Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 16:27 6 355 123

"Газпром ли ще спечели изборите в България?" Какво пишат чуждите медии за вота в България?

  • българия-
  • избори-
  • русия-
  • газпром-
  • румен радев

Според очакванията няма да може да бъде сформирано ново правителство и така сегашното служебно правителство, което е смятано за проруско, ще остане по-дълго на власт

"Газпром ли ще спечели изборите в България?" Какво пишат чуждите медии за вота в България? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Изборите в България засягат цяла Европа", пише швейцарският сайт SRF. "Путин не иска България да излезе от ЕС и НАТО, за него е важно тя да е слаба", пише DLF. Ето още коментари от чуждите медии за изборите в България:

"Изборите в България засягат цяла Европа", пише сайтът на Швейцарското радио и телевизия SRF. Авторката на статията Сара Новотни обяснява защо този вот има значение далеч извън границите на източноевропейската страна: "Защото този вот представлява и избор между Русия и Запада". България е член на ЕС, но почти в никоя друга европейска страна хората нямат толкова малко съчувствие към Украйна както в България, подчертава Новотни. Тя разяснява на читателите, че симпатиите на българите към Русия от една страна имат исторически корени. "България вижда Русия като освободител от турците", пише тя и продължава: "От друга страна езиците си приличат, азбуката им е еднаква. Но още по-логично е това обяснение: фактът, че в България има много руски пари (...) Изглежда правдоподобно и допускането, че Русия може да подкупва български политици."

Според очакванията няма да може да бъде сформирано ново правителство и така сегашното служебно правителство, което е смятано за проруско, ще остане по-дълго на власт. Но какво означава това за ЕС, пита Сара Новотни. "Редом до Унгария така България може да стане втората страна членка на ЕС, която да не принадлежи към стабилния фронт срещу Русия. Унгария продължава да купува руски газ и е против санкциите срещу Москва. В това отношение България е по-тиха, но в дългосрочен план позволява на Русия да задържи своя крак в ЕС", обяснява авторката.

"Може да има най-вече един победител - Русия"

И германските медии обръщат внимание на изборите в България. Зилке Хане пише за обществено-правната телевизия АРД, както и за сайта на радио Дойчландфунк (DLF) следното: "При вота на 2 октомври в България става дума и за бъдещите отношения с Русия. В последното правителство се скараха по темата. Отношението към Русия поляризира българското общество".

По-нататък авторката посочва, че политическият застой в България носи тревоги на българите: много от тях се питат как ще се справят през зимата на фона на високите цени на газа. Но и корупцията и шуробаджанащината си остават важни теми около изборите.

"Както изглежда от тези избори може да има най-вече един победител: И това е Русия", казва пред германската журналистка политоложката Геновева Петрова. "Целта на Путин не е България да напусне ЕС и НАТО и да се ориентира на Изток. На него му е важно друго: България, а и Унгария - цяла Централна и Източна Европа - да са членове на ЕС и НАТО. Но да са слаби членове. Това е най-добре за Путин. И според мен точно това правят и т.нар. проруски агенти в България. А най-висшестоящият от тях е президентът", казва политоложката пред DLF.

И "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ) обръща внимание на изборите в България. В обширна статия под заглавие ""Газпром" ли ще спечели този път?" четем: "При тези четвърти поред избори за по-малко от две години се говори, че става дума и за това дали България се приближава до Путин, или се отдалечава от него". Авторът Михаел Мартенс продължава: "И някои посочват, че има и една партия, която всъщност участва в изборите, но името ѝ не е посочено в бюлетините. И това е "Газпром". Този прочит е преувеличен, защото в България няма мнозинство за напускане на ЕС или НАТО. Но в България - с нейните исторически, религиозни и езикови връзки с Русия - е силно оспорвано колко силно страната да се отдалечи от Москва.

"Радев упражнява повече власт, отколкото трябва"

Повечето партии осъдиха ясно нападението на Русия над Украйна. Но не всички се застъпват за това за Русия да има последици и не всички искат да се разграничат толкова ясно от Русия, както бившият премиер Кирил Петков, посочва още Михаел Мартенс.

"Ако след този вот в България не бъде сформирано правителство, в началото на 2023 в страната ще трябва да се проведат петите избори в рамките на само две години. А действителният победител от такова развитие би бил един мъж, който вече от дълго време упражнява в България повече власт, отколкото предвижда Конституцията за неговата служба: става дума за президента Румен Радев, бивш боен пилот от българската армия. Ако регулярното сформиране на правителство се провали, той има правото да сформира служебен кабинет, който да управлява до новите избори. В момента на власт е третото служебно правителство на Радев. Президентът назначава в служебните кабинети систематично свои последователи. И Кирил Петков, абсолвент на Харвард, влезе в политиката чрез Радев. Само че след това се еманципира от своя откривател", посочва Мартенс на страниците на ФАЦ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    27 7 Отговор
    Ша видим
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хелуин

    74 12 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА СВАРИМ ТИКВИТЕ

    Коментиран от #17

  • 4 SDEЧЕВ

    66 18 Отговор
    Факти,днес такива статии са забранени със закон.Само информативно.

    Коментиран от #8

  • 5 факт

    98 19 Отговор
    За България е по-добре в този напрегнат исторически момент да няма редовно правителство и работещ /най-често против националните ни интереси/ парламент. Сега имаме възможност да се оправдаваме, че не можем да влезем от следващата година в еврозоната, не можем да даваме оръжие на Украйна и изобщо нищо не можем, защото няма парламент. Ако имаме редовно правителство и работещ парламент, натискът върху страната ни ще бъде жесток и дори свестните политици ще се огънат.

    Коментиран от #14, #15, #28, #36

  • 6 Уточнение

    75 15 Отговор
    Когато другите не те харесват, значи, че е добре за България. Когато те хвалят, значи е изгодно за тях.
  • 7 МирО

    96 44 Отговор
    България помни и знае кой е "Дядо Иван".
    Българите знаят кой ги е освободил от турско робство, кой подписа "Санстефанска България" и
    какво направиха с нея джендърчетата.
    За англетата сме: Нива с картофи (Чарчел)
    За франсетата сме: Външна Тоалетна (Педи десетина години с това ни сравниха)
    За американците сме: ??? - те незнаят къде се намираме - жало - но факт.

    Коментиран от #30, #57

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Еми

    90 28 Отговор
    Ганьо е труден за склоняване.Както се наежи на Ковид глупостите ви и не склони да носи маска и да си бие ваксина така и със Русия няма да го навиете да я мрази.Това е най силната черта на българина.Балкански синдром

    Коментиран от #18, #21, #66

  • 11 плюс минус

    107 22 Отговор
    Откъде пък чуждите медии знаят какво е отношението на повечето българи към Русия и руснаците?
    Когато бяхме 500 години под робство, западните тогава държави гледаха само и единствено своя си интерес.
    Не че сега не е същото.
  • 12 Нане

    43 8 Отговор
    глада и студа са силен мотиватор справка 1917 г Аврора
  • 13 Българка

    44 84 Отговор
    Категорично се надявам Газпром да не спечели изборите у нас. А след тях да има депутинизация на всички нива

    Коментиран от #24, #35, #40, #101

  • 14 Ами

    75 14 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Затова от Козяк натискат за редовно правителство.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Много точна статия

    35 59 Отговор
    Поздравления за автора.
    Наистина ние всички превърнахме България в кочина, а погледнато отвън в абсолютно бунище.
    И аз даже вече не обвинявам Путлер и русофилите в България, корупцията или абсолютно нефункциониращата държава. Аз обвинявам себе си!
    От всеки от нас зависи да убеди поне един петоколонници на Путлер да не предава страната си и свободата.
    От всеки един от нас зависи да посочва корупцията и некачествената работа на държавата.
    Само от нас зависи нашето бъдеще.
    Борбата продължава и ние ще спечелим!

    Коментиран от #22, #32

  • 17 Българка

    56 17 Отговор

    До коментар #3 от "хелуин":

    Всички, които не гласуват и призовават за бойкот на изборния ден, ни подготвят празник на тиквите.
  • 18 Прос

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Еми":

    Ама умен !
  • 19 няма лошо

    62 22 Отговор
    проруско било ами кво проамериканско ли да си направим с кокорчо и кире лъжата
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българка

    39 15 Отговор

    До коментар #10 от "Еми":

    Не бъркай русофилството с путинофилството!

    Коментиран от #39

  • 22 Ще спечелиш

    15 8 Отговор

    До коментар #16 от "Много точна статия":

    Дедов :))))
  • 23 Бегай !

    57 13 Отговор
    Кой джендър,какво казал не е важно ! Важното е ,че по btv се говори и проповядва омраза към РФ.Българина за пари и майка си продава ! За това са ни мачкали и клали,турците 500 години ! Соломон Паси е срам за евреите.Това ли е темата днес ?
  • 24 Теле

    42 12 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Теб кой те изпусна от краварника
  • 25 !!!?

    18 13 Отговор
    Всичко коз - "Газпром" !!!?

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Софиянец

    43 17 Отговор
    DW = фашисти, не могат да избягат от миналото си!
  • 28 Значи да си мишкуваме казваш

    19 48 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    И как това е по-добре за страната?
    Да не дадем оръжие и да оставим Путлер да приключи с Украйна и да се залепи на нашата граница. После ти ли ще го срещаш на фронта, или Копейкин.
    Да оставим лодкаджии да подписват договори за милярди от нашите пари по "немската схема" без контрол от парламента. Да не можем да приемем нито един закон и да пропуснем стратегически цели на България, за който работим от десетилетия. Да оставим на децата си същата кочина, в която израснахме ние?
    Обясни ми как това е по-добре. Готов съм за дискусия

    Коментиран от #38, #51, #86

  • 29 Рошко

    35 14 Отговор
    Няма как да спечели газпром, щото машините не са руски та не морете кой ше спечели. От краварското посолство всичко си върви по план
  • 30 !!!?

    27 33 Отговор

    До коментар #7 от "МирО":

    Тебе Путин ли те освободил бе Аланкоуло !!!?

    Коментиран от #41, #52

  • 31 е да

    15 0 Отговор
    като си правим фекалии требва някой да ги рине
  • 32 Рошко

    11 8 Отговор

    До коментар #16 от "Много точна статия":

    Кои вие?да не си и ти депутутурутка

    Коментиран от #42

  • 33 ежко

    47 5 Отговор
    Кирил Петков, абсолвент на Харвард!?!само това като прочетох и ми стана ясно що за журналистика се прави:)
    Кирето е курсист на харвартски курсове, не е завършил там!
  • 34 ха ха

    52 9 Отговор
    какви ли не глупости ще напишат за да не кажат че про европейските и атлатически правителства се оказаха завършени бандити , че ограбиха българите като ;законите; за това бяха представяни като европейски изисквания и щедро спонсорираха престъпните сдружения , от 30 години българите ;избират; за управници това което са им предложили чужди разузнавания най вече американското , и какво е виновен българина че вече неможе да търпи наглоста и лицемерния грабеж на облечените с ;власт; крадци
  • 35 Рошко

    20 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Само да имаше такава бюлетина, пък ти да видиш. Соц измислени агенции пасти да ядат
  • 36 Да, ама не...

    12 32 Отговор

    До коментар #5 от "факт":

    Теб най много те тревожи да не би Б ългария да вземе, че да обърне гръб на Русия. Ами то и бъдещето на Русия е много неясно, да не казвам несигурно. За пореден път ли трябва да подлрепяме губещата формация?
  • 37 Написа ли сте

    11 7 Отговор
    Че българия е слаба което е вярно но пък путин бил виновен

    Путин не иска България да излезе от ЕС и НАТО, за него е важно тя да е слаба
  • 38 факт

    45 11 Отговор

    До коментар #28 от "Значи да си мишкуваме казваш":

    И защо ще мишкуваме? Просто няма да се месим там, където не ни е работа. Не е работа на България да въоръжава и подкрепя която и да е от двете страни в конфликта. Не е работа на България да внася отровното украинско зърно, слънчоглед и царевица от Украйна, за да я подпомага финансово. Нямаме работа в еврозоната, защото нямаме пари да се наредим на софрата на богатите, а когато сиромах се нареди на софрата на богатите, обикновено той плаща сметката. Бедни сме, без армия, без работеща икономика, къде да се врем между шамарите? Ей, ама много ястреби са се извъдили у нас, затова работливите врабчета някъде изчезнаха.

    Коментиран от #45, #50

  • 39 Абе

    47 11 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Сега на истината не може да се пребориш.Факта си е факт.80 процента от българите обичат Русия .Останалите 20 процента са ей такива като тебе.Израснали по времето на ЕС. Със размътени мозъци .По моето време не растяхме със джендърски настройки.Жените бяха жени,а мъжете мъже.Антируската пропаганда хваща ей такива като тебе.

    Коментиран от #82

  • 40 ИСТИНА

    7 15 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    АБСОЛЮТНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!!!!!!!!!!!!!
  • 41 Не,!Него Копейкин

    11 21 Отговор

    До коментар #30 от "!!!?":

    Го е освободил!Жалкото,че Копейката се очертава пета,шеста политическа сила и Копейка няма да може отново да ни освободи отново!!!И да препреоснове България!
  • 42 Незнам какво значи

    1 6 Отговор

    До коментар #32 от "Рошко":

    "депотурурутка" но сигурно не съм.
    Имам предвид ние - гражданите на Република България.
    Хората, който всеки ден от живота си прекарваме в тази страна. Имам предвид мен и теб
  • 43 Матей преображенски

    26 4 Отговор
    От къде знаят какво иска Путин или вече взеха да говорят от негово име?Настоящите избори са без значение,изненади не се предвиждат,широката коалиция е почти сигурна.Възможно е генералско управление,предвид предстоящите събития на източния фронт,изостряне на ескалацията,навлизане в остра фаза и открито и масирано участие на натовски войски.За целта от козяк ще одобрят крайно-десни и открито и рязко русофобски настроени генерали да управляват страната,бързо да въведат милитаризация и готовност за дейно участие на страната на натовската антанта.
  • 44 Урюрвкос

    14 2 Отговор
    няма експерти по Русия, а сега няма и как да бъдат подготвени, остава да преглъщаме тази некадърна боза
  • 45 Къде ги тия 80%

    12 9 Отговор

    До коментар #38 от "факт":

    Бе kreтъен?Коя проруска партия има 80%.?
  • 46 случаен

    17 4 Отговор
    явно и ес и нато са съгласни,щот всичко което правят е да сме бедни и слаби

    Коментиран от #88

  • 47 пье шу

    17 0 Отговор
    само не разбрах - изборите на територията за какво са, да бъдат направени някои "чуждестранни медии" щастливи ли? с "автори" - новотни, петрова и пр. храненици на едно мумифицирано създание. я, у лево!
  • 48 Реалист

    28 4 Отговор
    Чуждите медии да питат кой ще спечели на техните избори на пролет, защото Европа поголовно ще бута правителства тая зима. Да не ни мислят нас. Ние сме мъдър народ. Оцеляваме на пук на всички и всичко. И сега ще оцелеем.

    Коментиран от #59

  • 49 Както винаги

    22 6 Отговор
    Видиш ли дойче веле, гаранция ще прочетеш пропаганда от америка за България! Разкарайте се от страната ни!
  • 50 Харесва ли ти или не

    16 26 Отговор

    До коментар #38 от "факт":

    Ние вече сме замесени и то, не по наша воля.
    Диктатора от Москва ни обяви за вражеска държава и ни заплаши с ядрено оръжие. Той постави ултиматум преди нахлуването си в Украйна и поиска излизане на България от НАТО. Пак той ни спря газа и така атакува пряко нашата икономика.
    От това следва, че въоръжавайки Украйна ние пряко защитаваме националната си сигурност и икономика. Противното е равно на капитулация и колонизация. Путлер ни нападна, не ние него. И никакво снижаване няма да промени неговите планове за нас.
    Житото от Украйна минава транзит през България и отива за най-бедните страни в Африка, за да не умрат от глад милиони хора.
    Лева е вързан за еврото от въвеждането на валутния борд у нас. Смяната на валутата е по-скоро формален акт от тази гледна точка. Минаването към еврото, обаче ще доведе до по силен контрол върху банките и случаи като КТБ ще станат много по-трудно!

    Коментиран от #80

  • 51 случаен

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Значи да си мишкуваме казваш":

    щот сега подлогите на сащ не подписват,идиот ли сте

    Коментиран от #62

  • 52 случаен

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "!!!?":

    ще ще,иде
  • 53 Кико

    13 13 Отговор
    Смятай цял свят ни се смее вече! Благодарим ти Резиденте на теб и на целия гълъбарник
  • 54 Не гласуваш

    13 11 Отговор
    Получаваш Радев. После се сърдете на себе си!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    18 7 Отговор
    Щом ДВ не харесва, значи сегашното служебно е добро за българите.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гост

    19 2 Отговор
    Избирателя е този заради който няма да има ново правителство. Народа вече няма да повярва на никого безрезервно. Много лъжи видя. Видя и как се подменя история. Тоя същия народ видя и как се заграбва това което бащите му са градили с кървава пот и плащали от залъка си. Безрезервно доверие вече нямада има в никой. Жалко е за всички, но е факт. И не е правилно да кажем "до тук се докарахме", по правилно е "до тук ни докараха".
  • 59 Ние сме мъдър народ

    8 8 Отговор

    До коментар #48 от "Реалист":

    Но беден. И какво му е мъдрото тогава?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ученият котка

    22 4 Отговор
    Вашингтон няма да се примири с нито едно проруско или почти руско правителство. Очаквайте сензационни разкрития и компрометиращи скандали.
  • 62 Може и да съм

    4 11 Отговор

    До коментар #51 от "случаен":

    Идиот. Нали за това водим дискусия тук. Аз приемам, че мога и да граша.
    Да видим - ако тези сегашните бяха марионетки на САЩ, както казваш ти, защо тогава не подписват?
    Вече имаме решение на парламента за оказване на военно-техническа помощ, така че не би трябвало да е проблем.
    По мое мнение има два варианта:
    1. Не искат да вземат такова решение без деиствашт парламент за да не дестабилизират държавата преди избори.
    2. Отказват да подпомогнат Украйна защото всъщност подкрепят Путлер.
    И двата случая изключват намеса на САЩ, но може би ти имаш друг прочит на нещата. Ще се радвам да го чуя.
    Притеснителното в ситуацията за мен е поканването на Миърофанова на празненствата по случай 6-то септември и неистовото желание на новия кабинет да преговаря с Газпром.
    Това ме кара да клоня към вариант 2. Но как смяташ ти?

    Коментиран от #122

  • 63 Перо

    18 2 Отговор
    Под DW се разбира българския джендърски персонал в София!
  • 64 Ученият котка

    7 1 Отговор
    Може ли Русия да бъде допусната в американските колонии?

    Коментиран от #67

  • 65 Каквито и да са резултатите от...

    7 14 Отговор
    Изборите, за разбиването на държавата и хвърлянето и в орбитата на садиста и убиец путин вината е на руската подлога радев.
  • 66 Ами

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "Еми":

    Права си,моме!Българина отказа да носи маска/едно елементарно действие в собствена защита и с грижа за другите/и понеже е голям тарикат! и не слуша никого, скоропостижно умряха 40 000 души,което е един средно голям град!И в същото време,лицемери като Копейкин,плачат, че България по време на "демокрацията" се стопила!Що за тъпоумие и безотговорност!И затова елементарния българин,ни повече,ни по-малко, принуждава и останалите да живеят в бедна,мръсна и обрулена държава и да мечтае за някакъв"руски мир"!Е няма по-жалко,безотговорно и безчувствено племе!
  • 67 Русия вече никъде

    5 17 Отговор

    До коментар #64 от "Ученият котка":

    Не може да бъде допусната.
    Те започнаха война в Европа.
    Нападнаха съседна страна и анексираха територии от нея. Заплашиха ни сатомно оръжие.
    Не, за Русия има само един път оттук насетне - обратно в Сибир и пълна изолация.

    Коментиран от #89

  • 68 Перо

    13 5 Отговор
    Поръчкови и платени статии от международната ционистка менажерия!

    Коментиран от #74

  • 69 Навалний

    6 4 Отговор
    Какъв Газпром, той не съществува вече.
  • 70 О пак ли Дойче веле

    13 5 Отговор
    На тези специслисти само заглавието чета и от там нататък знам че следва плюене на простите българи, на тяхното неправилно мислене и пр.пр. Все тая, но те в действителност не знаят какво мислят българите за лъжливите и лицемерни американци, германци и англичани. Целият ЕС го сринаха с безумните си санкции, които обслужиха пак Америка, а тези дъртаци от ЕК се подложиха на по дъртия Балидан, който не знае нито с кого говори, нито къде се намира, но остави ЕС да живее в тъмнина и в студ. Хак им на германците, но за съжаление и там страдат бедните и онеправдани германци.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ицо

    10 5 Отговор
    Кирил Петков народа го отсвири както и всички други американски подлоги
  • 73 Ученият котка

    14 7 Отговор
    За разлика от Запада Русия не унищожи националната гордост, дух и достойнство на българите.

    Коментиран от #79, #92

  • 74 Ти и вярвайте ли

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "Перо":

    Искаш да денацифицират сега?
    Ставате жалки. Ако имаш различно мнение - изложи го тук. Обоснови го, защити го.
    Лесно е да обиждаш различните, докато си пиеш ракия в мазето.
    Но нека да те питам, когато излезеш в чужбина и кажеш, че си българин и всички почнат да те гледат като циганин, как се чувстваш тогава?
    Защото това е мнението на хората за нас - страхливи, подли, крадливи цигани.
    И вместо да поправим това, ти атакуваш евреите, който незнам какво са ти направили.
    Една от малкото добри постъпки на България е спасяването на евреите през ВСВ, но май не благодарение на хора като теб.

    Коментиран от #94

  • 75 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    НАРОДЕ
    излез гласувай по СЪВЕСТ не други да решават СЪДБИТЕ ВИ
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ученият котка

    8 6 Отговор
    Хората искат колективният Запад да не обижда и унижава България.
  • 78 Плашимир

    9 2 Отговор
    Бе вие тука лични психолози на Путин ли сте? Кво му гледате в паничката?! И от къде накъде мислите ,че Путин се интересува от някакви джендърля извън рускоговорящото население на 404 !?!? Дреме му на шмайзера за територийте. Особено нашта. Със всичките ни безгранични ресурси и цъфтяща икономика. Само един политик се изказва в интерес на българите и веднага го изкарахте некаквосифил. Какъв е тоя зор да седим няколко зими на тъмно и студено ,аз не разбирам?! Свобода? Ами никой не ви я дърпа. Напротив. Трябва да имаме свободата да използваме ресурс от където ни е най изгодно. Това да ми ограничат къпането и топлото не ми звучи много като свобода!

    Коментиран от #81

  • 79 Русия е съсипана държава

    7 3 Отговор

    До коментар #73 от "Ученият котка":

    Те не само това унищожиха, но и всичко останало. Дори и децата им бягат в "скапаната" Европа, защото искат да живеят нормален живот.
    Никой не бяха към Русия.
    Освен тяхната армия.
    Русия ни пороби и 200 години при еня историята ни, защото който контролира миналото - контролира бъдещето, нали.
    Те ти втълпиха, че са те освободили. Че сме братя-славяни и всички други глупости.
    Но усложливо забравиха да ти кажат колко пари източиха за 200г. Колко робски данък събраха и колко престъпления извършиха.
    Даже и сега има хора, които защитават комунизма и това, което Путлер прави в Украйна.
    Даже и сега те контролират мисленето ни, идеите ни, бъдещето ни.
    Но стига. Нека заедно да намерим истината. Може би аз греша. Ще видим
  • 80 Офффф

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Харесва ли ти или не":

    Смяната на валутата означава да плащаш дълговете на Западняците. И ти на това казваш формален акт ха ха ха.
    Покажи ми една държава от Западна Европа на която дълга й не надвишава 100% от БВП.
    И знаеш ли какво означава, когато външния дълг на дадена държава надвишава 40% от БВП? А знаеш ли какво означава, когато външния дълг на дадена държава надвишава 100% от БВП?

    Коментиран от #87

  • 81 Като не му дреме за нас

    3 6 Отговор

    До коментар #78 от "Плашимир":

    Защо инвестира стотици милиони в пропагандни канали в Европа всяка година?
    Защо иска България да излезе от НАТО? Защо ме заплашва с тотално ядрено унищожение?
    Грешиш! На нас не ни дреме за Русия.
    И ако Путлер се завърне в Сибир няма да има проблем с нас.
    Не ние го нападаме и не ние го заплашваме с ядрени ракети.
    Няма да те оставя да изопачаваш истината.
    Този комунистически Орион не работи при мен.
    Върнете се в Сибир и спасете милиони хора. Няма път напред за вас

    Коментиран от #83, #85

  • 82 Абе

    6 5 Отговор

    До коментар #39 от "Абе":

    Ти откъде знаеш,бе прошляк,как мислим ние,които ядохме попарата на руските господари и комунизма,че говориш от наше име?!Няма по-омразна държава от Просия за грамотните и мислещи българи!Пък и както ще да се нарича тя-Руска империя,СССР или РФ!Не си уважавате революционерите,дали живота си за самостоятелна държава!Необяснимата ви любов към ватниците, ви прави позор за страната и срам за нацията!Бог да се смили над продажните ви,бедни душици!
    !
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Смерш

    4 3 Отговор
    Всички са убедени че президентът е платен агент на КГБ. Не може да се преструва на демократ.
  • 85 Плашимир

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Като не му дреме за нас":

    Типично ултраНадсиско изказване срещу нормални хора. Разделяш нещата на айрици и всички останали. Как определи кой да ходи къде?!
  • 86 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Значи да си мишкуваме казваш":

    големи глупости драскаш! Какви помощи, кой ще ти се лепи на границата, нещо си тотално объркан от пропагандата по медиите! Полезно ще е да намалиш четенето и да увеличиш мисленето!

    Коментиран от #91

  • 87 Какво означава дълг над

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Офффф":

    100% и какво те притеснява, ако е изхарчен за увеличаване на БВП?
    Инвестициите и образованието са много по-полезни в дългосрочен период от ниския дълг. Виж фактите - западноевропейските държави имат по добри условия на живот, живеят по дълго, пътуват повече, получават повече, произвеждат повече, имат по добро здравеопазване, училища, университети. Абе всичко.
    Какво имаме ние - нисък дълг. Държава на хартия, нито един университет в първите 500, скапано здравеопазване, кретаща икономика, никакви иновации, миграция в посока запад!
    Струва ли си това ниския дълг ?
    И пак ти казвам лева е вързан за еврото. Когато курса на еврото потъва и лева потъва. Само че ние нямаме дума в централната банка нали.

    Коментиран от #100

  • 88 Абе

    5 5 Отговор

    До коментар #46 от "случаен":

    Случайник!Как точно те ограбва ЕС?!Като ти налива милиарди за пътища,газопровод,саниране и каквото се сетиш ли?!Това,че голяма част от средствата се крадат от бившите комунисти,сегашни новоизлюпени "капиталисти",какво ти е виновен Запада?!Справка,за това,кои са новите капиталисти:да беше гледал вчера в НДК, кои присъстваха на откриването на интерконектора!Така,че не ни занимавай с глупостите си!

    Коментиран от #90

  • 89 А сега

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Русия вече никъде":

    остава и да се замислиш защо! Не е трудно! Пробвай!

    Коментиран от #93

  • 90 А ти

    6 4 Отговор

    До коментар #88 от "Абе":

    колко милиарда вноска даваш на ЕС? И кои са тези комунисти, дето все ви преследват?

    Коментиран от #96

  • 91 Може и да съм объркан

    6 3 Отговор

    До коментар #86 от "Абе":

    Но ми се струва, че Путлер нахлу в Украйна и анексира част от територията и.
    Същия този постави ултиматум на България да излезе от НАТО. Същия ни спря газа и атакува икономиката ни. Но може и да съм се объркала. Може да не е вярно.
    Та като приключи Путлер с Украйна, кои са следващите държави на пътя му? Или ние сме им по-братя от украинците ?
    Оставям чисто моралния аспект на страна и ти казвам пак - подкрепата за Украйна е въпрос на национална сигурност. Или ти смяташ, че ще сме по-сигурно с диктатора на нашата граница. Ако е така, защо смяташ така?

    Коментиран от #95

  • 92 Брей,брей

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Ученият котка":

    Айде,бе!Сериозно ли говориш тези небивалици!
  • 93 Ами кажи направо

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "А сега":

    Стига подхвърляния и недомлъвки. Живеем в свободна страна и няма проблем да изразиш мнението си. Кажи откровено какво смяташ и аз ще го коментирам.
    А иначе , аз винаги съм готов да се замисля и това, което съм написал е резултата.

    Коментиран от #97

  • 94 Офффф

    6 2 Отговор

    До коментар #74 от "Ти и вярвайте ли":

    Според мен не си прав! В чужбина (Западна Европа визирам) хората са напомпени със самочувствие, но без покритие. Високият им стандарт преди се дължеше на кражби, източване на ресурсите на цял еди континент.. От там и идва самочувствието. Също като нашите т. н. мутри от зората на прехода. Висок стандарт и гледаха от високо... примерно един инженер.
    И по умни и образовани сме много повече от западняците. Поне тези учили преди 1989г.Школата ни от преди 1989г (визирам школата на соц. лагера+ на Франция-една и съща беше ) е все призната за най-добра. Сега вече образованието ни го направиха като това на Запад и САЩ. Дали сега ще учиш в УНСС или в Оксфорд.... е все тая. Разлика никаква. И от едното място и от другото се излиза гл.... к.

    Коментиран от #99

  • 95 Абе

    4 3 Отговор

    До коментар #91 от "Може и да съм объркан":

    както казах, намали четенето и увеличи мисленето!

    Ти къде беше като Путин стотици пъти казваше да се спазват Минските споразумения и да се спрат бомбардировките? Не съм те чул да си критична? И къде видя, че целта е Украйна? Освен, че така пишат на блеещите! Но фактите покзават, че целта е източна Украйна и никой не го интересува натам! И моля ти се не на мен глупостите за "помощ"! Трябва човек да е тотален глупак, да си мисли, че с оръжие се помага! Оръжието има една функция! Да убива! Стига четяхте глупости, а гледайте кой какво прави и мислете!
  • 96 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "А ти":

    Човече!Иди си прегледай зрението и мозъка!Не си добре, щом ми задаваш такива въпроси!

    Коментиран от #98

  • 97 Ами замисли се тогава

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Ами кажи направо":

    Какви недомлъвки на случващото се? Ако си гладал кой какво е правил, нямаше да тиражираш пропагандата която четеш!

    Коментиран от #102

  • 98 И що

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Абе":

    Колко ни е вноската и колко сме получили! Не е страшна истината! И не е за преглеждане!
  • 99 Как точно източват ресурси

    4 1 Отговор

    До коментар #94 от "Офффф":

    Смяташ ли наистина, че Германия е от ранга и силата на Китай, че да източва ресурсите им. Не е.
    Германия разчита на силно образование и иновации и така изпреварва Китай понпройзводителност. Това не е кражба, а правилна стратегия.
    Китай от своя страна залага на евтин труд и един милиард работници за да се състезава.
    Осигурявайки добър стандарт на живот Германия, Франция, САЩ и т.н. привличат още повече добри специалисти и така дърпат още по напред.
    Виждаш, че всички иновации идват от тези държави, а Китай ги копира и се опитва да ги произвежда евтино. А руснаците направо крадът перални 😂
    Обиколих половин Европа и когато се прибрах и кацнах в София, все едно кацнах в Могадишу.
    И го казвам с огорчение. И за това пиша тук. Опитвам се да убедя повече хора в това. А ако не съм прав - да открия истината.
  • 100 Офффф

    5 2 Отговор

    До коментар #87 от "Какво означава дълг над":

    Единствено съм съгласна с теб за това, че лева е вързан за еврото. Според мен валутния борд си свърши работа и вече не ни е нужен.
    Но за останалото.... ами при нас 100% дълг от БВП, означава, че държавата е фалирала.
    Колкото до университетите.... Писах по темата в предходния ми коментар. Там можеш да прочетеш мнението ми.
    Тук ще допълня, че ако аз контролирам световните СМИ и някои институции, мога да класира в първата тройка, които си искаш университети.
    Разберете, че нашето образование беше на светлинни години пред това на западняците. Нито Кеймбридж, нито Харвард, Оксфорд или още, което си избереш можеше да бъде сравнено с нашето...

    Коментиран от #103

  • 101 Крава

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    съм.
  • 102 Нищо не риражирам

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Ами замисли се тогава":

    Казвам ти своето мнение и съм готов да чуя твоето.
    И да , не обичам недомлъвки, защото сега аз трябва да интерпретирам думите ти, да знам ти какво си гледал и слушал, да чета мисли. Смяташ ли, че съм способен на това?
    Кажи си тезата и аргументите открито, а аз ще ти кажа своите. Живеем в свободна държава. Няма страшно да имаш мнение. Тука не е Русия и няма да те пратят в затвора.

    Коментиран от #104

  • 103 100 % дълг не означава фалит

    4 4 Отговор

    До коментар #100 от "Офффф":

    Например, ако си купиш апартамент твоя дълг ще е 10 х от годишния ти дооход, но ти няма да фалираш. Невъзможността да обслужваш дълга си означава фалит.
    А ако инвестираш дълга правилно, това може да доведе до увеличаване на БВП и бързото му изплащане. Още по-важно може да повиши качеството на живот, инова циите и т.н.
    Дългът сам по себе си не е важен. Важното е как го инвестираш. Ако с парите си купим по 10 л. ракия на човек, това може би е лоша инвестиция 😂
    Така че аз от дълг не се боя, боя се от лошо управление на парите ми.
    По въпроса за образованието прочетох коментара ти и не съм съгласен.
    Първо не вярвам, че класацията е нагласена и второ не вярвам, че през комунизма е било по-добро. Нашето образование е абсолютен смях.
    Дори и началното и основното. Например в този сайт още виждам хора, който смятат, че през 1878 Русия ни освобождава. Даже и статуята на руския конник си стои пред парламента.
    Образованието ни и сега и през комунизма си е било пълна дупка. Просто през комунизма не е имало с кого да се конкурираме. Освен с крадящите перални руснаци, разбира се.

    Коментиран от #106

  • 104 Ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Нищо не риражирам":

    започнем тогава как и защо стана тази война? После да видим, защо това стана най важната война?

    Коментиран от #105

  • 105 Войната започна с

    1 4 Отговор

    До коментар #104 от "Ами да":

    Нахлуването на руснаците в Украйна.
    Формалните причини бяха - неизпълнението на ултиматума на Путин към Украйна и НАТО.
    Най важната война стана поради това, че е в Европа, на границата на НАТО, че е замесена ядрена държава, която ни плаши с тотално унищожение и поради гореспоменатия ултиматум, който недвусмислено показва, че Русия няма да спре.
    Какви са твойте виждания по въпроса?

    Коментиран от #109

  • 106 Офффф

    5 1 Отговор

    До коментар #103 от "100 % дълг не означава фалит":

    За дълга... 100% означава, че живееш на вересия. Теглиш нов дълг за да покривяаш. Знаеш ли колко трилиони са дълговете на ЕС? Разбирай западняците.Знаеш ли, че през късната есен на 2019г централните банки изпаднаха в паника в опит да спасят фалиралата банкова система с огромна ликвидност? И тогава пуснаха ковид. Или вярваш, че наистина ковид е от прилепите в Китай? :) Никога в историята не е имало глобална дългова криза от такъв мащаб. И до тук ни доведе Западния свят. Достатъчно е да погледнеш дълговете им. В момента никой не може да предвиди какво ще се случи..
    Колкото до образованието... Такава е статистиката. И това е признато от Западняци... Наистина школата в соц. лагера + Франция е била единична и на светлинни години пред школата на Западния свят. А стандарта ни беше по нисък, тъй като не сме живели от кражби. За разлика от Западния свят, който живееше на гърба на цял един континент-Африка. Намери в нета срещата на хора от световния хайлайф, които разбират от пари... от сорта на инвест.посредници на ротшилдите, от март месец тази година в Париж и ще видиш какво се говори там. Че Путин ще стигне до края.... Че Африка помни зверствата на Западна Европа... Че Африка знае, че единствена Русия и е помагала и пр...

    Коментиран от #107, #108, #110

  • 107 Офффф

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Офффф":

    Извинявам се:)Школата в соц. лагера+Франция е била идентична.
  • 108 Много теми смесваш на ввднъж

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Офффф":

    Няма да ми стигне мястото, но да започваме:
    Първо "запада включва и нас!
    Да имаш дълг е нормално, особено ако целта ти е да инвестираш. Помисли колко хора са способни да си купят жилище със спестявания и колко време ще им отнеме. Същото важи и за държавите. А ако дълга е добре инвестиран и води до увеличаване на БВП, по някое време няма да се нуждаеш да "рефинансират" защото ще си станал по богат.
    От друга страна ако източиш КТБ и откраднеш парите ще си по беден без да постигнеш увеличаване на БВП, което ще доведе до това да трябва да емитираш дълг за да поддържаш дори сегашното си ниво.
    Западните банки изпаднаха и ще изпадат в "паника" при всяка криза, която застрашава икономиката. Както виждаш и сега повишават масово основния лихвен процент за да се борят с инфлацията. Това им е работата и поради цикличността на икономиката или лошите инвестиции такива кризи винаги ще има. Така работи света. Хората са свободни и поради това предприемат понякога необмислени решения. Това води до кризи. И това не се отнася само до икономиката.
    Съмнявам се, ще банките са пуснали ковид. Всички материали, които съм видял сочат Китай, но ако имаш доказателства за твърдението си, с удоволствие ще ги коментирам.
    За образованието - незнам коя статистика цитираш. Факта е, че нашите ученици са на последните места в Европа, че мого са и технически и функционално неграмотни, че в главите им се набиват приказки и митове или напълно безполезна информация, докато в същото време н

    Коментиран от #112

  • 109 Говориш глупости

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Войната започна с":

    Нахлуването и войната са следствие, а не причини, както те облъчват! Огледай се за причините! Иначе е безсмислено да коментираме глупости, които не кореспондират със случилото се!

    Коментиран от #111

  • 110 Продължение

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "Офффф":

    Не са способни да управляват парите си, да инвестират или дори да преговарят за заплатата си. Много са ощетени.
    През комунизма е било още по зле. Представи си как учиш Марксистка икономика - всички знаят, че не работи, но продължават.
    А и какви иновации произведе комунизма.
    Те и сега руснаците крадоперални. Представи си тогава.
    А финала ми звучи като руска пропаганда. Незнам какво искаш да коментирам там. И Хитлер е говорил точно същото.
  • 111 Ами кажи ги

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Говориш глупости":

    Най-сетне. Къде да се огледам. Наляво, надясно. Що за теза е това.
    Аз ти казвам своя прочит.
    Кажи ми с кое не си съгласен и какъв е твоя прочит на историята?
    Напиши тезата си. Огледай се не значи нищо. Всеки може да го каже за всичко.

    Коментиран от #113

  • 112 Офффф

    4 1 Отговор

    До коментар #108 от "Много теми смесваш на ввднъж":

    Още не осъзнавате, че света е на ръба на пропастта. И до тая пропаст ни доведоха банкстерите (съществото от Джекил) на които банкстери служат върхушката на ЕС, както и правителството на САЩ ...
    Навярно и смятате, че в Украйна конфликта е между Русия и Украйна? :))))
    Зза образованието съм на същата позиция. Споменах в един от коментарите си, че след 90-те години на миналия век започна упадъка на нашето образование.. Целта.... да се доведе до нивото на Западното. Е, доведоха го! Затова сега са неграмотни...

    Коментиран от #114

  • 113 Няма тези

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Ами кажи ги":

    Има факти! Факти не от това което те облъчват! А от това, кой какво прави! От действия! Не може да кажеш някой някъде нахлу! Защо нахлу? Къде беше през годините, когато някой постоянно молеше да се спрат бомбардировки и да се спазват Минските споразумения? Колко милиарда се наливаха от САЩ през НПО-та? Защо? Случайно? Каква работа имат САЩ на хиляди километри от дома им? И още хиляди неща, които се случваха, но не ти пишеха!
  • 114 Радвам се, че постигаме съгласие

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Офффф":

    По някой въпроси. Сигурен съм, че и за друго ще се съгласим.
    Съгласен съм, че сме заобиколени от кризи. И винаги е било така.
    Виж миналия век. Минахме 4 войни, национални катастрофи, комунизъм и какво ли още не. Но оцеляхме. И пак ще оцелеем.
    Ако вървим в правилната посока утрото винаги ще бъде светло.
    Не смятам, че банкерите контролират света. Като цяло не вярвам в конспиративни теории.
    Смятам, че ние с гласуване и протести контролираме държавата си. Ние си избираме кой да ни управлява с гласа си.
    Това, че избираме зле пак ни води до проблема с образованието.
    Директният сблъсък е между Русия и Украйна, но в по широк смисъл войната е много повече.
    От ултиматумът на Путин стана ясно, че той цели да въведе нов световен ред, който в същността си е стария ред от студената война. Новото е добре забравеното старо, нали 😂
    Но да , това поставя на карта много неща в целия свят. Ако приемем например, че по силния може да нахлуе в съседна страна и да си вземе парче от нея, в света ще настане апокалипсис. Само си представи Китай, Индия, Турция........
    Това няма как да бъде допуснато от никой, защото ще доведе до общата ни разруха
    Втория проблем беше, че Путин иска да диктува решенията на суверенни държави. Това е де факто връщане на колониализма.
    Естествено няма нито една държава, която би приела такива налудничави идеи, всяка по свойте синпричини.
    И поради това НАТО зае твърда позиция във войната и по мое време няма да спре да подкрепя Украйна със всич

    Коментиран от #115, #116

  • 115 Офффф

    2 0 Отговор

    До коментар #114 от "Радвам се, че постигаме съгласие":

    Абре за какви суверенни държави говориш? България ли е суверенна? Германия ли, Франция ли, Румъния ли? Коя? ЕС се управлява от Давос, или айде да го кажем в прав текст-глобалистите. САЩ също. Замисъла на глобалистите (банкстерите) изначално си беше.... идея непостижимо, тъй като е близко до ума, че света ще се на вдигне. но все пак те се пробваха. Украйна имаше лошия късмет да бъде избрана за терен на водене на войната между глобалистите и останалия свят. Просто сблъсъка е на живот и смърт сега, но за себе си съм убедена, че глобалистите ще загубят. Те вече и загубиха. ЕС, в частност Западна Европа отива на бунището. За Източна Европа.... моето вътрешно усещане е, че света ще ни пожали,.. Т. е. няма да потънем със Западния свят, който взе Източна Европа да я източва.. . А за Нато, което го споменаваш... само ме разсмиваш. Нато е средство за източване на бюджетите на държавите членки и нищо повече.
    И още нещо..... малко размисъл:))) защо в Украйна, където се водят бойни действия газовия тръбопровод се пази като зениците на очите, а северните потоци... изхвърлиха Германия, Франция... Идва зимата... Източна Европа има газ, а Западна.... Кой има мотив Западна Европа да остане без газ? И кой има мотив газопровода в Украйна да се пази? За кого го пазят този тръбопровод, да не го думнат? Не ми казвай само, че е заради сина на Байдън, щото е елементарно...

    Коментиран от #117, #118

  • 116 Офффф

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "Радвам се, че постигаме съгласие":

    И още нещо за това, което твърдиш, че държавите са суверенни. Как може да бъдат суверенни, след като няколко банкстерски фамилии им контролират централните банки? С изключение на Куба, Северна Корея и мисля Иран беше третата държава, където централните им банки не се контролират от вън.Наа Русия също ЦБ се контролираше от тях.. Сега вече напускат...
    Още Майер Ротшилд някога е казал-" Кажете ми кой контролира парите на една държава и не ме интересува, кой пише законите й"!
    САЩ също не са суверенна. Контролират се от корпорациите. А кой контролира корпорациите? Или си вярваш, че Байдън управлява САЩ? :)
    Значи аз ще ти държа парите, ама ти си независим? :))))
    Чети малко повече... има доста независими СМИ и в щатите и на Запад... и ще видиш, че е така... Много световни икономисти, още преди 4,5 години казваха че ЕС е в по голяма криза в момента (в онзи момент, от преди 4 години) от колкото от голямата депресия през 30-те години.

    Коментиран от #119

  • 117 Незнам от къде да започна, но

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Офффф":

    ще опитам.
    С Уважение, но невероятните твърдения изискват невероятни докъзателства, а аз не виждам да си посочила нито едно доказателство за твърденията си.
    В общи линии казваш, че глобалистите владеят света (с изключение на 3 диктатури). Първият проблем с тази теория (освен липсата на доказателства очевидно) е, че това не обяснява абсолютно нищо от случващото се около нас, а дори повдига нови въпроси. Дори и в тоите разсъждения казваш, че селия свят се ръководи от Глобалистите (дори и Русия), но същевременно с това те воюват със свободния свят. Е кой ръководи свободния свят. Кой се включва в свободния свят, след като всичко е ръководено от глобалисти?
    Защо, след като контролират всичко, въобще ще тръгнат да воюват? Това са огромни празноти в теорията ти. А за какво се бори свободния свят, кой го финансира, след като парите са в глобалистите? Как едновременно Глобалистите хем ръководят ЕС, хем са го загубили? Кой е избрал Украйна за поле на сблъсък и на каква среща. Кой са глобалистите в тази война и кои са свободните хора? От кои е Зеленски и от кои е Путин?
    Това са много въпроси на които ти не даваш отговор. Дори повече от това - в твоята теория мога да заменя глобалистите-банкери с каквото пожелая и тя ще има същия смисъл.
    Мога да сложа Масони, Господ, рептили или бисквитеното чудовище и теорията ти няма да се промени. Опитай
    Пример: Рептилите ръководят света, чрез система от банки и марионетни правителства. Те воюват със свободните хора за госпо
  • 118 продължение на долното

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Офффф":

    Пример: Рептилите ръководят света, чрез система от банки и марионетни правителства. Те воюват със свободните хора за господство над света и главниия рептил - Путин е решен да използва атомната бомба за да постигне финалната победа.
    Звучи ми точно като това, което ти казваш.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 дядоЯго

    1 0 Отговор
    На запад знаят много добре,че истинската игра е играта на пари.А в такава игра за да спечелиш трябва да заложиш.Руснаците играят и залагат пари.Запада играе ли ? Залага ли пари запада ? Как се очаква да спечели?
    Един скапан завод за трошки нещат да направят.Оправдания винаги има ,когато нямаш желание-справка шенген.
  • 122 Шпионов

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Може и да съм":

    Прекалявате май нещо с " готов за дискусия, как мислиш ти, различно мнение-изложи го тук " и още много подканвания за получаване на безплатно мнение ,информация и статистика. Има само тук над 10 Ваши поста с различни имена. Работи си шпионино ,не пречиш . Така някои печелят пари ,а други губят време или се забавляват. Грубо и недодялано като за студент пред дипломиране или докторант от Библиотекарския институт. Язък Ви за годините.
  • 123 Без независимост всичко е безсмислено

    1 0 Отговор
    Време е да станем нормална държава, както всички останали. Това означава да на първо място да си върнем държавния суверенитет (независимост) като излезем от политическата организация ЕС и военно -политическата организация НАТО. После в конституцията да включим текст, с който ефективно да забраним България да встъпва във всякакви подобни организации, които ограбват нашата независимост. После може да спорим и да се караме колкото до искаме, но поне ще знаем, че ние сами определяме съдбините си. Това ни завещаха нашите предци - собствена държавност. Ние я продадохме за пари. Защо?