Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 11:40 2 467 26

Кошмарът на Ердоган! Инфлацията се покачи до 83,45 процента на годишна база през септември

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • инфлация-
  • икономика

Най-голямо поскъпване в сравнение със септември 2021 г. се наблюдава при транспорта - 117,66 на сто, а най-ограничено е поскъпването при комуникациите - 30,76%

Кошмарът на Ердоган! Инфлацията се покачи до 83,45 процента на годишна база през септември - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция регистрира инфлация от 83,45 процента на годишна база през септември, показват данни на Турския статистически институт, оповестени днес и цитирани в турските медии.

Това е рекордно увеличение за последните 24 години.

На месечна база инфлацията през септември е нараснала с 3,08 процента, показват още данните.

Най-голямо поскъпване в сравнение със септември 2021 г. се наблюдава при транспорта - 117,66 на сто, а най-ограничено е поскъпването при комуникациите - 30,76 на сто.

Равнището на инфлацията, отчетено през август на годишна база, бе от 80,21 процента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    18 19 Отговор
    Путин и Ердоган са велики лидериПутин е военнен гений а Ердоган икономически.Славна съдба ги чака двата народа.

    Коментиран от #6

  • 2 така е

    36 1 Отговор
    В цял свят има инфлация, след като и еврото и стерлинга тръгнаха надолу какво да очакваме за лирата. Голяма инфлация навсякъде. Докато купувахме баничката за левче, вече е 2,20 , докато купувахме олиото за два лева, вече се радваме ако го намерим за четири лева. А за строителните материали не искам даже да споменавам, цените са в пъти повече
  • 3 Сск

    10 18 Отговор
    Промяната е виновна,добре че нас Боко ще ни спаси
  • 4 Хаха

    22 8 Отговор
    Дългата ръка на Киро стигна и до Турция. Но Бойко Велики се завръща и ще оправи нещата.
  • 5 ПП и коалиция /без ИТН/ пак са в НС?!

    19 8 Отговор
    Е , ми то у нас , реалната инфлация сигурно е по голяма , така че - кво и се плашат комшиите? Да не говорим , че партиите дето ни докараха тази инфлация - пак са в Парламента /без една/. Българинът /или - барем 600 000 българи/ обича да му е гадно , да му е студено , да е гладен , да е без пари , да го лъжат и да го ограбват - това е!

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Всъщност

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Не са гении , но се справят по-добре от нас .
  • 7 Хаха, според Ана долий

    25 4 Отговор
    Кошмарът на Ердоган е кошмар и за целокупният бгнарод защото тук цените скочиха не на 80% а на поне 150
  • 8 евро калинка

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "ПП и коалиция /без ИТН/ пак са в НС?!":

    Не е така, за герб и пп гласуваха калинките на герб и активистите на сорос, които в никакъв случай не са гладни мазохисти, като негласуващите.
  • 9 Рошко

    14 1 Отговор
    То щото в малобритания и Ес хич не е висока, да питърпим па да видим кога ще се спука балона и там са цъфнали и вързали
  • 10 Рошко

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "ПП и коалиция /без ИТН/ пак са в НС?!":

    Като каза комшиите те поне си настроиха и то не ремонти върху ремонти, ше си имат ток и газ и петрол, след време ще са по добре и от Ес, щото не играят по свирката на обора и ротшилд
  • 11 Калпазанин

    8 3 Отговор
    Ама иначе заглавието кърти както винаги
  • 12 Ганьо

    10 3 Отговор
    При нас е минимум трицифрено число, което започва с 2. Това новина ли е, да се радваме ли каква е целта?
  • 13 Ахмет

    4 1 Отговор
    Като умножи с 2 и ще видим реалната инфлация вТурция
  • 14 КамилаПарис

    16 1 Отговор
    След 10 години Турция ще е 120 милиона, България - 3 , и на глава от населението ние ще се броим по-богати , олелелеййй умници са нашите интелектуалци и предприемачи, велик стратегически цивилизационен избор и прогрес..
  • 15 Факт

    15 3 Отговор
    В българия си имаме 100 процента инфлация още от преди 5 месеца.. А вие пишете за Турция... Кажете кога в България ще се оправим това е по важното а не какво става с турция.. Питайте кога ще вдигнат заплатите двойно за да се покрие инфлацията.. Ей това го интересува българина а не какво става в Турция .. Само че как се оправя народ който дава власт не едни хора те му крадат половината пари за няма и година.. И една голяма част от този народ пак си гласува за тези смешни "красавци".. Че отгоре на всичко на всички избори винаги си имаме и по една партия водена от човек който е тотално откачен.. Преди си имахме сидеров сега си имаме Костадинов.. А това са партии които сами по себе си олицетворяват лудите в България.. Та питам се аз как се оправя народ.. Който 95 процента е съставен само от луди.... Запитайте се колко хора около вас които познавате ги смятате за нормални или честни.. ??.. Е на тези хора някой може ли да им помогне..??? .. Е истината е простичка ако сте честен и разумен човек и искате да живеете нормално трябва или да станете крадци, или да се занимавате с " незаконни дейности" или да напуснете държавата... За съжаление ако сте честен човек ви остава само един изход, да избягате от тази пропаднала държава препълнена със злобни и луди хора..
  • 16 Тити

    7 2 Отговор
    А у нас да не мислите че е по малка?
  • 17 Ехааа

    10 2 Отговор
    Ами, че тя нашата да не е по малка. 100% при горива, храни, услуги. Май в Турция е по ниска от България.
  • 18 Моарейн Дамодред

    4 0 Отговор
    Гледай Турция, мисли за България.
  • 19 Дипломат Чукчев

    3 12 Отговор
    Предателите от 89г. турци изселници е време да предадат и Ердоган.Да се сетят за Майка България и в частност българското тескере.Да се завърнат по роните места, а децата им български граждани.Не знаещи за Левски и Ботев, да работят в Европата!Изселниците Гьотверени 89 гьотверени сега!

    Коментиран от #25

  • 20 Лошо

    4 5 Отговор
    Нека расте,нека. Сега Одрин ще мине на левове и готово. Ще си го превземем без да правим като Путлер
  • 21 5879

    15 3 Отговор
    Разходете се до Одрин. Вижте какво се продава, изцяло турска продукция. Автомобили, перални, телевизори,, части за самолети...Когато ние започнем да произвеждаме, като Турция тогава ще им държим сметка за инфлацията.
  • 22 д-р Косев

    7 3 Отговор
    Тука само некакви инфантили пишат. Че вие въобще не знаете какво е инфлация. Авно през 90-те сте ходели под масата или не сте били още замислени.

    Коментиран от #24

  • 23 Приятна новина

    1 5 Отговор
    Добре им се получава.
  • 24 д-р Босев

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "д-р Косев":

    Нека припомним и ,че тогава не бяхме нито в ЕС, нито в НАТО.... точно в това време иска да ни върне Възраждане,във времето на мутрите, беззаконието,на безпаричието, хиперинфлацията......
  • 25 Факт

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дипломат Чукчев":

    Кой луд ще се върне в българия бе човек... Даже и бежанците дето бягат от домовете си не искат да остават тук... Ти искаш някой по желание да дойде... Може да дойдат още луди за дА станем повече... Но нормален човек може да дойде само ако може нещо да открадне тук.. Иначе за какво да идва , акъла ли ще си търси тук... Пък и от луди акъл търси ли се.. Запитай се коя е тази държава в която за една година се правят 5 пъти избори... Това говори само едно нещо че народа нито знае какво иска нито знае защо гласува... Ти това за нормален народ ли го имаш... Тук въпроса е "аз да съм ти да не си".. Ако съседа ти има как да те ограби с кеф ще го направи... Тук всеки е виновен на другия, дори и без да се познавате, просто си те мрази ей така за удоволствие... А и защото освен да мразим и да завиждаме и, да Крадем друго не можем.. Това е манталитета на българина..злоба кражба мафия... Другите просто избягаха.. В тази държава дори и куче не може да живее нормално камо ли човек... 3 лв гориво, 2 хляб.. 4 лв олио..1000 лв заплата.. Ток, телевизия, Интернет, вода, Телефон.. Паркинг, винетка, зъболекар, болница... 1000-та лв свършиха още на Тока... За другите неща .. Викай неволята... Разбира се за политиците такива проблеми няма... За него си гласува 200 процента увеличение на заплатата,за народа 5 процента... Инфлация 100....и после всички политици казват.. Мислим за народа.. За кой народ.. Освен за него и близките му... Мислиш ли че мислят за теб... Да е идвал Киро да

    Коментиран от #26

  • 26 д-р Косев

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Факт":

    Навсякъде има бедняци. Ако тука не можете да изкарате повече от 1000 лева, то в Гърция Испания ще драпате да го докарате до 1000 или 2000 евро, демек пак ще мизерствате. Едно време да сте учили и да сте се развивали, вместо да обикаляте чалготеките.

    То и не може всички да са заможни, все некой трябва да върши мръсната и тъпа работа. Ей ги европейците по едно време така се замогнаха, че не просто вече никой не искаше да стане прост бачкатор, санитар, чистач, продавач, шофьор, та се наложи да внасят тарамбуки от третия свят и сега че чудят какво да ги правят. Наличието на неравенството е необходимо условие за прогреса и просперитета, стига да не се стига до умрели от глад и студ, разбира се.
Новини по държави: