Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Октомври, 2022 18:03 819 18

Парламентарни избори в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат през септември 2023 г.

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • война

Ръководителите на Херсонска и Запорожка област ще получат статут на губернатори, те ще бъдат назначени от руския президент в рамките на 10 дни от датата на приемане на новите субекти

Парламентарни избори в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат през септември 2023 г.  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изборите за парламенти на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат в един ден през септември 2023 г., съобщи ТАСС.

Съответните клаузи са записани в договорите за приемането на тези територии в състава на Руската федерация, препратки към които се съдържат в решенията, публикувани днес на уебсайта на Конституционния съд на Русия.

Още новини от Украйна

"Съгласно член 7 от въпросния договор изборите за законодателен (представителен) орган на Донецката народна република се провеждат през втората неделя на септември 2023 г.", се казва в решението на руския Конституционен съд относно конституционността на договора за присъединяване на ДНР към Русия. Подобни клаузи са предвидени в договорите с Луганската народна република, Запорожската и Херсонската област.

Отбелязва се, че докато не бъдат избрани законодателни органи в Донецката и Луганската народна република, правомощията им ще се упражняват от регионалните парламенти. Президентът на Русия назначава временно изпълняващ длъжността висш служител във всеки от тези региони в срок от 10 дни от датата на приемането на регионите в Руската федерация за периода до встъпването в длъжност на избраните ръководители на републиките.

Ръководителите на Херсонска и Запорожка област ще получат статут на губернатори; те ще бъдат назначени от руския президент в рамките на 10 дни от датата на приемане на новите субекти.

В първия член на всяко от четирите споразумения се казва, че Донецката и Луганската народна република, Запорожската и Херсонската област се считат за приети в състава на Руската федерация от датата на подписване на споразуменията, т.е. от 30 септември тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 17 Отговор
    слава на русия наща освободителка, слава на путин ,слава на руската армия!

    само да кажа че защитниците на всичко руско го правим от благодарност към нашата освободителка , напълно безплатно , не сме продажници за жълти центове като краварски духачи и редовно поднасяме цвета на руските паметници, краварски духачи може да занесат нещо на паметника на уния дето са боMбели софия ай да ви е честито дано ваши роднини са били убити от тия краварски бомби вие и майките си ще продадете за някой цент продажници
  • 2 о хааа

    19 4 Отговор
    ДО ТОГАВА ТОВА ЩЕ Е УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ ПУТАРЛАКСДУХАН

    Коментиран от #6, #7

  • 3 честен ционист

    2 6 Отговор
    И отново ще има 96% избирателна активност сред новорусите, а не като в Скопие (115 българи гласували днес). Нали все бяха българи в Македония, а то се оказа, че съвсем правилно не са включени в Конституцията с тия мижави бройки.
  • 4 Пич

    4 3 Отговор
    Приказката за кучетата и кервана си върви.....
  • 5 Карата

    12 2 Отговор
    Догодина септември Путин няма да го има
  • 6 Това

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "о хааа":

    Да не е на твоята родителка територията бе ?!
  • 7 Вова император на Третия Рим

    0 10 Отговор

    До коментар #2 от "о хааа":

    Това никога повече няма да е руска територия, защото не е важна територията, а народът. Вова успя да влезе в съзнанието на всички европейци. А след очертаващата се мразовита зима, направо като бог ще го посрещнат.
  • 8 ЛОШАТА ЗЛАТКА ♥️

    10 2 Отговор
    "...избори в ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област ще се проведат през септември 2023 г..."

    Стига преди това да не излезнат скоротечно от РФ също като Лиман.
    На мен ли ми се струва и на целокупния Руски народ че нещо с тая Специална Операция хич не е наред. До толкова та чак ме е Страх да чета печалните Сводки ?
  • 9 007

    7 1 Отговор
    Не бързайте. Бързата работа срам за майстора. Има много вода да изтече. Може да нямате парламент тогава.
  • 10 Ученият котка

    1 4 Отговор
    Може би Кремъл можеше да изчака и да не бърза. Но тогава източната и южната част на Украйна ще го нарекат предател.

    Коментиран от #13

  • 11 д-р Мушков 4-и км

    7 1 Отговор
    Ха-ха, аз пък снощи с едни приятелчета си пихме бирата в кварталната кръчма и проведохме гласуване за анксирането на Москва (към нашия квартал). Всички гласуваха единодушно ЗА. Разбрахме се следващия уикенда да повторим заседанието и да гласуваме за нов губернатор на масковската област.
  • 12 Васил

    6 0 Отговор
    Ехххххххххх как са се размечтали Рашиститките пияндурници няма да оцелеят и до края на зимата.
  • 13 аде беги

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ученият котка":

    Нама ли да те вземат запасняк най-накрая.
  • 14 Задунайска губерния

    2 1 Отговор
    И ние искаме гостодарю Путин

    Коментиран от #18

  • 15 Z еленски идват за теб

    1 1 Отговор
    Защото, както припомни Путин, „претенциите за световно господство в миналото са били разбивани повече от веднъж от смелостта и устойчивостта на нашия народ“. Така ще бъде и този път - и ние няма да сме сами в тази борба: "Убеден съм, че страните и народите разбират, че политика, изградена върху изключителността на когото и да било, върху потискането на други култури и народи, е по своята същност престъпна, че трябва да обърнем тази срамна страница. Колапсът на западната хегемония, който започна, е необратим .”
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    През септември 23г ще свърши стрелбата! теЗи "републики" ще бъдат украински земи или няма да ги има нито тях нито русия до ленинград нито европа до ламанша!Живота е много по силен от унищожението.Путин 24г.........+!
  • 17 Настрадамус от Злокучене

    3 0 Отговор
    Не знам какво шмъркат в Кремъл,но Путин показва ясни признаци на шизофрения,маниакална психоза и мания за величие.Бълнуването,халюцинациите и налудничавите мисли,които демонстрира на публични събития,определено говорят за индивид с тежки психически проблеми,който се нуждае от незабавно лечение.
  • 18 Това го

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Задунайска губерния":

    Иска и Черната Златка от Варна .
    Нали все повтаря че иска да управлява самостоятелно .
    Хахаг
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания