИТЕ
  • 63 fake

    20 1 Отговор
    една вярна дума няма в този пасквил
  • 64 и кво от това?

    2 21 Отговор

    До коментар #58 от "Танд":

    Абе не е така.Съветското е на-доброто , но са взели някакви чукчи дето не могата да го използват явно.Не преви хубаво впечатление ,руснаците само да се страхуват от доставките на оръжие от нато.Та това не е оръжие а вторични суровини и пак ги е страх.Вместо да кажат: давайте каквото и да е и ние ще го унищожим заедно с екипажите.
  • 65 Буца

    6 28 Отговор
    Украинските Спартанци няма да се поклонят на рашиският агресор
  • 66 Бае Въло

    46 3 Отговор

    До коментар #40 от "Пацо":

    Не вярвам да ги избият. Ако беше цел, която непременно трябва да се неутрализира, то с ракети отдавна щеше да бъде изпепелен района. Целта на руснаците е да извадят наемниците живи, да им турят по халка на носа и да ги „разхождат по панаирите“. Затова толкова се бавят, затова не могат да се споразумеят с украинците за хуманитарни коридори, затова Макрон се обажда непрекъснато на Путин.
  • 67 АЗОВ... РУЛИТ

    5 40 Отговор
    ЖАЛКИ РУШЛЯМСКИ ПРИМАТИ, ОРКИ И ПОДЧОВЕЦИ, ОЩЕ ЛИ ВИЕТЕ ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ И ЗЛОБА,?
    "ЕСЕКИ КОЙТО ВЛЕЗЕ В АЗОВСТАЛЬ ЩЕ...УМРЕ" !!!
    КОЕ ТОЧНО НЕ РАЗБРАХТЕ?
    СЛАВА АЗОВ!!!! СЛАВА МАРИОПУЬЯ!! СЛАВА УКРАИНА!!!!

    Коментиран от #78

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Българин

    4 42 Отговор
    Украйна сега се сражава за свободата на целият цивилизован свят срещу Империята на Zлото. И Мариупол ще се превърне за украинският народ в това, в което за народите на СССР се превърна навремето Брестката крепост. СЛАВА УКРАИНЕ!
  • 70 като

    20 0 Отговор
    Райстага 45г. нали дойче хаха
  • 71 Мдааа а.... ти да видиш

    11 0 Отговор
    На около хиляда ХИБРИДИЯТА вече им вика хиляди....
  • 72 Грульо

    28 2 Отговор
    Сега тъкмо гледах клип на пленен украински танк, ударен от мина (вероятно своя, защото руснаците напредват и няма как да е тяхна), и в една раница имаше цивилни дрехи.
  • 73 КПСС БКП

    20 7 Отговор
    До 9 май УКрайна ще бъде освободена ! След това да се готвят за благородно освобождаване Швеция и Финландия !
  • 74 Антон

    26 2 Отговор
    Цялата статия е някакъв фейк. Преобладават думи като възможно е, вероятно, по непотвърдени данни и т.н. Единственото истински в статията са няколко факта - съществуването на завода там, географското положение на града, и това че е почти под пълен контрол.
  • 75 Тия армия имат ли или само банда азовци

    33 6 Отговор
    Да сте чули от началото на спец операцията, че има xоxленска армия и да сте видели някъде тя като цяло да се бие като армия.... ,а за летища, самолети и танкове да сте чули... всичко е издухано от руснаците!!!
    Слушаме само за скрити азовци в жилищни блокове, детски градини, болници, родилни домове или скрити зад мирни граждани използвани като живи щитове...

    Коментиран от #80

  • 76 ДаКастрирамеЖидаПаситт0

    26 4 Отговор
    Ако бяха краварете,отдавна да са пуснали някоя от техните "демократични" атомни бомби и да са приключили" хуманно" цялата операция .
  • 77 Азов

    5 29 Отговор
    Света видя истинските руснаци - нацисти, мародери, изнасилвачи, убийци. Винаги са се борели СРЕЩУ свободния свят.
  • 78 Култура миянко

    27 3 Отговор

    До коментар #67 от "АЗОВ... РУЛИТ":

    Абе пич вместо да раздаваш сърцераздирателни вопли,заминавай доброволец.Ще мачкаш орките,ако оцелееш и пари ще изкараш,ако не пък ще загинеш геройски за кауза и паметник може да ти направят.А сега какво: кийпад уориър,седиш на дивана ,цъкаш си ,избеснееш щото душа мъжка не трае и им теглиш една..Изобщо не е здравословно това.
  • 79 Факт

    19 2 Отговор
    ДойчеВеле - от Германия "информира" нас за станалото/ставащото в Украйна !? ( Ей , я си напиши името, да те зная кой си!) Май цивилните са цивилни чужденци наемници!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 akrigtan

    24 1 Отговор
    вчера имаше примирие ,да бяха ги пуснали ,значи са заложници . долни лъжливи нацисти .
  • 82 Нема лабаво

    23 1 Отговор
    На 9 май азовци, айдарци и т.н фашеги ще парадират на Червеният площад... добре опаковани в черни найлонови чували!!!

    Коментиран от #87

  • 83 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    3 21 Отговор
    УКРАЙНА ВЕЧНО ЩЕ ПОМНИ ТЕЗИ ПОД РАЗВАЛИНИТЕ НА АЗОВСКИЯ ЗАВОД А ИМЕНАТА НА ТЕЗИ НА „ПОВЪРХНОСТТА ”НИКОЙ В РУ.ИЯ НЯМА ДА ГО ИНТЕРЕСУВА☝
  • 84 JEFF

    3 21 Отговор
    Вече никой не е там . Спечели се време през което да се евакуират. Има тунели , които водят до сигурни и безопасни места . Всички са свободни. Азов ще пребъде . Русия отива при Москва . Путин е УБИЕЦ !
  • 85 Факт

    26 0 Отговор

    До коментар #57 от "ми ,":

    В Мариопул военни действия има от първия ден на войната. До днес никой от украинска страна не е казвал, че в подземията на завода има цивилни хора. Говореше се само за украинските войски. Преди ден, два от там се предадоха близо 1000 украински войника. Ти ако си цивилен и видиш, че толкова много войници се предават, ще продължиш ли да си мислиш, че там е най-сигурното място. Да не говорим, че има много клипове в нета, където хора от Мариопул твърдят, че именно от територията на завода до скоро са стреляли по цивилни, вклюително и със снайпери.
  • 86 Онзи

    7 1 Отговор
    Язовците как са??За тях е 1945година...
  • 87 Ушанка

    4 12 Отговор

    До коментар #82 от "Нема лабаво":

    И на 9 май Геювете още ще.."превземат" геройски...Марупол 😂
  • 88 Факт

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Ферид":

    Какви супермодерни оръжия, те руските не-могат да ползват. Нали някой трябва да ги обучи. Тива да не е да смениш един велосипед с друг.
  • 89 Мнение

    28 4 Отговор
    В подземията на Азовстал, на дълбочина до 30 м., укрепени с над 2м бетон и охранявани от Азов се намират лаборатории за изследване и разработване на биологични оръжия. Там в момента сa блокирани специалисти от САЩ и някои европейски държави, които са работили там до войната. Когато руските войски превземат подземията всичко това ще излезе наяве. Правителствата трудно ще прикрият и обяснят неприятната истина какво правят техни специалисти там и защо до момента са лъгали лицемерно. Разбира са ще опитат с отричане и дезинформация, на каквато сме свидетели досега.

    Коментиран от #97

  • 90 123456

    16 8 Отговор
    Само вчера е имало прехванати 358 разговора от тунелите до ръководителите на ВСУ, всички са били с молба да се предадат и отговора на всички е бил не. Решава се в момента дали ако до понеделник не се предадат да се наводнят тунелите. Единствената причина е да съхранят "банката" с информация която се намира там. Тя ще бъде неопровержимо доказателство какво са вършели украйнското ръководство и приятелите им. Тази сутрин се явила информация, че долу се намират над 5000 жени взети за заложници като голяма част от тях били бременни. Това спъва по-радикални действия. Гледах канал 1 на Руската телевизия. Това са новините от нея.

    Коментиран от #95

  • 91 Анонимен

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    А Джеки Чан през това време какво правеше?
  • 92 Палете свещите

    6 18 Отговор
    Русия изгуби войната

    Коментиран от #100

  • 93 JEFF

    5 19 Отговор
    Вече никой не е там . Спечели се време през което да се евакуират. Има тунели , които водят до сигурни и безопасни места . Всички са свободни. Азов ще пребъде . Русия отива при Москва . Путин е УБИЕЦ !
  • 94 Монгола

    14 3 Отговор
    Фашистите сецкрият в тунели под завода заедно с натовците които разработват биооръжия в лабораториите.
  • 95 Ушанка

    4 17 Отговор

    До коментар #90 от "123456":

    Не разбрах само,..кога 60 хиляди Пидори ще превземат градчето?!?
    "Прихванати" разговори от педалите и ПОДВИЖНИТЕ КРЕМАТОРИУМИ..има ли?!?😂

    Коментиран от #106

  • 96 сороснерес

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "лъвчо":

    Защо ли там се крият обикновени граждани?...защото това е тактиката на Азов...да се прикриват с тях...защото знаят че 90% населението в Източната част -Донбас,Харков,и др....са руснаци..затова заличават всичко след като губят тези територии..Само слепи не виждат това..Зеленски няма жалост към обикновени хора..този касапин специално инсталиран в Киев..за война.
  • 97 Кога ТОЧНО, ПЕД'РО?😂

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "Мнение":

    Дай дата 😂
  • 98 Къв хаха

    4 14 Отговор

    До коментар #3 от "Другарю Путин":

    Парад бе смешко рашките така се изложиха в Украйна СЛАБА Русия
  • 99 От страни

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "Павел Николаев":

    Ами...Българка е нанай... Няква окраинка е от нашите. Докато трепеха окраинци своите сънародници в Донбас тя не се обади, щото мъжа и е влачел от там "дроп" и "лут", а сега кога почнаха тях да ги трепят и се виде натесно.... Та само за това се обажда. В другите теми я няма грам и в темите за България също. Орева тука сайта вече с тия окраинци.
  • 100 8888

    13 0 Отговор

    До коментар #92 от "Палете свещите":

    Ще запаля, ама нито цените, нито живота ни ще се върне както беше преди месеци. Споменава се някъде, че в Германия започнали да съветват населението си как да ползва по-малко количество топла вода и да се ограничат в консумацията на определени храни. Ей го, при нас още няма ама нещо не ми върви салатката а е пролет. Който и да победи нас не ни чака спокоен живот.
  • 101 От страни

    18 5 Отговор

    До коментар #59 от "Стойко":

    Иска ви се. Рейтинга на Путин среди българите е едно 80%. Най малко.

    Коментиран от #103

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 МИНИМУМ 😂

    3 13 Отговор

    До коментар #101 от "От страни":

    Нали видя 4- та дърти БезРодни Отрепки дето подкрепят пичкин?😂
  • 104 Гнида

    16 3 Отговор
    Досега не съм виждал цивилен да се скрие при военен .... Ама нали пресата го пише .
  • 105 ще бъдат

    12 4 Отговор
    заровени там......заедно с американските ,френските е канатски наемници.....есесовците и останалата паплЪч......дарявям два чувала тревна смеска за крайна обработка !
  • 106 123456

    9 0 Отговор

    До коментар #95 от "Ушанка":

    Изобщо не вземам страна в този конфликт. Цитирам новини и от другата страна която не е представена.
    Зад този конфликт има една голяма игра в която губещи са обикновените хора. А за да има игра трябват поне двама играчи!
  • 107 Бумерангът на злото

    19 2 Отговор
    Време беше самозабравилите се нацисти, унищажавали мирно население 8 години подред с благоволението на Щатите , да си намерят майстора. Напред, братушки! Справедливостта и истината са на ваша страна!
  • 108 Тео

    18 1 Отговор
    Кои какво да разправя. Укрйнските неонацист и наемници се крият зад цивилни хора. Показват дечица Англичаните на дават вой защото там са офицерите от сарс. Нека руските войски ги изкарат живи. И да ги покаже на "демократичния" свят.
  • 109 Гост

    10 2 Отговор
    Рашките казват, че било бъкано с фашаги там и разни чуждестранни части. На кой да ваярваме?
  • 110 585

    12 0 Отговор
    Като видя ДВ не чета. По инерция го прочетох, стила е познат и вече бях сигурен в автора. Полицейският началник Вершинин казал ,но на какво е началник, откъде говори, в града или не, откъде я има тази информация ?? Явно е от предишния режим, защото повтаря, че има цивилни в Азовстал и ще бъдат убити. Това информация или дезинформация. Във Варна има много емигранти, от тях 10/15 % говорят смесен руско украински, останалите руски.
    Това ниво на пропаганда може да върви в Занзибар част от Танзания / бивща германска колония до ПСВойна ,но не и тука.
  • 111 гост

    11 0 Отговор
    Джендър Веле - на обекта отдавна има само военни!Аман от номера!
  • 112 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Един обикновен кмет? на кокаин!Като главния кокаинокомандващ!
  • 113 Цитат

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ферид":

    Тикво събудиииии се!
  • 114 Цитат

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Трай си, барем...":

    Да се чете бълХарка!
  • 115 Поредната

    12 0 Отговор
    Дойче Зеле фейк уйня, руснаците не са предлагали ултиматум а възможност да си спасят живота останалите в подземията чужди наемници и укронацистки башибозук от азов, галичина, десен сектор и прочие сволочь.
  • 116 1520

    13 0 Отговор
    сега ще се разбере койамерикански генерал е там

    Коментиран от #121

  • 117 Матей

    8 1 Отговор
    Снайперистите трябва да е добре прикрити. Поради това украинците нацисти не могат да им сложат пистолет във врата и който е с достойнство се предава,а другите се опитват да се измъкнат като цивилни
  • 118 Солнцепек

    12 0 Отговор
    За натовските мишки в Азовстал , солнцепек е много ефикасен .
  • 119 А защо се крият?

    10 1 Отговор
    Да излязат на улицата, да стрелят, да се съпротивляват и да се жертват за победата на Украйна.
    Кой, защо и какво ги спира?
  • 120 ПАРАНОЯТА НА ПУТИН

    0 8 Отговор
    МОСКВА ПОТЪНА, ГЕНЕРАЛИТЕ СА В ЗЕМЯТА, МАРИУПОЛ НИ ШАМАРОСВА......НАПИНЯМЕ СА И.....НИЩО..,
    .ША има чистка
  • 121 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    0 8 Отговор

    До коментар #116 от "1520":

    Май пак некой руски генерал ША даде фира.....по презункция
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: