Last news in Fakti

4 Август, 2022 16:28 1 074 5

Пенсиите в Италия ще бъдат увеличени с 2% като част от новия пакет помощи, данъците върху доходите ще бъдат намалени

  • италия-
  • икономика-
  • пенсии-
  • пенсионери

Един милиард евро отива за работещите и 1,5 милиарда за пенсионерите от общо 14,3 милиарда за целия пакет

Пенсиите в Италия ще бъдат увеличени с 2% като част от новия пакет помощи, данъците върху доходите ще бъдат намалени - 1
Снимка: Shutterstock

Държавните пенсии на Италия ще се повишат с 2% през октомври, три месеца преди обичайното повишение в началото на годината, предаде агенция АНСА, като се позовава на рамката на нов пакет от помощи за подпомагане на хората, която правителството представи на синдикатите.

Пакетът също така включва намаляване на данъците върху доходите и заплащането на труда с 1,8%.

Според синдикатите това не е достатъчно.

„Това е напълно недостатъчно в количествено изражение“, каза Маурицио Ландини, ръководител на Италианската обща конфедерация на труда - най-голямата конфедерация на профсъюзите в Италия.

„Един милиард евро отива за работещите и 1,5 милиарда за пенсионерите от общо 14,3 милиарда за целия пакет. Говорим за числа, които са абсолютно недостатъчни за справяне с проблема“, каза Ландини.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    2 0 Отговор
    Браво на Италия
  • 2 Пенсионер

    3 0 Отговор
    Значи ние сме по добре
  • 3 Танк

    3 0 Отговор
    Що бе. Инфлацийка ли. На какво ли се дължи?
  • 4 Хаха

    0 3 Отговор
    Тука Киро ви увеличи пенсиите с 40% и пак ревете и плюете.Сега Радев и Бойко ще ви поставят на място.Много се разпуснахте не остават мангизи за крадене.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: