Last news in Fakti

2 Юни, 2022 16:16 1 772 4

Повишение! Елизабет Втора увеличава заплатите на персонала си с 5 процента заради кризата

  • великобритания-
  • елизабет втора-
  • бъкингамски дворец

Тържествата по случай юбилея на кралицата започват днес, като се очаква кулминацията да бъде на 5 юни с парад с 10 000 участници, сред които вероятно ще бъдат редица знаменитости

Повишение! Елизабет Втора увеличава заплатите на персонала си с 5 процента заради кризата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кралица Елизабет Втора ще увеличи заплатите на служителите си с 5 процента, за да им помогне да се справят с кризата, съобщи в. "Телеграф", позовавайки се на източници от двореца.

Това не е бонус за 70-годишния юбилей от заставането на Нейно величество на трона, а признание за усърдния труд, положен от всички през последните две години, подчертава източникът.

Уточнява се, че служителите в двореца ще получат повишение на заплатите от минимум 2,5 процента, което може да нарасне до 5 процента според личните им заслуги. Би било справедливо обаче да се каже, че повечето ще получат 5 процента, допълни източникът.

Известно е, че щатните служители в двореца получават по-ниски заплати спрямо останалите държавни служители, допълва ТАСС. По данни на Националната статистическа служба средногодишното възнаграждение на работещите в двореца през 2020 г. е било 27 700 бр. лири (34 600 долара), докато средните годишни възнаграждения на останалите държавни служители във Великобритания се оценяват на 31 500 бр. лири (39 400 долара).

Към април средната годишна инфлация във Великобритания достигна 9 процента, което е най-високото ниво от 40 години. По оценки на "Банк ъв Ингланд" (Bank of England) до края на годината инфлационното равнище може да достигне 10 процента. Лондонският Център за икономически и бизнес изследвания по-рано разпространи доклад, с който предупреди, че страната може да се сблъска с най-силния спад на жизненото равнище от 50-те години на 20 век.

Тържествата по случай юбилея на кралицата започват днес, като се очаква кулминацията да бъде на 5 юни с парад с 10 000 участници, сред които вероятно ще бъдат редица знаменитости.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ахмет

    0 0 Отговор
    Бог да пази краля и много поздрави на братовчеда който и да е той
  • 4 мъкаааа

    0 0 Отговор
    В България 3 години трябва да работят бедните, за да вземат тая заплата.
Новини по държави: