Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Юли, 2022 18:54 9 047 226

Путин е психопат с признаци на садист, слабостта го провокира

  • владимир путин-
  • садист-
  • садизъм-
  • русия-
  • путин-
  • украйна-
  • война-
  • ядрени бомби-
  • психолог-
  • психопат-
  • психология-
  • джеймс фалън

Путин притежава всички качества, които могат да го отнесат за злокачествен нарцисист

Путин е психопат с признаци на садист, слабостта го провокира - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След пет месеца война, руската агресия срещу Украйна наближава повратна точка. Украинските власти обявиха контранастъпление на въоръжените сили на Украйна и нанесоха удари от HIMARS по критични цели на руските окупационни сили. Експерти говорят за нарастваща заплаха от ядрена ескалация: ако Украйна наистина успее да обърне хода на военните действия и Кремъл е изправен пред реална опасност да загуби не само Херсон, но и Крим, ще бъде ли Путин готов да използва ядрено оръжие? Във връзка с това особено актуален става въпросът за психичното здраве на руския диктатор. Американският неврохирург и професор по психиатрия от Калифорнийския университет Джеймс Фалън, специалист по психопатични разстройства на личността, не се съмнява, че Путин е типичен психопат, който губи контрол над себе си. По думите на професора в такава ситуация той е изключително опасен и напълно способен да използва ядрено оръжие. Съветът на психиатъра към Запада е да не проявява слабост, но и да не прави резки движения. Анализът му е публикуван от изданието The Insider, пише Actualno.com.

Диагнозата на Путин

Още новини от Украйна

От няколко години следя действията на Владимир Путин, опитвайки се да проуча и пресъздам хода на мислите му за взетите решения. Успях да общувам с бивши ръководители на Украйна, както и с представители на ръководството на Русия, Чечня, Беларус и Германия, и прочетох всичко, което можах да намеря за неговото възпитание и развитие. Не можете просто да видите някого по телевизията и да кажете: "Това е психопат". Но според мен Путин действително имаше важни предпоставки за развитието на така наречените личностни разстройства от клъстер В - най-опасните, включително психопатия и нарцистично разстройство на личността. Какво е психопатия? Използвам определението за психопатия, предложено от американския психиатър Хърви Клекли, който през 1941 г. в книгата си "Маската на здравия разум" описва психопата като човек, който изглежда нормален и прави всичко, за да поддържа тази илюзия, но ако погледнете корена, най-дълбоките черти, всички психопати имат ниска емоционална емпатия. Те са манипулатори, егоисти, агресори в най-висша степен. Изглеждат безстрашни, не изпитват съжаление, разкаяние или вина. Проявяват безчувственост и поставят себе си над всички. Психопатите се делят на първични и вторични. Те имат подобно токсично поведение, но причините и биологичната основа на тези две психиатрични разстройства са различни.

Личността на първичния психопат се залага от раждането до две или три години. Това се случва чрез генетичен процес, наречен "епигенетично маркиране": регулацията на ключовите гени се променя почти необратимо поради травма и излагане на хормони на стреса (особено кортизол) върху генетичните регулатори на гените на стреса, а следователно и хормоните във фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Вторичният психопат (известен още като социопат) има по-слаба генетична предразположеност към това разстройство и промените, причинени от емоционално, физическо, сексуално насилие или тормоз, за него са частично обратими. Има голяма разлика в поведението на първичните и вторичните психопати (социопати). Например социопатът разбира аморалността на действията си, но не може да спре, а психопатът е убеден, че постъпва правилно. Той вярва в своята правота. Това е съществена личностна черта на истински първичен психопат: той никога не се съмнява, че постъпва правилно. Това не е преструвка и не е опит на нормален човек да оправдае свое злодеяние. Към този тип психопати според мен се отнася и Владимир Путин. Както е характерно за всички хищнически разстройства на личността от клъстер В, психопатите, подобно на училищните хулигани, винаги търсят слабост в своите жертви. Те майсторски отгатват мислите на човек или група хора, които са избрали за обект на своята агресия. Психопатите са един вид вътрешновидови хищници, чиято плячка са други хора. Като всеки агресор те са провокирани от слабост. Главната дарба на психопатите е да разчитат емоциите и поривите на другите на фона на неспособността да ги изпитат С други думи, "емоционалната емпатия" не е достъпна за тях. И обратното – "когнитивната емпатия" при тях е на висота. Те разбират чувствата, страховете, стимулите и желанията на другите хора и използват тези знания, за да манипулират жертвите и да получат желаната реакция, пари, секс или просто да се наслаждават на чувството за контрол. Психопатите разбират какво чувствате. Вглеждането в главите на другите хора е основата на тяхното съществуване. Нормалният човек с тази способност е по-склонен да се опита да помогне на някого, който е под стрес, а психопатът ще се възползва от слабостта и изолацията на друг, за да нанесе удар в точния момент. Ключовият метод на Путин е да попречи на опонентите си да станат по-силни. Да нанесе удар в момента на най-голямата им слабост. Самодисциплинираните психопати имат търпението да чакат месеци, години, докато жертвата им покаже уязвимост.

Путин притежава всички качества, които могат да го отнесат не само към психопатите според Клекли, но и на злокачествен нарцисист. Освен това има черти на садист, съдейки по поведението му напоследък. Не се знае колко силно е изразено, но е достатъчно, за да бъде поставен в "тъмната триада". Просто не може да бъде по-лошо. Но нивото на интелигентност позволява такива хора да изглеждат нормални. Травмата на Путин Освен трудното детство в живота на Путин има няколко травми, една от които е очевидна – разпадането на Съветския съюз, което доведе, наред с други неща, до създаването на съвременна независима Украйна. Това е като травмата на младия Хитлер, когато той смятал, че Германия е била предадена от първите лидери на Ваймарската република през 1918 г., в края на Първата световна война. След това през 2011 г. Путин стана свидетел на мъчителната смърт на либийския диктатор Кадафи, което не можеше да не разтревожи най-дълбокия му страх – насилствена смяна на режима. Всичко неявно се разкри в последните няколко години и особено ярко – в последните няколко седмици преди 24 февруари. Путин, подобно на Хитлер, разкри истинската си същност и стана ясно, че се държи като психопат, а не като социопат, и със сигурност не като обикновен човек с лоши наклонности. Философът Жозеф дьо Местр обръща внимание, че практически всички диктатори (десни или леви, или дори религиозни) обичат да гледат в миналото, за да намират в него оправдание за своите действия. Ключовият елемент тук е обръщането към древната, малко изучена и сложна история на своя митичен народ и колкото по-стара, толкова по-добре. Путин също търси в далечните времена връзка със съвременността: в края на краищата може да се вплетат варягите, Прибалтика, всякакви територии чак до Донбас, да си спомни Киевска Рус, която контролирала всички речни системи от Балтийско море до Крим и водила по тях търговия. Тези препратки към митологизираното минало станаха основното оправдание за "реконкистата" на Крим и Донбас.

Помътняване на разума

В поведението на Путин може да се видят черти на сериозно помътняване на разума. Безсмислено е да гадаем какво точно е довело до тях, може да е всичко – от третичен сифилис и тумор до невродегенеративни заболявания, но съдейки по това, че Путин е преминал от помпозен нарцисизъм към параноя, към открито враждебно, натрапчиво, неуравновесено поведение, вероятно вече са в ход някои дегенеративни процеси в неговия мозък, например в долната част на префронталната кора и в предната част на темпоралния лоб. Путин никога не се е отличавал с импулсивност, но сега непроницаемото "покер лице" на агента на КГБ е нещо от миналото. Настъпили са дълбоки промени и хипотезата за невродегенеративно заболяване напълно се вписва в картината.

Илюзия за рационалност на действията

Попитайте терорист или сталинист – те имат обосновка за всичко. Каквото и да правят, всичко се прави рационално, оправдано и за благо. Същото е и с психопатите. Това се нарича "екстернализация на вината": те обвиняват другите за всички свои грешки. И наистина вярват, че имат право да решават съдбата на хората. И ако хората не отговарят на техните стандарти – например, врагът на бойното поле показва слабост или някой човек се задушава в тяхно присъствие, те показват пълно неуважение. Така постъпват агресорите и психопатите, а също диктаторите с черти на социопатия и психопатия. За Путин такова поведение е рационално. Няма единно определение на моралните стандарти, към което мнозинството да се придържа. Имало е и времена, цели векове на френския хуманизъм, след това Просвещението, когато се е смятало, че възпитанието решава всичко, че човек по рождение е tabula rasa, чист лист. Последното десетилетие и половина поведенчески и генетични изследвания в областта на невропсихологията опровергават тази концепция. Повечето базови личностни черти са обусловени генетично, но могат да настъпят съществени промени в експресията на тези гени, гените на предразположеността, поради епигенетични процеси, протичащи в ранна възраст. Например ако детето е останало без родители и е подложено на насилие от раждането си до две-три години. Такъв опит може да послужи като епигенетичен спусък за превръщането в психопат. А психопатите живеят в свой собствен свят, където вярват в правилността на всички свои действия Безполезно е да им се привежда моралът като аргумент. Те развиват собствена представа за добро, която може силно да се разминава с общоприетите морални стандарти. Що се отнася до рационалността: той беше спокоен, студен и пресметлив. Това беше неговият публичен образ през всичките 20 години. Но сега е видно, че той не се владее напълно, което означава, че наистина е изключително опасен. По-рано неговите решения можеше да бъдат предвидени, защото той най-често следваше избрания предвидим курс. Сега виждаме, че той все повече губи адекватност: той надценява силите си и може да се реши на крайни мерки – например по отношение на онези, които му дават отпор. Осъзнавайки, че украинците нямат намерение да се предават, той може да се почувства в задънена улица. Всички психопати и агресори са загубени, ако срещнат решителна съпротива. Нерядко обръщат в бягство, но Путин няма къде да избяга. Той ще се чувства притиснат в ъгъла, докато Украйна се съпротивлява. Той смяташе, че всичко може да му се размине, а това е типична заблуда на агресори и психопати. За провалите на Путин говори и неговата мимика. По нея можете да разберете цялата злоба и ярост, които изпитва. Пред нас вече не е хладнокръвният и красноречив доминиращ нарцисист, който напълно владее себе си. Сега той прилича повече на див звяр в клетка. Но това само го направи още по-опасен. По-рано той поне поддържаше образ, който предполагаше самообладание.

Хитлер с ядрена бомба

Путин мисли като Хитлер, плюс че има и ядрено оръжие. Сега той е изключително опасен. При подобни обстоятелства контрол над ситуацията може да вземе някой здравомислещ и решителен генерал, както се опитаха да направят в нацистка Германия. Не знаем със сигурност дали около него има хора, които да махнат пръста му от копчето. Психопатите не са луди, те нямат психози, но нямат и граници. Те са готови на всичко, за да постигнат своето. Сега въпросът стои така: "Отприщването на ядрена война е стъпка, неприемлива за всички. Какви са алтернативите?" Алтернативата, която той вече използва в момента, са термобаричните бомби. Използването им е допустимо за унищожаване на военни бункери някъде в пустинята, но бомбардирането на градове с тях за унищожаване на населението е военно престъпление. Така той охотно предприема мерки, които целият свят смята за нарушение на законите и обичаите на войната. Можем да кажем, че до използването на тактически ядрени оръжия му остава една крачка. Хората с психопатия имат една особеност: те могат много да понесат, но след като стресът стане твърде силен или твърде продължителен, ако в крайна сметка бъдат притиснати в ъгъла, те не могат да се контролират. Невъзможно е да се предвиди кога Путин ще се окаже в тази точка. Но когато тя настъпи, той или ще избяга, или ще поиска да стигне до края. Мисля, че той разбира тежките последици за себе си и затова в значителна степен се е изолирал. Това само изглежда като ирационално поведение, но в действителност той просто тества границите, капка по капка, като всеки хулиган, който тества някого за слабост. С други думи, нека опитаме, но ако не се получи, ще отстъпим и ще кажем: "О, не, ние искахме само Донбас".

Натиск, но не прекалено рязък

Психопатите и социопатите биват два вида: избухливи и харизматични. Путин е явен първичен харизматичен психопат. Той не е от хората, които открито показват гнева си. Такива хищници търсят слабости в жертвите си, но ако им се даде уверен отпор, те отстъпват. Но притиснатият в ъгъла психопат ще започне да се защитава по всички възможни начини. И ако го притиснете твърде силно, той ще се взриви. Например веднага след провала на атаката срещу Киев той все повече приличаше на избухлив психопат: проявяваше повишената бдителност на хищник, по-скоро готов да скочи, отколкото да се опитва да скрие намеренията си. В такъв случай всяко действие на жертвата ще доведе до реакция. Но при постепенен и постоянен натиск върху Путин той със сигурност ще сгреши. Това е най-добрата тактика в борбата с психопатите. Трябва да се запази натискът, без да се правят резки движения. Това е особено важно, за да бъде победен, без да бъде провокирана ядрена война. За да не каже: "Защо ни е свят, в който няма Русия?". Като Хитлер, който през последните дни, според някои сведения, наричал целия германски народ недостоен за живот поради поражението. С Путин може да се окаже същата история. Засега Украйна се съпротивлява, печели време и вдъхва увереност, че войната може да бъде спряна. Сега предприемането на драстични, радикални мерки не е най-добрият изход. Аз не бих избил земята изпод краката му. Дори ако такъв удар в крайна сметка обезвреди психопата, в момента той е готов да ви убие. Путин очаква погрешен ход от Украйна, който в очите на повечето руснаци ще му даде право на всякакъв отговор. Но трябва да е нещо по-сериозно от ракетна атака срещу система за ПВО на 12 км от украинската граница. Ако ракети, насочени към Русия, ударят руски ракетни комплекси и подобни военни обекти – това е едно, но по-разрушителни удари могат да му дадат повод. Трябва му или масиран удар от страна на Украйна по населено място в Русия, или някаква по-голяма цел. Психопатът не може да бъде победен в такава битка, защото колкото по-дълго продължава войната, колкото повече Украйна получава западни оръжия и технологии, толкова по-слаба е подкрепата на самия Путин. Продължителният натиск ще създаде прозорец от възможности, период, в който другите участници в процеса могат да му кажат, че не може така да се постъпва. Например това могат да бъдат генерали от близкия кръг. За това ще бъдат необходими месеци на борба. Въз основа на познанията ми по военна психология смятам, че си струва да се покаже на Путин, че Западът няма да се спре пред нищо. Трябва да се изгради силен и разумен съюз, който да носи следното послание към Путин: "Ти ни тласкаш към точката, в която можем да те изтрием от лицето на земята. Не искаме да го правим, но можем."


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 160 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 рерi777

    147 26 Отговор
    Няма данни здравето на Путин да е влошено, заяви шефът на ЦРУ !

    Коментиран от #5, #37

  • 3 хаха

    148 29 Отговор
    Нали беше болен от рак? Същите, които до днес го твърдяха, сега са подготвили нова торба с лъжи.
  • 4 az #Контрапропаганда

    158 37 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Тия американци колкото повече потъват, по-големи безумия творят!
  • 5 милостивият Путин

    150 41 Отговор

    До коментар #2 от "рерi777":

    Ако беше психопат и садист, дали щеше да търпи западняшките мръсотии?
    На негово място бързо бих пуснал ракетите към Лондон и Вашингтон, окръг Колумбия.

    Коментиран от #85

  • 6 Санкция

    142 26 Отговор
    Байдън и Борел са дърти травестити!!!

    Коментиран от #218

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТаУмВзе

    134 28 Отговор
    Яки вицове бълват соросоидчетатата! Шубето е Голуем страх ей. Бухахахаах
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    136 34 Отговор
    Путин има глава на раменете си, за разлика от разните случайници в европейската и американска политика...
    За сега ги цака от всякъде и то с гола деветка....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 az #Контрапропаганда

    120 27 Отговор
    Поредното доказателство, че западът може да воюва само в медийното/виртуално пространство.
    На терен силите му ядат здрав пердах! 😆

    Коментиран от #136

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Някой

    103 21 Отговор
    Дрън дрън та пляс!
    Всякакви световно неизвестни люде се упражняват с Путин. И се надяват някой да ги забележи.
    Пък и началото на текста е яко - очаква се повратна точка във войната и е обявено контранастъпление на укронацистите.

    Браво! Похвално!

    Само дето желаното рядко става реалност, особено когато имаш насреща си руснаци.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кажи честно ...

    32 53 Отговор
    Такива статии не трябва да се пускат след 16:00! Нашистите вдигат кръвно, изпадат в кризи, а линейките са малко . После кой ще ни забавлява ?
  • 23 смех

    27 6 Отговор

    До коментар #19 от "Англосаксонскичифут":

    Не мисля къси са ви ръчичките
  • 24 Охо-бохо

    66 12 Отговор
    Глупости! Пълни глупости! Никога никъде не управлява един човек. Луди ли сте? Кръгове с милиарди ще се оставят да ги управлява някой "избран" от народа. Властта е винаги в сянка, управлението е консенсус, "управляващия" е лице за пред обществото и бушон.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Раданч Татлъту

    39 8 Отговор
    Байдън е велик ,с наченки на гений!🦧🦧🦧🤣🤣🤣
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 щуротии

    73 15 Отговор
    Завалиите, то не бяха екстрасенси, астолози и платени психиатри. Този психиатър по кравите по добре да направи анализ на бай издън, пелоси и прочие кукумицини в САЩ .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 не може да бъде

    81 13 Отговор
    Сега проверявам дали остана болест или психическо разстройстнво от които Путин не страда.Този човек е истинска лаборатория за медицината ,СЗО трябва да се заеме за да провери как може да съществува такъв човешки индивид -страда от толкова неща и все пак намира сили да направи за смях западните лидери!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Феликс Дж

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "доктор Василев":

    Lecktor, ДОКТОР ЛЕКТОР за "доктор" В.
  • 39 радиопредавател

    10 10 Отговор

    До коментар #18 от "радиослушател":

    Деменция и наркомания!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 марсианеца

    40 6 Отговор
    Диагнозата на бай дън ще се постави от извънземни.Ха ха ха!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 фИчочичо

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "роко":

    АЗ ЗНАМ. Много си прав.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Никой

    8 46 Отговор
    Ах , как му отива ролята на ислямски фундаменталист. Отиде право при религиозните си корени.Върна се назад къъм времето на Саладин / изгонил кръстоносците от светите места / и възтановил нравите на шириата. Посланието е ясно : Ако се върнем назад 1 100 години ще бием пак западняците. Защото ние сме идеални те дефектни. Руската култура е също толкова фундаменталистка както са при ислямистите.

    Коментиран от #68, #114

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 инспектор Дю Дю

    36 11 Отговор
    Прибдри си версиите господи. Този така наречен психиатър нещо му липсва на главните свързки. Толкова глупост не бях чел на поразия
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 лекар

    6 4 Отговор

    До коментар #46 от "24601":

    По-скромно.Стига си разказвал за себе си!Не си център на света
  • 57 Сандо

    50 8 Отговор
    Слушам и чета изказванията му.От тях се разбира,че Путин е един умен,мислещ и с ясна визия за сегашното състояние на света политик.Още се разбира,че той е разтревожен за протичащите процеси и като отговорен ръководител на държава-световна сила се стреми да спаси света от деградация.А и от ЦРУ днес казаха,че на всичко отгоре е и здрав.

    Коментиран от #74, #207

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Хахахахаха

    10 5 Отговор
    Хахахаха
  • 62 В.В.П.

    38 16 Отговор
    Путин е най великият политик за всички времена..Путин е бог.!Тая глупост не се чете..Така или иначе руските не искат да живеят с укропуте..Работата е сложна ,за джендърския ъкъл.Срайна ще се здели точно на две.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Йьйь

    40 8 Отговор
    Какви са тези агресивни статии. Това не е демократично. Тези които пишат статиите са агресори

    Коментиран от #219

  • 68 стига глупусти бе

    37 5 Отговор

    До коментар #50 от "Никой":

    А снимките на сенатор Маккейн с лидерите на ИД ?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Майна

    14 43 Отговор
    Свири, свири щурче ! Ах , колко щурчета му свирят на Путлер в междуушието , но нито едно не му пее вярната песен . Това ще приключи наесен , защото никой не иска да пее на убийци.

    Коментиран от #118

  • 74 Хахаха

    48 8 Отговор

    До коментар #57 от "Сандо":

    Затова никога не транслират в западните страни неговите речи, неговите отговори, неговите коментарии . Тогава ще може да лъсне нищожеството на западните лидери, които са много необразовани и лъжливи, а най вече, пълни с комплекси заради Путин. На Г7 пролича нивото им, когато, като клоуни, или квартални клюкари, сравнявали са с Путин.

    Коментиран от #203

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Taka така

    29 6 Отговор
    Браво ако това е демокрация значи тогава е много зле и трябва да се замени
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Джеймс Фалън

    19 4 Отговор
    Ще направя профил и на вашия Киро (лъжльото) ама друг път ...
  • 80 Дааа

    32 7 Отговор
    Аве, кой от ЦРУ ви пуска тея глупости. Обадете му се да си скъса дипломата от американското АОНСУ.
    (Академията за обществени науки и социално управление, известна и със съкращението АОНСУ)
  • 81 Станислав

    23 8 Отговор
    Беше в болен, опериран, кома, мъртав и са прзнаци на психопат! Прекалено дълго писане в тая статия, като я четеш да ти остане вкус че верно е психопат!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хахаха

    35 9 Отговор

    До коментар #65 от "3.14К":

    Те правят много за Русия , създавайки подобни пасквили. Все повече хора, читейки това, застават на страната на Русия.
  • 85 Сръчко

    7 19 Отговор

    До коментар #5 от "милостивият Путин":

    Явно не си чел добре статията! За да разбереш, че психопатите не са безумци, като теб
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Кочо

    33 9 Отговор
    Да, това е пасквил за слабоумни изразяващ идеологията на сатанистите от глобалния финансов капитал жадуващи гибелта на Русия, нейното разпадане и заграбването на природните и ресурси! Ненавиждащи от дъното на душата си Православието и славянските народи каквито са руския и украинския! Подстрекатели и подпалвачи на войната между тях, и желаещи пълното им самоунищожение! Украинците са пушечното месо във войната на англосаксонците срещу Русия! Европа е обречена на гибел със самоубийствена политика водена от продажен и марионетен елит!

    Коментиран от #202, #214, #220

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Написано във Факти

    16 23 Отговор
    Путин е психопат с признаци на садист!
  • 91 срамушко

    21 3 Отговор
    дени тили анонимно я пусна тая статия бе . Не се срамувай бе .
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 оня с косата

    25 7 Отговор
    Този хамериканец е потенциален терористи и психопат, а не психиатър.
    Такива хамериканци като този изписват на 90% от населението на Сащ антидепресанти, които действително предизвикват халюцинации и психически разстройства, което е видно от масовите убийства в Сащ, които от началото на годината са над 250!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Аз си мислех,

    13 7 Отговор
    че нашия Б М Б е Социопат, но според написаното е Психопат. Кеф ми е :)
  • 98 8888

    26 12 Отговор
    Няма да чета статията знам какво можете само ще ви кажа ,че психопатите сте вие ,Путин е психолога

    Коментиран от #111

  • 99 пълен фейк е статията

    26 11 Отговор
    Кадиров трябва да го издири автора на статията и да му поиска обяснение.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 28 Отговор
    Русия се управлява от психопати.

    Коментиран от #124

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Най голямата услуга за страната ни

    14 8 Отговор
    По голямат част от населението на България не гласува.
    Искам да Ви честитя липсата на евроатлантически , наднацинални ,демокрарични и всякакви пдобия партии в следващия Парламент .
  • 104 Голем смех

    19 24 Отговор
    Даже не е необходимо да си лекар, за да установиш, че Путлер е абсолютен психопат. Типично зло.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Анонимен

    21 8 Отговор
    Хаха… Психоаналитик казва от разстояние дали си психопад… Пълен идиод може да анализира от разстояние психоболен и това може да е само от Западен психиатър

    Коментиран от #196

  • 107 Индиго

    14 6 Отговор
    Стига с тоя Путин че ми омръзна вече
  • 108 Хихи

    22 8 Отговор
    Ако Путин е психопат, какви тогава са Мумията и Борис??
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Мунчо

    16 10 Отговор
    Не знам За Путин ама един такъв досущ като описания ни управлява 12 години и днеска пак беше при поповете на село ....
  • 111 д р фройд

    7 12 Отговор

    До коментар #98 от "8888":

    Кабинетният психолог Путин,хахаха! Патологично фиксиран към Украйна!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Ха Ха

    4 3 Отговор
    жъмбъзъг.......... лигавиш бибата !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 От 4-ти километър!

    17 20 Отговор
    Жужето си е пълен кукундел и психопат!
    Чудя се, докога ще го търпим ?!!!
    Трябва вече да е подсъдим!

    Коментиран от #120

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Факти.

    22 11 Отговор
    И къде са фактите тук. С преписване на такива безумия карате хората да намразват запада и да симпатизират на московското джудже. Нарочно ли го правите
  • 120 И що

    17 14 Отговор

    До коментар #116 от "От 4-ти километър!":

    Аз пък питам до кога ще търпим главният виновник байдън! Ама ти едва ли ще се сетиш! Трябва мислене!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Импас

    19 10 Отговор
    Това дълго писание явно е написано от човек паднал от крушата на главата си.Съжалявам го.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 САРМАТ

    7 3 Отговор

    До коментар #101 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТКА!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 !!!?

    15 14 Отговор
    Пациент !!!?

    Коментиран от #133

  • 127 А.ГЪЛ ДЖУДЖАК НА ТОКЧЕТА

    12 17 Отговор
    Путин е особено опасен поради факта,че е силно раздразнен от ежедневната му клизма с антифриз и спирачно масло,бомбара му се е възпалил и кълне и пее болшевишки песни,сега се крие под масата в бункера и ругае коня Лаврович !!!!

    Коментиран от #211

  • 128 крокодил

    15 18 Отговор
    путин най умния лидер на 21 век
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 МНОГО УМНА ГЛАВА Е ПУТИН И ЕРДОГАН

    12 12 Отговор
    ПУТИН Е МНОГО ..... УМННННННННННА .....ГЛАВА И ТЪРПЕЛИВ ,,,,,АКО БЕШЕ ОНИЯ НА НЕГОВО МЯСТО ОТ СЕВРНА КОРЕЯ ДО СЕГА УКРАЙНА ДА Е ....ЗАЛЕЧЕНА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ..... НЕ ЗАБРАВЙТЕ ,,,,ЧЕ НЕГОВИТЕ ДЪЩЕРИ И ВНУЦИ ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА КАТО .....КРАЛЕ ....👉🏼 🤔🤐
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Мнение

    17 12 Отговор
    Статията е боза.Онзи,който е написал диагнозата трябва да си я скъса само,защото я е поставил без да има пряк контакт с Путин и без изследвания.
    Следващият път със същия успех може да изгради теза как Путин е извънземен и да чака да повярваме.Има да си чака...
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Запознат

    18 7 Отговор

    До коментар #17 от "az #Контрапропаганда":

    Тъй ли, днес сме 148 ден от 3 дневната специална операция.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ТИР

    10 7 Отговор
    Честно,,,,не го прочетох,Я дайте нещо кратичко за Бай Дън,и защо се ръкува със сенките,,,
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Абе

    16 6 Отговор
    Влажните мечти на Хитлер в руски вариант!!
  • 151 Пича-Га

    2 4 Отговор
    Последното изречение казва всичко. Разбира се с обратен знак!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Аватар

    13 9 Отговор
    Леле,какъв дистанционен анализ на личността на Путин,включващ няколко личностови разстройства,наричани общо психопатии.Финалът на статията кърти :,,Ти ни тласкаш към точката,в която можем да те изтрием от лицето на земята.Не искаме да го правим,но можем."Кой е психопата?
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Щсдд

    11 9 Отговор
    Не просто е един малък човек, а малките мъже са пълни с комплекси .В историята е пълно с такива дребосъци.

    Коментиран от #212

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Констатираща

    11 7 Отговор
    Хубав психиатричен анализ, но нека си го направят на собствените политици, които провокират навсякъде по света войни, а не на тези, които реагират на тяхната провокация. Нима, ако не беше Путин, а друг руски политик, нямаше да реагира по същия начин, след като НАТО се опитва да проникне до границите й?!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 .....

    9 8 Отговор
    И да цензурирате и да не цензурирате, прост0тията която сте сътворили, може да се направи, само от б0лен м0зък! И пак ще го напиша, щото ме радва, че се плашите от истината! :))))) П0мнете! Само б0лен м0зък, без гънки, може да сътвори нещо толкова тъп0!
  • 185 .....

    7 6 Отговор
    И да цензурирате и да не цензурирате, прост0тията която сте сътворили, може да се направи, само от б0лен м0зък! И пак ще го напиша, щото ме радва, че се плашите от истината! :))))) П0мнете! Само б0лен м0зък, без гънки, може да сътвори нещо толкова тъп0!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Рико

    6 9 Отговор
    "Ти ни тласкаш към точката, в която можем да те изтрием от лицето на земята. Не искаме да го правим, но можем." Това е правилинят подход. Но не на него трябва да се каже, трябва да се внуши на целия народ - с такова управление, това ви очаква.
  • 196 Констатираща

    13 7 Отговор

    До коментар #106 от "Анонимен":

    Така се опитват да отвличат вниманието от собствените си престъпления.
    Нима всеки, който се възмущава и бунтува срещу агресивната и провокационна политика на Щатите, е психопат?!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Констатираща

    10 4 Отговор

    До коментар #87 от "Кочо":

    Поздравявам Ви за точната характеристика на събитията!
    Същото го мислят всички, които са безпристрастни и справедливи.
  • 203 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хахаха":

    ...и с мълчаливото съгласие на ,,с тадото".
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Zoro зоопарк

    11 14 Отговор
    Когато един политик в Европа има 82% подръжка ще бъде изкаран психопат. Путин може да е всякакъв но е обичан от руския народ. Болните мозъци на политиците в Европа ще ни докарат до до лудост с техните некомпетентни деисвия. Кого да обичаме??? Тези които си пълният банковите сметки за сметка на нас????А този който е писал това Тябва да се прегледа при психиатър.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Констатираща

    10 14 Отговор

    До коментар #57 от "Сандо":

    Правилно! Путин е много мъдър и разумен политик, който добре следва вековната справедлива политика на страната си и никога не би я предал, затова народът му го обича и подкрепя, с което не могат да се похвалят другите, затова го обявяват за психопат, но само неразумните могат да повярват.
  • 208 Перо

    9 8 Отговор
    В БГ силно се вслушват в мнението на психопсти-психиатри! Никога не съм се вслушвал в мнението на психиатри,математици и физици,които се занимават с неприсъща дейност,в случая с долнопробна пропаганда!
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Имаш право

    9 4 Отговор

    До коментар #201 от "Рико":

    Но и алкохолици .не забравяй.
    Едни политици и олигарси си живеят ,пращат децата си на запад ,а народа понеже е много умен се налива със самагон . И търпи ли търпи .нещо подобно и в БГ
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Ма верно бе...

    10 2 Отговор

    До коментар #159 от "Щсдд":

    Сигурно и пи.ш.ка.та. му е малка...та за това е толкова злобен.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 100

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "Кочо":

    от 100 % верно!!!
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 1112223334

    1 8 Отговор
    Както е тръгнало, Украйна постоянно намалява. Къде е контранастъплението?.
  • 218 васо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Санкция":

    а твоя гитлер какъв е
  • 219 бъбъ

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Йьйь":

    единствено в света само путлер не е агресивен
  • 220 нешо

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "Кочо":

    не ги разбираш тези работи, карай си волгата и мълчи
  • 221 Отново счупихме

    2 1 Отговор
    Тъпомера
  • 222 Жалко...

    2 3 Отговор
    Ако на запад имаше поне един водач с ТОПКИ като ПУТИН... светът щеше да е рай.... никога нямаше да се стигне до патаклами!!!
    Сега е ясно, наглосаксците са шубелии и скоро ще клекнат, щото Путин въобще не плаши гаргигите и не си и няма да си поплюват.... така, че.... !!!!
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 шопен

    1 1 Отговор
    Афро-американски пропагандни анонимки. АналЛизатори, трансджендъри описват страховете си и нощните си видения .
  • 225 Откачов

    2 1 Отговор
    Там всичките са откачени цървуланковци Само с едно ядрено оръжие плашат Друго няма с какво Мизерници
  • 226 Олга

    0 1 Отговор
    Само една дума точно характеризира Путин: той е изключително ХЛАДНОКРЪВЕН и търпелив. (Не ми се говори какво щеше да стане в противен случай, например, с Европа.)
    А ангажирания професор, научил много термини и определения и еквилибрира с тях с цел политическа употреба нека да бъде проверен за професионалната пригодност и психическа устойчивост.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания