Last news in Fakti

25 Август, 2022 12:12 2 163 22

Гръцки изтребители са провокирали Турция

  • гърция-
  • изтребители-
  • нато-
  • турция-
  • самолети-
  • напрежение

Турските самолети са отговорили на гръцките самолети, като също ги прехванали

Гръцки изтребители са провокирали Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Турция отново съобщи, че нейни изтребители F-16 са били обезпокоени от гръцки самолети в Егейско море. Това, според източници на министерството на националната отбрана на Турция, се е случило на 24 август, когато два турски изтребителя F-16, които изпълнявали тренировъчна мисия на самолетите за ранно предупреждение AWACS и Nexus Ace на НАТО в Егейско море, са били притеснявани от гръцки изтребители F-16, които ги прехванали, предаде турската частна телевизия НТВ.

Турските самолети са отговорили на гръцките самолети, като също ги прехванали, отбелязва телевизията. Източниците от турското министерство са посочили още, че "Гърция упорито продължава да взима на прицел мисии на НАТО, за да увеличи напрежението", предаде БТА.

По-рано тази седмица Турция също съобщи, че гръцки самолети са обезпокоили турски изтребители (тогава в Източно Средиземно море), извършващи мисия на НАТО. Анадолската агенция предаде, че Турция е извикала военния аташе на Гърция и е подала жалба в НАТО, след като гръцки самолети предполагаемо обезпокоили турски изтребители, които провеждали "важна мисия" на военния алианс. Впоследствие гръцкото министерство на националната отбрана отхвърли турските твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА КАЗВА САМО ЕДНО

    24 4 Отговор
    Ако ТУРЦИЯ ни нападне НАТО няма да си мръдне пръста.....Най-голямата лъжа, с която ни натикаха там

    Коментиран от #4, #9

  • 2 да де

    14 0 Отговор
    Обезпокоени това трябва да е нов термин преди да се запуцат.

    Коментиран от #11

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    време е някой натовски кошняк да пада на земята
  • 4 само питам

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТОВА КАЗВА САМО ЕДНО":

    че нато на кого е помагало ддо сега?

    ако имаш такава информация моля да я споделиш

    Коментиран от #5

  • 5 оня с коня

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "само питам":

    А до момента Коя натовска държава е била нападната и е потърсила помощ от НАТО?

    Коментиран от #7, #17

  • 6 Иванушка  🇷🇺

    29 7 Отговор
    Не схващам защо по тъжния украински сценарий вървят Тайван, а сега и Гърция ? Защо непрекъснато дразнят мощните си съседи наместо да кротуват и да се молят да не ги забележат. Турция просто ще Прегази изпедепцаната с папуци и пискюли Гърция и хич се не знае дали "неволно" няма да станем Турски съюзници, като стигне нашата граница.

    Коментиран от #15, #19

  • 7 кош кажеш а?

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    отговарям ти кипър вече има турска част

    Коментиран от #8, #10

  • 8 А Кипър откога

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "кош кажеш а?":

    Е в НАТО? Я виж в уикито!
  • 9 А защо Турция

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТОВА КАЗВА САМО ЕДНО":

    Да ни напада? А ние ако нападнем Турция НАТО ще им помогне ли?
  • 10 оня с коня

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "кош кажеш а?":

    След като не знаеш елементарни неща и си мислиш че Кипър е Членка на НАТО,няма смисъл да си губя времето с тебе.
  • 11 БОЗА

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    "...са били притеснявани от гръцки изтребители F-16..."

    И "обезпокоени"...и "притеснявани"...брало сий лайката чуек-найш,ко нещу й притеснен изтребител...некъф ужасТ.. ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 12 Сладури

    23 5 Отговор
    Гърчолята що се еб@ват така? Бургиите ще ги нанижат за 3 часа, че и НАТО не може да се намеси. То, не че НАТО може да се намеси някъде...
  • 13 Нападай

    12 0 Отговор
    Всички се плашат взаимно и никой нищо не прави истински. Аз предлагам БГ да нападне Турция и цялото НАТО наведнъж, в един ден. С онези 300 човека, които от днес щяли да пазят границата ни според една празна фуражка, военен министър!
  • 14 пуф-паф

    9 2 Отговор
    Турция няма да пусне газовите находища,това е ясно, дуве да им е яго на евродлъжниците
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петкан

    17 4 Отговор
    Гърка има як сърбеж
  • 17 Българските турци

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Турция...и то няколко пъти е искала НАТО да задейства член 5 !... Тогава никой не взема на сериозно това ... И сега когато на НАТО ще му се наложи да прилага член 5 Турция има право да не ги взема на сериозно!!!
  • 18 Българските турци

    10 0 Отговор
    С една дума...Демагогията продължава а лицемерието в"играта за стратегическо съюзничество" между Турция и "локомотива" на НАТО САЩ и самото НАТО е в своята кулминация ! Пукнатината която се получи между първите две конвенционални военни мощности в пакта вече отдавна се забелязва с просто око ! Тъкмо когато всички членове на алианса се бяха обнадеждили че Украинската война изкарва НАТО от комоциума в който беше изпаднал..видяха че има още много травми които са били замаскирани по някакъв начин досега.Турското вето е само импулса който предизвика да излязът наяве всичките симптоми на болестта в НАТО..Противниците на "най престижния военен пакт на планетата" вече един по един заемат стратегическа позиция "ЛЕШОЯД"! ! !.Отровата на арогантноста и чувството за превъзходство обхванало и обладало НАТО след краха на Варшавския договор и през годините прекарани без съществен опонент...само химери като "Ал Каида"," ИДИЛ" и измислицата "Радикален ислям" ги е заслепило до такава степен че вече не чувстват нужда дори да се камуфлират зад универсалното клише "ДЕМОКРАЦИЯ"!Сега САЩ си мислят че успяха да "сатанизират" Путин и Русия и че си имат ново "кречетало" за подплашване на "дивеча" в Европейската "гора"...но полека лека ще започнат да усещат че всъщност са настървили безтуй раздразнената "Руска мечка"!Ако Русия и заелите позиция "Чакал и лешояд"успеят да отцепят Турция от НАТО,тогава ще настъпи обрат на събитията в "Световната джунгла" !...
  • 19 TV плюс

    5 17 Отговор

    До коментар #6 от "Иванушка  🇷🇺":

    Tурция сте яде толкова много шамари ако посмее да излезе в егейското.Това го знае затова мрънка и дълно пуска мигранти за да затрудни Гърция и Европа но не и минава

    Коментиран от #20

  • 20 Българските турци

    14 4 Отговор

    До коментар #19 от "TV плюс":

    Турция или която и да държава не е длъжна да задържа мигранти които не искат да остават там !...Така че шамарите ги размахваш в празно пространство !!!
  • 21 Митко

    3 0 Отговор
    САЩ няма да позволи на Турция да взима стратегически решения в НАТО. Целия съюз се командава от тях и в момента в който Турция застане срещу САЩ те ще намерят начин да я унищожат. Ако не стане икономически ще свалят правителството по един или друг начин и ще го направят под наслов Запазване на демокрацията и свободите на хората. Може дори да афишират разпалване на радикален ислям в Турция или каквото и да е . За тях не е важен предлога а действията след това.

    Коментиран от #22

  • 22 Българските турци

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Митко":

    Ти си гледай своето блато...недей да ревеш на чужд гроб ! Руснаците са яли много турски пердах ...твоите "изобретателни" американци още не са!... Пък и Турция не е нито Виетнам, нито Ирак , нито пък Афганистан...така че мераците ти за унищожение са като просо на спяща гладна кокошка !!!
Новини по държави: