Last news in Fakti

7 Юни, 2022 22:25 11 789 72

САЩ искат руският петрол да тече, да няма световна рецесия и без печалби за Русия

  • русия-
  • сащ-
  • петрол-
  • санкции-
  • роснефт-
  • джанет йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън също така цитира огромни увеличения на цените на храните и енергията, отчасти отразяващи инвазията на Москва в Украйна

САЩ искат руският петрол да тече, да няма световна рецесия и без печалби за Русия - 1
Снимка: shutterstock

Съединените щати участват в изключително активни дискусии с европейските страни, насочени към ограничаване на приходите, които Русия може да генерира от продажба на петрол, каза във вторник министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, съобщава "Ройтерс".

Йелън каза пред финансовата комисия на Сената, че служителите на САЩ се стремят да задържат потока на руския петрол на световния пазар, за да задържат цените и да избегнат скок, който може да причини световна рецесия.

"Но абсолютно целта е да се ограничат приходите, отиващи за Русия", каза тя, добавяйки, че има различни начини да се постигне това, включително евентуален ход на купувачите да се обединят и да ограничат цените, които плащат на Москва.

Йелън призна във вторник, че инфлацията е на "неприемливи нива", но също така се опита да подчертае, че това не е проблем, който е изключителен само за Съединените щати, съобщава СиЕнЕн Бизнес.

"Войната на Путин в Украйна оказва влияние върху цените на енергията и храните в световен мащаб", каза Йелън пред депутатите. "Ние не сме единствената страна, в която се наблюдава инфлация. Можете да видите това в почти всяка развита страна по света."

Говорейки по време на изслушване на финансовата комисия в Сената, Йелън посочи рекордното освобождаване на петрол от стратегическия петролен резерв от администрацията на Байдън. "Цените на енергията и бензина, макар и много високи, биха били по-високи без това", каза Йелън.

И все пак министърът на финансите подчерта, че Съединените щати не са имунизирани срещу глобалните енергийни шокове. "Ние сме част от световните петролни пазари, които са обект на геополитическо влияние. Предвид глобалната природа на тези пазари, за нас е практически невъзможно да се изолираме от шокове като тези, които се случват в Русия, които движат световните цени на петрола", каза Йелън.

Тя добави, че е изключително важно Съединените щати да станат "по-зависими от вятъра и слънцето, които не са обект на геополитическо влияние".

По време на подготвените си изказвания Йелън призна, че Съединените щати са изправени пред "макроикономически предизвикателства, включително неприемливи нива на инфлация". Йелън призова депутатите да предприемат действия за справяне с високата инфлация.

"Вярвам, че Конгресът може да направи много, за да облекчи разходите, които домакинствата изпитват", каза Йелън. По-конкретно, тя посочи инвестициите в намаляване на разходите за лекарства, отпускани с рецепта, инвестиране в чиста енергия, инвестиране в жилища на достъпни цени и подпомагане на семействата с разходи за грижи за деца и медицински разходи.

Ще отнеме време, за да се овладее инфлацията, каза Йелън. "Няма съмнение, че имаме огромен инфлационен натиск. Инфлацията е нашият основен икономически проблем в този момент", каза Йелън пред депутатите. "От решаващо значение е да се справим с него. Наистина очаквам инфлацията да остане висока, въпреки че много се надявам, че ще се понижи."

Йелън обясни, че нейното предишно очакване, че инфлацията ще бъде "преходна", не отчита множеството варианти на Covid-19, които нарушават веригите за доставки, нито инвазията на Русия в Украйна.

"Както посочи председателят Пауъл и двамата вероятно можехме да използваме по-добър термин от "преходен"", каза Йелън, имайки предвид предишния призив на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл да оттегли термина.

"Предполагам, че виждам по-голямата част от инфлацията като отразяване на факторите на търсенето и предлагането. От страната на предлагането имахме огромни проблеми с веригата за доставки поради пандемията и промените в модела на потребление от услуги към стоки". Министърът на финансите също така цитира "огромни увеличения" на цените на храните и енергията, отчасти отразяващи инвазията на Русия в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    167 9 Отговор
    Купувайки нефт и газ САЩ финансират войната в Украина.
    Затова и Сен галон бензин е 8$ в Краварка,щото са много развити и имат големи залежи от полезни изкопаеми.

    Z

    Коментиран от #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    164 8 Отговор
    Какво и да искат ,единственото, което ще направят като за последно е да направят от ЕВРОПА , пустинята САХАРА..Жалко, но щом ЧОВЕЧЕСТВОТО СЕ ОСЛУШВА, ВЪЗМОЖНО Е...ЩЕ ВИДИМ! ОТ ВСИЧКИ НИ ЗАВИСИ!
  • 4 Ротшилд

    122 6 Отговор
    Браво, хубава моя еврейке Йелън.
  • 5 Сорос

    97 6 Отговор
    Евреите знаят най-добре.
  • 6 Тиква

    159 4 Отговор
    Стайкоов той Руския Петрол тече и не е спирал и имат повече печалби. Но кой да ти Го Обясни не теб.

    Коментиран от #60

  • 7 Е ами чи

    93 4 Отговор

    До коментар #2 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Е, че да живее урка ама нещо май а как да стане тази работа ?
  • 8 ежко

    172 1 Отговор
    Драги американци, не може хем онуй до края,хем душата в рая!Когато разберете,че не е нормално да карате всички коли с разход над 10/100, а в повечето слуяай 20/100, когато осъзнаете,че ако работата ви е над 50 мили от местоживеенето ви трябва да ползвате обществен транспорт,а не да се качвате сами на колата си за да се доберете до нея, когато едно ваше семейство започне да има 1 кола,а не за всеки негов член такава,тогава и само тогава санкциите ви могат да доведат до някакъв резултат:)
    Ама не виждам как ще стане тази работа,защото сте арогантни и невежи.
  • 9 Иванушка  🇷🇺

    154 2 Отговор
    Щатите може да искат и Слънцето да не залязва, но единственото което могат да направят е да сложат Джо в Музея в Кайро ))

    Коментиран от #33, #61

  • 10 Левски

    170 5 Отговор
    Путин само тупка с краче и отброява секундите защото сега е най-добре да почака докато стратегическия резерв от петрол на САЩ който е за не повече от 105 дни ще свърши! Това са около 3 месеца И след това цените ще експлодират и също така Путин отброява секундите за свършването на житото защото там решение нямате!

    Коментиран от #15, #62

  • 11 Непазарните методи

    131 0 Отговор
    имат непазарен отговор - вдигане още на цените за ЕС.
    Това пазарната икономика било жива измама и кражба.

    Коментиран от #63

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 В.В.П.

    138 1 Отговор
    Простотията е пълна..Затуй сложиха прости хора /Крил Тъпия,/на власт .Да е пълна хармонията ..Русия е най богатата държава ,сега благодарение на В.В..П..Саш ,са пропаднали садисти ..И вкарват целия припаднал католически свят във война сс Русия..За ресурсите...
  • 14 ха сега де!

    29 78 Отговор
    Най спешното е света да свикне и да се научи да живее без Русия. Все едно, че не съществува. В тази голяма територия само тогава тренда може да се обърне. Има една много популярна българска поговорка:
    " Който плаща, той поръчва музиката! "
    Проблема обаче е когато музиканта категорично заявява:
    "И една кола пари да ми даваш, аз за тебе няма да свиря!"
    Кой тогава решава каква музика ще звучи?

    Коментиран от #19, #51, #64

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Левски

    136 5 Отговор
    Преди две седмици ООН съобщи че светът разполага с жито за 12 седмици! Тоест остават 10 седмици Това са около два месеца и две седмици! Големият въпрос е а после??? всички ще му лазите на колене на Путин! И принцове и принцеси и шейхове и емири и и канцлери и президенти, и царе и царици та даже и Папата! Путин Само чака докато малка част от армията му разчиства фашистите от източна Украйна!

    Коментиран от #20, #67

  • 17 Амриканзите са

    92 2 Отговор
    Завистливи копленца.
  • 18 Руснака

    139 0 Отговор
    Хем да тече руски газ и петрол хем Русия да няма печалба как става това умнико във момента има по големи приходи от миналата година от самата цена всички суровини са нагоре
  • 19 СССРБарета

    78 4 Отговор

    До коментар #14 от "ха сега де!":

    Като нема ПАПУ ЗА ТЕБ И ЗА ДЕЦАТА... Ще свириш от оро ще играеш!

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Айде бе...

    5 46 Отговор

    До коментар #16 от "Левски":

    Освен теб,не виждам друг да се е навел и да лази.

    Коментиран от #22

  • 21 'къф ти е проблема

    12 84 Отговор

    До коментар #19 от "СССРБарета":

    Канада е насреща, няма да има проблеми с житото, както някои се мъчат да ни внушават.

    Коментиран от #27, #68

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 тази

    91 1 Отговор
    май е преподавала на Киро в Харвард,а ние се чудим защо е толкова тъп.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 САЩ

    81 6 Отговор
    Искаме руския петрол да не спира. Искаме даже да увеличат добива и всичкият петрол да влиза при нас. И ние да не плащаме. По този начин няма да има повишение на цените на горивата в целия свят. Ще потушим инфлацията. И светът ще ни е благодарен -ниска инфлация, невъзможност за Русия да налива пари във войната... Само ни подкрепете в идеята ни.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СССРБарета

    112 4 Отговор

    До коментар #21 от "'къф ти е проблема":

    Ами какво ревете като приклещени всички соросоиди барабар с простака зеленски за жито и евтини храни от Русия и Беларус! Знаеш ли кога в Канада Ще изнасят жито за Бангладеш? Горе-долу когато си видиш ушите без огледало! Мързеливият канадец иска по 20 долара на час а в Бангладеш месечната заплата е 3 долара ама соросоидна проста глава не може да мисли нито да смята! Богатите страни създадоха мързеливи търтей които можеха да печатат пари и да принуждават по-бедните да работят да им произвеждат евтина храна! Понеже сте много отворени Путин ще ви разбърка схемата и ще трябва да принуди дебелите да работят а те Отдавна не искат!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 бл.134 в Zап. парк

    76 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Да, Сащ Исак да са добре , да си печатят пари .И целия свят да им плаща сметка
  • 30 Чичо Дончо каза

    43 0 Отговор
    Ох,болииии.
  • 31 'къф ти е проблема

    4 45 Отговор

    До коментар #27 от "СССРБарета":

    Ами затова ще продължаваш да получаваш 500 лева заплата, докато се пенсионираш и ако изобщо стигнеш до пенсия!

    Коментиран от #43

  • 32 Тия от САЩ

    40 0 Отговор
    Са лукуригу
  • 33 Щом, кво има в музея в Кайро?

    38 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ааа, сетих се!!!
  • 34 КОНТРАТА

    71 1 Отговор
    Цената я определя продавача, а не купувача иначе няма стока. Иска ли в рая краварите ако искат по тихо с налудничивите мечти да не ги подгре някой!
  • 35 Запознат

    57 0 Отговор
    Говедарите оттекоха рецесията, вече е ори тех руснаците не им продават нафта
  • 36 Киро Ракетата

    75 2 Отговор
    "евентуален ход на купувачите да се обединят и да ограничат цените, които плащат на Москва."

    Така не бях се смял от дете.
  • 37 Софиянеца

    66 2 Отговор
    В София бензина вече е 3.30 в САЩ 5.7 долара за 3.750 литра дали не е рецесия с тенденция да скача още, а в Русия един литър бензин е 1 лев.

    Коментиран от #69

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ЕМИ НЯМА

    54 1 Отговор
    АБЕ МИСИРИ КОЙ ВИ ПИТА КВО ИСКАТЕ ВИЕ КОЙ СТЕ ДА НЕ БИ ТЕЯ ДЕТО ТАЛИБАНИТЕ ГИ НАРИТАХА ПРЕДИ НЯМА И ГОДИНА И СЕГА ПАК В ДЖОПУ АМА ИСКАТ АМИ ХУБАВО АМА НЯМА
  • 43 СССРБарета

    60 2 Отговор

    До коментар #31 от "'къф ти е проблема":

    Баце нещо нивото ти е много ниско и не ме кефи да дискутирам с тебе какво общо има заплатата от 500 лв. Левовете доларите и другите глупости са просто хартии! Ще ти трябва време да го проумееш! Русия притежава една шеста от сушата на Земята най-голямата държава в света с необятни територии ресурси с неизчерпани количества на газ и петрол! Не ми говори за левове защото те са просто хартии! Бях дете и ходех с 5000лв на училище един! Хамбургер струваше 3500 лв а днес с 3500 лв мога да си купя автомобил така че трябва да научиш доста неща за да разбереш какво говориш!
  • 44 Тома

    54 0 Отговор
    Тези ни пробват да хвърлят празно за пълно.Мислят света за туземци
  • 45 Колев

    76 3 Отговор
    Най- после влиза в действие прословутата ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, когато пазарът ръководи света. Сега руснаците и Путин ще ви разкажат играта, така както не сте я виждали. Оказва се, че освен бензиностанция Русия държи цялата менделеева таблица в ръцете си, Менделеев не е американец.Така че освен за петрол , газ и жито, надменните каубои ще трябва да се молят за уран и за други ценни метали, без които не се диша.Този път не те, а търсенето ще определя цените, а Русия няма да си предлага продуктите срещу долари без покритие. Янките трябва да намалят малко военните си разходи, че и да си увеличат безработицата като върнат хилядите солдати от чужбина. Да гледаш как един бандит е хванал за гушата цяла Европа и да му аплодираш, явно сега навлязахме във века на масовата лудост. Всичко това е предсказано от нашата Слава Севрюкова, че и от Ванга. Четете бе несретници, Русия ще спаси СВЕТА, не ламята САЩ.

    Коментиран от #70

  • 46 Аз съм

    53 1 Отговор
    Ако може да тече към щатите безплатно а те от своя страна да помагат на закъсалите продавайки го на борсови цени.И да мешайки се по целия свят няма да има оправия за нас...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 До Оги

    51 1 Отговор

    До коментар #12 от "Оги":

    Не им пречи Русия! Пречи им Путин! Русия е същата,географски, ресурсно, каквато беше и преди 35 години.На тях им трябва някой ,като Юда Горбич,а още по добре- алкаш Елцин.Тогава Русия ще се превърне в най" облагодетелствана нация( помните нали) от същите кравари.Путин им бръкна до сливиците,още в първия си мандат.Изрита шел,тексако и други кърлежи от страната за седмица,с един указ! Преди него,пиандето им беше подарил почти целия нефтодобив в Русия.Стояха на изхода,на всички петролопроводи и директно в танкерите.При тогавашни цени на световната борса-17$ / барел,те плащаха на РФ 1$ на барел! Затова обичаха юдата и пиандето.Същото пианде,в знак на приятелство им подари( без 1 цент заплащане) 500 тона готов плутонии - с което им осигури безплатна ел.енергия от АЕЦ за 20 години напредЗа награда юдата получи и Нобел за мир!
  • 50 Васил Панайотов

    53 1 Отговор
    Истинската причина за инфлацията не са ли трилионите напечатани в последните две години в размер на 40% от БВП? Същото направи и Европа. Средна задлъжнялост в Европа -87% от БВП.
    Ковид е малкото братче на световната финансова криза. Войната е прах в очите. Руската армия е 90 хил човека с вагнеровците, артилерията, тила. Другото са донбасци, луганци, чеченци, доброволци. Дневно вдигат по два три самолета с по няколко курса. 500 артлерийски удара на ден. Не бързат. Така могат да дъвчат Донбас още три месеца. Един локален етнически конфликт превърнат в световно шоу. Всички треперят, атомна война, доставки на оръжие. Нови инвестиции в зелена енергия, която вече е картелизирана от големите риби, свръхпечалби за енергийните картели. Алчност, глупост, хаос, задкулисни договорки.
  • 51 ГруЮ

    42 1 Отговор

    До коментар #14 от "ха сега де!":

    Браво new age комсомолец! Само, че си дай сметка защо Запада живееше добре досега?Ще ти подскажа- защото го правеше за сметка на останалата част от света. Така както го е правил и с инсианците- плодородни земи срещу мъниста. Така и досега - цветни хартийки срещу газ, нефт, въглища и каквото там се сетиш. Нещата обаче се проненят. Хората разбират, че продават реални ресурси срещу илюзорни блага. Вече дори хартийките не се печатат, а се рисуват на екрана на монитора. И това го разбират все повече хора.
  • 52 Анджело

    25 3 Отговор
    Единственото решение за САЩ е да конфискуват и Руския петрол. Нищо че е в Русия. Имат прецеденти

    Коментиран от #71

  • 53 Предстои

    30 0 Отговор
    За сега щатите не успяват да накарат европейските държави да си нарежат тръбопроводите за газ и нефт за скрап.А и защо и е на на Европа някаква си индустрия.Може да си купува всичко на кредит,а от безработните да си създаде армия.Освен това има прекалено много хранителни запаси.Световното население трябва да знае,че досега само Русия и Украйна са го изхранвали и ,ако една година те не изнесат зърно,го чака гладна смърт.
  • 54 колко е

    23 2 Отговор
    Колко е жалко, толкова вярвахме в западната демокрация, и сега просто нямам думи, аз лично вярвам че запада ще се разберат с Русия и свят ще светува
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Сесесере

    16 0 Отговор
    Въййй ЗИНКЙОРЛЪК ЗАВИСТ ЗЛОБА ЗАЩО Русия да печели а ФАЩ не да им спрем кранчето нали знаете вица за ВУТЕ ......
  • 57 Иван

    7 0 Отговор
    Без печалби за Русия😂😂😂
  • 58 Володимир

    8 0 Отговор
    и така до последния украинец
  • 59 Плашимир

    10 0 Отговор
    Ша конфискуват Луната в полза на Украина.
  • 60 Майстор на спорта

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тиква":

    Добива на петрол падна още преди 2 години, но продажбите се увеличиха защото руснаците имат много на склад. Само Индия купува по 1 млн. барела на ден като до тази година е купувала по 1 млн. на месец. Затова и те (и само те) ползват 30% отстъпка, защото това е нов пазар и така разтоварват излишъка на руснаците. Другите ползват 10-15% максимум отстъпка. Т.е. Русия преди е изнасяла грубо 5 млн.барела на ден сега около 6 млн.на ден. Преди цената беше 60 $ сега е 120 $ (след средна отстъпка е 105 $). Демек Русия си е удвоила приходите при тази ситуация.
  • 61 Саудитска Арабия-бензиностанция с харем

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иванушка  🇷🇺":

    Руснаците дори не продават по-скъпо, а по-евтино, но за сметка на това са вдигнали добива на нефт и газ с 1.5 пъти. Въртят петрола през танкери на цени с отстъпка, а посредниците, обикновенно гърци, взимат 10 % горница. Танкерите сменят маршрути, прехвърлят товари и след това по документация всичко е изпрано и петрола не е руски. Всички страни от ЕС с пристанища без да им мигне окото цоцат руския нефт. Котките са умни животни! От Индия съобщиха/показаха през ютубканала “GRAVITAS”, как танкерите стоят на рейд, защото петролните им рафнерии не смогват да преработят нефта, който са купили с хубава отстъпка, а такова чудо никога не е било. Цяла Азия минава на руска енергия, докато германците на дърва. Айде франсетата са дяволи и са бъкани с атомни централи - ще оживеят, но ще забравят за лукс и франзели по 1 €. А от есента, от Северна Африка се задава дива гладна орда правоверни фанатици, ще им скачат метростанциите в Париж като пуканки от експлозии. Дето се вика: Библейски глад иде...един такъв!
  • 62 Рѐджиналд Кѐнет Дуайт

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Левски":

    САЩ+ЕС+Англия започнаха икономическа война срещу Русия, при това с мерки, които не бяха предприемани дори по време на "Карибската Криза". РУНД 1: САЩ+ЕС+Англия успяха да предизвикат в Русия инфлация спиране на заводи и обезценка на руската рубла. ОБАЧЕ НЕЩАТА УМОПОМРАЧИТЕЛНО СЕ ОБЪРНАХА! РУНД 2: Започнаха да затварят заводи в САЩ+ЕС+Англия поради високите цени на енергията, потреблението спада поради предизвиканата инфлация, а на фондовия пазар започват сътресения. А пък в Русия инфлацията беше намалена и достигна 10%, руската рубла се укрепи на "справедливо" ниво, а заводите започват да отварят един след друг, макар и обикновенно с китайска помощ. Как може би ще изглежда РУНД 3: Инфлацията в САЩ+ЕС+Англия ще предизвика СРИВ в световната икономика и срив в световният жизнен стандарт. Русия подпомага и образуването на продоволствена криза с липсата на жито и олио на запад. Евентуални гладни бунтове могат да предизвикат политическа нестабилност в САЩ+ЕС+Англия. ФЕД на САЩ вижда на къде отиват нещата, но колкото и пари да
    напечата, няма как да достави жито, нефт или олио, след като сами са си затворили вратата. Единствените държави, които имат нужния за САЩ сорт нефт и резерви за продаване са Иран и Венецуела, но пък те са свързани с Русия и нямат никакво желание да продават в долари. Още повече, че САЩ вече се пробваха да ги нападнат, но атаките баха отбити с помоща на "руските специалисти".
  • 63 Четете и знайте

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Непазарните методи":

    Дефлация има тогава, когато се тегли и трупа дълга от капиталистите и банките, а инфлацията я има когато трябва да се стопи същият този вече натрупан дълг на капиталистите и банките за сметка на населението. В това уравнение няма никакъв "ковид" или "война"! Това го е имало постоянно през целия цикъл на капитализма. 2010-14 г. имаше ли "ковид" или "война"? Дълговете се натрупаха от балоните ИТ и военните в САЩ и ЕС след 1990 г., а през 2007-2014 г. за да не фалират банките, държавите "спасиха банките". Сега се измисли "война" + "ковид" като "причини за инфлацията": 1. За да обеднее населението.; и 2. За да се ограбят Русия и Африка. Богатите стават по-богати, а бедните по-бедни.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ЬZИRИVЬ

    10 0 Отговор
    Русия продава по-малко петрол и газ, но на двойно по-високи цени. Така свръх печалбите задминаха нивата от преди налагането на санкциите. Русия сега се чуди как да изхарчи прекалено големите приходи от износа на енаргийни ресурси при намалял внос.
  • 66 Нищо лично

    11 0 Отговор
    Съвременните варвари пак нещо са се размечтали... Какво искали тези дебили, слабо ни интересува. Важно е Русия какво иска !
  • 67 Не Metabiota плачи

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Левски":

    Знаят, че без руски нефт и газ нищо не работи, но се правят на бабаити. Не само ще клекнете но ще запеете нова песен. Втечнения от САЩ го няма и няма да го има. Само Кир-чо се надява на нещо да дойде от САЩ.
  • 68 Бай rtothewin Продън

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "'къф ти е проблема":

    Друже, друже Канада е голям производител, но малък износител! Набий си го в онова нещо върху раменете ти.
  • 69 ЕС-бензиностанция без бензин

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Софиянеца":

    В Москва бензина е 1 ДОЛАР, не лев.. За протокола само.
  • 70 Майстор на спорта

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Колев":

    Тези дни четох интересна ИКОНОМИЧЕСКА статия: Поканете ме на погребението на еврото! Та в нея се говори, как гъстият дим от случващото се в Украйна крие неотложен и остър проблем за Европа – предстоящата финансова криза. Тя е в състояние да разбие на парчета цялата банкова система на ЕС, а след това да разбие на парчета "обединена Европа" и да погребе блясъка и просперитета на европейския живот под развалините си. Днес няколко европейски държави (4), които са членове на еврозоната(19), според водещи икономисти са де факто в несъстоятелност. ЕС е на прага на дългова криза в поне 4 държави ( Португалия, Испания, Гърция, Италия) с общ дълг от САМО 4,85 трилиона евро. Иронията е, че вече ЕС няма приемлив изход. Европейският капитал ще бъде унищожен или от инфлация, или от вълната фалити на страните от Еврозоната, или от рязка девалвация на националните валути след излизането на страните от нея.
  • 71 Симисо Бутелези

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Анджело":

    Килимчето им е постелено вече ;)
  • 72 Прост човек

    4 0 Отговор
    Израза : "Чети между редовете" е много актуален в тази ситуация !
    Значи Американците купуват Руски петрол и Го препродават на Европейския съюз ?!?!?
    "Мълчи си за да те излъжем"