Тема: Украйна

23 Май, 2022 12:06 4 125 110

Всички руски сили са хвърлени в Луганска област

  • руска армия-
  • украйна-
  • русия-
  • руски войници-
  • луганс-
  • луганска област-
  • война-
  • донбас-
  • татяна ваксберг

Кои са новите градове, за които умират руски войници в Украйна

Всички руски сили са хвърлени в Луганска област - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната изглежда замряла, но усещането е измамно. Русия се съпротивлява на украинската армия на север и се опитва да настъпва на изток. Основната ѝ цел в момента е да превземе целия район на Луганска област, пише "Свободна Европа".

Под „целия“ се има предвид не само онази територия от областта, която преди 8 години се самопровъзгласи за „Луганска народна република“ (ЛНР), а истински цялата административна единица от картата на Украйна. Другата ѝ цел е да удържи свои позиции на север от Харков, на самата държавна граница. На всички останали места руската армия нанася удари, но нито печели територии, нито има тактика, която да подсказва, че тя иска да напредне.

Тук сме събрали информация за превзетите земи и за това защо е важна битката за едно или друго селище. Данните са от разяснения на военните експерти Сергей Грабский, Олег Жданов и Юрий Фьодоров, както и от съветника на украинската президентска администрация Олексий Арестович и от американския Институт за военни изследвания (Institute for the Studies of War). Информацията не може да бъде потвърдена независимо.

Луганска област. Наистина ли Русия я превзема?

Официалните съобщения на украинските власти изброяват местата на най-активните боеве, които се водят в момента, но ги посочват не като части на Луганска област, а само като населени места – Северодонецк, Попасна, Лисичанск, Рубежне, Белогоровка. В превод обаче тези места са последният район на Луганска област, който Русия не е превзела.

Централният град в този район е Северодонецк. В момента руската армия се бори да го обкръжи, но боевете продължават вече седмици с много слабо руско придвижване. Името на града може да обърка читателя, че той се намира в областта Донецк, но всъщност това е град на Луганска област. Преди 8 години в него търсят подслон много украинци, които бягат от териториите, завзети от проруските сепаратисти. Картата позволява да разберем на какво пространство се водят сегашните най-ожесточени битки – диаметърът му е приблизително 120 км. Това изчисление е на редакцията и не е било потвърждавано от експерт. По експертни оценки Русия е струпала в тази част на Украйна основните си сили. Предполага се, че целта ѝ е да може да посочи пред президента Путин един конкретен район, който тя е превзела изцяло.

Какво е нужно, за да се обкръжи Северодонецк

В последните пет дни руската армия е съсредоточена върху превземането а цялата линия между два града, разположени близо един до друг. Единият е Попасна, за която руската армия воюва два месеца и която от 8 май се смята за превзета от Русия, без това да е официално потвърдено. „От Попасна остана само пепел“, каза президентът Зеленски на 8 май. Този град е сред онези, които украинците наричат „втори Мариупол“ – тоест град, който е почти напълно разрушен. Вторият град е Бахмут, за който досега не сме чували. Разстоянието от него до Попасна е около 30 км. Русия се стреми да ги „свърже“, като обкръжи Бахмут, а след това да използва превзетото като „трамплин“ за обкръжаването на централния град Северодонецк. Според Олексий Арестович в района на Бахмут руската армия има "някакви шансове" за успех.

Втори опит след разгрома на Русия в малката Белогоровка

Близо до Северодонецк има още един град, който Русия се опитва да обкръжи, за да превземе. Това е Рубежное (Рубижне). За да го хване в обръч, на 11 май Русия започна да преминава река Северски Донец в района на Белогоровка (Билохоривка). По данни на Института за военни изследвания това преминаване е било извършено от 550 руски войници от 74-а бригада. 485 от тях са били убити, а 80 единици бойна техника са били унищожени.

Този епизод от войната е сравним с изпращането на необучени бойци на Росгвардия към Киев през март, когато те преминаха по един от мостовете на Киев в незащитени превозни средства и бяха взривени от украинската армия. Според експерти, цитирани от Ню Йорк таймс, убитите в района на Белогоровка не са могли да разчитат на дронове, апарати за нощно виждане, тактическа подготовка и „здрав разум“ на генералите, които са ги изпратили в обречена мисия. В събота стана ясно, че Русия се готви за втори опит в пресичането на реката.

Какво стана с Донецка област

Тя е поизоставена от руската армия, защото всичките сили са хвърлени в района на Луганска област. В момента единствените активни военни действия се водят в района на селището Авдеевка. Там руските сили практически не отбелязват напредък от дни, но очевидно нямат и такава задача, основната им цел е съседната Луганска област. По подобен начин стоят нещата и в южните и централни райони като Херсон, Кривой рог, Николаев – боевете продължават, но резултатът от тях е смърт на цивилни и взаимно изтощение, а не превземане на територии.

Ново име: Волчанск

Около 10 май руската армия се отказа да превзема Харков (Харкив), след като не успя да го направи за близо 80 дни настъпление. Само че до Харков и в момента има фронтова линия с боеве, в които руските войски се стремят да не допуснат украинците до държавната граница с Русия. Причината е в малкия граничен град Волчанск (Вовчанск), който е само на 74 км от Харков. Той е под контрола на руската армия от самото начало на войната на 24 февруари 2022 г. През него минава железопътна линия, по която Русия и досега доставя гориво, муниции, храна и медикаменти на частите си, разположени в Южна Украйна. По този път например минаваше оборудването за руските войски, ангажирани в бомбардирането на Мариупол.

Ако украинските части превземат Волчанск, това би намалило възможностите на Русия да екипира южните си поделения. От другата страна на границата е руският град Белгород. Той е само на 55 км от Волчанск. В момента там са разположени резерви на руската армия, в това число и системи за залпов огън „Искандер“, твърди Олег Жданов. Той допуска, че това оръжие идва или от Беларус, или от руските части, изпратени преди месец от Далечния Изток. В същата Белгородска област на Русия отскоро са разположени и военно-ремонтни части, където вече се извозва повредената руска техника.

Автор: Татяна Ваксберг

Татяна Ваксберг е главна редакторка на Софийското бюро на Радио Свободна Европа от 2018 година. Работила е в БНТ, Радио Свободна Европа, Радио Свобода, Дойче веле и Le Courrier des Balkans. Била е кореспондентка в Хага и Вашингтон.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Видях автора

    85 19 Отговор
    И отказах да чета! 😂

    Коментиран от #9, #21, #27, #31, #53, #73

  • 2 Софиянец

    27 72 Отговор
    Груз 200 ги зове, слава на Украйна!
  • 3 сокереZ

    73 19 Отговор
    Много ви здраве на залупеняците, но всички руски сили в Украйна са 1/10-та от руската армия.

    Коментиран от #17

  • 4 Грульо

    67 14 Отговор
    "Всички руски сили са хвърлени в Луганска област"

    Хаха, туй ако е вярно, но не е, Украйна ще бъде изравнена за 1 седмица, бе. :D
  • 5 Иванушка  🇷🇺

    60 15 Отговор
    Джендо отново с фейкови новини и "анализи"
    Явно Окрайна бълбука с огромни мехури и всички сили са хвърлят за да запушат зейналите като масов гроб
    пробойни 😄😄😄
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 според последни данни

    17 42 Отговор
    около 4 млн руснаци са напуснали русия.

    Коментиран от #22

  • 8 Аууууу

    30 8 Отговор
    Айде бе-ама всичките ли...??? А тия около Одеса-ами около Мариопол...ами около границата им на север с Украйна...-??? Ама баш са всичките-да знаете..
  • 9 читател

    20 50 Отговор

    До коментар #1 от "Видях автора":

    Много дълбоко ви бърка автора на путинските пропагандисти затова.

    Коментиран от #14

  • 10 Хихихи..

    40 17 Отговор
    Абе нацита умрели,със скубани вежди и гей-паради Россията не се побеждава бе,измислете нещо друго..
  • 11 Потрес

    35 10 Отговор
    Луд умира няма, ЖамbаZ почини си ве, ще изтрещиш и по-лесно, ше хванеш 🐒 пъпка!
  • 12 Хахаха

    44 12 Отговор
    Радио Свободна Европа.... Дойче зеле.... Хахахахахахахахахахахахахаха
  • 13 Теле

    38 8 Отговор
    Айде пишете нещо реално, уляхте се от глупости. Не сме толкоеа прости
  • 14 Не бърка

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "читател":

    а простотията всява смях и подигравки! Ти от дека падаш? 😂
  • 15 Някой

    42 15 Отговор
    Русия бавно и методично изтощава украинците . Постигна огромна победа с Мариупол и Азовстал . По подобен начин ефективно продължава с артилерия и обкръжаване на ВСУ по места . В малки котли , както ги наричат . До две седмици ще са чувствителни напреднали

    Коментиран от #43

  • 16 Володимир

    12 40 Отговор
    С омощта на нашите приятели от НАТО, до края на годината ще стигнем до Москва и ще измъкнем Путин за да го съди международен съд, за престъпления срещу човечеството. Слава на Украйна.

    Коментиран от #25

  • 17 Ххх

    41 9 Отговор

    До коментар #3 от "сокереZ":

    Всъщност истината е, че руската армия в операцията е 3 пъти по-малобройна от украинската
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 хихихихиии

    18 10 Отговор
    "Русия се съпротивлява на украинската армия на север..."
  • 20 Хихи

    15 39 Отговор
    Рашистките войски се състоят от чеченци, буряти, чукчи, якути и тем подобни диванета. Възможно най-долното ниво на човечеството. Пушечно месо. На кой му пука...

    Коментиран от #23

  • 21 И какво

    12 25 Отговор

    До коментар #1 от "Видях автора":

    общо има това със статията, чукча? От рушист не можеш да очакваш умно действие.

    Коментиран от #24

  • 22 Ам, чи

    10 17 Отговор

    До коментар #7 от "според последни данни":

    Последният да угаси лампата. На кой нормален човек му се живее в тая дива азиатщина?...
  • 23 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хихи":

    Аааа, ясно. Ти явно си от някоя висша раса.
  • 24 Ами

    16 5 Отговор

    До коментар #21 от "И какво":

    има общо с автора! От се не сети? Не е трудно, като от него все бозъ излиза! 😂
  • 25 Ели

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "Володимир":

    Ще стигнеш на баба си фърчилото. То не е като да даваш интервюта и да посрещаш гости от НАТО.
  • 26 Бъдете сигурни!

    22 7 Отговор
    След Крим,Русия ще си присвои Донецк и Луганск...!Въпрос на време,а не дали ще стане в действителност...!
  • 27 Ам,чи

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Видях автора":

    Той, автора, ако те види какъв си мунчо...

    Коментиран от #30

  • 28 Претоплена новина

    31 6 Отговор
    Срам и позор за НАТО. Плъховете, предали се в „Азовстал“:
    - Канадският генерал Тревър Кадийо - ръководил 18 лаборатории, които се занимават със смъртоносни вируси като Ебола или Нипа.
    - Американският генерал Роджер Клотие
    - Американски адмирал Ерик Олсън – специалист по спец. операции и тактическо ядрено оръжие Ерик Олсън
    - Инструктори - израелци от ЦАХАЛ (водене на бой в градски условия с тактика „Жив щит от граждански лица“)
    - Старши офицери от френското военно разузнаване (обучене на укро-нац.батальоните в използване на противотанкови комплекси, контрабатарейни системи и аероразузнаване.
    - Сътрудници на германското разузнаване BND (обезпечаване контраразузнаване на фронтовата и прифронтова зона)
    - Cпециалисти на британското разузнаване MI-6 (указания на ръководителя на офиса на Зеленски, Андрей Ермак, лично наблюдавал всички кървави постановки от Буча, Краматорск, готвещите се провокации в Ирпен и на др. места).
    - Офицери от САЩ, Канада, Германия, Франция, Италия, Турция, Швеция, Полша и Гърция.
    - Много неунищожена документация, за която на азовци не им е пукало.
    - И много други интересни неща...

    ФАКТИ май нещо ви е убягнало?
  • 29 деИМПЕРИИфикация

    9 27 Отговор
    Бийте се украинци, бийте и поставете на колене империята. Покажете, какво я очаква всяка империя опитала се да надигне имперската си глава отново. Освободете народите от империите.

    Коментиран от #32

  • 30 Ами

    4 7 Отговор

    До коментар #27 от "Ам,чи":

    крий се тогава дъ тъ не видят! 😂 Ама онуй тъпуту в Банкя нали те е видяло! 😂
  • 31 И какво

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "Видях автора":

    общо има това със статията, чукча? От рушист не можеш да очакваш умно действие.

    Коментиран от #37, #78

  • 32 бае Въло

    15 4 Отговор

    До коментар #29 от "деИМПЕРИИфикация":

    Ми те не останаха украинци, бе момче! Тия, дето са на нашите плажове, нещо не им пука.
    Я иди на помощ.
  • 33 Десет копейки

    7 4 Отговор
    Не чете, а пише. Що е то?
  • 34 нено

    18 5 Отговор
    Този джамбазин не му чета глупостите, Русия ще победи!
  • 35 Иван

    5 20 Отговор
    Във военната база в Германия, министъра на отбрана на Америка каза на всички държави в НАТО, че Украйна трябва да спечели войната, за някой от тези държави като България например трябва да ни е ясно, че като не даваме техника, ще даваме пари. Американците са хитри, така че няма само те да плащат сметката. На срещата на Г-7 събраха набързо 20млрд. И накрая счетоводителя връчва сметката на руснаците, който ще плащат докато свят светува, както германците плащат на еврей и американци след края на ВСВ и до сега.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ами

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "И какво":

    тъз глупост я пита вече! Дъ не забраи? 😂 Та да повторя тогиз! Има общо с автора! От се не сети? Не е трудно, като от него все бозъ излиза! 😂
  • 38 сокереZ

    20 5 Отговор
    Джамбо още ли не са го уволнили поради невменяемост. Шефът му знае ли какви глупости пише?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Умоф

    11 4 Отговор
    Аве жамбазе пак си ял сурови гъби или мухите те хапят
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дарявам заплатата

    10 4 Отговор
    На всеки, който физически би обичал ДжамабазсГнилияПомак
  • 43 Ами ...

    5 10 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Тази стратегия до сега не се увенча с успех никъде. Няма причина да се случи и сега. Ето ти малко материал за размисъл: Силите на РФ, прехвърлят подкрепления към позициите си на ЗАПАДНИЯ бряг на река Сиверски Донец, в опит да ги задържат, вместо да се оттеглят на източния бряг и да използват реката като елемент на отбраната си. Реката е зад гърба им. Понеже генералите им не са глупаци, единствената причина за подобно нещо, може да бъде факта, че реката е непреодолимо препятствие за бягащите. Чеченските заградителни отряди явно не стигат. С такава боеспособност (или по-скоро с липсата), нищо и никъде не може да бъде постигнато.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 az #Контрапропаганда

    11 2 Отговор
    "Русия се съпротивлява на украинската армия"....
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Ваксберг, Ваксберг, фамилията ти казва всичко! 🤣

    Коментиран от #55

  • 46 Украинска поговорка

    7 14 Отговор
    Да би в Русия стояло не би на ГРУЗ 200 станало! СЛАВА УКРАИНЕ!

    Коментиран от #58

  • 47 Империята на Zлото

    8 13 Отговор
    Е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде унищожена. А руснаците да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ха ха ха

    1 3 Отговор
    абе плазмдяк мазен не/доклатен - как може да си такава утайка
  • 51 Хихи

    7 7 Отговор
    Само като си представя на едно безкрайно поле 29 хиляди гиберясали путлерасти и ми става едно хубаво, хубаво...

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хихи

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Видях автора":

    Ми като не четете, излезте от Факти бе! Факти, не бъдете лоши, хората искат да четат руска пропаганда, на такава са свикнали вече колко години!

    Коментиран от #59, #77

  • 54 арестович

    4 2 Отговор
    е най-обективнио на планетата хаха
  • 55 Ами ...

    5 10 Отговор

    До коментар #45 от "az #Контрапропаганда":

    Напротив. Погледни картата. На север и юг са украински контранастъпления (Херсон и Волчанск). В центъра, войските на РФ се опитват да обкръжат Северодонецк. Рано или късно, РФ ще трябва да прехвърли войски на север и юг. Между другото вече прехвърля в Херсон. Скоро ще започне да прехвърля и на север - от вчера се водят активни сражения за Волчанск. Няма време за котли, обсади и други такива. Ако в следващите дни не успеят да превземат Северодонецк, ще трябва да се оттеглят и да бранят комуникациите си на север и юг. Вече може и да е късно.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 4ти километър

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "Хихи":

    Нали знаеш кой сам се смее на „умотворенията“ си?
  • 58 Хващай груз 200

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Украинска поговорка":

    И за Украйна
  • 59 Ами

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хихи":

    пък се не сети! От бе? Ни беше трудно? 😂 Пропагандата е за глупаци! 😂 За туй ни я читем дечко!
  • 60 Таласъма

    10 3 Отговор
    Наблюдаваме много интересна тактика на руската армия. Руснаците съвсем съзнателно оставят свободни пътищата и мостовете за отстъпление на отстъпващите украински части от фронтовата линия.
    Целта е украинските военни да не влизат в градовете и да ползват жив щит там.
    Целта е да бъдат намалени жертвите при сраженията.
    В Мариупол украинската армия загуби 20000 военни.
    Украинците не искат да повторят съдбата на своите от Мариупол и охотно ползват свободните пътища, оставени им от руските войски.
  • 61 Умоф

    8 4 Отговор
    Джамбазоо защо не пишеш колко западни военни са арестувани в азовстал

    Коментиран от #62

  • 62 Ами ...

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Умоф":

    Ха, де! И аз това питам. 😀
  • 63 Пешо

    13 2 Отговор
    Умират не руски войници… а майка ти да Духавлес на Американците !! С парите от платената статия да си купите цялото семейство свещи !!!
  • 64 0808

    2 1 Отговор
    .... не чета ДД и дойче зеле...казах
  • 65 Истината

    5 11 Отговор
    Невъзможно е да бъдеш едновременно uнmелuгенmен, nочmeн и pyсофuл. Ако си uнmелuгенmен и nочmен, никога няма да си русофил. Ако си nочmен но симпаmизираш на Русия, то uнmелuгенmносmmа mи е под въпрос. А ако си uнmелuгенmен и nодкpenяш Русия, значи си всичко друго но не и nочmен!
  • 66 Панов

    1 9 Отговор
    Губят и последват сесерето в разпад.
    Русия се застреля в главата
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Истината

    4 7 Отговор
    Невъзможно е да бъдеш едновременно uнmелuгенmен, nочmeн и pyсофоб. Ако си uнmелuгенmен и nочmен, никога няма да си русофоб. Ако си nочmен но симпаmизираш на САЩ, то uнmелuгенmносmmа mи е под въпрос. А ако си uнmелuгенmен и nодкpenяш САЩ, значи си всичко друго но не и nочmен!

    Коментиран от #88

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ти кой

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Подкрепяш Путин":

    Искаш да подкрепям икр фашисти ли
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дзъ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Видях автора":

    Ти още като си видял буква в 1ви клас си се отказал да четеш…

    Коментиран от #80

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ми не знам?!

    6 1 Отговор

    До коментар #75 от "Тредстоун":

    Но последно виеха на умряло плъховете от подземията на Азовстал...!И се предадоха(евакуираха...) най ,,безстрашно",с гордо развят бял байряк...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хе,хе...!

    2 2 Отговор

    До коментар #79 от "касата":

    Та той се учи от Комика - Зеленски и Боксьорчето-Кличко...!Те не отиват на фронта,с само философстват и Путин и той така ..!
  • 84 АЙДЕ ГЪЧ

    5 2 Отговор
    САМО КАТО ВИДЯ ЧЕ DЖАМБАZ Е СЪЧИНИЛ ПОРЕДНИЯ ПАСКVИЛ И НЕ ГО ЧЕТА , ЩОТО Е ЯСНО ЕДИН ZOMБИRАН ПОМАКЕR КАКВО ПИШЕ ЗА 5$.............!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Историята не

    2 4 Отговор

    До коментар #85 от "коолс":

    Но настоящето ДА! БАЙДЪН му викат! И тук по Европа има още кът него смотани! 😂

    Коментиран от #87, #94

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 глупости

    3 5 Отговор

    До коментар #68 от "Истината":

    Българите не мразим Русия, а я съжаляваме. Това е едно чуство когато видиш изпаднал заблуден човек и просто му подаваш ръка за да му помогнеш.

    Коментиран от #93

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 майтаки

    5 3 Отговор

    До коментар #44 от "Иван":

    Ако не ти е ясно, океаните са вече най-голямия кошмар за бившите им господари. Подводните дронове с ядрен двигател си седят потопени с години и само чакат на гюме. Защо мислиш не са ги докарали по-наблизо, че украинците да ги ползват за летище?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ъхъ

    3 5 Отговор

    До коментар #88 от "глупости":

    Същото изпитваме към най вредната нация на света САЩ, предизвикала десетки войни и цветни революции, разиграли хиляди интриги, съсипали десетки държави и стотици милиони човешки съдби! Ама тъй като погледна, май и съжаление не заслужават! Ти ко ши каиш? Ъ? 😂
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ъъъъ

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ъъъм":

    значи още спиш! 😂

    Коментиран от #101

  • 98 майтаки

    5 3 Отговор

    До коментар #92 от "Матросов":

    Искандер М, крилата ракета? Ти сериозно ли?
    Виждам, че ти е пълна боза военната техника. Крилати ракети са Калибър и разновидностите му X... А американските са Томахоук (1981) и дали не ги ползваха в Сирия срещу летището на Асад с успяваемост 9 от 60? САЩ няма хиперзвукова ракета, нито защита срещу такава. Пейтриътите са аналог на С-300, с малко по-къс обсег. Смешен си много!
  • 99 А на теб ПомакПростДжамбазов

    3 3 Отговор
    Да ти хвърлят един здрав бой и да се приключва с ОлигофренскитеТиПисаници.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ъъъм

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Ъъъъ":

    Прав си, ти жена със сигурност нямаш 😅🤣

    Коментиран от #103

  • 102 Матеосов, седни

    1 3 Отговор

    До коментар #92 от "Матросов":

    Не си подготвен.
  • 103 Ъъъъ

    0 1 Отговор

    До коментар #101 от "Ъъъм":

    И тук си "в час" кът с останалото! 😂 Дека та фанаха? 😂
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 майтаки

    1 2 Отговор

    До коментар #105 от "майтаки":

    Правописна грешка, скоростта е в "км/сек"...
  • 108 майтаки

    1 3 Отговор
    Е да де... 2000м/с или 2км/с... Абе 5.8 маха

    Коментиран от #109

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: