15 Юни, 2022 13:49 1 706 18

„Няма такъв затворник“: защо Навални го няма в наказателния лагер, където излежава присъда?

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • затвор-
  • затворник-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • кира ярмиш

Властите не дават никаква информация

„Няма такъв затворник“: защо Навални го няма в наказателния лагер, където излежава присъда? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският опозиционер Алексей Навални е преместен от наказателния лагер, където досега излежаваше 9-годишната присъда, която получи през март тази година.

"Алексей е изчезнал, нямаме никаква информация къде е”, каза говорителката му Кира Ярмиш в онлайн предаването "Популярна политика”. Адвокатът на Навални не е получавал известие от наказателния лагер в Покров, където беше Навални, че 46-годишният опозоционер е бил преместен.

Ярмиш заяви, че се притеснява, че Навални е в опасност и може да бъде убит в някой от лагерите. От медиите се разпространява версията, че политикът и активист е бил преместен в друг наказателен лагер в Мелехово, близо до Ковров. "Няма потвърждение”, каза Ярмиш. "Не можем да сме сигурни, докато адвокатът не го види с очите си”.

Този наказателен лагер е с особено тежки условия на задържане и се намира на около 150 км от лагера в Покров, където Навални беше до момента. През май съдът потвърди присъдата от девет години затвор за Навални по обвинения за неправомерно използване на милиони евро, дарени на фондацията му. Възможно е прехвърлянето му в наказателен лагер с по-тежки условия на задържане да е свързано с тази присъда.

Алексей Навални беше арестуван при пристигането си в Русия след проведено в Германия лечение след опита за отравяне с невропаралитичен агент през лятото на 2020 г. Въпреки че е лишен от свобода от повече от година, Навални не спира да призовава към организиране на протести срещу руската инвазия в Украйна. Властите в Москва определят политика и сподвижниците му за врагове на държавата, които работят за дестабилизирането ѝ с помощта на Запада.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бреей..

    22 2 Отговор
    Той Митьо Очите,дето извърши толкова подвизи няма говорителка,пък на тоя му дали! Абе туй затвор ли е или детски санаториум!
  • 2 Някой го е страх в Кремъл!!!

    3 23 Отговор
    Хаха този путин се оказа голяма мижитурка

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Митьо Очите

    12 0 Отговор
    Тука си правим барбекю със Сандо. После на разходка с хеликоптер по морето и след няколко дена, ще дойдем на свиждане н а другите затворници.
  • 4 От страни

    17 2 Отговор
    Абе забравете го тоя. Бита карта е. Седмак..или осмак....А може и по малка ако играем с 52 карти..некой двойка която се мисли за джокер..А може би даже не е карта а прахоляк под краката на играчите...
  • 5 Голям Слон

    22 0 Отговор
    Опозиционер? Не, по-скоро западен степендиант. Не ви казват нищо за Навални ли? Вие за Скрипал нещо казвате ли?
  • 6 Боев

    21 0 Отговор
    Затворника Навални има говорителка !!!!!!!!!!
    Опитрали да го отровят !!!!! Ако са искали, да са го отровили.
    Навални не спира да призовава към организиране на протести !!!!!!!!!!!!!!
  • 7 ТаУмВзе

    20 0 Отговор
    Има соросоидче, има Проблем!
  • 8 БОЛШЕВИК

    18 0 Отговор
    На кой му пука къде е Навални? Може да се е вознесъл, новия Христос за западния свят!
  • 9 Соломон

    14 0 Отговор
    Навални, руснаците го разменят за Джулиан Асанж !

    Скоро Навални, ще се разкарва из Ню Йорк НИКОМУ НЕПОТРЕБЕН, както Преезидента на Венецуела за ЕДИН ДЕН Хуан Гуайдо ! :)
  • 10 Соломон

    12 0 Отговор
    "Какво се крие зад пропагандата срещу Венецуела?" - весело видео в ютуб :)
  • 11 гого

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Някой го е страх в Кремъл!!!":

    не скъпа мижитурки се оказаха америте с тяхното мекере говнални но навреме го вкараха където му е мястото след 9 години ще му дадът още 9 години за добро държание пък после на 70 ако остане жив все тази дали ще го има
  • 12 Ха ха ха

    8 1 Отговор
    Още един престъпник, който не липсва на никого, кой се интересува от него освен пресата, която с нещо да се занимава, за да си получава заплата? Горкия, да го оплачеш, чак и говорителка звезден хотел няма ли да му подсигурите? Толкова загриженост от Дойче зеле🤮
  • 13 Иванушка  🇷🇺

    10 1 Отговор
    Защото го няма, там в,Сибир влезеш ли веднАж вече те няма. Да се готви Комика за трагичния край на скеча, който имаше за Живот. И да си носи Ватенка 😄😄😄
  • 14 Е ти трябва

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой го е страх в Кремъл!!!":

    да си голямо куку, за да измислиш такава тъпотия, ама от едноклетъчни друго не се очаква 👻
  • 15 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Търсете го в Гуантанамо.
  • 16 Барутаджия в кофа вода

    3 0 Отговор
    Как машината рекламира продуктите си! Когато вече са и ненужни ще ги забрави в покрайнините на някое село да остареят сами и изолирани, защото могат да се сетят нещо. В случай, че знаят нещо и може да проговорят дали ще остареят?
  • 17 Механик

    5 0 Отговор
    Той и Брендо не където трябва, ама дойчевеле не казва нищо.
    А както казах сутринта, за навални в момента се грижат едни едри и космати грузинци и го учат как да бъде добра съпруга. Не го мислете него, в добри ръце е .
  • 18 Сандо

    3 0 Отговор
    Как беше в песента /свободен превод/:
    "Пътят до Магадан не е дълъг,
    влакът за половин година ще те закара ..."
    Така че закъде са се разбързали навалничетата?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания