Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Септември, 2022 10:19 4 952 112

"Не искам да умра": руснаци масово бягат в чужбина

  • мобилизация-
  • русия-
  • бягство-
  • руска армия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • кремъл

Близо 50 000 руснаци са избягали в съседна Грузия

"Не искам да умра": руснаци масово бягат в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дмитрий отлита за Армения само с една малка чанта, оставяйки съпругата и децата си, причислявайки се към хилядите хора, които бягат от Русия, за да избегнат служба във войната срещу Украйна.

"Не искам да ходя на война", казва той пред АФП, предаде БГНЕС. "Не искам да умра в тази безсмислена война. Това е братоубийствена война." Решението на руския президент Владимир Путин тази седмица да мобилизира няколкостотин хиляди резервисти подтикна нов отлив през границите на страната.

Още новини от Украйна

"Ситуацията в Русия би накарала всеки да иска да напусне", казва друг новопристигнал, 44-годишният Сергей, който пристига със сина си тийнейджър. Изглеждайки изгубен и изтощен на арменското летище, той потвърди, че са избягали "заради мобилизацията", но отказа да каже пълното си име.

"Решихме да не чакаме да ни повикат", каза 17-годишният му син Николай. "Не се паникьосвам, но усещам несигурност", добавя той. Това е чувство, което споделят и други руснаци, пристигащи със същия полет в Ереван. "Не е правилно да се воюва в 21-ви век - меко казано", казва 39-годишният Алексей пред АФП. Той не е сигурен дали някога ще може да се върне в Русия. "Всичко зависи от ситуацията", добавя той.

"Фалшива информация"

Мъжете на военна възраст съставляват по-голямата част от пристигналите с последния полет от Москва. Много от тях не желаят да говорят. Ереван се превърна в основна дестинация за руснаците, бягащи от началото на войната на 24 февруари. Оттогава най-малко 40 000 руснаци са пристигнали в малката кавказка страна, някога част от Съветския съюз.

Близо 50 000 руснаци са избягали в съседна Грузия, сочи националната статистика от юни. В четвъртък Кремъл отхвърли като "фалшиви" съобщенията, че руснаците, които имат право на мобилизация, бързат да избягат. "Появиха се много фалшиви информации по този въпрос", заяви говорителят Дмитрий Песков. Но полетите от Русия са почти напълно резервирани за следващата седмица до градове в близките бивши съветски държави - Армения, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.

А заповедта на Путин предизвика не само бягство - имаше и протести. Според една от групите, които наблюдават протестите, OVD-Info, полицията е арестувала повече от 1300 души в сряда на демонстрации срещу мобилизацията в цяла Русия. В социалните мрежи се появиха опасения, че Русия ще запечата границите. А вътрешният министър на Германия Нанси Файзер заяви днес, че руските дезертьори могат да "получат международна закрила" в нейната страна.

"Почти никой не подкрепя войната"

Финландските гранични власти заявиха, че са забелязали увеличение на трафика от Русия след изявлението на Путин. Но подчертаха, че потокът все още е на сравнително ниско ниво. На граничния пункт Ваалимаа във Финландия днес следобед можеше да се види опашка от автомобили с дължина около 150 метра. "Сутринта и през нощта беше натоварено, но сега започва да се успокоява", каза пред АФП Елиас Лайне, граничен служител там.

23-годишен ръководител на проект от Москва заяви пред АФП, че мобилизацията е ускорила плановете му да напусне Русия до октомври. "Някои хора излязоха на протести, защото нямат какво да губят. Други разглеждат законите и говорят с адвокати, за да разберат дали могат да бъдат призовани", каза той.

А обратно в Ереван друг руснак, който е успял да се измъкне, заяви, че е "шокиран" от обявената от Путин мобилизация. "Почти никой не подкрепя войната", казва той. "Всичко това е толкова болезнено. Искам всичко да приключи скоро." Той отказа да назове името и фамилията си, позовавайки се на съображения за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ставай страна огромная

    71 41 Отговор
    Това е фейк.Руснаците с гордост ще бъдат изпържени от хаймарсите щом върховния главнокомандващ В.В. Путин им нареди.
  • 2 Комсомольск на амуре - рай на земята

    85 45 Отговор
    Вече има видеа руснаци , които не са от запаса и нямат абсолютно никаква военна подготовка получават повиквателни , путлер го очаква съдбата на Чаушеску !

    Коментиран от #27

  • 3 ТаУмВзе

    47 38 Отговор
    Най-храбрите и силни мъже са руснаците… докато е трябва да го докажат. А иначе циврят, хленчат и плачат като малки деца. Истински мъже няма що….
  • 4 На Факти

    37 48 Отговор
    Може ли вече да им се вярва?

    Коментиран от #13, #14, #33

  • 5 Последния Софиянец

    43 75 Отговор
    Зеленият напълни гащите от страх.Него го мачкат 100 000 ,а сега още 300 000 ще го довършат.

    Коментиран от #26, #59, #110

  • 6 Луна

    43 18 Отговор
    бягайте крачета 😊
  • 7 гръч

    68 29 Отговор
    Да умреш за някаква обезяна джуджак, това е най-нелепото нещо, което може да се случи на човек,

    Коментиран от #46

  • 8 Сесесере

    61 20 Отговор
    Какво стана с най-патриотичната нация в света? Бягат през глава от страх

    Коментиран от #43, #109

  • 9 хаос

    61 23 Отговор
    И СЕГА КАКВО???

    ПУТЛЕР ВКАРА ВИЙСКИ В СИРИЯ, СТАНА ТАМ МАЗАЛО И ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ СЪС СИРИЙЦИ, ДА ИМА КОЙ ДА СИ ХРАНИМ, С ВОЙНАТА В УКРАЙНА СЪЩОТО, ЕВРОПА Е ПЪЛНА С УКРАЙНЦИ И ТЯХ СЕ НАЛАГА ДА ИЗХРАНВАМЕ ЗАРАДИ ПУТЛЕР. ЗА КАПАК ОБЯВИ МОБИЛИЗАЦИЯ И СЕГА ЩЕ ЩЕ СЕ ЗДОБИЕМ С БЯГАЩИ ВАТНИЦИ В НЕОГРАНИЧЕНИ БРОЙКИ,,,,,,, АЙДЕ НЕМА НУЖДА ДА ИЗХРАНВАМЕ И ТЕЯ КЪРЛЕЖИ, ДА СИ СТОЯТ ТАМ, ЩОМ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ПУТЛЕР ДА ОТИВАТ ДА СЕ БИЯТ, ТУК БЕЗПЛАТНИ ХРАНА И ДОМ ЗА ИМПЕРИАЛИСТИ НЯМА.

    ХАЙДЕ МЕСТНАТА БГ, ПУТЛЕРИЯ ДА СЕ САМОМОБИЛИЗИРА И ДА ЗАМИНАВА ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ДА ПОМАГА НА ГОСПОДАРЯ СИ В НУЖДА.

    САМО ТАКА ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ РУСКИЯ ВОДЕНИЧЕН КАМЪК, КОЙТО ТЕЖИ КАТО ХОМОТ НА ВРАТЪТ И ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 70Г.

    Коментиран от #18, #47

  • 10 Делю Хайдутин

    17 7 Отговор
    През Балканската война се събрали 1000000 доброволци.
  • 11 Белата Златка

    53 11 Отговор
    А ментето Копейкин Ев болнични.
  • 12 дет мароз

    53 14 Отговор
    Митът за руската армия продължава да потъва.
  • 13 категорично

    14 23 Отговор

    До коментар #4 от "На Факти":

    не! Тези са партненка.
  • 14 Иванушка 🇷🇺

    55 16 Отговор

    До коментар #4 от "На Факти":

    На фактите не Вярвам! Само на Путин и Шойгу. Ако кажат, че трябва да умра - умирам! В името на дворците и корупцията! Освободиха азовсталците за един корумпиран дядка… цената на руския живот е точно 3 копейки.
  • 15 честен ционист

    7 29 Отговор
    Прав им път на "соросоиды", "грантоеды", "гендеристы", "платные аналитики и политики" и проч. И ние тук ще ги мобилизираме на Източния фронт.
  • 16 УКРАЙНА🇺🇦

    47 14 Отговор
    Нали много харесвате Путлер свалете го и няма да умрете ХА ХА ХА
  • 17 капитан Кристофър Пайк

    54 15 Отговор
    Путлер е детеубиец, изпраща младежи и бащи на сигурна смърт, за да живее още няколко месеца. Войната ще свърши с неговия жалък край.
  • 18 Бялата Златка,без мене

    34 4 Отговор

    До коментар #9 от "хаос":

    Аз съм обявен за негоден за военна служба!
  • 19 Некой си

    37 29 Отговор
    Факти, кога ще се осмелите да попитате защо България е пълна с украинци, избягали от мобилизация в Украйна и подлежащи на съдебно преследване според указа на Зеленски?
    Нека да мерим с един аршин!

    Коментиран от #25, #42

  • 20 Волен Сидеров

    39 3 Отговор
    Направете като мен и се скатайте от казармата ,може и като Жембаски от ВМРО :)
  • 21 SDEЧЕВ

    8 27 Отговор
    Справка Уикипедия - 9000000 Руснаци живеят на територията на Украйна. Тези хора не желаят да стават част от 51 щат на САЩ.ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е РАЗДЯЛА И МИР СЛЕД ТОВА.АКО НЯКОЙ ДРУГ ИМА ИДЕЯ КЪДЕ ДА СЕ ДЯНАТ ТЕЗИ 9000000,НЕКА ПИШЕ
    18:33 22.09.2022
  • 22 Хохо секса

    25 5 Отговор
    На снимката:
    Руснак отива да се запише в армията...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ВИЖ ВИЖ

    25 8 Отговор
    .....снимката....това и в българия АКО трите прору.ки „партии” вземат властта НА ВТОРИ ОКТОМВРИ☝
  • 25 хахаха

    11 21 Отговор

    До коментар #19 от "Некой си":

    смех, тая партненка факти и достоверна информация са оксиморон..
  • 26 дааа

    21 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Страх го е от хуманитарна катастрофа.Защото не са 100000 а над 250 000 ,но с толкова мърша украйнците ще се оправят,но с над 500 000 трупа ще стане хуманитарна катастрофа.
  • 27 няма

    17 16 Отговор

    До коментар #2 от "Комсомольск на амуре - рай на земята":

    руснаци без военна подготовка казармата е задължителна това да не ти е БГ от както отмениха казармата расте поколение олигота и лгбтата като на запад

    Коментиран от #56

  • 28 !!!?

    21 5 Отговор
    ТАСС: "Животът на децата ни е на първо място" !!!?

  • 29 Доротея

    8 10 Отговор
    Сега Запада ще ги мобилизира и прати срещу Путин! Но! Някой знае ли колко от тях са руски диверсанти и утре ще осъмнете с проблеми в енергоснабдяването и няма да имате вода!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пешо

    15 16 Отговор
    Наплив на завръщащи се Украински мъже от България към кръчмите по черноморието.Патриотично се изтягат на плажовете и чакат мобилизация към Банско и Пампорово.
  • 32 Роза

    27 5 Отговор
    Ами ще бягат,разбира се!На кой му се мре заради кефа на Путин?!!!
  • 33 1212

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "На Факти":

    На мен снимките ми изглеждат достоверни.
  • 34 оня

    11 4 Отговор
    Къв е тоя фетбой слим на снимката?Сигурно го готвят за специалните части

    Коментиран от #63

  • 35 Пипи Чорапчето

    14 3 Отговор
    "Почти никой не подкрепя войната", казва той. "Всичко това е толкова болезнено. Искам всичко да приключи скоро."
    Е?! Че съвсем до скоро вашите медии ни заливаха с бодряшко инфо за над 80 % подкрепа!

    "...Волков участва в проучванията на общественото мнение, според които в началото около 80% от анкетираните са подкрепяли “военната акция”. Според него това не е израз на някакъв масов възторг от военните действия, а по-скоро базисна обществена нагласа. Това е „подкрепа за политическото ръководство” и израз на доверие, че “то навярно все пак знае какво е правилно”.
    Сега що не искате да се подкрепите "правилните решения на политическото ръководство"?!
  • 36 Кочо

    10 8 Отговор
    Избягалите от Путин руски богатири - на хотел в България! Заслужават пълен пакет комфорт и услуги!
  • 37 Руснак

    21 4 Отговор
    Искам да умрем за путин и олигарсите около него
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Следващото

    12 2 Отговор
    Е военно положение

    Коментиран от #44

  • 40 Хохо секса

    27 5 Отговор
    Тия са шокирани от мобилизацията, но досега покрепяха специалната операция.
    Трябва да забраним достъпа на руснаци до България!
    От там бягат предимно мъже, а ние имаме украински бежанци, които повечето са жени..
    Ще стане мазало

    Коментиран от #49, #54

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Киро

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Некой си":

    Не ги подтиквай да им отрежат финансирането.Те от това съществуват ,като Кошаревски свидетели.
  • 43 не виждаш ли

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Това са деца, нормално е да ги е страх.

    Коментиран от #102

  • 44 Че тя

    20 1 Отговор

    До коментар #39 от "Следващото":

    Мобилизацията си е военно положение.
  • 45 Стол

    19 0 Отговор
    До ден-два, който избяга -избяга. Който остане - да е избягал.
  • 46 Начко

    8 17 Отговор

    До коментар #7 от "гръч":

    Повечето Украинци са на това мнение за Зеления обезян джуджак.Затова кибичат на помощи в БГ.
    Браво на теб.

    Коментиран от #92

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гост

    20 3 Отговор
    Когато те принуждават да умираш заради някой друг имаш само два варианта- или да се биеш срещу принуждаващият те или да бягаш.

    Коментиран от #51

  • 49 Хаха с кекса

    6 11 Отговор

    До коментар #40 от "Хохо секса":

    Ще стане това,което е ставало векове наред .Ще си правят и народят дечица с руска кръв.Но за такива като тебе само афганци и бангладешци.Дано да си родиш от тях.

    Коментиран от #55

  • 50 Твае

    16 8 Отговор
    Сега като напуснат и последните читави руснаци, това ще остане територия обитавана от пълна измет.

    Коментиран от #57, #60

  • 51 Начко

    10 9 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Е тогава всички Украински мъже трябваше да са помели Зеления джуджак.

    Коментиран от #71, #89

  • 52 Уса

    4 13 Отговор
    Нека Америка се опита да мобилизира населението за поредната безсмислена война създадена от тях и ще останат само индианците
  • 53 Хахаха

    7 16 Отговор
    Умирам за Зеленски: 10 милиона украинци бягат от Украйна:) А 7 милиона гласуват за отделяне от Украйна:)
    Не искам да се къпя: 300 милиона западноевропейци стоят на студено и некъпани за да е доволен мултимилионера Зеленски:)
  • 54 Альооо

    6 8 Отговор

    До коментар #40 от "Хохо секса":

    Напротив.Всички родни хотели и къщи за гости да ги посрещнат с хляб и сол.Нали бягат от войната.А Про100то Кире ще плаща за тях .
  • 55 Мхмм

    12 6 Отговор

    До коментар #49 от "Хаха с кекса":

    Ти май не разбираш, че точно етническите руснаци се евакуират, при това малкото останали?!

    Коментиран от #70, #72

  • 56 Копейкин.... Костя Копейкин

    19 6 Отговор

    До коментар #27 от "няма":

    Ти ходил ли си в Русия бе мойто момче, общувал ли си с Руснаци или всичко знаеш от дядо ти. От 10 руснака 1 е ходил в казарма. Кой се е записвал в колежи, кой в институти, кой е плащал безумни пари да не ходи.
  • 57 Споко

    8 12 Отговор

    До коментар #50 от "Твае":

    Каквото и да стане няма да е като в ЕС - джендъри, афганистанци, сирийци и африканци.

    Коментиран от #97

  • 58 РУСИЯ СРЕЩУ ПУТИН

    15 6 Отговор
    Скоро руснаците ще тръгнат и срещу Кремъл.
  • 59 6666

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ти май много обичаш руснаците.Ще те уредим да ходиш при тях.
  • 60 Ха ха

    6 13 Отговор

    До коментар #50 от "Твае":

    Бягат грузинците,арменците и казахите,които бяха на "заработки" по Москва и Санкт Петербург.Действително Русия ще се прочисти.

    Коментиран от #103

  • 61 Майка им ще...

    16 6 Отговор
    Намериха кога да протестират. Правителството им утрепа една камара хора, разруши градове и превърна милиони в бежанци, ама руския мужик се трогна чак като лично му нарушиха комфорта. Да ги бият, да ги трепят и да ги пращат насила на фронта сега. Заслужават го!
  • 62 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    11 4 Отговор
    Путлер май не го разбира
  • 63 Киро докторът

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "оня":

    Парашутист, но не е сигурен дали ще го издържат въжетата на парашута.Снайперист не става, защото е с очила ,а и се вижда много.
  • 64 РУСИЯ СЕ НАДИГА

    15 4 Отговор
    Не им се мре на руснаците заради болните амбиции на Кремъл...
  • 65 РУСИЯ СРЕЩУ ПУТИН

    11 4 Отговор
    Путин да хваща калашника и на фронте.....
  • 66 Майтап

    14 5 Отговор
    Голям майтап днес. Милиони руснаци бягат от Русия, а пък някакви украински сепаратисти, много искали да се присъединят към нея! Това е поредния ай кю тест за русофили.
  • 67 ТИ ДА ВИДИШ

    9 11 Отговор
    Абе маани ги руснаците... много са, а и имат навика винаги да побеждават!!!
    Да видим ко ша праим с укрите, самолетите ги няма, половината армия е дала фира... и ей го налага се от 1.10.22 се мобилизират жените даже и бременните... ама май няма да стигнат та щели и инвалидите да мобилизират!!!
    А читавите юнаци продължават да напъват по границите и срещу от 5 до 10,000$ да бягат по Европа!!!
    П.С.
    Не знам защо зеленчука по време на некой ТВ театър не се примоли на шефовете на ЕС да му върнат юнаците дето са налазили европейските курорти и припичат дирници... и от където има нема ама за половин армия ще има да се сберат!!!

    Коментиран от #96

  • 68 МЕДВЕДЕВ,,,,,

    13 5 Отговор
    Синът ти записа ли се доброволец?????

    Коментиран от #82

  • 69 ПУТИН

    13 4 Отговор
    ИЗПРАТИ ЛИ ТВОИТЕ РОДНИНИ НА ФРОНТЕ.....

    Коментиран от #75

  • 70 Бравос

    9 9 Отговор

    До коментар #55 от "Мхмм":

    70% от украинците са родени в Русия и са етнически руснаци, сега ми кажи колко са етническите германци в Германия, за колонията на Алжир Франция няма да те питам. Че то в България циганите са вече 40% тръгнал нашия велика Русия да коментира!

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ха ха с кекса

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "Мхмм":

    Какво като са руснаци? Нямат ли право на хотел? Ти как ги разделяш етническите руснаци от етническите украинци?По ДНК проби или по това кой по силно вика " Слава юесей"?

    Коментиран от #76

  • 73 Мхмм

    5 7 Отговор

    До коментар #70 от "Бравос":

    Така е. Самият Зеленски е етнически руснак. Ама тогава за какъв украински нацизъм говорим, щом болшинството са етнически руснаци?

    Коментиран от #79, #80

  • 74 Реалността

    8 14 Отговор
    Само като си спомня Украинците какви герой са .....още преди да ги мобилизират, вече бяха по хотелите в България, за да защитават Зеленски 😄😄😅😄😄😅😄😅 ГЕРОЙТЕ НА УКРАЙНА🤤
  • 75 Путин

    7 9 Отговор

    До коментар #69 от "ПУТИН":

    Веднага след като Зеленски и Кличко направят това, че роднините им още от февруари воюват от Калифорния най вече в ТикТок:) Зеленски пък е най великия боец в американското посолство във Варшава:)
  • 76 Мхмм

    8 3 Отговор

    До коментар #72 от "Ха ха с кекса":

    Разделям ги по това, над чии глави падат бомби от непровокирана агресия и на други които трябва да се борят за свобода в собствената си държава, която напада съседите си, а тях използва за пушечно месо.
  • 77 Укр@инския Г@врошЪ 🇲🇳

    5 4 Отговор
    "..Дмитрий отлита за Армения само с една малка чанта, оставяйки съпругата и децата си..."

    Тоя е ясен, типичен недоклан Арменец, но нещо е объркал рейса пича - от трън та на глог.
    Азерите го чакат ))
  • 78 Те и украинците

    6 7 Отговор
    не щат да мрат ама Зеленото не ги пита.
  • 79 А сега де

    9 10 Отговор

    До коментар #73 от "Мхмм":

    Путин никога не е говорил за украински нацизъм, а за нацизъм затова и не воюва като американците без оглед на цивилни жертви. И за да не си говорим празни приказки ето ти един факт: до момента, според ООН убитите цивилни в Украйна са 6500, а убитите цивилни в Ирак са близо милион, а в Афганистан са 400 000, дори в малък Белград американците убиха 7 000 цивилни и сринаха до земята три болници.

    Коментиран от #86

  • 80 .......

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Мхмм":

    Промили са им мозъците.Там е имало пропаганда да ги разделят на "рускоговорящи" и марсианци,а са един народ и всички украинци имат роднини руснаци.
    Ей затова се дразня като кажат "русофили" и гледаме някакви украински бежанци,които си говорят руски и приличат на руснаци.
  • 81 ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП

    11 7 Отговор
    Украйна си защитава земята и децата....агресора е отчаян...набира още пушечно месо за фронта...
  • 82 Укроп

    6 7 Отговор

    До коментар #68 от "МЕДВЕДЕВ,,,,,":

    На байдънарката да видео синчето в аугснистан. Комай по това време беше в укропия, смъркаше високо качествена нирвана и ча..имаше красиви украински невести с леко поведение.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ПУТИН В ШОК

    5 4 Отговор
    Руснаците не щат да са на фронта...не небръснат за нищо...
  • 85 Ужасонн

    5 12 Отговор
    Това е някъв.майтап, най-голямата държава по площ с население 160млн., 50 000 напуснали границите и било бягство? Вие си правите майтап вече, жалки сте. На 160млн., трябва поне 60млн да избягат, за да заливате народа с тази помия, че ги е страх и бягат....

    Коментиран от #90

  • 86 Пипи Чорапчето

    6 4 Отговор

    До коментар #79 от "А сега де":

    А сега, де - никога не бил говорил Путин за "украински нацизъм"?!
    А какви бяха тези "аргументи" за денацификация на Украйна и защо изобщо тогава започна точно там "специалната военна операция"?
    Що не удари в сърцето на "нацизма" - където и да е то според теб ( и според Путин, де:)) - макар че от поста ти се подразбира, че то е в САЩ! Да удари там, бе - що си го мери с американците за сметка на украинците и европейците като цяло!

    Коментиран от #104

  • 87 ПАПАПА

    6 2 Отговор
    Вчера видях 2 3 руснака псуваха Путин на улицата. Явно доста са избягали а може и да са били украйнци не знам.
  • 88 Петър Попов

    8 10 Отговор
    Тези протестиращи колко получават, за актьорско майсторство на ден?

    Коментиран от #99

  • 89 Прави разлика

    10 4 Отговор

    До коментар #51 от "Начко":

    от агресор и защитник на Родината. Затова руснаците бяха храбри бойци през ВСВ, за тях беше Отечествена война, а сега е завоевателна срещу братски по кръв, вяра и език народ.
  • 90 50000

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "Ужасонн":

    на ден, не разбра ли? И са 143млн. от които 90мил.руснаци. Като махнеш НГСВ, жени, деца и старци над 50г. колко остават. Само в Грузия и Армения има 100 000 избягали руснаци, бягат дори в Монголия. Част от украинските бежанци също са руснаци и са ги пуснали на КПП от Украйна точно затова.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Горбачовче

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Начко":

    Ти май не си гледал кой кибичи за помощи.
  • 93 Корги

    5 2 Отговор
    И защо бягаш към Армения с една чантичка, Димитрий, а съпругата ти и децата ти остават в Русия? Не се ли закле "докато смъртта ни раздели"? Мъж ли си или жена ти е по-мъж от теб!?

    Коментиран от #94

  • 94 Тия които

    6 1 Отговор

    До коментар #93 от "Корги":

    бягат се надяват до 1-2 години режимът да падне и да се върнат иначе точно смъртта ще ги раздели за тоя дето духа. Не е като ВСВ да знаеш, че зад гърба ти са семейство и Родина.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Мдааа... абсолютно си прав... евала за к

    6 5 Отговор

    До коментар #67 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    "Абе маани ги руснаците... много са, а и имат навика винаги да побеждават!!!
    Да видим ко ша праим с укрите, самолетите ги няма, половината армия е дала фира... и ей го налага се от 1.10.22 се мобилизират жените даже и бременните... ама май няма да стигнат та щели и инвалидите да мобилизират!!!
    А читавите юнаци продължават да напъват по границите и срещу от 5 до 10,000$ да бягат по Европа!!!
    П.С.
    Не знам защо зеленчука по време на некой ТВ театър не се примоли на шефовете на ЕС да му върнат юнаците дето са налазили европейските курорти и припичат дирници... и от където има нема ама за половин армия ще има да се сберат!!!"
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Има гоямо значение

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Петър Попов":

    Варират от 100 евро до 2000 евро на час, зависи и колко обедителен е кадъра и колко реалистично се представят.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Русоро6ите обаче

    2 3 Отговор
    Тичат при кумира си диктатор и реват от щастие че ше умрат за него😂😂😂😂
  • 102 Стига писахте фейкове и тъпни

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "не виждаш ли":

    Мобилизацията не обхваща млади хора , студенти и други. Обхваща лица от запаса, които имат съответната специалност и то ако същете е необходима при дадените военни действия.

    Що за помия се лее тука.

    Коментиран от #108

  • 103 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха":

    До 60 ком - другар -лъжеш бе -тия грузинци и други дето викаш че бягали на са с руски паспорти и не могат да ги викат запас
  • 104 Щото ако видиш изявленията от вчера

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "Пипи Чорапчето":

    ... на всички европейски лидери и на САЩ , ще установиш , че всички твърдят, че не са във война с Русия ...сакън да не им сЪ получи неква грешка ...те само подкрепяли Украйна.
    Това ,че лидерите на Европа са тъпи и пращат там хора да умират и си съсипват икономиките си е проблем на Европа, САЩ хитричкко си търгуват с руснаците.
  • 105 Рушляк

    2 2 Отговор
    Никой не е нападнал Раша . Това много добре го знаят Мускалите но си мълчаха . Даже много не знаеха че се води война . Но сега им светна . В Бурятия вече насила ги качват на влаковете .
  • 106 Вечна слава

    2 0 Отговор
    А украинците живеят безплатно в България,бягайки от мобилизацията.
  • 107 ...

    0 1 Отговор
    Не бе... На почивка отиват. вЕрвайте ми. На курорт.
  • 108 тогава поясни

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Стига писахте фейкове и тъпни":

    Момчето на снимката каква специалност има и за какво протестира?
  • 109 факти

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Откъде тръгна тая глупост,че руснаците били патриоти ? Това е повече от глупост.Между другото само за последното денонощие над 20 000 руснака са си сменили пола
  • 110 Не чакай

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Заминавай в руската армия. След една година ще получиш руско гражданство. БЪРЗАЙ, няма време.
  • 111 Тити

    0 0 Отговор
    Няма такива тъпаци щом не могат с един луд диктатор не могат да се оправят
  • 112 недопустимо

    2 0 Отговор
    Забравихме болките, които носи войната. Забравихме разказите на нашите баби, забравихме историята, забравихме милионите жертви, снимките на жените с черни забрадки, на сираците.
    Защо се повтаря това страдание, тази мъка ? Зная, че трудно бихме се справили с природните катаклизми и те са ни предостатъчни, за да съсипят планетата и самите нас. Нужно ли е и ние сами да се избиваме ? Как се взема такова решение, как може група хора, да изпращат хиляди млади момчета на заколение ?
    Какво става ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания