Last news in Fakti

3 Юни, 2022 19:48 2 899 15

Жертви и ранени след дерайлиране на влак близо до Гармиш-Партенкирхен

  • германия-
  • влак-
  • бавария-
  • гармиш-партенкирхен

Снимки в социалните мрежи показват вагони на двуетажния регионален влак, заседнали между клони на дървета и търкалящи се по насип, както и хора, които се отнасят с носилки

Жертви и ранени след дерайлиране на влак близо до Гармиш-Партенкирхен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Четирима души загинаха и 30 бяха ранени, когато регионален влак дерайлира в Южна Германия в петък, съобщиха полицията и местните власти, предаде Ройтерс.

Петнадесет от ранените са настанени за болнично лечение, каза говорител на полицията и посочи, че влакът за Мюнхен е бил доста пълен по време на катастрофата на север от Гармиш-Партенкирхен, ски курорт в Бавария, който също така е и популярна дестинация сред туристите.

Общо 60 души са пострадали при инцидента, каза говорител на районната служба в Гармиш-Партенкирхен.

Не е ясно какво е причинило инцидента, но във влака е имало множество ученици, съобщи регионалният вестник Muenchener Merkur, цитиран от местния вестник Garmisch-Partenkirchen Tagblatt.

Прокуратурата и полицията са започнали разследване на причините за инцидента. Все още няма информация за самоличността на загиналите, нито дали машинистът на влака е сред пострадалите.

Снимки в социалните мрежи показват вагони на двуетажния регионален влак, заседнали между клони на дървета и търкалящи се по насип, както и хора, които се отнасят с носилки и други, стоящи наоколо по релсите.

В ход е голяма операция на службите за спешна помощ, съобщи полицията, а железопътната линия в момента е напълно затворена.

Ройтерс напомня, че регионалните влакове имат по-голям брой пътници от 1-ви юни, тъй като от тази дата влезе в сила билет, позволяващ пътуване в цяла Германия.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мдааа

    13 9 Отговор
    Навремето немската техника беше надеждна. Сега го удариха през просото. Купих си шкода вместо фолксваген. Имам повече доверие на чехите, отколкото на швабите.

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Теле

    6 1 Отговор
    Преди 6 часа в телеграм видео спите
  • 4 Кочо

    22 2 Отговор
    Германия се търкаля по нанадолнището, управлявана, по-точно унищожавана от жалки марионетки на САЩ!
  • 5 Ганьо гладника

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Какво общо има това с една катастрофа на влак? В момента Германия е пълно с украинци,а те са православни. Едни християни,православни бягат от един агресор християнин, православен

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В.Г.З.

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ганьо гладника":

    Кой според теб работи в Deutsche Bahn, което не е същото като Deutsche Bank?!?

    Коментиран от #9

  • 8 Ганьо гладника

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ти пък откога стана компетентен за немското образование? Да си видял немец да робува на българин, обратното го виждаме от години, затова по добре си налягай парцалите и чакай немеца да ти подхвърли трохичка
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 доко

    15 3 Отговор
    Как така си е случило в Германия! Според нашите критерии това може да се случи само в България но не в белите страни разбирайки западна Европа и САЩ.
  • 11 Що Бе

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Да беше купил Лада

    Коментиран от #12

  • 12 Ладите

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Що Бе":

    са вечни. А немските каруци трябва да сменяш на 3 години.
  • 13 ИВАН

    10 1 Отговор
    И там гледат да съсипят най екологичния транспорт ... лицемерен свят, и каква е тая жажда за скорост, лакомия за пари, вечна конкуренция и змазване на по слабите
  • 14 Що бе

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Служебното Кади (WV) вече трета година го караме и още не се е разпаднало.
  • 15 Ники

    0 0 Отговор
    Проблема е че при натоварен влак, особенно след като направиха 9евро картите за пътуване, машиниста трябва да се съобразява със скороста. От физиката се знае че колкото повече е масата толкова са по големи инерционите сили и при завоите трябва да се намаля скороста. Със сигурност това не е било предвидено. Дано да греша и да е друга причината
Новини по държави: