Last news in Fakti

20 Септември, 2022 21:30 2 848 8

По-висока държавна пенсия на тези, които продължат да работят и след навършване на 66 години

  • ирландия-
  • пенсия-
  • пенсионери

Подобно на други страни, Ирландия увеличи възрастта за пенсиониране на 66 години през 2014 г.

По-висока държавна пенсия на тези, които продължат да работят и след навършване на 66 години - 1
Снимка: Shutterstock

В Ирландия ще предлагат по-висока държавна пенсия на всеки, който продължи да работи и след навръшването на 66 години, съобщи Ройтерс.

Предложеният пенсионен модел, одобрен днес от ирландското правителство, предвижда от 2024 г. лицата, които продължат да работят до навършване на 70-годишна възраст, да получават по-висока пенсия. Тя ще се увеличава за всяка година допълнителен стаж. За да бъдат осигурени средства за реализацията на този план, ще се наложи плавно увеличение на осигурителните вноски с течение на времето, обяви кабинетът в Дъблин.

По този начин се заобикаля препоръката на правителствена комисия, която предложи пенсионната възраст да бъде увеличена на 68 години, за да бъде осигурено финансиране за пенсиите на фона на застаряването на населението в страната.

Подобно на други страни, Ирландия увеличи възрастта за пенсиониране на 66 години през 2014 г. Правителството отложи планираното за миналата година повишаване на пенсионната възраст на 67 години и на 68 през 2028 г.

Това стана, след като възрастта за пенсиониране се превърна в основна тема на предизборната кампания в страната през 2020 г., отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    25 0 Отговор
    А след 106 години колко?Ей,всичко трябва да е с мяра,дори и краденето ви!Къде ще ги занесете,бе?
  • 2 Тея на снимката

    27 1 Отговор
    са бъдещата работна ръка на ЕС. Дотам я докарахме под вещото ръководство на нацисти и акушерки.
  • 3 Бля,бля

    21 1 Отговор
    До 10 години пенсиите ще са екзотика. Пенсиите отдавна са трън в очите на работодатели и държава.
  • 4 Хихихи..

    15 2 Отговор
    Ква "държавна пенсия" като нема държава? Смотаната щатска колония пак лъже..

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Данъка е кражба

    1 1 Отговор
    Да оправдаем данъците означава да оправдаем робството
    Замислете се какво означава държавата да има право да изземва част от вашите доходи – парите, които сте изработили със собственият си труд. Това на практика означава, че държавата има право на собственост над (поне част от) плодовете на вашия труд. От къде накъде? Това не е като да подпишете договор с работодател, в който се договаряте да предоставяте определени услуги в замяна на определено заплащане. В този случай има размяна – вашият труд срещу определено заплащане. При подоходното облагане обаче такова нещо няма. Напротив, държавата напълно едностранно изземва част от вашият трудов доход, който вие сами сте заработили.

    Много хора не осъзнават импликациите от това, но те са абсолютно шокиращи. Импликацията от облагането на вашият труд с данъци е, че вие на практика сте собственост на държавата! Тоест, вие сте роби на държавата. Тя ви притежава. Това не е метафора. Не е дори и хипербола. Държавата буквално ви притежава, защото единственият начин да имаш право на собственост над плодовете на труда на някой друг индивид е този индивид да е твоя собственост.

    Американският философ Робът Нозик дава една много хубава илюстрация именно на тази импликация на данъчното облагане под формата на мисловен експеримент. Каква е разликата между роб, чиито господар насилствено изземва 100% от това което той изработва и такъв чиито господар изземва 50%, или 40% или 30%? Вече вероятно се досещате, че разликата ме
  • 7 Нов

    4 1 Отговор
    Имат над 35000 украинци вече в 4 звездни хотели. Лъжат народа, че европа плащала 4 звезден хотел за натрапници, за да не стане бунт. А виЙ баччкайте до 100 год. Възраст и плащайте осигуровки дето никога няма да доживеете да ползвате.
  • 8 Анонимен

    2 0 Отговор
    Радев колко пенсия взима?
Новини по държави: