Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Юни, 2022 11:50 6 229 99

Ще внесе ли войната в Украйна разцепление в ЕС

  • русия-
  • украйна-
  • санкции-
  • европейски съюз-
  • нефт-
  • газпром

Киев иска веднага да получи оръжия, боеприпаси и пари, значи ще се сближава с онези, които му предоставят всичко това

Ще внесе ли войната в Украйна разцепление в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна стана фактор за разцепление в ЕС, а подходът на Киев задълбочава политическите пукнатини в Европа, отбелязва кореспондент на санктпетербургската агенция РОСБАЛТ в украинската столица.

Украинските медии учудващо активно лансират идеята на британския премиер Борис Джонсън за създаване на политическа, икономическа и военна организация, алтернативна на ЕС, поначало включваща Украйна. Предвижда се в този "нов ЕС" да влязат страни, разочаровани от прекалено умерената политика на Брюксел: Великобритания, Полша, Украйна, балтийските, много вероятно – Словакия и Чехия, а по-късно и Турция. Ясно е, че зад тази организация ще се мержелее мощният съюзник на Великобритания – САЩ, пише авторът.

Основната разлика на новата общност от ЕС е, че тя ще обедини държави, които силно държат на своята независимост, либерални са в икономиката и доста нетолерантни към Русия. Което не се вписва в критериите на ЕС, чиито членки трябва да жертват голяма част от своя суверенитет и да градят икономика по общоевропейските правила.

Официален Киев отначало не прие британската идея, но и не я отхвърли. Украйна естествено би предпочела просто да влезе в ЕС, отколкото да се въвлича в авантюра с нов съюз. Още повече че в началото на руската "военна операция" европейците, без много да му мислят, обещаха на Киев много работи, включително бързо влизане в ЕС. После обаче охладняха. "Стара Европа" съвсем не гори от желание да приема страна, която никак не е богата, а при това там текат и бойни действия. А европейските столици не искат и още по-силно да се скарат с Москва, изтъква аналитикът.

Сега украинското ръководство чака 23 юни, когато се очаква лидерите на 27-те страни от ЕС да решат дали да предоставят на Украйна кандидатски статут, за да започнат официални преговори за членство. Но ако го направят толкова бързо, ще протестират Албания и Северна Македония, които чакат такъв статут от много години.

В крайна сметка е твърде вероятно европейските лидери да се ограничат с мъгляви изявления за "европейската перспектива" на Киев. Днес обаче на Украйна не ѝ е до подобни формули и дълги процедури. Затова след такъв завоалиран отказ Киев много вероятно ще започне сериозно да разглежда британското предложение.

От принципна важност тук е и военният фактор. Украйна иска веднага да получи оръжия, боеприпаси и пари. Значи ще се сближава с онези, които ѝ предоставят всичко това. А според Ариана Антеза от Института за световна икономика в Кил след началото на руската инвазия само Лондон е отпуснал на Киев икономическа и военна помощ в по-голям размер от целия ЕС. А Полша е подпомогнала Украйна повече, отколкото Германия, Франция и Италия, взети заедно. Балтийските страни също опразниха здравата арсеналите си в полза на Украйна. Чехия ѝ изпрати танкове и бронирани коли, а Словакия съобщи за зенитни ракетни системи С-300 и тежки гаубици.

Украинският президент Володимир Зеленски представи междувременно свой план, предвиждащ да бъде освободена цялата територия на Украйна. Този подход само задълбочава появилите се политически пукнатини в Европа. Според украинците светът необратимо се е променил след 24 февруари и новата реалност изисква нови обединения. А новите предизвикателства (не само военните действия в Източна Европа) диктуват нови подходи с цел отпор на заплахите. Затова нищо чудно инициативата на Джонсън да се превърне в зърно, попаднало там в благодатна почва.

Остава обаче отворен въпросът доколко Полша или балтийските страни, или пък Чехия и Словакия са готови "да компрометират" отношенията си с Брюксел. И няма ли заради Украйна Европа пак да се разцепи на "стара" и "нова"? И не е ли това същинската цел на Лондон, а може би и на Анкара, пита се киевският наблюдател на РОСБАЛТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    84 12 Отговор
    Не разцепление а РАЗПАД

    Коментиран от #22, #26

  • 2 плюс минус

    97 11 Отговор
    Ще внесе ли войната в Украйна разцепление в ЕС?
    Защо Президентът Зеленски не изпрати майките с деца в западна Украйна?
    Там няма война, там те имат близки, роднини и познати, все пак са си в родината?
    Защо ги запрати по четирите крайща на света и в България?
    За да ги храним и да се грижим за тях, а той да иска, да иска и пак да иска оръжие и пари?
    .
  • 3 А здрасти

    77 5 Отговор
    Здрасти-отдавана това разцепление е факт...Не сме забравили "европа на две скорости" или "каквото кажат началниците" или" суверенитета ни минава през Брюксел"... За какво единство можем да говорим-като в различни части на ЕС живеят по различен начин-доходи и т.н...???
  • 4 Пенсионер

    69 8 Отговор
    ЕС не е единен . Унгария е руски троянски кон. Богатият Запад го играе лицемерно. На думи изисква санкции срещу Русия, а в същото време ги заобикаля. Защо само България и Полша са без руски газ? Нали всички късаха ризи, че няма да плащат с рубли? Явно богатите са свикнали да си богатеят, а масрафа да им го плащат бедните. И на тоя фоу искат зорлям да приемаме еврото, да се откажем от националния си лев и да влезем в разпадащата се еврозона

    Коментиран от #8

  • 5 Бг-Кирето

    48 1 Отговор
    Ние ще влеземе първи във всякакви съюзи защото сме от солидарните!!
  • 6 Зззз

    57 6 Отговор
    Държави,които държат на своята независимост ? България не е сред тях за съжаление.

    Коментиран от #31

  • 7 Бавно но славно

    12 70 Отговор
    За Рашия вече няма информация къде ще членува или дори къде ще съществува.
  • 8 Зззз

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Абе пенционерино ти сега ли го разбра? И разбра ли 60 лв ковид добавката ще се включи ли версията, че погледнах инфобюлетина на НОИ май няма такова нещо.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 68 Отговор
    Явно не знаете,та да ви кажа-Безплатно!Войната в украйна ще взриви русия и от огромната държава ще се народят множество малки държавици,които ще бъдат под контрола на 666!това постигнахте ,лудинофили!
  • 10 Панов

    7 72 Отговор
    НАТО е САЩ и Великобритания. Между тях няма да има разцепление. Другите в НАТО са или притурка или консуматори паразити като Германия и България .
    За Украйна тръгват доставки на супер безаналоговите ракетни системи HIMARS, оръжие от бъдещето на Локхиид Мартин.
    Има и други изненади за рашизма.

    Коментиран от #14, #65

  • 11 Е затова

    54 4 Отговор
    САЩ използва Украйна и тази война! За да съсипе Европа! Основният принцип на САЩ! Разделяй и владей! Но Турция в тази група на продажници, не би се включила!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 проф. Кантарджиев

    44 6 Отговор
    Избягвайте близки срещи с лица от Украйна. Спин, туберкулоза и какво ли не
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 54 Отговор

    До коментар #10 от "Панов":

    Те от 10дни са там и вече има обучени да работят с тях.Имаш неточна инфо.Гаубиците също вършат работа.В момента руснаците с тези С300 не могат да спрат удари във вътрешноста на русия нито да опазят моста на крим.иде......Жежко лято!пак ви казвам инфлацията ни е най малката грижа.......

    Коментиран от #33, #35

  • 15 фактите

    51 2 Отговор
    Докато ЕС се "управлява" от жени включително и такива изглеждащи, като мъже този Континент и съюз, ще загива! Може да звучи сексистки по каноните на еврогейзките "ценности", но е Факт!
    Некадърната Урсула е поредната кирка, копаеща гроба на Европа!

    Коментиран от #34, #93

  • 16 ПО СКОРО

    3 54 Отговор
    РАЗПАДА ЩЕ Е В РУСИЯ, ТО ВЕЧЕ КИТАЙ ИЗКУПИ ЕДНА ТРЕТА ОТ СУРОВИНИТЕ НА РУСИЯ КАКТО Е ТРЪГНАЛО ВСЕ НА ЗЛЕ ЗА РАШКИТИ Е.
  • 17 оня с коня

    1 43 Отговор
    Идеята е да се направи снимка на путин на фона на планина от Книги.А е известно че Фотографският Похват да бъде накаран Снимания да се усмихне с репликата "Кажи Зеле" предизвиква единствено Изкуствени Усмивки,Затова и находчивият фотограф изненадващо е запитал путин дали е Чел всичките тия Книги...след което Путин се засмива От сърце на наивния въпрос и Снимката става "за Отличен 6"!

    Коментиран от #84

  • 18 Тошо

    44 1 Отговор
    С ВОЙНА ИЛИ БЕЗ ЕС НЯМА НИКАКВО БЪДЕЩЕ ПОНЕЖЕ МАЛКИТЕ СТРАНИ В ПЕРИФЕРИЯТА СЕ ЯВЯВАТ ДОНОРИ НА ГОЛЕМИТЕ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ.ТЕЖКА БЮРОКРАЦИЯ И КОРУПЦИЯ И НИКАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ.ГРАЖДАНИТЕ НА СЪЮЗА НЕ СА ДОВОЛНИ И ЩАСТЛИВИ ОТ СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.ПОМОЩИТЕ ЗА УКРАЙНА И ВЪОРЪЖАВАНЕТО НА СТРАНИТЕ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО НЕЗИМЕННО ВДИГАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ.
  • 19 Нов европеец

    38 3 Отговор
    Да, и то скоро. Англичаните се измъкнаха най-блоголучно и с печалба от ЕС, но ние дребните риби ще ядем голата опашка, ако се отделим.
    Англичаните са планирали разпада на ЕС и са подготвяли заедно с краварите войната. И те искат да има война (демек още печалби), но тая война да е световна и да не е при тях.
  • 20 Анализатор

    4 32 Отговор
    След време тялото на ботокса ще бъде изложено в мавзолея на Ленин...
  • 21 европеец

    3 26 Отговор
    Много им се иска на някои индивиди, ама няма.

    Коментиран от #24, #32

  • 22 хъ хъ

    5 37 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Разпад на монголската псевдо-държава.
  • 23 за съжаление

    28 1 Отговор
    Всички са слуги на някакви чужди интереси.
    Тук, освен подстекателства за вслизане във война, друго не може да се прочете от 2 месеца насам.
  • 24 ПБФ

    23 2 Отговор

    До коментар #21 от "европеец":

    Какъв европеец си ти?
    Какво значи контитнета да не се "разцепи"? Да бъде хързулнат в световен конфликт ли?
    Това би било де-билно самоубийство - икономическо, демографско, политическо и военно.

    Мир в Европа без формална намеса във вътрепния конфликт на СССР!
  • 25 Дон Киризи

    30 1 Отговор
    Украинците могат да се обединят само и единствено с Русия . Няма да им предоставят друг избор .
    А това че "Полша, Украйна, балтийските, много вероятно – Словакия и Чехия, а по-късно и Турция " могат да се обединят с англичаните е пунта мара .
  • 26 нееееее

    2 20 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сънища и съновидения тук НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ!!!
  • 27 Теле

    9 0 Отговор
    Като гледам снимката, да

    Коментиран от #40

  • 28 Баба Ванга

    31 3 Отговор
    Както казва пророчицата,след 2022 започва разпад на всички съюзи в Европа и военни и икономически.Русия ще преживее трудности,но ще спаси и Европа и света.Ще има славянски съюз,в който ще участва и България.За Украйна,баба ванга казва,че ще е част от Русия и това бавно се сбъдва.България без Русия не може да съществува.Тълкувайте и думите както искате,аз вече съм ги разбрал.Идва края на ЕС и на НАТО.В реалноста след неадекватнаста политика на Брюксел,ЕС ще почне да се разпада.Първата страна която ще си смени правителството е ГерманияТя в момента е изпаднала в икономически крах а до края на годината ще има гражданско неподчинения.Първата държава,която ще напусне ЕС е Унгария.Скоро ще има референдум за това а унгарците не искат да бъдат управлявани от ПсихопатитеОтБрюксел.Всички народи на Европа са против самоубийствените санкции и когато усетят отражението от тях,а те вече се усещат,масово ще има вот на недоверие и смяна на модела на правителствата от либерали и глобалисти на националисти.Никои нартод,не иска да изгуби своята история и своята идентичност.
  • 29 Читател

    23 1 Отговор
    Такъв съюз не е имало няма и да има,погледнете фактите, всички сме равни е само на хартия.
  • 30 Факти

    5 31 Отговор
    Русия не се интересува,че милиони хора от бедните държави по света,ще гладуват.Русия както винаги иска да спечели с цената на всичко.Като през 2та световна воина.Дадоха над 20 милиона жертви и още около 100 милиона жертви от режима,на сталин.Но иначе били победители хахахаха
  • 31 Бай градски

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Зззз":

    ЗАПИСВАЙ И ПОМНИ!! България никога не била независима и никога няма да бъде!!По причини , които ти едва ли можеш да проумееш!! И престанете с тези едни и същи папагалщини!!!

    Коментиран от #48

  • 32 Какъв европеец си ти бе смешник

    22 5 Отговор

    До коментар #21 от "европеец":

    Капалъчаршия не е Европа а точно от Германия,ще започне разпада на Европа.Най могъщата икономика в света в момента е в пълен крах от санкциите,а до края на годината може да има и гражданска война.

    Коментиран от #42

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 На тия проблемът не им е

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "фактите":

    че са жендери или траверси, проблемът им е, че работят за Америка а не за Европа.

    Коментиран от #49

  • 35 даааааа

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти да не си от "пичовете" бре женомразец?

    Коментиран от #61

  • 36 АКО НЕ БЯХА АМЕРИКАНЦИТЕ

    4 29 Отговор
    ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА РУСИЯ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА СЕГА. РУСИЯ ДА Е БЛАГОДАРНА НА СЪЮЗНИЦИТЕ И ДА МНОГО ДА ВНИМАВА ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБЪРНА.

    Коментиран от #39, #94

  • 37 СЛОНА

    3 13 Отговор
    ДаА И ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ КАТО СССР
  • 38 МНОГО СКОРО

    2 26 Отговор
    ЩЕ МУ ИЗТРИЯТ УСМИВКАТА НА ПУТИНЧО.
  • 39 Тая

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "АКО НЕ БЯХА АМЕРИКАНЦИТЕ":

    опорка е лансирате на последък, ама много тъпа! Имайки предвид, какво беше направила Русия, когато се намесва САШ! Продажници!

    Коментиран от #46, #54

  • 40 Бай градски

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Теле":

    Сигурно я гледаш снимката като теле железница?
  • 41 Путлер без глава

    2 21 Отговор
    Официално! Байдън обяви нов пакет оръжейна помощ за Украйна, който включва ракетни системи с висока точност

    Коментиран от #67

  • 42 Какъв анализтор си ти бе смешник

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Какъв европеец си ти бе смешник":

    ПОНЕ НЯКОЙ ДА НИ РАЗСМЕЕ.
  • 43 Така

    11 0 Отговор
    Англия има имперски амбиции. Решила да си върне силата от онези времена, когато нейни бази се разпростираха почти в цял свят. Те затова напуснаха ЕС, защото не искаха Брюксел, Франция и Германия да са над Англия. Голяма грешка, ако се навият балтийските държави. Брюксел няма да е съгласен... Не знам дали ще мине номера на англичаните.
  • 44 Ком

    18 1 Отговор
    Зеленото човече иска, ама на никой не му стиска. Единственото което става е.,Украйна се превърна в полигон за изпитание на нови системи оръжия.
  • 45 Биби Кинг

    0 16 Отговор
    Сеги бацко Пуцко омеротворява гражданцката война у Окрайна коя е междо Киев и ОРДЛО,ма че дойде време да се оправа са селската вайна у Россиа деа! Коги се исправат Свинкт Педербуг и Мацква е тогива че види зор! Екатеринбург вече го отарваа.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Разбира се

    4 19 Отговор
    Брекзит е дело на руснаците също, опита за отцепване на Каталуния, опита за преврат в Черна Гора и тн и тн. Навсякъде има една огромна шпионска подривна дейност на руснаците. Наливат пари в корумпиране, купуване на партии, медии, политици, журналисти.
    Таз империя на злото е пропила отровата си във всички държави и прояжда като рак по-слабите и глупави като нас. Нищо че сме в ЕС, но ние 30 години защитаваме не българските, а руските енергийни интереси. Независимо кой е на власт.

    Коментиран от #55

  • 48 Зззз

    19 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бай градски":

    Абе що си не гледаш тъпизмите и помни България беше много по независима по времето на соца отколкото сега като колония на краварите .Абе бегай на Козяк и там се обяснявай ,ако вече не са ти платили.

    Коментиран от #56

  • 49 фактите

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "На тия проблемът не им е":

    Не проблемът им е най-малко това!
    Проблемът им е че са некадърни, глупави на две магарета сено не могат да разделят! За сметка на това еврочиновницете кариерист са лицемерни, подли, нагаждачи и колкото си по такъв повече се издигаш и в кариерата! Като добавим и всякаквите им извратени зависимости и картината става умопомрачителна!
    Ако някий може да даде разумно обяснение, защо тази некадърна чиновничка Урсула коли и беси в ЕС, ще го почерпя една боза! Само Ердоган я "оцени" и я слижи, където й е мястото на ...диванчето!
  • 50 За какво

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "кво е направила":

    ми беше коментара, какво пишеш! Сега и тези глупости ли да коментирам? От една на друга!

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тоя боклук

    3 3 Отговор
    Още ли диша, вече издиша.
  • 53 Запознат

    2 11 Отговор
    Когато руснак ти обяснява че има разединение в Европа
    Значи Европа е единна и продължава да подкрепя Украйна .
  • 54 Бай градски

    6 17 Отговор

    До коментар #39 от "Тая":

    Това не опорка, а ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ! Русия нямаше да може да се справи с хитлеристка Германия сама Последствията щяха да бъдат трагични не само за Европа ,а за целия свят. Именно намесата на САЩ предотврати тази трагедия. Почете малко, преди да бълвате нелепици! Вече и децата ви се смеят!!!!

    Коментиран от #60, #73, #75, #82

  • 55 Ленски

    3 8 Отговор

    До коментар #47 от "Разбира се":

    За всичко е виновен Путин! А сега йЕС се вайка-ах, кой се наса в килотите ми?
  • 56 Бай градски

    5 12 Отговор

    До коментар #48 от "Зззз":

    ЧЕМОДАН> ВОКАЗАЛ>МОСКАВА !!!СЕГА И ВЕДНАГА!! ПОЛУЧАВАШ КАЧЕСТВЕНА НАЧАЛНА СКОРОСТ И ПОСОКА!!!!!
  • 57 Е що

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "ЗА ТЕБ СА ГЛУПОСТИ":

    тъй се наричаш? Ами спри да се продаваш просто!

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ХА ХА ХА

    7 1 Отговор
    УКРАЮДИТЕ СИ СВЪРШИХА МРЪСНАТА ПОРЪЧКА.
  • 60 Четем

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бай градски":

    ама различаваме историята до къде е и пропагандата от къде е!

    Коментиран от #66

  • 61 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 6 Отговор

    До коментар #35 от "даааааа":

    фуражке,когато говориш и пишеш на Великия Аятолах се научи да бъдеш уважителен.живота ще те научи,но ще бъде болезнено за теб!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Хамхум

    0 10 Отговор
    Със 100% ще има нов политически съюз.След всяка война става това.
    Украйна в момента е на път да стане втората по сила армия в Света.
    За България не може нищо да се каже, ама за Франция, Унгария, Италия, Германия и Турция няма да са в него.

    Коментиран от #68

  • 64 Матей

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "кво е направила":

    Благодарение на Русия България все още я има. А за загубените територии питай Англия. А Иво Инджев по един долар да са му платили за създаден русофоб пак е направил 200-300 хиляди долара.

    Коментиран от #70, #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Нищо не помагат 4 батареи

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Путлер без глава":

    От тези пушкала.... Просто фойрверк.
    Толкова струват 800 милиона долара
  • 68 Втората военна сила

    7 0 Отговор

    До коментар #63 от "Хамхум":

    Ха.... Какви хапове вземаш... Та прескочи Русия, Китай, Турция и други 20 ина
  • 69 Диванен Геостратег

    13 0 Отговор
    Стана война на нерви и ресурси.
    Европа ресурси няма и това е проблем за всички нас.
    Русия има ресурси, но няма достатъчно производства и технологии, което е проблем за нея.
    САЩ пращат оръжия и пари, ама трупат още инфлация и дълг.
    Останалите големи изчакват резултата и си правят техни прогнози как да постъпят.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ако

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "ЧЕТЕШ ГЛУПОСТИТЕ":

    четеш историята като кон с капаци и не търсиш истината, а търсиш само това което ти харесва, все така ще си далеч от истината! Затова никога не трябва да променяте история! Каквото е останало, трябва да остане за поколенията! Всяка промяна, изкривява истината!

    Коментиран от #76

  • 72 ТОЧНО ТАКА Е

    6 5 Отговор

    До коментар #64 от "Матей":

    АНГЛИЧАНИТЕ СА НИ ДАЛИ НА РУСНАЦИТЕ И ТЕ САНИ ОКЪЛЦАЛИ ГРАНИЦИТЕ ЗАЩОТО СМЕ ИМАЛИ И ЕЗИК И ЦЪРКВА МНОГО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ КАКВА ИМПЕРИЯ СА, СТРАДАТ ОТ КОМПЛЕКСИ, ЗАТОВА СА НИ ОРЯЗАЛИ ГРАНИЦИТЕ.
  • 73 Исторически факт

    10 1 Отговор

    До коментар #54 от "Бай градски":

    са ядрените бомби, които любимците ти от САЩ пуснаха в Япония през 2-та световна война. Другото, което си написал, е неумел опит за манипулативно тълкуване на историята ...

    Коментиран от #87

  • 74 Ха ха

    9 1 Отговор
    Ха, че ЕС никога не е била истинска организация, а формална, за да провежда политиката на САЩ във Европа ,
  • 75 Матей

    10 2 Отговор

    До коментар #54 от "Бай градски":

    САЩ дебаркираха за да не почервенее цяла Европа, Русия вече се беше справила,
  • 76 ЯКО СА ТИ ПРОМИЛИ МОЗЪКА

    3 6 Отговор

    До коментар #71 от "Ако":

    НЕ КОН С КАПАЦИ, КЛОНИРАЛИ СА ТЕ ВЕЧЕ СИ РУСОРОБ. ИСТОРИЯТА Е ЕДНА И Е ЗАПАЗЕНА ВЪВ ВАТИКАНА. АМА НЕ Е УГОДНА НИТО НА РУСНАЦИ НИТО НА АНГЛИЧАНИ. БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ.

    Коментиран от #77

  • 77 Както

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "ЯКО СА ТИ ПРОМИЛИ МОЗЪКА":

    казах, не приемането на истината и търсене на информация, само която ти харесва, те вкарва руслото на лъжата и пропагандата! Затова мисли! Истината няма страна, няма цвят, няма и посоки! Всеки обясняващ ми истината с подобни глупости, е пълен лаик за мен, звучащ по детски глупаво!
  • 78 ШАЛТЕТО

    9 2 Отговор
    Вън малоумните многополови управници от Брюксел!Те са виновни за икономическото положение в нашата страна.

    Коментиран от #97

  • 79 Митев

    3 0 Отговор
    Какъв нов съюз,какви пет лева,англосаксонците разбират само от разделяй и владей.Напуснаха ЕС,сега щели да правят ново обединение,а ние глупаците само слушаме,то не бе комунизъм,после фалшива демокрация,сега нова простотия измислиха,така никога няма да станем Швейцария на балканите,жалко за загубеното време,орисани сме да ни управляват идиоти.
    .....
  • 80 Митев

    4 0 Отговор
    Какъв нов съюз,какви пет лева,англосаксонците разбират само от разделяй и владей.Напуснаха ЕС,сега щели да правят ново обединение,а ние глупаците само слушаме,то не бе комунизъм,после фалшива демокрация,сега нова простотия измислиха,така никога няма да станем Швейцария на балканите,жалко за загубеното време,орисани сме да ни управляват идиоти.
    .....
  • 81 Митев

    8 1 Отговор
    Какъв нов съюз,какви пет лева,англосаксонците разбират само от разделяй и владей.Напуснаха ЕС,сега щели да правят ново обединение,а ние глупаците само слушаме,то не бе комунизъм,после фалшива демокрация,сега нова простотия измислиха,така никога няма да станем Швейцария на балканите,жалко за загубеното време,орисани сме да ни управляват идиоти.
    .....
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 МалкоЛогика

    0 0 Отговор
    Да. Не го внася, а показва това което си е там.
  • 84 Баро

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    То на путя затова не му се получа ва щото на руски е капустъй
  • 85 Васил

    0 3 Отговор
    Как му се иска на диктатора Путлер ама едва ли остана единствено Орбан Ердоган които ходят при него със свалени гащи.
  • 86 Българин

    1 3 Отговор
    Войната в Украйна раздели Русия от света

    Коментиран от #88

  • 87 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Исторически факт":

    Въпреки това япония пак е съюзник на сащ (защо ли?)
  • 88 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    Европа и САЩ, не са света! 😊
  • 89 Ежко Бежко

    1 1 Отговор
    А дано се разпадне съюза, ама надали. Тея ненужни никому бюрократи какво ще правят? За жалост ще си влачиме хомота, щото сме умни и красиви.

    Коментиран от #92

  • 90 Непонятно

    2 1 Отговор
    Значи нищо друго не е важно освен да се обединим около омразата. Това звучи толкова абсурдно, че дори не мога да го асимилирам и тези хора се наричат миролюбиви, а Путин е агресор? Боже накажи по скоро безумците, които не заслужават да дишат въздуха с който си ги дарил.

    Коментиран от #96

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Една вече се пенсионира!

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "фактите":

    И добре, че се пенсионира, щото се пишеше приятелка на путин. Меркел. Сега иде ред на прочутата лейди "бустер". Айде мъжът й да си я прибира вече и да се изберат нови и сериозни хора начело на ЕС!!! Стига с тези потомствени графове, дукеси, баронеси и разни други измислени от миналото титли. Щом не е монархия, какви титли и какви 5 лева? Не щем потомствени титли, искаме можещи и отговорни хора!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 България я има благодарение

    1 2 Отговор
    на Ботев, Раковски, Левски и още и още знаменити българи. Царска Русия - си е гонела имперския интерес. След освобождението идва ВРУ. За незнаещите: временното руско управление. Което, ако не се бяха надигнали старите български родове, можеше да откара и до днес! И вероятно между България и РФ нямаше да има граница!
  • 96 Ще ти стане понятно

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Непонятно":

    само ако някой убива, взривява, краде, окупира твоето родно място. И съответно близките ти са принудени да бягат в съседни страни за да спасят поне децата. Поговорката "на чужд гръб и 100 тояги са малко" е най-актуалното в момента черта от народопсихологията на българите. Цъкат и се чудят що тези украйници се бият като обезумели и бранят села и градове. Вместо да се питат що дири окупаторската армия на путин там.
  • 97 А ние не носим ли вина

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "ШАЛТЕТО":

    след като 3 пъти давахме мандат на шайката и 12 години същата ни управляваше? Европа не ни го избра. Ние сами си го избрахме.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: