Last news in Fakti

4 Септември, 2022 15:30 1 421 10

CNN: Купонджията Борис Джонсън може да опита да си върне премиерския пост

  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • борис джонсън-
  • лиз тръс-
  • брекзит

Източници на CNN твърдят, че консерваторът бил бесен, че е бил лишен от власт под натиска на медиите, а не по решение на избирателите и не е готов да напусне политиката

CNN: Купонджията Борис Джонсън може да опита да си върне премиерския пост - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер в оставка Борис Джонсън, който беше принуден да подаде оставка заради поредица от скандали, може да се опита да си върне властта, пише CNN. Според наблюдатели на телевизионния канал политическите амбиции на ръководителя на британския кабинет са очевидни.

Приятелите и колегите на Джонсън са убедени, че той няма да пропусне шанса да се върне на Даунинг стрийт 10 - официалната резиденция на британския премиер. Източници на CNN твърдят, че политикът бил бесен, че е бил лишен от власт под натиска на медиите, а не по решение на избирателите, и не е готов да напусне политиката.

От гледна точка на наблюдателите на канала Джонсън има шанс да си върне поста, ако наследникът му се сблъска със сериозни проблеми. Друг вариант за премиера в оставка, според CNN, е място в парламента, където той може да "се превърне в трън" за новия шеф на кабинета. Освен това анализаторите на телевизионния канал не изключиха, че Джонсън може да получи някаква позиция в следващото правителство, като по този начин частично запази влиянието си.

По-рано беше съобщено, че членовете на Консервативната партия приключиха гласуването за избора на наследник на Джонсън. Очаква се името на новия премиер на Великобритания да стане известно на 5 септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    12 3 Отговор
    И този е неизличимо болен за власт като нашия боко , който гилотинира държавата и народа !
  • 2 Като

    9 2 Отговор
    Нищо ще се върне. Като се има предвид интелектуалният багаж на англичаните.

    Коментиран от #10

  • 3 Адам Хилтън

    8 2 Отговор
    Я да отива при адаша си Елцин - в клуба на държавните алкохолици, в отвъдното.
  • 4 посредствената

    6 3 Отговор
    тереза мей беше стотици нива над тоя кретен
  • 5 тралала

    1 2 Отговор
    Рошави истории,майна.
  • 6 Пурко

    1 2 Отговор
    Този го гонят, щото купонясва, а финландската министър председателка се налива с алкохол. /вероятно и с други неша/ и се държи като / откачено 15г. пуберче на купон, но рейтинга и се качва.. В добавка, във видеото от щурия и купон се чуват на заден план приятелите и да скандират "хероин".Тя пък си признава, че по време на тия купони-оргии си оставяла телефона вкъщи, за да не я притесняват... Разни хора, разни идеали

    Коментиран от #7

  • 7 123

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пурко":

    То доскоро и ние имахме едни кривоуст шмъркаджия за премиер, внесен по второ направление, но много некачествен. Пълне бOUклук.
  • 8 Гребенаров

    1 1 Отговор
    Иска още на яслата, защото ако не е във властта и за тоалетнаджия не биха го взели.
  • 9 Артилерист

    2 0 Отговор
    Жалко, че такива хора-купонджии, алкохолици, неженени, разведени, морално деградирали и прочие-са предпочитани от избирателите. Може би причината е, че те нямат нравствени задръжки и с лекота ръсят всевъзможни неистини, които омайват подобните на "онези" 80% на проф. Иво Христов. Как наистина да се убеждават хора, които излязоха на протест срещу 1милиард заем на Пл. Орешарски, а с възторг приеха заема от 16 милиарда на Борисов? Или тези, които протестират срещу внос на руски газ, а бленуват за три пъти по скъпия американски втечнен? И най-органик чистата и вкусна краставичка, като се сложи в саламурата при киселите, след два дена се вкисва...
  • 10 Ротшилд и Сорос:

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Като":

    Какви ти Англичани бе⁉️ Ние командваме парада на Индо/Африканския остров
Новини по държави: