Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2022 12:11 7 317 51

Държава в НАТО е против приемането на Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • словения-
  • война-
  • нато

Русия може да използва тактически ядрени оръжия

Държава в НАТО е против приемането на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Словения има резерви към присъединяването на Украйна към НАТО, заради големите рискове за сигурността, което присъединяването крие, каза пред журналисти външният министър Таня Файон, цитирана от сайта „Словения таймс“, предаде БТА.

„Ако НАТО вземе решение да приеме Украйна като член, това може да бъде недвусмислено обявяване на началото на война“, каза вчера Файон в кулоарите на събитие в словенския град Витане. В отговор на въпрос за словенската подкрепа за евентуална молба на Украйна за влизане в НАТО Файон каза, че Словения е помагала на Украйна в рамките на възможностите си под формата на хуманитарна помощ, помощ за развитие, както и военна помощ, което ще продължи да прави, докато Украйна има нужда от помощ.

Още новини от Украйна

Министърът каза, че войната в Украйна ескалира на фона на опасенията, че Русия може да използва тактически ядрени оръжия, добавяйки, че Словения е осъдила най-категорично анексирането на украински територии от Русия. Ако НАТО реши да обмисля приемането на Украйна, това би представлявало голям риск за сигурността, така че според Файон е необходима сериозна дискусия в страната за това „накъде води тази ситуация“.

Словения се застъпва за политика на мир, диалог и всяко подобно решение води до ескалация, която никой не желае, каза тя. Попитана дали в Словения се водят преговори по въпроса за членството на Украйна в НАТО, Файон каза, че Любляна не се е присъединила към изявлението, инициирано от Полша миналата седмица, което индиректно изразява подкрепа за членството на Украйна в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    79 8 Отговор
    И България е против, само че не й стиска да го заяви. На никой не му се гори в Казана.

    Коментиран от #36

  • 2 Важно е

    68 4 Отговор
    Преди всичко да имаш гръбнак и собствена глава...
  • 3 Смешници

    47 12 Отговор
    Русия губи ,Русия е уморена ,Русия не струва .... Искам след 10.10 същите които сега пишат това да видя какво ще пишат.Няюсте си и престава какво ни очаква.

    Коментиран от #7, #15

  • 4 Последния Софиянец

    97 14 Отговор
    Румен Радев отказа да подкрепи Украйна за НАТО.Гордея се с него.

    Коментиран от #9, #45

  • 5 Читател

    42 1 Отговор
    Спрете с пропагандата бе не Ви ли е неудобно да повтаряте едни и същи глупости всеки ден
  • 6 хайде БЕ

    34 6 Отговор
    ДОВЕЧЕРА БОЕЦ ПРЕД СЛОВЕНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА ГИ ВИДЯ

    Коментиран от #8

  • 7 я обясни

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Смешници":

    защо след десети октомври, или не можеш?

    Коментиран от #18

  • 8 Последния Софиянец

    39 3 Отговор

    До коментар #6 от "хайде БЕ":

    Членовете на БОЕЦ в България са точно 38 човека.

    Коментиран от #11

  • 9 Госあ

    42 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Евала ! Майстора си е майстор. Това е разликата с простолюдието. баце предлага пастирката роско и паси за експерти, обаче ! Хахахаха

    Коментиран от #13, #46

  • 10 Васил

    6 58 Отговор
    Абе до кога ще се страхуват от скапаните Рашисти за тях филма приключи Европа барабар със Сащ Кандада и Австралия е почти 1,5 милиарда а скапаните чебурашки 140 милиона. По вероятно за Словакия да е имало превод от Кремълски рубли.

    Коментиран от #22

  • 11 Госあ

    19 3 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Интересно ми е, що за бойци са тия некъпани отрепки.
  • 12 Перо

    56 6 Отговор
    Браво на Словения! Как ще се приеме воюваща държава,която прави НАТО автоматично страна в конфликта! Или за ционисткия режим е по-важно да има трета световна война и да завлече цял свят! Няма да стане и оня с белото ще духа супата!
  • 13 Последния Софиянец

    43 2 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Бойко Борисов си е подлога на силните.Той няма принципи.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мммммм

    4 39 Отговор

    До коментар #3 от "Смешници":

    Добре. Ще видим, какво ще е след 10.10. Но да не се скриете, че последно време започнахте да намаляте! Украинците няма да спрат контраофанзивата, гаранция! А Русия, няма вече армия! Ако имаше, нямаше да мобилизира.

    Коментиран от #20, #24

  • 16 САМО ФАШИСТКА УКРАЙНА И ЛИПСВА НА ......

    44 6 Отговор
    НАТО И ЕС !
  • 17 КРАЙНА ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТА В НАТО АМА УТРЕ !

    26 5 Отговор
    ....................................................................... ПО ТОВА ВРЕМЕ !
  • 18 Смешници

    33 6 Отговор

    До коментар #7 от "я обясни":

    Чети и ще разбереш ,10.10 е специална дата за Русия.Но и ако ти напиша какво очаква Украйна и Полша ще ме изтрият веднага.Но от Украйна ще остане само разруха .Нали не смяташ ,че извозването на ядрения влак към границата с Украйна ,51 бройки системи Искандер и всички ядрени подводници в Атлантика,Средиземно море и черно море е за парад.Престави си само всяка система изстрелва от исландър по 2 бройки ,това означава само на веднъж 102 ракети които нямат нищо общо като сила с артилерия какво ще означава от територията на Украйна .Представи си че поне по 2 пъти обстрел са 204 какво ще остане от Украйна ,по точно големите градове и центрове за командване .Русия се подготвя за конфликт който няма нищо общо с досегашния ,запада готов ли е за това ?

    Коментиран от #31

  • 19 Мишел

    20 4 Отговор
    Язък за старанието в подмазването на тези държавици, които са "за", против приемането на Украйна в НатО очевидно са и САЩ .
  • 20 Последния Софиянец

    33 5 Отговор

    До коментар #15 от "Мммммм":

    Зеленски също вече няма армия.Последните украински пленници са само непълнолетни и старци.Разчита на чужди наемници.Има струпване на транспортни самолети в Полша с наемници на НАТО.
  • 21 СТЕПАН БАНДЕРА И ТОЙ СТАВА НАТОВЕЦ !

    20 2 Отговор
    ........................................................................................
  • 22 Токсик

    34 3 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    Първо, пропадналите държавите които изброяваш нямат и един милиард население и са точно 15 % от населението на света. В анкетата на Илон Мъск в Туитър повече от 60% от милионите гласували по цял свят повече се обявяват в подкрепа на Русия и правото на самоопределение на новите републики от бивша Украйна. Второ в статията се говори за Словения, а не за Словакия. Много сте кухи, бе!
  • 23 НАС КАТО НИ ПРИЕХА В НАТО ЗАЩО НЯМАМЕ

    35 3 Отговор
    ВЕЧЕ И НОЖ НА КРЪСТА - НЯМАТ НИ ДОВЕРИЕ И С ПРАВО ! НИЕ СМЕ СИ БРАТЯ С РУСНАЦИТЕ И ДОРИ И МЪРТВИ ПАК СМЕ С РУСНАЦИТЕ ! ВЕЧНА ДРУЖБА !!!!!!

    Коментиран от #51

  • 24 Смешник

    25 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мммммм":

    И понятие от армия нямаш.Нормалноме да мобилизира ,с 130 хиляди срещу 800 хиляди не е нормално Русия да спечели това което искаше .Ако запада и Сащ не бяха вкарали оръжия ,Украйна приключваше за 2 седмици .Путин и ген щаба закъсняха доста .не частична ,а обща трябва да се обяви .Територията на Украйна е доста голяма ( 2 пъти Испания ) с 130 хиляди войници и помощта като оръжия ,логистика и разузнаване няма армия която да спечели .Но все пак гледай и следи прегрупирането на Русия ,какви оръжия се изнася към Украйна и какъв ще е отговора на Русия ,но помисли запада готов ли е да влезне в тази конфронтация защото от запад все по често се чува ,че война с Русия не искат ,но с поведението си точно на там отиват .Този момент е вече много скоро .
  • 25 НЕ ТРИЙТЕ ИСТИНАТА

    30 2 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ Е НАЦИСТ !

    Коментиран от #47

  • 26 нищо

    11 1 Отговор
    нали разрешихте содомитите.колко надолу може да паднете
  • 27 Вирус

    7 6 Отговор
    Ай стига бе мисирки нещо повторено сто пъти става истина а запалете си купените дипломи
  • 28 Сусо

    33 4 Отговор
    Браво на Словения и на нашия президент!

    Коментиран от #42

  • 29 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    10 12 Отговор
    "...Словения има резерви ..."

    Сещаме се че не Словения има резерви, а САЩ.

    На Щатите не им трябва Руски Шпионин в НАТО.
    Колкото и украинците да се правят че "не са руснаци", все някой ще се присети.
    Единствената роля на Украйна е да убие възможно повече руснаци, както и да даде възможно повече собствени жертви. Славяните Трябва да Умрат - Политика, нищо лично ))
  • 30 Смешници

    34 4 Отговор
    Изборите в САЩ наближават и за сега партията на Байдън е пред голяма загуба и за това бързат да вкарат Европа във войната ,за това бързат и с натиска върху Украйна за контраатаки ,но какув ще е отговора на Русия ,всеки следващ добре нещата може сам да си отговори .Когато Путин каза ,ние още не сме започнали сериозно знае ,че с 130 хиляди е невъзможно да постигнеш това което искаш.Питам пак ,на запад осъзнават вече къде отиват нещата ,пусни всяка емисия в момента на западна телевизия и ще чуеш какво се говори ,Украйна печели ,но ние не искаме война с Русия и Русия ще използва ли ядрено оръжие ,та готова ли е Европа да влезне в този конфликт ? Нещата отиват на там .За сега готова е само Полша и Великобритания ,Германия и Франция твърдо дават на зад.Всичло плюят президента на България ( бивш колега ми е ) не го харесвам като политик въобще ,но в момента прави нещо което малко хора са готови да направят ,опитва се да спаси България и да не я вкара във войната ,защото това ще е пагубно за нашата държава и народ.

    Коментиран от #34

  • 31 Ако са с

    2 14 Отговор

    До коментар #18 от "Смешници":

    обикновени бойни глави това е нищо. Ако са с ядрени ще има съответен отговор директно от НАТО. ЯО не върши работа на бойното поле, ефективно е по големи цели като градове,което пък е безсмислено от военна гледна точка. Армиите са разсъсредоточени по цялата страна, а там където са нагъсто е на километри от твоите войски. Хвърляш бомбата и минаваш 10км. през радиацията и така докога? Колко пъти за 1000км.?

    Коментиран от #33

  • 32 Курадо Катани

    19 1 Отговор
    Малцина в Европа са останали с всичкия си. Другите бясно тичат към пропастта и се подиграват на тези, които не го правят
  • 33 Смешник

    15 1 Отговор

    До коментар #31 от "Ако са с":

    Не коментирай нещо от което и понятие нямаш .И помни след 3 седмици вече предвижване ще е трудно .Района в който се водят бойни действия не го позволява ,терена става блато.Повече за напредък на Украйна ,забрави .Но виждам ,че понятие от армия нямаш,не обичаш и да четеш както разбирам по писането ,но поне гледай какво ще се случва от тук нататък и може да ти се поизясни .

    Коментиран от #37

  • 34 Като са малко

    3 8 Отговор

    До коментар #30 от "Смешници":

    130 000 защо не ги увеличи вече 7 месеца? Ако е загубил 50000 бойци, значи има още 150 000 ранени и осакатени. Що за главнокомандващ си - да отстъпваш и да имаш 5-6 пъти в повече резерви които не използваш, а да плашиш с ЯО?

    Коментиран от #38

  • 35 укри нацист

    16 1 Отговор
    защо на украйнските танкове има нациски кръстове...

    Коментиран от #41

  • 36 Корги

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти как мислиш, че се отразяват грантовете на клъстера от НПО-та в най-бедната държава в цяла Европа? Същата сума грантове, налята в произволна друга европейска държава, би изглеждала смешна, но не и тук, където можеш да видиш хора, биещи се с улични кучета за крайчец хляб.
  • 37 Според теб

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Смешник":

    блатото е само за украинците. Руските танкове ще напредват без проблем.Това не е ВСВ в която немците са били изненадани(не са очаквали) и са затънали в калта. Тръпнеш в очакване на първата атомна бомба, която ще направи прелом във войната, пардон СВО.

    Коментиран от #39

  • 38 Смешник

    7 4 Отговор

    До коментар #34 от "Като са малко":

    50000 са загиналите според Украйна и бесарабски фронт цитирани непрекъснато от ,Факти.Американски източници цитират други цифри много под 10000.Ти само факти ли четеш?

    Коментиран от #40

  • 39 Смешник

    11 3 Отговор

    До коментар #37 от "Според теб":

    Руски танкове няма да напредват никъде .Украйна е фалирала и разбита страна .Сама скоро ще поиска да подпише ,че е загубила войната .
  • 40 Той и Шойгу

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "Смешник":

    каза, че жертвите били по-малко от 6000, но мобилизира 300 000 на тяхно място.

    Коментиран от #43

  • 41 Моряка

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "укри нацист":

    Ами защото са нацисти.Имаш ли друго обяснение.От 8 години ги гледам в пристанищните градове.Фашизираните Азовци и събратята им от Правий сектори др. по какво се различават от дядовците си от СС дивизия Галичина.Вярно,още не избиват поляци и евреи,на затовапък изгарят руснаците но ако поляците не се стреснат,и това ще стане с тях по късно.
  • 42 Моряка

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Сусо":

    Сусо,за нашия Президент не бързай.Тактически се ослушва,не е категоричен.Зави си от натиска върху него от американците и от кръга Паси,чрез жена му.Не забравяй,че още преди 3 години 2 пъти пждписва годишенНатовски документ,че Русия е враждебна държава.Подписа и ни вкара тихомълком в Триморието,да се бием за Велика Полша.Където са ястребите на НАТО.А дето плюем Русия,че ни обяви за вражеска държава,това стана 2 години след подписите на нашия Президент.
  • 43 Смешник

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Той и Шойгу":

    Което е и нормално ,виждаш ли какво е да нямаш и понятие от военно дело.Дори печеливша война психическата бариера е 4-6 месеца след което е нужна почивка или заменяне .За това е нужно ,но и предвид големината на фронта 130 хиляди е недостатъчно дори да водиха война като Сащ ,с маслини бомбене.
  • 44 Аршлох

    5 1 Отговор
    Засега браво на словенците,хора с акъл.
  • 45 Моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Софиянче,и аз искам да се гордея с Радев,защото съм бивш офицер и то не какъв да е,и защото съм гласувал за него,но явно смелия пилот(шапка му свалям), не е смел Президент в условията на полуколониялна държава.По скоро ,финтира,очаква решението на останалите Натовци,и тогава ще реши,макар че последствията му са ясни.( за което не му свалям шапка).Аргументите ми са в коментар N 42.Не подценявай и "шарше ла фам".
  • 46 Моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    То амо Пасито и Роската липсват в този момент.Но и двамата само отдалеч ще раздухват огъня.Познаваме ги.И цялата им глутница от песионирани съветски възпитанници.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Петков

    4 3 Отговор
    Нашите и задните малоумни политици като нищо ще ни вкарат в опасна война, русия няма да отстъпи и никой до сега не е успял да я победи а изгнива в сибирските степи, исторически доказано

    Коментиран от #49

  • 49 ПЕСИМИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Петков":

    Винаги има първи път, не го забравяй, животът го е доказал.
  • 50 Незнаещ

    1 1 Отговор
    А България защо не е спомената?
  • 51 Вън руските слуги от България!

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "НАС КАТО НИ ПРИЕХА В НАТО ЗАЩО НЯМАМЕ":

    Не е вярно, че българи и руснаци са братя. Този комунистически лозунг си го запази за себе си. Да не кажа, къде да го завреш...
Новини по държави: