7 Юни, 2022 20:33 1 594 14

Закана: Турция ще реагира на стъпки, които дестабилизират Северна Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • хулуси акар-
  • сили за защита на народа-
  • башар асад-
  • реджеп ердоган

Преди две седмици турският президент Реджеп Ердоган обяви, че Анкара скоро ще започне нови военни действия срещу кюрдските милиции Сили за защита на народа, които смята за терористична организация

Закана: Турция ще реагира на стъпки, които дестабилизират Северна Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар е заявил в телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу, че Турция ще отговори на стъпки, които са насочени към разрушаване на стабилността в Северна Сирия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщение на кабинета на Акар.

Изявлението идва в момент, в който Анкара се подготвя за разговори с Москва преди очаквана офанзива в региона, отбелязва агенцията. Руският външен министър Сергей Лавров пристигна днес в Анкара за разговори, които ще проведе утре с турския си колега Мевлют Чавушоглу, съобщиха турските медии.

Преди две седмици турският президент Реджеп Ердоган обяви, че Турция скоро ще започне нови военни действия в Северна Сирия срещу кюрдските милиции Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористична организация.

Акар е заявил пред Шойгу, че ще бъде отговорено както е необходимо на действия, целящи разрушаване на стабилността, постигната в региона, а присъствието на терористи в региона не е приемливо, обяви турското министерство на отбраната. Турският министър е отбелязал, че предишни споразумения по въпроса трябва да се спазват.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е разговарял по телефона с министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар и по въпроси, засягащи сигурността на корабоплаването в Черно море във връзка с решаването на проблема с износа на зърно от територията на Украйна, съобщи ТАСС. Основно внимание в разговора е било отделено на обмен на мнения и оценки на ситуацията в Украйна и в Сирия, посочва още руската агенция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    11 4 Отговор
    Браво на турците
  • 4 злобар

    8 5 Отговор
    Русия никога няма да се откаже от военното си присъствие в Сирия...Асад независимо от Русия не може да предприема никаква инициатива...така че скоро колкото и да не му се иска ще бъде принуден да се споразумее с Ердоган ако иска да запази Сирия независима...Иран колкото и да са скарани със Запада и Израел, това е само витрината...вътре сметките са различни и са напълно в Персийски манталитет...и това никак не пасва на руската логика !

    Коментиран от #8

  • 5 ДОСТ

    4 1 Отговор
    ЩЕ РЕАГИРАМЕ, ДОКАТО ИЗЧЕЗНАТ ОТТАМ. ДОТОГАВА БОЙ ДО НАСИТА.
  • 6 В.В.П.

    4 15 Отговор
    Пак при Путя е козът,,Много от оръжието т Осрайна ,може да иде при кюрдите..В Сирия .Сирийци и кюрди ме обичат Реджеп ..Турция не може да направи такава операция .,щото не е на ниво.е постреля една седмица и ще се прибере в сайванта

    Коментиран от #9

  • 7 троскот

    8 1 Отговор
    И без да са в операция всеки ден по дузина марксисти/ленинисти от кюрдските рабитници умират като тунелокопачи в обектите по западен стандарт строящи се в северозяпадна Сирия. За една седмица наи-малко 84 такива. Важното е на яве да се покажат инвеститорите, проектантите и инженерния им състав. Нервите и търпението са 2 несъвместими неща. Все ще се покажат. А търпението у турците бол.
  • 8 злобарчо,

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "злобар":

    Защо мислиш путлера за толкова глупав? Зеленото чудовище само това чака.
  • 9 Лъжливо тролче, марш в кочината

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "В.В.П.":

    06.06.2022 Президентът Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин.
    Според изявление на дирекцията по комуникациите по време на разговора са били обсъдени регионални въпроси и главно войната между Украйна и Русия, както и отношенията между Турция и Русия.
    Президентът Ердоган заяви, че има нужда от стъпки, които да сведат до минимум негативните последици от войната и да изградят доверие чрез възстановяване на основата на мира между Русия и Украйна възможно най-скоро.
  • 10 Абе тези 🕷ри

    3 0 Отговор
    С едни макета не могат да се оправят. Седнали други да нареждат
  • 11 Ердо ага

    2 3 Отговор
    Москов гявурлар ...
  • 12 злобар

    9 1 Отговор
    С една дума Лавров идва с предложение в Турция което Ердоган по всяка вероятност ще приеме...а именно да се активизира Анкарското споразумение ! Скоро ще има големи изненади в Сирия...никой да не се учуди ако видим Есад рамо до рамо с Ердоган и турския аскер да възтановяват законните територии на Сирия и да ги прочистват от всякакви външни структури...
  • 13 Тези маке стайл тролчета

    6 0 Отговор
    Особено когато става въпрос за Турция от всичко разбират. И са по-по-най,чета. Пишат коментар само по заглавието. Поне прочетете статията по диагонал, може би тогава по-малко излагации ще пишете.
  • 14 Мичотакис

    3 0 Отговор
    Абе защо всички се изреждат на килимчето в Анкара, а при мен никой не идва въпреки, че перманентно съм по наколенки и вазелиниран под поличката?
Новини по държави: