Last news in Fakti

15 Септември, 2022 16:50 1 319 6

Кралица Елизабет Втора ще бъде погребана в замъка Уиндзор до съпруга си принц Филип

  • великобритания-
  • бъкингамски дворец-
  • крал чарлз трети-
  • елизабет втора-
  • принц филип

Бъкингамският дворец обяви, че в цяла Великобритания ще бъдат запазени две минути мълчание след края на държавното погребение в Уестминстърското абатство

Кралица Елизабет Втора ще бъде погребана в замъка Уиндзор до съпруга си принц Филип - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската кралица Елизабет Втора ще бъде погребана в понеделник в 18:30 ч. по Гринуич (21:30 ч. българско време) в замъка Уиндзор, предаде Франс прес, като се позова на Бъкингамския дворец.

Церемонията ще се състои в тесен кръг в параклиса "Сейнт Джордж" в имението в западните покрайнини на Лондон след края на държавното погребение сутринта на същия ден.

Утре вечерта, също в 18:30 ч. по Гринуич, четирите деца на Елизабет Втора, сред които и новият крал Чарлз Трети, ще се съберат на бдение пред ковчега на своята майка, която почина преди седмица на 96 години в замъка си Балморал в Шотландия.

Бъкингамският дворец обяви, че в цяла Великобритания ще бъдат запазени две минути мълчание след края на държавното погребение в Уестминстърското абатство. На него се очаква да присъстват около две хиляди души, сред които много държавни ръководители и други високопоставени личности, предаде Асошиейтед прес.

След края на държавното погребение ковчегът ще потегли през историческия център на Лондон с каляска, теглена от коне. Катафалка ще изпрати кралица Елизабет Втора в последния ѝ път до замъка Уиндзор, където тя ще бъде погребана до съпруга си принц Филип, който почина миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    5 1 Отговор
    след тая важна новина, ще го преместя в другия крачол
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 12345

    3 1 Отговор
    Това ще намали ли инфлацията???
  • 4 Даааа

    4 0 Отговор
    Аз ли се бъркам или разликата(часовата) между Англия и тук е два часа....?!
  • 5 Рошко

    0 1 Отговор
    Хич да не я погребват, да си я разкарват по света като циркова атракция
  • 6 Рошко

    0 1 Отговор
    Па и кой знае оня в гроба може да не иска да е с нея в отвъдното, договора при брак нали е докато смъртта ни раздели. Някой питаш ли го човека иска ли я до нея в гроба
Новини по държави: