Last news in Fakti

21 Юли, 2022 16:27 911 0

Заплахата от горски пожари намалява

  • пожар-
  • горски пожари-
  • европа-
  • жега-
  • заплаха-
  • време-
  • климатични промени

Във Франция повече от 2000 пожарникари и около 10 противопожарни самолета бавно започват да вземат надмощие

Заплахата от горски пожари намалява - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вълната от горски пожари в Европа беше овладяна на фона на по-ниските температури днес, предаде Асошиейтед прес. В Португалия не се съобщава за нови огнища, френски огнеборци вече започнаха да се справят с два големи пожара в страната, а Испания овладя пожар, който миналия уикенд причини смъртта на двама души, съобщи БТА.

Испански огнеборци се борят с девет пожара, два от които са в северозападната част на Галисия и се смятат за изключително опасни. Някои от евакуираните заради пожарите 11 000 души в Испания започнаха да се прибират вкъщи и важна магистрала в провинция Самора, в северозападната част на страната беше отворена, след като беше блокирана в продължение на два дни. Температури над 40 градуса по Целзий и сушата доведоха до по-сериозни горски пожари в Испания тази година. Най-високата температура, прогнозирана за днес в Испания, се очаква да бъде 32 градуса по Целзий.

Във Франция повече от 2000 пожарникари и около 10 противопожарни самолета бавно започват да вземат надмощие след продължила повече от седмица денонощна борба с два големи пожара в сухи борови гори в югозападната част на страната. Пожарната служба в Жиронд каза, че и двата пожара, заради които бяха евакуирани десетки хиляди души, са били овладени. Тя добави, че все още има горещи точки, които биха могли да причинят повторно разгаряне на пламъците, но очаква да се справи с тях до няколко дни. Местни представители казаха, че вероятно ще могат да обявят пожарите за напълно потушени до няколко седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА