Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2022 11:25 3 498 23

Украински сили наближават границите на Луганска област

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • великобритания-
  • луганска област

В политически план е много вероятно руските лидери да са разтревожени

Украински сили наближават границите на Луганска област - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинските въоръжени сили са напреднали до 20 километра отвъд река Оскол, в Харковска област, в зона, защитавана от руските сили, по направление към град Сватово в Луганска област, предаде Ройтерс, позовавайки се на британското министерство на отбраната.

"В политически план е много вероятно руските лидери да са разтревожени, че украински подразделения вече наближават границите на Луганска област, която Русия миналия петък заяви, че официално е анексирала", казва британското министерство на отбраната в своя информационен бюлетин. В информационния бюлетин също така се добавя, че е много вероятно Украйна сега да нанесе удари по пътя между Сватово и Кременная в Луганска област и украинските сили също така да продължат да напредват на южния фронт, предаде БТА.

Русия на два пъти снощи е нанесла удари по град Белая Церков (Била Церква, на украински - бел. ред.), вероятно с ирански дронове "Шахид", преименувани от Русия на "Геран", съобщи Би Би Си. За втория удар, както и за първия снощи, съобщи началникът на администрацията на Киевска област Олексий Кулеба. Кулеба твърди, че ударите са били нанесени по инфраструктурни обекти. Проруски канали в "Телеграм" твърдят, че те са поразили военни подразделения. Би Би Си отбелязва, че не може да провери твърденията на воюващите страни. Градът, по който са били нанесени ударите с дронове, се намира на около 70 километра южно от Киев и на 190 километра от границата с Беларус. Франс прес съобщава, като се позовава на Олексий Кулеба, че при това нападение е бил ранен един човек.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 16 Отговор
    Гледах ги така наречените украйнски войничета, раздали им Джи Шокове и емблемки на Пунишър като на частното МВР.

    Коментиран от #5

  • 2 Истина

    25 27 Отговор
    Руските загуби са поне 1000 убити в Лиман.Всичко потвърдено с клипове.Украйнските хладилни морги не могат да сварят да ги събират.При Сватово вече има хиляди мобилизирани агнета пратени на заколение.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Сократ

    34 24 Отговор

    До коментар #2 от "Истина":

    Затова ли болниците в Одеса, Киев, Николаев са препълнени с убити и ранени укри? Да вярваш на украинска пропаганда е все едно да вярваш, че Земяна е плоска.

    Коментиран от #6, #16

  • 4 честен ционист

    25 8 Отговор

    До коментар #2 от "Истина":

    Много рибари май сте се насъбрали на лимана и не можете да смогнете да се хвалите кви шарани вадите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Я па тоА

    22 21 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    Те га щни ците избягаха от Харкив, Изюм, Лиман и (вече) Херсонска област от любов съм спорта (бягане с една джапанка и една лачена обувка).Много сте умни всички руски тро лове… 😆😆😆😎

    Коментиран от #7

  • 7 честен ционист

    18 14 Отговор

    До коментар #6 от "Я па тоА":

    Ми бягат ми, кой е луд да стои като почнат да валят Искандерите.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кроки

    18 15 Отговор
    Вова, каква я мислеше каква стана?Погледни дрипавите чували които наричаш безаналогова армия.Срам Вова и резил голям.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТРОПЧО

    10 2 Отговор
    ТАМ ГИ ОЧАКВА ZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZ И ПОСЛЕДНИТЕ СВЕТЛИ ДНИ
  • 13 Хахахаха

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Чувала се затвори, сега искандери щели да валят! Хахахаха. Вие сте по-зле и руската пропаганда.

    Коментиран от #17

  • 14 МирО

    17 14 Отговор
    още няколко дена - да се ратифицират документите ииииии урко.питеците ще видят кон боб ядели
  • 15 ами

    15 11 Отговор
    само не мога да разбера защо храбрите бандеровци и кракени превземат по няколко пъти един и същи град
  • 16 Хихи

    12 14 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    Незнам, но знам, че каквото кажат по"украинската пропаганда" това става, а каквото кажат по руската пропаганда е точно обратното!
  • 17 Ами да

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    Ще вали, всичко ще вали и чушкопеци ще валят. За нападение на Русия от вън, ти какво си мислиш, че ще вали? Пасти ли?
  • 18 Индиго

    14 14 Отговор
    Поради липса на части за модерни оръжия производителите в Русия започват масово производство на дървени оръжия за които материал има , от руското министерство на отбраната са дадени квоти за производство на един милион лъка десет милиона стрели и още за триста и петдесет хиляди дървени бухалки тежко въоръжение със това въоръжение руската армия ще е непобедима
  • 19 Проруски канали твърдят....

    9 10 Отговор
    "Проруски канали в "Телеграм" твърдят, че те са поразили военни подразделения"
    Смях в залата. Има снимки - както винаги рашистите удрят жилищни сгради, граждански обекти, молове, магазини, гари. Целта е да се всява паника в населението, да се тормозят психически хората, да се вгорчава живота им, за да се изселят колкото се може повече хора. Напоследък тия нощни атаки с ракети и дронове имат единствено цел да напомнят, че и рашистите имат някаква инициатива във войната. През деня губят на фронта, а нощем стрелят по блокове.
    Злобни фашистчета.
  • 20 Васил

    10 9 Отговор
    Падне ли Херсон ще последва ефекта на доминото и останалите ще рухнат няма начин Рашистите да преборят западното оръжие.
  • 21 Сократ

    2 2 Отговор
    Защо нищо не пишете за взривената казарма на 80 км от киев с дронове камикадзета? Не ви стиска нали?
  • 22 Онзи

    2 4 Отговор
    Каквото и да си говорите украинците мрът като мухи. На зеления не му дреме. Важно е да има оръжие и пари. А че скоро няма кой да стреля със това оръжие не му пука. Колко и да се напъвате някои от коментиращите за американското оръжие. Много е прехвърлено. Русия ще победи бъдете сигурни. Колкото на някои да не им се иска. Това че Русия няма модерни оръжия е смешно и лъжа. На някои хора скоро няма да им се говори на тази тема....

    Коментиран от #23

  • 23 фантазиите на руското тролче

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Онзи":

    Избягалите рашисти ли са ти разказали, че украинците мрат като мухи? Щото от аз гледам дори лайфстрийм боевете на украинците и загубите са им в ПЪТИ ПО-МАЛКИ от на рашистите, защото там човешкият ЖИВОТ СЕ ЦЕНИ и е важен. Бият се много интелигентно, със съвременно оръжие и най-важното с ум и СЪВРЕМЕННА ТАКТИКА и затова рашистите дават такива огромни жертви пушечно месо. Дори при изтеглянето от Лиман има клипове от украински снайперисти как просто ги оставят да се махнат и не стрелят по тях.
    Всичко, което се излъчва от РАШИСТКА страна е от пропагандисти, които са минали 2323534276 проверки през разни цензури и обработки, за да се представят нещата така както ИСКАТ ДА БЪДАТ. Там случайни клипове почти не изтичат, защото е забранено на ватенките да имат телефони (освен крадените).
    Украинците качват стотици клипове на ден от абсолютно навсякъде и всеки само може да си прави изводите какво се случва и какви са нещата В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.
    Колко беше смешно при пробива в Харковска област със СЕДЕМ танка направлявани с дрон от командира имаше насрещни разкази на избягали рашисти как ХИЛЯДИ танкове с кръстове на НАТО, румънци, поляци и т.н хиляди ги нападнали хахахаха на страха очите са големи.
Новини по държави: