Last news in Fakti

22 Юли, 2022 16:16 766 2

Партията на Ердоган активизира предизборната агитация

  • турция-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • реджеп ердоган

По данни на проправителствените медии планът на предизборната стратегия се ръководи лично от президента Реджеп Тайип Ердоган

Партията на Ердоган активизира предизборната агитация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Активистите на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция слизат на терен за подготовката на изборите за парламент и президент, които трябва да се проведат през юни 2023 г. според редовния график. По данни на проправителствените медии планът на предизборната стратегия се ръководи лично от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Вече е известно, че Ердоган ще бъде единственият кандидат за президент на Републиканския алианс (коалиция на ПСР с Партията на националистическото действие на Девлет Бахчели) на предстоящия вот.

Основната идея, залегнала в плана на Ердоган, е да се привлекат онези среди от традиционния електорат, които сърдити или разочаровани (главно поради икономическите трудности) са се отдалечили или откъснали от партийния електорат, но въпреки това не се включват в други партии, т.нар. “електорат в сивата зона”.

По разпореждане на Ердоган до края на месец септември депутатите, министрите, активистите на ПСР са задължени да бъдат най-малко четири дни в седмицата сред избирателите. През това време те следва да обикалят градове и села, да посещават гражданите в домовете им, да разговарят лично с тях, да се запознават с проблемите им и да помагат за разрешаването им. Категорично се забранява влизането в полемики с критично настроените към ПСР избиратели, а се препоръчва да бъдат внимателно изслушвани и приобщавани към целите на партията.

Подобна стратегия на ПСР на предишни избори работеше много успешно, съдействайки за високите рейтинги на управляващата сила в продължение на 20 години, но предстои да видим дали ще има същия ефект и в новите, променени условия поради трудната икономическа ситуация.

Въз основа на данните от агитационните дейности на активистите на ПСР на терена Ердоган ще изготви нова пътна карта за изборите. Залегналите в нея теми ще бъдат приоритет и в предизборните митинги на Ердоган.

Редица анкети отчитат спад в рейтингите на ПСР, но проправителствените източници отхвърлят техните констатации и представят точно обратни показатели.

Въвеждането на този план има смисъла на старт на активната агитация на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за предстоящите избори, отбелязват анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боже Боже

    1 0 Отговор
    Този нали беше диктатор, каква предизборна агитация. Аз не съм Ким да е правил някога предизборна агитация,или пък Живков е правил някаква предизборна агитация. При тях даже не се гласува,но крайният резултат е винаги 9999%
Новини по държави: