Last news in Fakti

30 Август, 2022 18:20 1 929 3

Ограниченията на цените на основните хранителни стоки се удължават до 30 септември

  • сърбия-
  • инфлация-
  • хранителни стоки

Максималните цени на дребно и максималните цени на производител в Сърбия са ограничени за свинското и пилешкото месо

Ограниченията на цените на основните хранителни стоки се удължават до 30 септември - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Сърбия прие на заседанието си днес промени в Наредбата за ограничаване на цените на основните хранителни продукти, с цел допълнителна защита на пазара, т.е. предотвратяване на деформации при формирането на цените, които са важни за снабдяване на потребителите, а ограничаването на цените се удължава до 30 септември, предаде Танюг.

Максималната цена на дребно на бялата кристална захар не трябва да надхвърля 102,99 динара (0,88 евро) за килограм, максималната цена на дребно на дълготрайно (UHT) мляко с 2,8 процента масленост в опаковка от един литър е ограничена до 119,99 динара (едно евро), съобщи министерството на търговията.

Остават ограничени и максималните цени на дребно и производството на брашно тип Т-400 и брашно тип Т-500 . Цената на брашно T-500 е ограничена до 53.50 динара /0.89 лева/, докато максималната производствена цена е ограничена до 45.88 динара (0.77 лева).

Максималните цени на дребно и максималните цени на производител са ограничени за свинското и пилешкото месо.

С наредбата се ограничават цените на производител, както и тези в търговията на едро и дребно, за слънчогледовото олио в разфасовка от един литър, които не трябва да бъдат по-високи от цените в сила към 15 ноември 2021 г.

Правителството прие и промени в Наредбата за задължително производство и продажба на хляб, които се удължават за следващите 30 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бибитко

    8 3 Отговор
    В Сърбия има правителство,което мисли на първо място за своя народ.
  • 2 оня с коня

    3 3 Отговор
    Въпросните ограничения на Цените в Сърбия ГАРАНТИРАНО ще доведат до "изчерпване на количествата",т.е. на появата на "Празни рафтове".А вариантите са 2:Или Производителите ще преустановят Производството в изчакване на "по-добра иконом. Конюнктура",или ще се ориентират изключително към Износ.Ако пък Вучич забрани и Износа/това не го бърка,защото Сърбия не е член на ЕС и може да налага всякакви забрани на Внос/Износа,то просто ще Убие Сектора.

    Коментиран от #3

  • 3 Оня с другият кон

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "оня с коня":

    Ако голяма част от цената е спекула, то ограничаването на цените ще има ефект!
Новини по държави: