Last news in Fakti

27 Юли, 2022 13:09 2 113 9

Швеция не е изпълнила исканията на Турция

  • швеция-
  • турция-
  • пкк-
  • кюрди-
  • терористи-
  • нато-
  • финландия-
  • реджеп ердоган-
  • мевлют чавушоглу

Анкара е поискала екстрадирането на 73 души от Швеция

Швеция не е изпълнила исканията на Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Швеция все още не е екстрадирала заподозрени, които Турция иска да ѝ бъдат предадени по обвинения, свързани с тероризъм, въпреки подписването на споразумението, осигурило миналия месец вдигане на възраженията на Анкара срещу присъединяването на скандинавската страна към НАТО, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс.

Швеция и Финландия подадоха молби за присъединяване към НАТО в отговор на нахлуването на Русия в Украйна, но се сблъскаха с опозиция от страна на Турция, която обвини скандинавските страни, че налагат оръжейно ембарго на Анкара и подкрепят групи, които тя смята за терористични.

Трите държави подписаха споразумение за отмяна на ветото на Анкара в замяна на обещания за борба с тероризма, но Турция предупреди, че ще блокира кандидатурите им за членство, ако обещанията не бъдат спазени. Анкара е поискала екстрадирането на 73 души от Швеция, както и на десетина други от Финландия.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерол

    25 1 Отговор
    Ердо е неумолим
  • 2 Изпълнила или не

    22 5 Отговор
    Натото ще се разпадне и няма смисъл вече да се "влиза" в тази организация.
    Ама шведите и финландците са нещо, като македонците и украинците.
    Последните се натискат пък да "влязат" в ЕС, а този съюз стои пред разпадане...
    Сега зимата, като започнат да мрат от студ и глад, немците няма да имат пари да плащат на всички в "съюза" и ще се разбягат всички.
  • 3 Таралешко

    8 1 Отговор
    И да искат не могат. Това е все едно да си вкарал таралеш в дворо а сетне някои да те кара да го гониш и хванеш с голи ръце.
  • 4 А къде е новината

    8 0 Отговор
    Че в Турция вече може да влизаме само с лични карти?

    Коментиран от #5

  • 5 Преде

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "А къде е новината":

    Предишната новина в подраздел Турция е за това. Късно ли се събуди и с подпухнали очи? Махмурлука да му се не види тои е виновен.
  • 6 Гост

    2 15 Отговор
    Султан....това не ти е бащиния както е в Турция...Това са демократични Държави и там Независимият Съд си казва тежката дума.Дали ще ги екстрадира или не...Така работи Демокрацията....Знаем ги Вашите съдилища както и при,приятелят Путин....независими...отвсякъде.....

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Тарикат

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Изглежда теб са та ФЕТнали вече.

    Коментиран от #8

  • 8 ГръмоТряс

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тарикат":

    Не тоя вероятно вече са го осФЕТУЛи.
  • 9 Българските турци

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Турция обвинява почти всички останали членове на пакта които по един или друг начин толерират сепаратистите (ПКК) и гюленистите(ФЕТО) в Турция и им дават убежище в страните си и след което "наивно" или най "нахално" или "арогантно" говорят за "член ПЕТИ"на НАТО !Финландците като Естонците,Унгарците и Българите са народ с Алтаични корени и вероятно ще бъдат ратифицирани ...Шведите и те но малко по късно(след "сделката"Ф-16) !
    Не трябва да се забравя че НАТО има обвързващ кодекс който е валиден за всички членове на този пакт и че те никак не звучат като правила на някое Благотворително дружество за закрила на европейски пудели или Мускетарско клубче за взимопомощ ! Кръвта на турският аскер която е пролята по време на мисиите на НАТО през 70 годишното му членство е винаги горещо и пари сърцата на 90 милиона турци в Турция и извън Турция ! Тия които виждат "неблагодарни кучета " в Турското ВЕТО нека се опитат да пресметнат на каква стойност би била всяка Българска или кoято и да е капка кръв пролята за НАТО от воин на останалите 29 !!!
    Някои ще хранят кучета да те лаят , а ти ще идеш да лееш кръвта си за тях...къде има такъв кодекс с член ПЕТИ ! ! !
Новини по държави: