Last news in Fakti

19 Август, 2022 12:12 3 422 12

Италия: грандиозна измама с измислена антарктическа държава

  • италия-
  • антарктида-
  • измама

Над 700 души с италианско местожителство се поддали на измислиците на престъпниците и подали заявки за гражданство в несъществуващата страна, за което платили между 200 и 1000 евро

Италия: грандиозна измама с измислена антарктическа държава - 1
Снимка: DW

Как могат да се спечелят стотици хиляди евро благодарение на една измислена държава? Патентът е на италиански измамници, а държавата е в Антарктика и е наречена "Свети Георги".

Престъпни елементи в Италия са успели да подведат стотици свои сънародници с твърдението, че могат да ги заселят в антарктическа държава с ниски данъци и без задължителни имунизации. Държавата, разбира се, е фиктивна, но "бизнес идеята" се оказва успешна - плячката възлиза на стотици хиляди евро.

Всичко започва през април 2021-а година с обиск в южния италиански град Катанцаро, където следователите попадат на измисленото дипломатическо представителство на "Суверенната антарктическа държава Свети Георги". За повече убедителност съществуването на данъчния рай било подкрепено с фалшива информация за негови институции, издания, сайтове и документи за самоличност.

Над 700 души с италианско местожителство се поддали на измислиците на престъпниците и подали заявки за гражданство в несъществуващата страна, за което платили между 200 и 1000 евро. Поне в два от случаите се стигнало и до продажбата на имоти в Антарктика, свързани и с получаването на благородническа титла. Според следователите общата сума на прибраните пари е към 400 000 евро, изпрани през сметка в Малта.

Заподозрени са 12 души, арестувани в рамките на национална полицейска акция в много градове в Италия. Те са под домашен арест, обвиненията към тях са в измама, издаване на фалшиви документи и обединение в името на престъпна цел. Разследват се още 30 души, които засега са на свобода.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Принца на Замунда

    14 0 Отговор
    Ми елате при мене.
  • 2 Зззз

    14 0 Отговор
    Наивници има навсякъде.
  • 3 Последния Софиянец

    18 1 Отговор
    Западните хора са много зле с географията.

    Коментиран от #12

  • 4 Тежко

    11 0 Отговор
    Ми те европейците си нямат никаква представа от география...не знаят че няма държави там !!те не знаят кои са им съседни страни!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Гешо

    8 1 Отговор
    Ето до там води джен.ерлъка.
  • 6 бай пантелеймон наследникът на бай иуп

    5 0 Отговор
    преди много години един тарикат продаде Айфеловата кула за скрап.
  • 7 Про100 100

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тежко":

    Много голяма част от европейците всъщност пресичат по два пъти на ден границата за да ходят на работа. Откъде ви намират все такива измислени герои?!
  • 8 Пешо

    4 0 Отговор
    Измислили са го италианците, но кака Ружа скри топката на света.Тя е номер 1.Ощави цял свят и то много здраво, а и немогат да я намерят.Един умен и смел човек.Какви нерви трябва да имаш и да предвидиш всеки ход.Сега цял свят я търси, а тя.... изчезна в света.:)

    Коментиран от #9

  • 9 Про100 100

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Не и завиждай. Най вероятно се разлага някъде...
  • 10 Деций

    2 0 Отговор
    Аз продавам парцели на Луната,в светлата част са почти на привършване ,има на Юпитер, Венера и на още милиарди,планети,звезди и съзвездия!Имам и междузвезден кораб за транспортиране изработен от качествена дървесина,с двигател от двуцилиндрово Иже 350 кубика.
  • 11 плевен

    0 0 Отговор
    Не виждам с какво са по- тъпи новите жители на Антарктика от онези които пиеха белина или онези дето изкупиха тоалетната хартия в САЩ.
    А може би най- глупавите сме ние. Мисля, че няма друг народ като нашия, чийто президент да си закупи имот на Луната. И не се дистанцирайте- ние направихме от Плевналиев държавен глава.
  • 12 Принца на Замунда

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    вЕрно ли само западняците?
    Май не помниш от къде дойде името в България на прословутия тракер
Новини по държави: