Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Март, 2022 13:21 4 710 56

Близък на Навални: Идва краят на Путин

  • алексей навални-
  • владимир ашурков-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна

Нахлуването в Украйна ще доведе до края на режима на Путин

Близък на Навални: Идва краят на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ръководителят на антикорупционната фондация на Алексей Навални – Владимир Ашурков, е цитиран от вестник „Индипендънт“ да казва, че нахлуването в Украйна ще доведе до края на режима на Путин до 5 години. Непопулярността на войната и икономическият срив ще доведат до народен бунт, смята Ашурков, предаде БНР.

В ексклузивно интервю за „Индипендънт“ Владимир Ашурков изразява мнение, че засилващото се несъгласие в бизнеса и политическия елит от водената политика и масовото недоволство сред населението ще додедат до големи политически промени. Той обаче не се наема да прогнозира каква ще бъде цената за това или кога точно ще се случи.

Още новини от Украйна

„Хората не приемат лъжите по държавната телевизя през цялото време. Все още има една твърда група от около 25-30 процента от привърженици на Путин, които го подкрепят, но като цяло повечето хора са шокирани от нахлуването в Украйна“, посочва Ашурков. Той дава висока оценка на Великобритания, Съединените щати и ЕС за налагането на санкции на около половината от 35-те имена, споменати в така наречения „списък на Навални“ с олигарси, за които от фондацията настояват да бъдат „наказани“ от Запада. И допълва, че изключително строгите санкции са изненадали Кремъл и са били изненада дори за хора като него.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оксана

    41 37 Отговор
    КАКВО СЕ СЛУЧВА В УКРАЙНА? НА ПЪРВО МЯСТО, СТАВА ВЪПРОС ЗА ГОЛЯМО МАСОВО ОТКЛОНЕНИЕ НА ВНИМАНИЕТО. ТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ВИ ОТ ТОВА, КОЕТО НАИСТИНА СЕ СЛУЧВА ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА. НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ВСЪЩНОСТ Е УКРАЙНА. ТОГАВА НЕКА ЗАПОЧНЕМ ОТТУК. УКРАЙНА НЕ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, НЯМА МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ГРАНИЦИ, ТАКА ЧЕ КАТО ТЕОРИЯ ТЯ ВСЕ ОЩЕ Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ. И НАИСТИНА Е ТАКА. СЕГА КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА? ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ РУСИЯ НАХЛУВА В РУСИЯ. ТОВА, И ВСЪЩНОСТ НИЩО ПОВЕЧЕ, СЕ СЛУЧВА.
    ВТОРО, УКРАИНЦИТЕ СА МНОГО ЯДОСАНИ И АЗ ЗНАМ ТОВА, ЗАЩОТО УКРАИНЦИТЕ ТУК, В АВСТРАЛИЯ, СЪЩО МИ ГО КАЗВАТ. НО, ЗНАЕТЕ ЛИ, УКРАИНЦИТЕ БЯХА ИЗМАМЕНИ СЪЩО КАТО НАС. НИЕ В АВСТРАЛИЯ НЕ СМЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА. МИСЛИМ СИ, ЧЕ СМЕ, НО НЕ СМЕ. УКРАИНЦИТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА ТАКИВА, НО НЕ СА. СЕГА НАЙ-НАКРАЯ ИСТИНАТА ЗА ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, БАВНО ИЗЛИЗА НАЯВЕ МАЛКО ПО МАЛКО. И ЕТО ГО.
    ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД УКРАЙНА БЕШЕ ЦЕНТЪР НА ГЛОБАЛИСТИТЕ, А В ЕДИН МОМЕНТ ЦРУ, КОЕТО, НЕКА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ, НЕ Е ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ, ОТИДЕ В УКРАЙНА И В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОНЕ СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИНИ ИЗГРАЖДАШЕ СЪПРОТИВА СРЕЩУ ВСИЧКО И ВСИЧКИ. И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛО? ТО ИСКАШЕ ДА СЪЗДАДЕ ИЗКУСТВЕНО УСЕЩАНЕ ЗА МЕСТЕН СУВЕРЕНИТЕТ, А СЪЩО ТАКА СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ РЕСУРСИТЕ В СТРАНАТА, ОСОБЕНО В ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА УКРАЙНА – ОБЛАСТ, ПЪЛНА С ПРИРОДНИ РЕСУРСИ. ТАКА ЧЕ ТО СЕ ПРОМЪ

    Коментиран от #50

  • 2 Оксана

    20 11 Отговор
    Абе този колянов ВАЛ!😂😂😂😂
  • 3 ZZZZ

    52 50 Отговор
    Слава на Русия! Zа Путин победа !

    Коментиран от #10, #46, #56

  • 4 8888

    30 18 Отговор
    Бързо и скоро.
  • 5 Много въпроси

    43 15 Отговор
    А в България кво става боклуци горят ли се токсични отпадъци заравят ли се? Къде свършват отпадъците от немските атомни централи? Защо българина е на ръба на мизерията?

    Коментиран от #15, #23

  • 6 ZZZ

    39 50 Отговор
    Путин, велик лидер !
  • 7 Силвия

    13 27 Отговор
    Украйна и Руската Федерация тестват търпението на Българскатаармия

    Коментиран от #25

  • 8 Човешка ценност

    18 6 Отговор
    Човек с каквито хора се събере, такъв и става !
  • 9 Видение

    19 11 Отговор
    Неизбежно е
  • 10 ЧовекаКоZa

    24 13 Отговор

    До коментар #3 от "ZZZZ":

    Мухахахаха, кукуруку куууууууу

    Коментиран от #40, #41

  • 11 на Благовещение

    22 3 Отговор
    ще има блага вест.
  • 12 АнтиПутинист

    27 25 Отговор
    ааааа, значи не бил толкоз луд колкото изглежда, с Италиансо Яке и Шотландски Пуловер се изтипосал да плюй по запада !!!!!

    Коментиран от #31

  • 13 нан

    28 32 Отговор
    Не, това е началото на Путин! Путин слага по местата нещата, не може 10 човека да дирижират света от време оно!
    Трябва твърда ръка тук. Власт се взима и дава само с кръв, това е много старо правило и е валидно все още. Там митинги, протести - всичко е пунта мара!

    Коментиран от #51

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Задавайте си въпроси

    22 15 Отговор

    До коментар #5 от "Много въпроси":

    Кой убива младите? Защо статистиката за алкохолизъм и наркомания е на най високи нива от цялата ни история? Защо лошите примери се превърнаха във мода? Защо се опитвате да ни пробутвате извратени нечовешки ценности? Защо експериментирате със нашият геном в тайните лаборатории на пентагона които се намират на наша територия? Кой разпространява болести?
  • 16 Има и други бежанци

    27 24 Отговор
    БЕЖАНЦИТЕ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ВИДИТЕ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ! „УКРАИНСКАТА АРМИЯ СТРЕЛЯШЕ ПО ХОРАТА, НАПРАВО В КЪЩИТЕ. НЕ НИ ПОЗВОЛЯВАХА ДА ИЗЛЕЗЕМ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКАТА АРМИЯ СЕ ИЗМЪКНАХМЕ“ /ВИДЕО/

    Бежанците, които не се показват по българските телевизии и никога няма да ги видите в промитите новинарски емисии!

    – Откъде пристигнахте?

    – От Мариупол.

    – Как успяхте да се измъкнете?

    – Всички помагаха. Благодарим на руската армия. Огромни благодарности! Украйна ненавиждаме.

    – Защо? Украинската армия не ви ли помагаше?

    – Украинската армия стреляше по хората.  Направо в къщите.

    – Радвате ли се, че се измъкнахте?

    – Разбира се, че се радваме. Огромни благодарности!

    От 26 февруари с децата сме в мазетата. 300 души живеехме в мазетата. И това се отнася само до един блок.

    – Защо по-рано не се измъкнахте?

    – Никой не ни позволяваше да излезем.

    Никакви хуманитарни коридори нямаше. Украйна не позволяваше. Бяхме изцяло блокирани.

    Идваха военни украинци и ни казваха в никакъв случай да не напускаме града, ако ни бъде предоставен коридор от Руската Федерация.

    Украинците искаха и занапред да се прикриват с нас. Това е всичко.
  • 17 даамане

    18 18 Отговор
    То на фюри дойде края че на този кгбешник ли няма ...! Що е време пред нас що чудо ще видим... жалко че за сметка на невинни жертви и от двете страни но мирът тропа на вратата а оная с косата на неговата..! Голям гявол трябва да си че да вкараш във война 2 братски народа и да чакаш милост..?!! Че и инфото да..манипулираш но ето идее последния де и ти ще си далече от мен..! КОНТРОЛ малко за да има рима.
  • 18 и тоя за сибир

    18 7 Отговор
    Тоя Владимир Ашурков къде се е скрил че го коментира Индипендънт?
  • 19 Z Z Z

    23 20 Отговор
    Подкрепа, Zа свят без нацизъм! Zа свят, в който държавите ще бъдат уважавани и ценени. Zа свят без санкции и финансов терор. Zа свят без бази на САЩ. Za свят без биолабораториите на САЩ. Za истински свободна и независима Европа, без САЩ.

    Коментиран от #29, #30, #54

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кога ще изгоните Митрофанова ?

    20 19 Отговор
    Вижте как си присвоява правото да говори от наше име. "Народът на България не подкрепя реториката и действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна", заяви тя, цитирана от РИА Новости. Посланикът спомена, че по време на посещението на ръководителя на Пентагона Лойд Остин в България, е имало антинатовски митинги в подкрепа на Русия. "Получаваме и писма за подкрепа, а в интернет много хора сами превеждат нашите уебсайтове от руски на български".

    Коментиран от #43

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    17 20 Отговор

    До коментар #5 от "Много въпроси":

    Кой българин е на ръба на мизерията , ти ли ?? И останалите путиноиди ?? Сигурно , то това и заслужавате , даже по-лошо , ама много трият да ти обясня какво точни !! А за другите не се тревожи , тяхната "мизерия" я има в официалната статистика , 400 000 на заплати НАД 3400 лева и още толкова между 1600 и 3400 !! И още толкова "пенсионери" с максимална пенсия от 1500 лева !! Пък ти си мечтай за гнома , хахаха !!

    Коментиран от #24, #45, #48

  • 24 !!!

    22 11 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Джафкай джафкай..българия потъва това го вижда всеки човек със малко съвест.ти явно не си от тях.

    Коментиран от #27

  • 25 Човека КоZа

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "Силвия":

    Ко каза, ко?!
    + от мен
    🤣😂🤣😂🤣😂😅
    Z
  • 26 Piss on Z

    19 18 Отговор
    Прав си пич, много си прав. Путинката скоро поема за среща със създателя, в учебниците наравно с Хитлер по малоумие и поражения върху човечеството, а нашите путинофили ще станат СиДзиПинофили
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 даамане

    17 5 Отговор
    Снощи даваха от КИЕВ как си подържат чисто по улиците с тяхната ,,ЧИСТОТА,, която въпреки войната усърдно и редовно почиства улиците си а тук без война ми се вижда по мръсничко особенно на места а се борим за европейска д-ва уж и всичко освоено във вилите на ,,бедните,, с поршета и ламборджинита.. и такаа до края на светаа..!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Забавно

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "АнтиПутинист":

    Братчед ,те висчките ги правят с кожи и платове из Беларус. Иначе само ги шият в Италия :)
  • 32 защо

    11 8 Отговор
    близкия на навални да е близко до навални - платени от краварите
  • 33 TROY

    6 10 Отговор
    Путин ще ви се стори като миролюбец. Там има доволно много откачени генерали които не им пука за нищо.
  • 34 ГОВОРИТ МОСКВА

    6 11 Отговор
    СЛЕД ВОЙНАТА НЯМА ДА СИ САМ ДРЪЖ СЕ!!! ДРУГИЯ МЕСЕЦ ОТВАРЯТ ГУЛАГ ТАМ ЩЕ СИ ДО ЖИВОТ,ПАК СИ ВИКАЙ ЗА АМЕРИКА
  • 35 Your Nightmare

    10 10 Отговор
    За това му плащат, това пише. Ако каже истината, ще му спрат грантовете. При друга власт, даже вече нямаше да помним Нахални. Къде отидоха истинските анализатори на САЩ, всички ли умряха с края на предишната студена война, как можаха да нароят толкова калинки на отговорни позиции, които даже не знаят къде е Украйна, а са призовани да решават кризи. От началото на санкциите през 2014, самите европейци признават,че Русия е станала по-силна, защо си мислим, че сега ще фалира преди нас. Те могат да карат на картофи и самогон, но не съм сигурен, дали европейците могат ли да стоят на студено и да си позволят цената на собствените си санкции. А който разчита на олигарсите да свалят Путин - да забрави, руснаците (над 90%) харесват самодържците и презират демокрацията, а олигарсите Путин отдавна ги сложи на каишка.
  • 36 хххх

    15 13 Отговор
    Кой не живял, той нищо не знае. Само старите знаят, кво правеха с тях старите мръсници комунисти от дс, кгб. Убиваха ги. Те ги обучаваха. Само да си умен, чел западна литература, да пееш и свириш на китара, пиано идваха милицията и им правеше забележка, че от богат род пееше на италиански и на пиано, както и младите умни момчета по главната с малко по дълги коси и млади момичета с минижупи им режеха полите на главната, на някои им бръснеха главите, че е била на еди кое си шосе да си купи дреха вносна от коли минаващи транзитно за Германия. Беше си страшно. Рашков е от това поколение и е на ти може би. Те не са между живите, убиха цвета на всичко българско българските милиционери. Те са нагли, брутални и ако са разбрали, че хвакиш запада през 60те те гонят и до днес. Диктатури и днес са сред вас, убийци на невинни младежи, враг на народа и без съд и присъда ги пращаха непълнолетни в Белене и там ги до убиваха крайни нацисти българи, тати на тома томов и другите. Пребивали са ги от бой носейки камъни непълнолетни от заможни семейства и удариха приятелките им, като ги заплашваха, унизяваха, доубиваха, те си знаят, чадър на георги марков е доказателство. Убиваха кгб коце, млади сте. Не всичко което се пише в картончетата на дс е все това, много неистини има, но като те са силни на деня, виж кво стана и с Борисов, а кво остава с някой друг обикновен, страшно е, мили хора. Тъжно е коце копейкин. Не всичко е имоти, а любовта е на първо място. Но те ни убиха и ни

    Коментиран от #39, #49

  • 37 Павел пенев

    9 6 Отговор
    След като това е казано от близък на Навални, вероятно е избягал от психоболницата.
  • 38 Наxални Cоросовский

    5 10 Отговор
    20 години го чакам тоя край...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Човека КоZа

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "ЧовекаКоZa":

    Сорос. Оидите почнаха да крадат никове?
  • 42 Кавални

    1 11 Отговор
    На Путин може и да дойде краят, но на олигарсите му едва ли!
  • 43 Дамаджони Уокър

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Кога ще изгоните Митрофанова ?":

    Когато изгонят Мустафата тогава.Тя пое не обикаляше като настинал кон цяло лято черноморието!
  • 44 мунчо

    3 4 Отговор
    ИДВА АМА ДРУГ ПЪТ.ВИЖ НА НАВАЛНИ МОЖЕ И ДА МУ ИДВА КРАЯ.Е ТО КРАЙ НА ВСЕКИ ЧОВЕК ИДВА. БЕЗСМЪРТНИ НЯМА.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 НАТО

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ZZZZ":

    За пич.кин у.й
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Баро

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "хххх":

    Браво точно това исках да кажа и за странджа сакар и още много други
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Утин е пътник

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "нан":

    Да ,ама е пътник!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Иван Василев

    1 1 Отговор
    Не знам защо все трият, просто питам вярно ли е че са го освиркали "Великия Стратег" и за това прекъснали блъщолевенето му и включили Газманов?
  • 54 Ейп Крос

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Z Z Z":

    САЩ дадоха на света технологиите , ако не беше Америка сега щеше да носиш потури и цървули и щеше да кореспондираш чрез димни сигнали.
  • 55 Телешко варено

    0 0 Отговор
    Мечтиии,
    Мууууу...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания