Last news in Fakti

26 Септември, 2022 17:23 6 245 97

Спешна среща! Лукашенко посети Путин в Сочи

  • русия-
  • беларус-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • александър лукашенко

Беларус стана обект на санкции още след фалшифицирането на президентските избори през 2020 година

Спешна среща! Лукашенко посети Путин в Сочи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус и Русия се очакваше да загинат, но страните работят успешно, няма страх. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща с президента на Русия Владимир Путин в Сочи, предаде беларуската държавна информационна агенция БелТА. Западни и украински медии твърдят, че посещението не е било предварително обявено.

Владимир Путин каза, че лидерите на Беларус и Русия са се договорили за двустранна среща на срещата на ШОС в Самарканд. Първоначално държавните глави били планирали да обсъдят двустранния дневен ред в кулоарите на срещата на върха, но в крайна сметка е било решено да се проведе отделна среща.

"Много се радвам, че намерихте време да дойдете и да поговорим по всички въпроси. Въпросите са много. Те се отнасят и до ситуацията в региона, не по-малко важни са икономическите въпроси в редица области, които обсъждахме по-рано. Това са въпроси, свързани с нашите планове в областта на химията, храните, торовете", отбеляза президентът на Русия Владимир Путин.

Той заяви, че Западът все още блокира доставките на беларуски торове на световните пазари. "Много странно, защото световните пазари, особено в развиващите се страни, имат остра нужда от тези продукти", подчерта руският държавният глава.

"Имаме конкретни планове в редица области, по редица големи проекти. Като цяло правителството е подготвило тези проекти за изпълнение. Ние ще обсъдим всичко това", добави Владимир Путин.

"Ние говорим много за това как ще продължим да живеем, нашите перспективи. Анализирах всички инструкции, които сте дали на правителството, аз съм в Беларус. Ние практически нямаме смущения. Развитието на нашата икономика и съществуването на нашите държави като цяло се промени драстично дори през последните три месеца. Бяха ни предсказали колапс, смърт и т.н. Но животът е разнообразен: някой се нуждае от нас, ние се нуждаем от някого. И намерихме онези партньори, които успешно работят с нас, с които да работим и да насърчаваме нашата икономика", каза Александър Лукашенко.

Беларуският президент смята, че трябва да се изрази специална благодарност към гражданите, които подкрепят своите страни през този период. "Все още продължава този труден период. Като цяло светът се обърна с главата надолу. Хората разбират. Има различни хора: и тук, и там има достатъчно. Виждаме ги. И слава Богу, преминахме голям вододел - ние през 2020 година, в Русия сега), което показва кой какъв е. В това няма нищо лошо", каза Александър Лукашенко.

"Променихме се значително през тези три месеца. Видяхме, че можем да живеем и съществуваме нормално. Много правилно повторихте тези точки от нашите споразумения. Справяме се добре със заместването на вноса. И на свои самолети ще летим - и на военни, и на граждански И ще пътуваме с нашите коли. Няма никакъв страх", каза Лукашенко.

"И ще купуват и храна, и торове. Сега купуват. По-трудно е, разбира се. Блокират ни. Не нас, блокират хората, които искат да купуват, които искат да плащат. Блокират ги те, не ние. Но ние намираме начини и продаваме "Цените се вдигнаха. Но не ние ги вдигнахме, прав сте. Кому е нужно това? Току-що погледнах сутрешните новини - цяла Европа кипи. Най-богатата Германия - всички са на улицата, всички протестират. Но някой ден ще чуят. Мисля, че ще чуят. Следователно нашият курс е правилен, нашата кауза е права. Ние ще победим. Нямаме друг изход", е обобщил беларуският лидер.

Припомняме, че когато Путин започна своята война в Украйна, руски войски нахлуха към Киев от Беларус, а руските самолети периодично изстрелват ракети от беларуска територия, но беларуски военни не участват в бойните действия в Украйна. Въпреки това Лукашенко твърдо зае проруска позиция след началото на инвазията.

Беларус стана обект на санкции още след фалшифицирането на президентските избори през 2020 година. Санкциите бяха затегнати след инцидента с отклонения самолет на "Райънер", от който бе свален беларуски опозиционен блогър и неговата спътница от Русия. След руската инвазия в Украйна, която бе подкрепена от беларуския президент, срещу Минск бяха наложени допълнителни санкции от колективния Запад.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олег

    70 60 Отговор
    Тези 2 лидера щени спасят само от фашизма 🇷🇺

    Коментиран от #9, #10, #26, #90

  • 2 Олег

    70 70 Отговор
    Скоро руската армия пак щее на вратите на Берлин

    Коментиран от #8, #12, #23, #38, #56, #93

  • 3 Някъде

    72 7 Отговор
    Скоро ще стане ясна целта на срещата. Определено причината е друга

    Коментиран от #15

  • 4 То ясно се знае

    70 63 Отговор
    Бог е с Русия.

    Коментиран от #14, #29, #41, #72

  • 5 Олеш

    57 63 Отговор
    Източна европа отново щее в състава на Руската Федерация

    Коментиран от #18, #76

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ъъъ

    55 43 Отговор
    Полша трепери и се моли ...
    и търсят в шкафовете бели чаршафи

    Коментиран от #53

  • 8 дали си вярваш

    26 12 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    аве кажи честно верно ли хахаххаха

    Коментиран от #79

  • 9 Нов

    41 19 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    От тези "лидери" ще се спасим, но от вас не знам как?

    Коментиран от #17, #81

  • 10 Хахаха

    41 35 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    По скоро те са фашистите. То и Хитлер се е представял за спасител. Не знам, на мен само ли ми изглежда подозрително, но всички диктатори все се оправдават с това че искат да им унищожат държавите. Странна работа.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Как все на чужди

    42 16 Отговор
    нации им се падат нормални лидери. Кьовеши Румъния и президентът им тогава. Орбан Унгария. Лукашенко отказа Пландемията. Чичко Си, поне говорят дипломатично, икономически растеж. Една Индия ни задмина по инвестиции, даже собствени автомобили подкараха. А Ердоган пише история, уж инфлация, а негови сънародници строят коли, АЕЦ-ове, Потоци, изобретиха ваксина, участваха в разработка на ф35 А при нас, какъв "късмет" имаме.

    Коментиран от #21, #84

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Саксон

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Нов":

    Много лесно,трионът е законът!!!
  • 18 Хахаха

    30 29 Отговор

    До коментар #5 от "Олеш":

    Ти гледай сибир да не иде у Китай, че вече няма с какво да го браните. Танковете ви разбиха в Украйна, останахте без БТР-и, авиацията не струва...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 явно се договарят на къде да бягат!

    25 23 Отговор
    .....................

    Коментиран от #31, #85

  • 21 И ти едни държави даваш за пример.

    29 7 Отговор

    До коментар #13 от "Как все на чужди":

    Не е ли по-добре да заприличаме на Швеция, вместо на Индия. Имаме си и тук достатъчно индийци, които се чудим какво да ги правим ...

    Коментиран от #32

  • 22 Интересно

    29 27 Отговор

    До коментар #6 от "Хихихи..":

    Пет хаймарса им прати запада и руснаците май минаха в отстъпление, или греша? Ако не е така, защо правят мобилизация, или и това е като специалната военна операция, специален вид частична мобилизация. Е, то поне след това вече няма на къде. Ще трябва започнат да наричат нещата с истинските им имена.

    Коментиран от #48

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ха ха ха

    26 8 Отговор
    тоя сам си се нахъсва, че барем си повярва. Живея в Германия. Няма ни един протест дори на земеделците относно Беларус Оня ден имаше пак "Фрайдей фор фючърс" и това беше.
    А за ЛукаВшенко ще цитирам Ботев барем разбере що не си купуват от ЕС торовете му:

    Патриот е - душа дава
    за наука, за свобода;
    но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за ПАРАТА,
    като човек - що да прави?
    продава си и душата.

    И е добър християнин:
    не пропуща литургия;
    но и в черква за туй ходи,
    че черквата й търговия!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за ПАРАТА,
    като човек - що да прави?
    залага си и жената.

    И е човек с добро сърце:
    не оставя сиромаси;
    но не той вас, братя, храни,
    а вий него със трудът си!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за ПАРАТА
    като човек - що да прави?
    изяда си и месата.
  • 25 Каквато и да е

    29 16 Отговор
    Причината, тегавото е за България, големите боеве ще са за Одеса, на 200 километра от нас по права линия. А иначе Батко Лукашенко пази Западният фронт, поляците напират официално да влязат в техните си територии дадени на По крайна. А Русия стигне ли до Одеса включват България и Румъния, южен фланг. Турция "тайно" ще помага. Става страшно, щом Западът така насажда в речника "татически ядрени оръжия"-минимум обеднен уран в богато количество ще има, ще ги ползват, а като пуснат и щамовете 16 биолаборатории в Покрайна, с нас е свършено, с България. Не искам да съм пророк, но лошото тепърва предстои, и ще ни вкарат в това БеЗумие родните ни политици. Страшно е.

    Коментиран от #30, #42, #64

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Яко си се объркал

    19 21 Отговор

    До коментар #25 от "Каквато и да е":

    Не нашите политици, а Путлер ще запали света.

    Коментиран от #40

  • 31 Хахаха

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "явно се договарят на къде да бягат!":

    ХХАХАХААХ. Това остана. При Асад.
  • 32 Тя Швеция

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "И ти едни държави даваш за пример.":

    също отказа пландемията, но не е това, което беше Швеция, следствие на емигрантите. С Австрия, за съжаление, също.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Смях

    18 14 Отговор
    Тия двамцата да не би да са Хитлер и Мусолини?

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ...

    20 9 Отговор

    До коментар #35 от "Смях":

    повече приличат на Лорел и Харди.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смях

    9 11 Отговор

    До коментар #33 от "Бай ти Ганьо":

    Тая 80-хилядна армия отдавна я няма вече, дедо. 55 хиляди измреха, а 150 хиляди са осакатели.

    Коментиран от #89

  • 40 А Майдана

    37 17 Отговор

    До коментар #30 от "Яко си се объркал":

    Зле ли им беше на украинците при Янукович. Войната започна с Майдана и Одеса, преврата? И самолетните бомбардировки 2 юни 2014 г. над Донбас по мирни жители. 8 г. мотаха Русия с минските, докато не излезе онова в Мюнхен да заплашва с мръсни боМби, ядрени статути. 14 000 убити цивилни руснаци, не са ли достатъчен повод.
    Ами ако са българи? А горенето на православни църкви, а арестите и забрани на медии в По крайна? А по нощите отвличани хора учени, лекари, политици - безследно изчезнали. А онези със свастиките. Хайде стига, моля ви.
    Да си гледаме нашето канче България, и да не се месим където големите батковци играят Англосаксия и Русия, Китай. Не сме им в категорията. Затова НЕУТРАЛИТЕТ, ако имахме читави политици.

    Коментиран от #49

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Никой

    14 21 Отговор
    Тия двамата диктатори колко са смешни. Как се надъхват само.Те милите паднали от небето .За нищо не са виновни. Идиоти.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Горките диктаторчета

    14 18 Отговор
    Ако знаят каква съдба ги чака.
  • 48 Хихихи..

    15 16 Отговор

    До коментар #22 от "Интересно":

    Всяко руско Отстъпление е прелюдия към Настъплението..Ако не знаеш,питай баба и дедо,ако ги нема,ще научиш сам..

    Коментиран от #80

  • 49 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 26 Отговор

    До коментар #40 от "А Майдана":

    Стига си измисля и престани да лъжеш.86човека станаха 14000,айде престани.Кой окупира крим и кой със зелени човечета завладя част от украйна.Сега ще върне всичко и ще остане вместо 150милиона 60милиона и територията на русия ще намалее яко.това ще се сбъдне 25г!

    Коментиран от #57

  • 50 Анатоли

    15 4 Отговор
    Фалшификация на изборите за президент имаше и в България.За Румбата гласуваха 17% от избирателите,което го прави фалшиф президент
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 МНЕНИЕ

    16 4 Отговор
    Срещата е заради Латвия и американските интриги там.

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Как ще лъжа

    23 14 Отговор

    До коментар #49 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Всичко го има в тубата, Файде моля ви. Не горяхте хора в Одеса, не бомбардипахте Донбас със забранени от Конвенции снаряди вклч. и фосфор и мини. Не биехте свещеници и миряни, и не горяхте Православни храмове? Не изчезнаха безследно опозиционни лидери. Не закрихте всички медии. Няма "Алея на Ангелите" на Донбас. Не струляхте по протестиращи на Майдана, грузински наемници Саакашвили. Не заплашвахте прокурори с автомати Сашка Белия. От Азов не излиза онези със свастиките. Не държахте мирни жители за заложници. Не обстрелвахте АЕЦ-ще презизвиката Ядрен Апокалипсис в Европа? Нямате 16 биоЛаборатории. Не изкарвахне ШПИЦ командите с автобуси да бият хора. Не свалихте и не допуснахте разследващи Боинг. За мъченията в библиотеките, да не говорим. Айде, моля ви. Човек няма сили да понесе толкова. Добре поне, че Русия ви индикира труповете, че и това не правите, да погребете достойно, Човешки момчетата от фронта, а войната ще свърши, и майките им трябва да ги оплачат.

    Коментиран от #61, #66

  • 58 Дааааааа

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Ще стигнат.........когато бор роди круши!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Урюрвкос

    9 1 Отговор
    поляците много военна техника са разположили близо до границата на Беларус и Украйна
  • 61 Как

    5 9 Отговор

    До коментар #57 от "Как ще лъжа":

    Стига си писал дълги дивотии , няма кой да ги чете.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 онзи

    5 14 Отговор

    До коментар #25 от "Каквато и да е":

    Няма да се плашиш! Русия няма да стигне до Одеса.
  • 65 Много религиозен

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "Рушляк":

    Чул те господ.
  • 66 Верно ли

    3 7 Отговор

    До коментар #57 от "Как ще лъжа":

    Направо ти повярвахме . Хахага
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Прозрял

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Красимир Петров":

    Плаща им се!
  • 70 Ревност

    7 5 Отговор
    Медведев с тях ли е ?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Дааааааа

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "То ясно се знае":

    ЗАЩО НЕ РАЗКАВАШ СЪНОВИДЕНЯТА В КЪЩИ НА БЛИЗКИТЕ СИ?!?
  • 73 Изкукуригал Баце по Беларуски

    4 6 Отговор
    Защо ти показвате тия... ?!
  • 74 Васил

    7 8 Отговор
    Каква идилия двама диктатори на среща липсва представителя на Северна Корея и Еритрея.
  • 75 Ученият котка

    7 2 Отговор
    Лукашенко ще върне на Москва площадки за изстрелване на балистични ракети и летища за тежки бомбардировачи. Без компромиси. Говорим за нападение на НАТО срещу Русия.

    Коментиран от #94

  • 76 Дааааааа

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Олеш":

    НА КУКОВ ДЕН!!
  • 77 Дони

    5 4 Отговор
    Путлер го омайва да се включи във войната срещу Украйна.
  • 78 Ученият котка

    5 3 Отговор
    Беларуският специален военен окръг ще се върне към Русия. Такава е ужасната логика на войната, отприщена от американците.

    Коментиран от #82

  • 79 АХ АХ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "дали си вярваш":

    ВЕРНОЕ!
  • 80 Баууууу

    7 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хихихи..":

    И с какво бре хихихихчо ще настъпват? В Русия вече има партизанско движение, като съпротива срещу мобилизацията! Ще разрушават мостове, обществени сгради ,жп линии и други държавни инфраструктурни съоражения! Това много прилича на началото на гражданска война!

    Коментиран от #86, #88

  • 81 Вече

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нов":

    Се знае.Спасение нема!
  • 82 Любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ученият котка":

    И какво от това??
  • 83 Цел на срещата

    4 3 Отговор
    В един мавзолей или в поединичен. Жертвоприношенията досега достатъчни ли са или още малко трябват.
  • 84 Летописец

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Как все на чужди":

    И кой нормален ще инвестира при тези комунета, които ни управляват по вече от 30 години бре?!?

    Коментиран от #87

  • 85 ПОСОКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "явно се договарят на къде да бягат!":

    Е запад.Действието е гонене,не бегане!

    Коментиран от #91

  • 86 ДОКТОР

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "Баууууу":

    ЩЕ СМЕНЯМЕ ЛЕКАРСТВАТА!
  • 87 ЛЕТОПИСЕЦО

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Летописец":

    Не са само комунета,секаква измет.
  • 88 дай справедлива кауза

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Баууууу":

    на руснакя, и глей ко става с кремъл и шошковците вътре.... октомври....., революция......, нали.....
  • 89 ДАСКАЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Смях":

    Математиката си я отсъствал,ама и не само.
  • 90 Педагог

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    Олег започни уроци по граматика , много си неграмотен мойто момче.
  • 91 за гледна точка от Аляска

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "ПОСОКАТА":

    ли става въпрос?
  • 92 Дуньо простия

    3 1 Отговор
    На тая снимка, кат Лаурел и Харди.
  • 93 Украйна

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Олег":

    руската армия скоро ще остане в историята.
  • 94 ам народя не го ще тоз Лукашенко,

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Ученият котка":

    изборите ги преправиха със съветска подправка.... а как се види, и путя май го недолюбват...... напоследък.....
  • 95 Олееее

    1 0 Отговор
    Дано всичко лошо се размине,но пък старите хора са казали,а дано ама надали
    ...
  • 96 Гоуст

    2 1 Отговор
    Ех каква снимчица, двама самозабравили се пе е красавци... Убавци бре...
  • 97 Пийпинг ТОМ

    0 1 Отговор
    Вий бяхте ли на тази среща ? Пишете така все едно сте били. А ще ни осветлите ли и за спешните и жизнени среще на Буда Тиквата с мис Бикини ? И къде стават те - в къщата в Барселона , в Банкя или в стаята с шкафчетата ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания