Last news in Fakti

26 Юни, 2022 10:12 11 422 86

Турция трябва да направи своя избор, обяви Франция

  • финландия-
  • нато-
  • турция-
  • франция-
  • швеция-
  • катрин колона

Турция е тази, която трябва да реши какво иска

Турция трябва да направи своя избор, обяви Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Турция трябва да направи своя избор по въпроса за интеграцията в НАТО на Швеция и Финландия, в противен случай има риск да се повдигнат въпроси относно нейното поведение в алианса. Това заяви френската външна министърка Катрин Колона в интервю за в. "Журнал дю диманш", предаде Франс прес.

"Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг е на първа линия, но Турция е тази, която трябва да реши какво иска, изправена пред отговорностите си. Иска ли тя засилване на Алианса или е против това?", заяви Колона. "Турция е важен член на алианса. Финландия и Швеция направиха исторически избор. Присъединяването на тези две страни в НАТО ще бъде плюс за нашата сигурност в Европа. Тези страни положиха усилия в техните разговори с Турция", подчерта Колона, предаде БТА.

Въпреки разговорите миналия понеделник в Брюксел между Турция, Швеция и Финландия, бързо деблокиране на ситуацията във връзка с кандидатурите на двете страни в алианса се очертава сложно. Анкара обвинява двете държави, че са дали подслон на активисти на Кюрдската работническа партия, дефинирана като терористична организация от Турция и от западните ѝ съюзници. Анкара казва още, че в двете страни има и привърженици на проповедника Фетхуллах Гюлен, заподозрян, че е организирал опита за преврат през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на турция

    119 22 Отговор
    Не са папагали като останалите в нато

    Коментиран от #24

  • 2 Реджеб Иведик

    106 17 Отговор
    От макарончета акъл не щем.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голямата плешива глава

    50 32 Отговор
    Една територия като България, която единствено произвежда чушкопеци с двоен отвор, няма думата в дневният ред на развитите икономики на ес,,ЕС,,.
  • 5 Леличката

    93 23 Отговор
    Няма Турция,няма НАТО.

    Коментиран от #8

  • 6 Джендърчета

    88 19 Отговор
    размахват пръстче на Султана. Това няма да свърши добре.
  • 7 АБВ

    27 89 Отговор
    Турция в най скоро време ще бере ядове

    Коментиран от #70

  • 8 дончичо

    17 16 Отговор

    До коментар #5 от "Леличката":

    А Турция + Русия.... Пада си по мен,ама айде
  • 9 Всъщност

    41 21 Отговор
    Турция се страхува от инакомислието на скандинавците . Анкара е свикнала всичко да се върти около интересите на Сащ и Турция . И тук-таме някоя петролна войничка за западните компании . Но сега турците усещат , че ще си сложат таралеж в гащите ако приемат Швеция и Норвегия .
  • 10 БЕЛОМОРКАНАЛ

    26 5 Отговор
    А ЗАЩО ТУРЦИЯ ИСКА ДА СТРАДА ВМЕСТО ТЯХ?! ИЗТЕЗАНИЯ, САДИЗЪМ... ?!
  • 11 ДРУГАРЯ ХОЛОВАНОВ

    12 3 Отговор
    ВЪОБЩЕ ПЪТЯ ДО ОНИЯ ШКАФЧЕТА, У ГОРАТА, Е ДОСТА, ТРЪНЛИВ :)
  • 12 Рошко

    65 9 Отговор
    Франсетата са свикнали да гледат отвисоко на османлията, на ердоган дали му пука. Като гледам, май не
  • 13 ХаХаХа

    84 14 Отговор
    Французите са свикнали да командват африканците.... Но Турция не е Африка, Турция не е България, Турция си има Лидер, Реджеп Тайип Ердоган

    Коментиран от #85

  • 14 В други новини

    11 33 Отговор
    Бившият заместник-министър на националната отбрана на Гърция Алкивиадис Стефанис говори за турските предизвикателства. Той каза, че е време НАТО сериозно да обсъди дали Турция е част от него или не, тъй като това, което прави, е против всякакви западни ценности и всяка правна и морална рамка, в която Алиансът вярва.

    Коментиран от #60

  • 15 Турция трябва да им даде избор

    17 3 Отговор
    Или те или ние
  • 16 1234

    42 5 Отговор
    Нали Франция или по точно Макрон каза,че НАТО е в мозъчна смърт и че теябва да се създаде ервопейско Нато контролирано от франция сега дрънкат глупости че Турция трябва да реши какво иска всичко което не е в тяхен интерес ги побърква.така както ги побърква че България има искания от С.Македония България да се откаже от исканията си и македонците да влязат в ес защото франция има интерес от това.
  • 17 Българските турци

    31 5 Отговор
    Лицемерието в"играта за стратегическо съюзничество" между Турция и "локомотива" на НАТО САЩ е в своята кулминация ! Пукнатината която се получи между първите две конвенционални военни мощности в пакта вече отдавна се забелязва с просто око ! Тъкмо когато всички членове на алианса се бяха обнадеждили че Украинската война изкарва НАТО от комоциума в който беше изпаднал..видяха че има още много травми които са били замаскирани по някакъв начин досега.Турското вето е само импулса който предизвика да излязът наяве всичките симптоми на болестта в НАТО..Противниците на "най престижния военен пакт на планетата" вече един по един заемат стратегическа позиция "ЛЕШОЯД"! ! !.Отровата на арогантноста и чувството за превъзходство обхванало и обладало НАТО след краха на Варшавския договор и през годините прекарани без съществен опонент...само химери като "Ал Каида"," ИДИЛ" и измислицата "Радикален ислям" ги е заслепило до такава степен че вече не чувстват нужда дори да се камуфлират зад универсалното клише "ДЕМОКРАЦИЯ"!Сега САЩ си мислят че успяха да "сатанизират" Путин и Русия и че си имат ново "кречетало" за подплашване на "дивеча" в Европейската "гора"...но полека лека ще започнат да усещат че всъщност са настървили безтуй раздразнената "Руска мечка"!Ако Русия и заелите позиция "Чакал и лешояд"успеят да отцепят Турция от НАТО,тогава ще настъпи обрат на събитията в "Световната джунгла" !...
  • 18 Положили усилия в разговорите

    44 5 Отговор
    Ами хубаво, ама Турция не очаква от тях само празни думи. Очаква конкурентни дела и писмени гаранции, че няма да спонсорират тероризма. Ясно и просто, дори няма нужда от думи и излишни усилия за разговори.
  • 19 Хуманизъм

    13 53 Отговор
    Отвратителната турция само плюе. На всичко. Тя трябва да бъде изхвърлена от НАТО като храна, върху която е кацнала муха!

    Коментиран от #22, #30, #31

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Губят търпение евроджендърляците

    48 8 Отговор
    Всички прекрасно знаем, че на която страна е Турция, тя печели, защото нека не се лъжем, НАТО без Турция е само сбирщина от първолаци.

    Коментиран от #27

  • 22 Българските турци

    32 7 Отговор

    До коментар #19 от "Хуманизъм":

    С две кавички не се изстрива кръвта на хората прегазени от танковете или взривени от бомбите на Ф16 на ФЕТО и на жертвите дадени в 40 годишната борба с терора на ПКК и сирийските и клонинги! Можете да се бъзикате колкото си щете...Турците са сити на обещания , санкции и военни преврати !...И сделки няма да има...нито за Ф-16 ,нито за Ф-35. нито за Патриотите...виж ако предадат Фетуллах Гюлен ?!...ама и туй няма да реши проблема ....Така че в близки дни НАТО няма да се разширява... може да се разтури но не да се разшири !... Пък и Ердоган от деня когато каза " Ван Минут " в Давос все за този момент бленуваше... Сега следете карагьоза без предварителни коментари защото сценарият е на Ердоган !...
  • 23 "великите"викинги треперят

    18 5 Отговор
    А мечока чука на вратата 🤣🤣🤣
  • 24 СУЛТАНЯ

    30 7 Отговор

    До коментар #1 от "Браво на турция":

    СУЛТАНЯ СИ ЗНАЕ ИНТЕРЕСА,И ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!БЪЛГАРЯТА РОБИ И КОЛОНИЯ НА ГЛОБАЛИСТКАТА СЕКТА!
  • 25 От чужбина

    11 35 Отговор
    Турция рискува сама да излезе от НАТО,
    с тона, който поддържа към Финландия и Швеция!
    Още малко ще излезе ,
    че Турция е по- голяма демокрация от Швеция и Финландия!
    Време е, някой да се събуди от" зимния сън"?
    Времето на Турция ,като фактор в Европа, отдавна е залязло!

    Коментиран от #29, #32, #71

  • 26 От североизток мечока

    19 4 Отговор
    От югоизток вълкът и еврокочинката отива в небитието.
  • 27 Българските турци

    24 6 Отговор

    До коментар #21 от "Губят търпение евроджендърляците":

    BRICS са новите "тухли" които се добавят към "Великата китайска стена"...„Великият Туран” се формира като най-краткия път към "Хартленда" и че Бжежински и САЩ смятаха че това ще стане „за сметка на Русия и върху руините на Русия” но изглежда и този път са жертва на стратегическото си късогледство... TURAN тихомълком се оформя върху руините не на Русия а на прословутия "Път на коприната" който в наши дни се оформя като "Главна Енергийна и Търговска Артерия"(ГЕТА) между Изтока и Запада !TURAN се формира и като потенциален опонент на НАТО който в момента се тресе от вътрешни трусове които са и знак за предстоящата му структурна трансформация ! TURAN се формира и като потенциална охрана на ГЕТА(Главна Енергийна и Търговска Артерия) и като неин главен фундамент!!!
  • 28 Султана каза ЯсНО

    21 5 Отговор
    Какво иска.
  • 29 Всъщност е точно обратното

    22 7 Отговор

    До коментар #25 от "От чужбина":

    Тепърва изгрява. Я виж има ли ден в европейската без поне десетина новини от "залязващата" Турция 🤣🤣🤣

    Коментиран от #63

  • 30 сиртакоглав

    32 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хуманизъм":

    Сега да се уточним Турция не е България, НАТО би се отървала с удоволствие от България, защото загубата на една Уазка и една гумена лодка от въоръжението не би означавало нищо. Но НАТО не може да си позволи да се отърве от втората най силна армия в НАТО, повече НАТО има нужда от Турция, колкото Турция от НАТО.Все едно да се съблече гол и да дразни пчелите в Пчелина. Русия би се радвала на такова отслабено НАТО. Затова с радост биха заритали ганьовците от Алианса... ползва няма
  • 31 Ти се моли кюрдите да не дойдат

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хуманизъм":

    Тук. После др песен ще изпееш.

    Коментиран от #37

  • 32 Българските турци

    27 4 Отговор

    До коментар #25 от "От чужбина":

    Тя Турция си е "изолирана" в алианса вече от доста дълго време...А"дали НАТО и Турция трябва да се разделят" е проблем повече на НАТО отколкото на Турция!
    Турския аскер е най мощната и официално всепризната военна сила с полумесец на флага си...и всички които си мислят че Ердоган вече 20 години си прави само туристически разходки до държави с такъв полумесец са в жестока заблуда !...
    .Когато САЩ включат в листата на "CAATSA" някого значи че те са вече враг на САЩ независимо че официално са стратегически "съюзници" !
  • 33 С НАТО и без НАТО

    27 8 Отговор
    На Турция и е все тая. Тя полза от него няма. Нито са и помогнали някога когато е имала нужда, нито ще и помогнат.
  • 34 Гост

    28 7 Отговор
    Кого плашите с притискане бе, охливи? И какво ще направите ако Турция каже НЕ, на Швеция и Финландия за НАТО? Ето, това може да е изборът на Турция и какво? Ще я изключите от алианса ли? Че, без нейните войски и територии за базите ви, сте жив зян. И децава вече не ви се връзват.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Путинофил

    18 7 Отговор
    Ердоан е първи приятел на Путин! Какво прави в НАТО не е ясно!
  • 37 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ти се моли кюрдите да не дойдат":

    Как го говорите това за кюрдите, сякаш нямаке граници и контрол, а сме разграден двор. Ако е така, значи имаме сериозни проблеми.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 мъ..да

    21 4 Отговор
    французите решиха, че като ни заставиха да им играем по свирката, т.е купиха ни политиците майко продавци, ще накарат и турците да ги слушкат, да ама не ! не ги обичам южните ни съседи, но е похвално последователното и неотклонно следване на техните си интереси.
  • 40 В други новини

    6 4 Отговор
    Белият дом беше принуден да изпрати високопоставен служител на Министерството на финансите в Анкара на 22-24 юни, за да обсъди строгите санкции срещу Русия в резултат на нейната инвазия в Украйна.

    Заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо също подчерта пред всички свои събеседници, че нарушаването на санкциите няма да бъде толерирано.

    Той също така подчерта, че Турция не трябва да се използва като убежище за руски олигарси или да се използва за нарушаване на западното ембарго срещу Москва.

    Коментиран от #42

  • 41 стоян георгиев

    8 11 Отговор
    след путин идва реда на ердоган.турция трябва да бъде поставена пред ясен избор.от една страна е европа ,сащ и нато от другата страна е ориента и русия.ердоган е време да реши коя страна избира.може да се пробва да стане враг на нато и да не работи с ес или сащ.

    Коментиран от #44

  • 42 Българските турци

    18 5 Отговор

    До коментар #40 от "В други новини":

    Турция е свободна и независима държава и сама решава въпроси които не са военни и не ги обвързват с кодекса на алианса ! Санкциите не са военна тема и не са в интерес на икономиката на Турция !
  • 43 Достойнство 0 - Просия 100

    6 14 Отговор
    Отчаяният баш просяк, тайно от турците, отишъл на летището, за да се сбогува с негов брат принц Салман, убиеца с триона, както го наричаше. Саудитците публикуваха снимки! Честито на турчолята.
  • 44 Българските турци

    18 3 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    За съжаление не Турция а НАТО и Западната "Демокрация" трябва да направят този избор !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Казуар

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "Българските турци":

    Турция заема позиция като съюзник само когато има личен интерес, иначе другите не я интересуват.

    Коментиран от #48, #53

  • 48 Българските турци

    12 3 Отговор

    До коментар #47 от "Казуар":

    До сега не беше така ... но вече е така и това е пример за всички членове които могат да се осмелят да покажат същото ДОСТОЙНСТВО !!!

    Коментиран от #50

  • 49 Путинче

    6 13 Отговор

    До коментар #46 от "Българските турци":

    Турция като иска да е независима да се маха от НАТО и да си е независима. Само че сега са добре с Русия но преди няколко години свалиха техен изтребител. Надали щяха да са толкова смели ако бяха извън НАТО. Освен това исторически с Русия винаги са били врагове и са били подкрепяни от Запада в тези войни. Силната Турска армия е такава защото е Запада и САЩ в частност я напомпаха с нови оръжия. Къде и е военна та индустрия като купуват руски ПВО и американски изтребители. Ердоган играе двойна игра и накрая от 2та стола ще се окаже на земята

    Коментиран от #52, #57

  • 50 Казуар

    6 8 Отговор

    До коментар #48 от "Българските турци":

    Който иска да покаже достойнство да напусне НАТО.

    Коментиран от #51

  • 51 Българските турци

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "Казуар":

    Но нека не забравяме че НАТО има обвързващ кодекс който е валиден за всички членове на този пакт и че те никак не звучат като правила на някое Благотворително дружество или Мускетарско клубче !

    Коментиран от #58

  • 52 Българските турци

    12 4 Отговор

    До коментар #49 от "Путинче":

    Повече от 10 години ЦРУ се мъчиха да дестабилизират Турция и да ги тикнат в конфликт с Русия...не успяха въпреки многобройните акци като Гези,свален изтребител, убит посланик и т.н. После биха Украинската карта...Путин се разбра с китайците...изчака ги да си довършат олимпиадата и би реста на Байдън.Всички по света си помислиха че с Турция не стана ама с Украйна Путин попадна в клопката на САЩ. Все още мислят че е така...но тепърва всички ще разберат че този път в клопката попадна Западния капитал и че Путин не е"Шаран" като Горбачов,че китайците и дори турците знаеха предварително какво ще се случи...От този момент на сетне се разбира че американският покер приключи, че вечният двубой " Спаски - Фишер" продължава и на дъската се играе "Украинският гамбит" на Путин !...Войната се води за ЕВРОПА...Под чие влияние ще са Европейците ?! Или ще бъдат Независим търговски и икономически партньор на "Пътя на коприната" или пак ще са важен партньор но като голяма Американска колония.Вторият вариант е почти постигнат...само дето Русия удължава войната и Турция туря прът в колелата на НАТО и най важното ЕВРОПА е под влияние на силна Американска манипулационна дрога"....Възможно е да се ревизира кодексът на НАТО ...След една такава ревизия пактът или ще парадира с военната си мощ и междусъюзническата си солидарност и строг устав или ще се разтури поради распуснат либерализъм , двоен стандарт и анархията на доминиращите сили !

    Коментиран от #65

  • 53 Че я дай пример за обратнотоо

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Казуар":

    За някой член на НАТО. За някой от големите играчи, не за фигуранти като нас.
  • 54 Ердоган е гросмайстор

    11 4 Отговор
    Пак направи така, че от него да зависи на къде ще се наклони везната.
  • 55 Ники

    14 5 Отговор
    БРАВО НА ЕРДОГАН СИЛЕН ПРЕЗИДЕНТ НА СИЛНА ДЪРЖАВА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С НИКОЙ ГЛЕДА СИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ТУРЦИЯ НЕ КАТО НСШИТЕ МИЖИТУРКИ ДА ЧАКАТ КАКВО ЩЕ И КАБЕ АНЕРИКСНСКАТА ПРЪСТ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ВЪОБЩЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕДАТЕЛИ.
  • 56 Българските турци

    11 3 Отговор
    Една страна която няма необходимата военна независимост и собственна военна индустрия не може да провежда самостоятелни военни операции извън пределите на своите граници !...Пребройте колко са тия които могат да си го позволят ... разбира се съобразявайки и спазвайки всички валидни международни и двустранни споразумения !!?
  • 57 Българските турци

    16 2 Отговор

    До коментар #49 от "Путинче":

    Много експерти в България подведени от турската опозиционна медия продължават да лансират турските дронове като пластмасови авиомоделчета а как жилят и как нищо не пропускат първо вкусиха руснаците в Сирия ,после кюрдските сепоратисти в Ирак и Сирия,после Халифа Хафтер и Вагнер в Либия , арменците на Нагорнихкарабах и последно светът вижда и чува какви песни запяха за тях в Украйна...
    Американците се усетиха че санкциите срещу Турция много лошо рикошираха....Тия санкции принудиха турците да си разработят своя независима военна индустрия...Всички говорят за дроновете , но най големият сюрприз идва от разработването нови местни муниции които турците нагаждат към американските Ф 16, замениха електронните програми на по голямата част от изтребителите си със свои независими системи,и през 2025 ще влезе в серийно производство турски изтребител с ранг между Ф22 и Ф35.Това означава че Турция след 2025 няма да купува нищо от американците...

    Коментиран от #81

  • 58 Казуар

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "Българските турци":

    Да, Турция може да саботира НАТО, и никой нищо не може да направи, така са приели наивниците преди много години, но могат да се вземат мерки.

    Коментиран от #59

  • 59 Българските турци

    14 3 Отговор

    До коментар #58 от "Казуар":

    Разбира се е възможно да се ревизира кодексът на НАТО ...След една такава ревизия пактът или ще парадира с военната си мощ и междусъюзническата си солидарност и строг устав или ще се разтури поради распуснат либерализъм , двоен стандарт и анархията на доминиращите сили ! Но едно такова радикално решение е възможно само с 100% но единодушие или при остър конфликт между членовете...Може би затова облъчват Гърция с турска параноя и трупат стара военна техника на територията и, и ги поставят като украинците за стръв пред турските вълци...Стръвта е остаряла а методът е вече банален...в такъв капан турски вълци не влизат ...пък и всички в Турция са дешифрирали тези банапности и са наясно за истинската цел на САЩ и НАТО... а именно да провокират Турция за стълкновение с Гърция и в суматохата която планират да нанесат точкови удари по предварително набелязаните стратегически обекти на новооснованата и стремглаво развиваща се независима военна индустрия на Турската промишленност и да придобият достоверен предтекст за изключване на член на алианса без да му дадат право на вот ! Ще успеят ли ?! Ще видим или поне ще съзрем такава вероятност след няколко дни в Мадрид!?...Всичко което са запланували не зависи само от тях ...или само от Турция !... В този ШАХМАТ има и други играчи !?...

    Коментиран от #74

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Къде ми е нощното шкафче?

    9 1 Отговор
    Тая първо да ги обясни кой заплашва сигурността на Франция и тогава да се обръща към Ердоган,че той обича да държи жените от ЕС изправени в ъгъла!
  • 62 Наблюдател

    3 11 Отговор
    Присъствието на турция в НАТО доказва че този съюз е абсолютно недоразумение. Държава доказан агресор в уж отбранителен съюз.....!!!
  • 63 Ефросина Е.Банева

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Всъщност е точно обратното":

    Абсолютно точно. А на западната граница на България?! има още изгряващи държави
  • 64 Ти да видиш!

    2 10 Отговор
    "Турция важна в Алианса"-не това становище е на дупедавците на Ердоган.Докато се подиграват и умаловажават НАТО и ЕС -геноцит за тях.Без повече кандарми и ориенталски изклесъци и вън от АЛИАНСА за тези ислямски фундаменталисти! ФАКТ!!
  • 65 Путинче

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "Българските турци":

    Турция на Ататюрк беше прозападна - дори азбуката си смениха от арабска на латинска. Турция кандидатства за влизане в Европейския съюз много преди България. Обаче видимо ЕС протака ха и всячески спиеаха този процес. Ако беше се получило нямаше да го има Ердоган. Той се появи като резултат на разочарованието от Запада който третира Турция като полезна но недостойна да влезе в клуба на ЕС. И Ердоган ищуспя да отдели Турция от прозападната ориентация. Сега иска да направи Турция център на мюсюлманите и да стане водеща страна в мюсюлманската цивилизация. Това ако продължи интересите на Турция и Запада ще се разминават все повече и накрая логично ще е да се стигне до разрив. Няма логика в НАТО да има член който изгражда ПВО отбрана с руски С400 като точно Русия се смята за основен противник на НАТО. При евентуална война как ще си попълват запасите от ракети? Ще искат доставки от Русия за да свалят техните самолети ли? Тая покупка показа че Турция явно не се съобразява с доктрината на НАТО и си води собствена политика на отбрана. Ама в такъв случай тя не е надежден член. При евентуална война не може да се разчита на нея. Сега блокира Швеция и Финландия. И конфликта с Гърция не е никакъв американски капан. Ердоган в прав текст говори за ревизия на Лозанския мирен договор който урежда границите на Турция с Гърция и България впрочем. Каза че съжалява че с този договор Турция е дала някои острови на Гърция и иска ревизия на това положение. С такъв "съюзник" врагове

    Коментиран от #69

  • 66 Митев

    8 2 Отговор
    И този проповедник живее на територията, познайте на коя държава,всеки трябва да има позиция,а Турция има такава за което го поздравявам......
  • 67 Писов ^7 ^1^1^2^13^6^8^6^0^

    3 4 Отговор
    Франция, в частност Макрон ,бъркат в паницата с хаос. Къде е Европа,къде е НАТО,къде е Турция в Европа на османското многовековно окървавяване на Балканите...къде...какво..кое..как...Аз мисля ,че Европа,Турция,НАТО и ЕС са минала история и Франция е вече с двата крака в съдбата си на Ротшилдов петел в генната на историческият котел. Русия и Китай управляват света,а Макрон ни обяснява поредните си еврейо-арбаски халюцинации. Макрон да признае,че в Елисейският се слуша арабска музика с еврейски ударни. Никакъв шанс за НАТО,ЕС,Турция,ЕК,Франция и другите на опашката . А опашката на лъжата е къса,Макарон.
  • 68 Ц"С"К"А √71√12√13√68√60√

    2 3 Отговор
    ИСТИНА,ИСТИНА ВИ КАЗВАМ , ЦСКА Е ПО-СИЛЕН ОТ Фъ.Къ."Турция" ООД.САМО ЦСКА МОСКВА! САМО ЦСКА СОФИЯ! НЯМА ДРУГИ ЦСКА!!! АРМИЯТА НА СЛАВЯНИТЕ Е НЕПОБЕДИМА!
  • 69 Ефросина Е.Банева

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Путинче":

    Има логика ! САЩ се опитва да си присвои и НАТО, както командва ЕС. НАТО обаче е военен съюз ! Ердоган е Държавник и пази Балканите. Иска преразглеждане на Лозанския договор, защото гърците се пробват да го работят чрез САЩ, както изработиха Република Македония и стана Северна. Затова Президентът казва че съжалява задето им е дал острови на гръцките. По тоя договор участва и България, но ние не го атакуваме и както виждаш изобщо не ни намесва в дуела с гръцете.

    Коментиран от #72

  • 70 Башибозук

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "АБВ":

    Знаем се,хайде джендърче не се бъркай в работата на баща си
  • 71 Ей ей

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "От чужбина":

    В робство беше и си останал там.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Магическа топка

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Българските турци":

    Ако паранойчните които управляват Турция искат да атакуват Гърция, трябва да го направят сега. Преди да дойдат новите въоръжения на Гърция. Сега турците просто ще загубят флота и военновъздушните си сили. После, ще загубят и Източна Тракия. Цяла.

    Коментиран от #78

  • 75 Петкан

    2 0 Отговор
    Турция блъфира блъфира ама накрая май ще няма да стане ..ако излезе от НАТО ще е голяма но все пак хапка за Русия
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Владимир

    1 1 Отговор
    Макроне , това Турция , Ане България. Лесно няма да я смачкаш !
  • 78 злобар

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Магическа топка":

    Защо да нахлува с армия в Гърция или да влиза в ялови пререкания с тях ?!...Преди 33 години Турция само си отвори границите за " екскурзията" и рухнахте!... Крилатите ракети и танковете "от под планините и житата" отидоха на претопяване във "Вторични суровини" .... И сега няма да стане по различно !...И американското старо желязо което го трупат по островите също ще отиде на претопяване... Не е нужно кой знае какъв интелект и стратегия за да се реши такъв уж оплетен ребус...Само се иска време и търпение...в края на краищата всичко узряло презрява и само пада !...

    Коментиран от #84, #86

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ха така

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Българските турци":

    Малко за прословутите слонове БАЙРАКТАР.Те са копие на стар модел американски дорон.Двигателят се доставяше отначало от израел, а след това от украйна.Електрониката от американска и канадска фирми.А и пункта за управление трябва да е сравнително наблизо,а не като някой американец например от тексас с джойстика може да те опука

    Коментиран от #83

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Българските турци

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Ха така":

    Възможно е да си прав...но турските "слонове жилят" и всички освен вас са на опашка да ги купят!!..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Айшето

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "злобар":

    Окупацията на гръцките острови не е в интерес на туркините.
    Те няма къде да се обърнат, за да се насладят на любовта.
    Турците предпочитат момчета, гърците е.ват и бият.
Новини по държави: